Hur man fångar studenter fusk

Akademisk fusk och plagiering har ökat dramatiskt när eleverna kämpar för att hålla sig till förväntningar och krav på sina föräldrar eller skola, ekonomiska stödkrav, arbetsscheman och så vidare. Dessutom gör tillkomsten av ny teknik det mycket lättare för studenter att fuska än någonsin tidigare. Upptäcka akademisk oärlighet beror på din medvetenhet om klassrummet, elevernas interaktioner med varandra och andra strategier.

Steg

Metod 1 av 8:
Förberedelser för att övervaka en tentamen
  1. Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 1
1. Alltid vara i kontroll över klassrummet. Att vara vaksam i klassrummet är det bästa sättet att fånga studenter fusk och förhindra att fusk från att hända i första hand. Ange dina förväntningar i början av klassen och före tentamen eller testet.
  • Se till att dina elever känner till påföljderna för akademisk oärlighet.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 2
    2. Ordna testmiljön. Ordna skrivbord i rummet för att sprida studenter om möjligt. Alternativt, tilldela platser till studenter så att de inte sitter vid deras vanliga skrivbord. Studenterna kommer inte att kunna sitta bredvid en vän med vilken de kunde planera att fuska.
  • Be eleverna att lagra ryggsäckar, böcker eller bindemedel under sina stolar.
  • Bild med titeln fånga studenter fusk steg 3
    3. Använd flera proktorer. Om din testmiljö är ett stort utrymme, till exempel ett auditorium, överväga att ha en assistent eller två hjälp med att övervaka eleverna under tentamen. Dessa individer kan vandra runt i rummet och täcka mer mark än en enda person kan.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 4
    4. Hälsar eleverna när de kommer in i klassrummet. Titta på varje elev som han eller hon kommer genom dörren och säga hej. Håll ett öga på elever som ser fidgety eller nervös.
  • Blickar på sina armar, händer och hattar för att se till att det inte finns några anteckningar som skrivs på dessa områden.Var försiktig med studenter som ständigt drar sina långa ärmar ner för att täcka mer av sina armar.
  • Tänk på att många studenter är oroliga när de kommer in i en tentamen. Antag inte automatiskt att någon som ser nervös kommer att fuska. Det kan dock inte skada för att hålla ett närmare öga på nämnda studenter.
  • Dessutom, antar inte en student som inte verkar orolig kommer inte att fuska. Vissa studenter har lurat många gånger tidigare och blev skickliga på sina metoder, så de kan vara mer övertygade om testet.
  • Metod 2 av 8:
    Letar efter fusk studenter under en tentamen
    1. Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 5
    1. Var vaksam i auditoriuminställningar. Om din klass är i ett stort auditorium eller klassrum, kan det vara mycket lätt för studenter att kika på sina grannar testpapper. Om det finns tillräckligt med utrymme, få eleverna att rymma sig så att det finns tomma platser mellan studenterna.
    • Övervaka eleverna noga genom att gå runt i klassrummet under hela tentamen.
    • Använd minst två olika versioner av provet så att eleverna sitter bredvid varandra har inte samma version.Detta kan mer enkelt göras genom att ändra frågorna på frågorna. Till exempel, säg att du har 8 platser, plats 1, 3, 5 och 7 få version 1. Sittplatser 2, 4, 6 och 8 få version 2.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 6
    2. Övervaka försiktigt studenterna under test eller tentor. Håll ögonen på eleverna för hela tentamen eller testet. Titta på tecken på fusk. Någon kan titta upp i taket låtsas att träna ett svar, men de försöker verkligen se en klasskamrats papper. Andra kan ständigt titta ner i knäet, och försöka se sina anteckningar som poking ut ur sin väska, eller i deras telefon i knäet.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 7
    3. Låt inte en elev distrahera dig. En student kan komma fram till klassens framsida med en fråga, som kommer att uppmärksamma dig från ditt klassrumsövervakning. Detta ger de andra studenterna några ögonblick att passera anteckningar, titta på sina telefoner eller på annat sätt engagera sig i fuskbeteende.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 8
    4. Akta dig för studenter som skickar signaler. Om du märker en student som ständigt hostar, knackar på bänken eller foten, eller viskar, och det finns ett misstänkt mönster för dessa åtgärder, kan de fuska. Titta på närliggande studenter som fyller i svar vid tidpunkten för sådana signaler.
  • Eleverna kan ha olika tecken för olika svar - till exempel, på ett multipelvalstest, om svaret är A, kan de knacka på sin penna. Om svaret är b, kan de shuffle sitt test runt, och så vidare.
  • Många pekar på sina fötter eller fidget när nervös, och en hosta eller sniffande student kan ha hämtat en förkylning