Hur man är en bra lärare

Undervisning är en av de viktigaste yrkena i dagens samhälle. Som lärare kommer du att forma andras sinnen och uppmuntra dem att tänka självständigt. För att bli en bra lärare är det viktigt att vara organiserad. Skapa lektionsplaner, mål, aktiviteter och bedömningsplaner långt före varje klassdag. Få dina elever intresserade av att lära av att främja en positiv, stödjande, men utmanande klassrumsmiljö. Söka efter andra lärare för hjälp, också.

Steg

Metod 1 av 4:
Utveckla en bra klassrumsmiljö
  1. Bild med titeln vara en bra lärare Steg 1
1. Skapa ett dagligt mål för dina elever. Detta är ditt sätt att tillhandahålla en färdplan för dina elever, det visar dem att du har tänkt på dagens arbete och du vet var det är på väg. Det är bäst om målen är klara, korta och realistiska. Eftersom varje mål är klart, påminna dina elever om vad de har åstadkommit tillsammans.
  • Till exempel, i en högskole litteraturklass, kan ett mål vara att slutföra en nära läsning av en viss dikt vid slutet av perioden.
  • Vissa lärare tycker det är till hjälp att posta den dagens mål i styrelsen.
  • Det är okej om inte varje mål är uppfyllt varje dag. I vissa fall är det bättre att följa flödet av en viss konversation, istället för järnväg till det ursprungliga ämnet.
  • Bild med titeln vara en bra lärare Steg 2
    2. Lyssna på dina elever. Fråga dem öppna frågor efter att de har gjort ett uttalande. Uppmuntra dem att ställa frågor också. Visa att du lyssnar på dem genom att nissa ditt huvud eller gestikulera för dem att fortsätta. Ge dem ögonkontakt medan de talar och försöker ditt bästa för att inte avbryta, om du inte måste omdirigera konversationen.
  • Att vara en aktiv lyssnare visar dina elever att du respekterar sin röst i klassrummet. De kommer att vara mer benägna att ge dig respekt som lärare i gengäld.
  • Det är också en bra idé att modellera för dina elever hur man respekterar respektfullt på någon medan de är oense med dem. Du kanske säger, "Jag är inte säker på att jag håller med vad du säger, kan du berätta för mig mer? Eller, vill någon annan hoppa in?"
  • Bild med titeln vara en bra lärare Steg 3
    3. Håll eleverna på uppgift. Ange tidsgränser för klassrumsövningar eller aktiviteter. I diskussioner, använd dina svar på deras anmärkningar som ett klassrumshanteringsverktyg. Till exempel kan du säga, "Jag gillar verkligen vad du säger. Hur tror du det förbinder med objektets nummer fem?"
  • Bild med titeln vara en bra lärare Steg 4
    4. Skjut dina elever för att lyckas. Försök att skapa en miljö där dina elever kommer att vara ständigt intellektuellt utmanade. Låt dem veta att det är okej att misslyckas ibland. Du vill hitta en balans mellan att ställa för hög mål för dem och vara en push-over. Använd dina elevernas framsteg för att styra dig. De bör ständigt förbättra, men inte utan betydande ansträngning.
  • Till exempel kan du ge en kort, avancerad läsuppgift till gymnasieelever och be dem att använda en ordlista för att leta upp okända ord. Om det används sparsamt är det här ett bra sätt att utmana studenterna att utöka sitt ordförråd.
  • Expert svar
    Q

    När du frågade, "Vad är din favoritdel om undervisning?"

    Timothy Linetsky

    Timothy Linetsky

    Musikproducent & Instruktionimothy Linetsky är en DJ, producent och musikpedagog som har gjort musik i över 15 år. Han skapar pedagogiska YouTube-videor fokuserade på att producera elektronisk musik och har över 90 000 abonnenter.
    Timothy Linetsky
    EXPERTRÅD

    Timmy Linetsky, en musiklärare som lär många av hans lektioner nästan, svarade: "Det ser bara Utseendet på deras ansikten när något klickar. Och när jag ser det, kommer jag ihåg när det först klickade för mig, och hur upphetsad jag kände. Plötsligt kan de uttrycka de saker de vill uttrycka. Det är en mycket givande känsla, både online och personligen. Det är min favorit del."

    Metod 2 av 4:
    Hantera klassrumsutmaningar
    1. Bild med titeln vara en bra lärare Steg 5
    1. Disciplin på ett snabbt och omtänksamt sätt. Göra reglerna för ditt klassrum och varje övning mycket tydlig och konsekvent. Om en elev bryter en regel, hantera det omedelbart i klassrummet innan du går framåt. Men när du har gjort en disciplinär handling, bor inte på den eller du kan skapa ytterligare problem. Se också till att eventuella konsekvenser som du tilldelar matchens nivån på det engagerade.
    • Om en student av misstag stör en utsedd "tyst period" kan detta i allmänhet korrigeras med en enkel verbal varning för ett första brott.
    • Du kan också be studenten att stanna efter klassen och prata med dig. Detta är ett sätt att utfärda en konsekvens utan att störa ditt klassrum.
  • Bild med titeln vara en bra lärare Steg 6
    2. Tilldela ledarskapsroller till svåra studenter. Vissa studenter skapar problem i ett klassrum på grund av ren tristess eller känner sig kopplad till ämnet eller deras lärare. Börja med att ge en utmanande student små, personliga uppgifter att slutföra. Sedan, med tiden, ge dem svårare och offentliga ansvarsområden.
  • Till exempel kan du be en student att fungera som en tidsägare för en oklassig övning.
  • Var medveten om att det här är ett alternativ som inte fungerar för varje utmanande student. Om de inte går bra på de enkla uppgifterna, ge dem inte mer avancerade.
  • Bild med titeln vara en bra lärare Steg 7
    3. Uttrycka ett personligt intresse för alla studenter. Om du visar dina elever att du njuter av sitt företag och värderar sina åsikter, är de mycket mindre benägna att uppvisa utmanande klassrumsbeteenden. Gör en punkt att fråga dina elever om deras dagliga liv och personliga intressen. När du bor professionell, berätta för dina elever information om dig i gengäld.
  • Till exempel kanske du pratar med dina elever om var de går för en kommande paus.
  • Expertips
    Timothy Linetsky

    Timothy Linetsky

    Musikproducent & Instruktionimothy Linetsky är en DJ, producent och musikpedagog som har gjort musik i över 15 år. Han skapar pedagogiska YouTube-videor fokuserade på att producera elektronisk musik och har över 90 000 abonnenter.
    Timothy Linetsky
    Timothy Linetsky
    Musikproducent och instruktör

    Arbetar med studenter en-mot-en? Timmy Linetsky, en musiklärare, föreslår "slår en balans mellan att skräddarsy läroplanen mellan vad de vill lära sig och vad du tycker skulle vara bäst för dem att lära sig." Han lägger till: "Ibland måste du styra studenter i rätt riktning och övertyga dem om att något är relevant för dem, även när de tycker att det inte är det. Identifiera sina svagheter i roten i stället för var de tror att svagheten ligger."

  • Bild med titeln vara en bra lärare Steg 8
    4. Håll dig lugn när du adresserar argumenterande studenter. Det är väldigt lätt att förlora din coola när den står inför en utmanande eller kritisk student. I stället ta ett djupt andetag och försök att titta på deras perspektiv. Be dem att förklara sin position i detalj. Uppmuntra andra studenter att komma in i diskussionen.
  • Bildbeteckningen är en bra lärare Steg 9
    5. Ge tysta studenter många möjligheter av deltagande. Det finns många möjliga anledningar till att en student kan vara tyst i ditt klassrum. Uppmuntra dem att lära sig genom att skapa en säker miljö för alla åsikter. Erbjuder en mängd olika uppdragsalternativ, inklusive journalinsändningar eller e-postloggar. Undvik att lägga en strålkastare på tysta studenter, om det inte passar din övergripande undervisningsstil.
  • Bild med titeln vara en bra lärare Steg 10
    6. Erbjuda hjälp till kämpande studenter. Gör ditt bästa för att identifiera studenter som kämpar akademiskt tidigt. Överväg att erbjuda resurser i klassen, till exempel parövningar. Eller, rikta dem till externa resurser, till exempel ämnesutövning.
  • Metod 3 av 4:
    Upprätthålla den rätta tankegången
    1. Bildbeteckningen är en bra lärare Steg 11
    1. Var en professionell hela tiden. Klä på lämpligt sätt för din undervisningsmiljö. Håll dina undervisningsmaterial och klassrumsorganiserat. Spendera tid förberedelse för varje dag med undervisning. Visa respekt när du pratar med dina kollegor och administratörer. Tänk på vad det innebär att vara en professionell lärare och försöka leva upp till den modellen.
    • Det hjälper ibland att tänka på en av dina tidigare lärare som du skulle beskriva som en sann professionell. Försök att tänka på hur du på något sätt kan mima sina beteenden i ditt eget klassrum och karriär.
  • Bildbeteckningen är en bra lärare Steg 12
    2. Skratta och behåll din humor. Försök att lära dina elever att lärande inte behöver vara allvarlig 24/7. Om du gör något som är roligt eller goofy, skratta sedan åt dig själv. Att vara lite självavfall gör dina elever mer bekväma med dig. Om du innehåller humor eller skämt i dina lektionsplaner, kommer dina elever sannolikt att komma ihåg materialet bättre också.
  • Bild med titeln vara en bra lärare Steg 13
    3. Upprepa positiva mantra på dåliga dagar. Inte varje undervisningsdag kommer att gå perfekt och vissa kan till och med falla i kategorin katastrof. Det är dock viktigt att vara positiv eller dina elever kommer att hämta och återspegla din negativa energi. Ta en stund att berätta för dig själv, "Det kommer att bli okej," eller "imorgon är en ny dag."Sätt ett leende på ditt ansikte och fortsätt.
  • Du kan till och med säga högt, "Jag älskar att undervisa eftersom ..." och listar av några skäl. Tänk till exempel på ett ögonblick när du såg verklig förbättring i en elevs liv på grund av dina ansträngningar.
  • Om det har varit en dålig dag för eleverna, då kan du även säga att du vill göra en "återuppsättning."Berätta för dem att du vill formellt börja dagen över från den tiden framåt.
  • Bildbeteckningen är en bra lärare Steg 14
    4. Skapa bra relationer med elevernas föräldrar. Kommunikation är nyckeln när du arbetar med föräldrarna. Håll kontakten med dem via personliga konferenser såväl som skriftliga beteendemässiga rapporter. Låt dem veta att du är intresserad av sina idéer och perspektiv på undervisning. Du kan också begära hjälp för evenemang och firande i ditt klassrum.
  • Ta kontakt med moderlärarföreningen (PTA) på din skola och fråga vad du kan göra för att hjälpa till.
  • Metod 4 av 4:
    Förbättrad som lärare
    1. Bild med titeln vara en bra lärare Steg 15
    1. Söka under lärare. Leta efter andra lärare på din skola som är villiga att diskutera undervisning med dig eller som ens kommer att låta dig sitta i sina klasser. Om de är intresserade, bjuda in dem till ditt klassrum också. Efter att de har sett att du lär dig, be dem att ge dig konstruktiv kritik. Se om de har förslag på hur du kan vara en ännu bättre lärare.
    • Till exempel kan de föreslå att du anger ditt klassrumsmål tydligare. Då kan du prata om hur du skulle göra det här.
    • Det är också en bra idé att utbyta undervisningsmaterial med dina mentorer och kollegor. Visa dem det format som du använder för quizzer eller test och be om att se deras versioner. Du behöver inte lära dig samma ämne som dra nytta av att prata om undervisning.
    • Du kan också hitta mentorer via undervisningsorganisationer eller till och med på konferenser. Håll kontakten med de människor du möter och söker med sina råd när du behöver det.
  • Bild med titeln vara en bra lärare Steg 16
    2. Ta tid att reflektera. I slutet av varje termin eller undervisningsperiod, sitta ner och utvärdera vad som fungerade bra och vad gjorde det inte. Var ärlig med dig själv och realistiskt bedöma vad som är i din makt att ändra innan du lär dig den speciella klassen igen. Om du förbereder dig för en viss kurs som alltid orsakar problem, kan du överväga att nå ut till din mentor för råd.
  • Du kan till exempel upptäcka att dina elever reagerar bättre på projekt med hjälp av media. Om så är fallet, tänk på hur du kan integrera mer mediedrivna aktiviteter i ditt klassrum.
  • Bild med titeln vara en bra lärare Steg 17
    3. Dra nytta av professionella utvecklingsmöjligheter. Gå till undervisningskonferenser i ditt område och träffa andra utbildningspersonal. Skriv artiklar om undervisning och publicera dem i lokala tidskrifter eller tidningar. Tjäna som en grader för tentor i ditt område, till exempel de avancerade placeringsprovningarna. Håll lärandet och du kommer också att bli en modell för dina elever.
  • Hur kan du hålla eleverna motiverade i skolan?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Jai flickerJai Flickeracademic Tutor

    Tips

    Lär känna dina students namn så fort som möjligt. De kommer att uppskatta dina ansträngningar och du kommer att få det enklare att kommunicera med dem också.
  • Om dina elever är tysta, uppmuntra dem att delta genom att fråga öppna frågor. Stick med "varför" och "hur" frågor.
  • Kanske du känner att det inte finns mycket att göra när betygsätta ett papper Annat än att markera felaktiga svar och ge poängen, men det kan vara en stor skillnad mellan ett papper som har hjälpsamma kommentarer och förklaringar av missade problem och en som bara har en massa röda märken.
  • Varningar

    Om du utvecklar säkerhetsfrågor om en viss student, tveka inte att nå ut till administratörer eller andra lärare för råd och hjälp. Lita på dina instinkter.
  • Ge dig själv lite tid att utvecklas till den bästa läraren som du kan vara. Förvänta dig inte att hända över natten och vara tålmodig med dig själv som du lär dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande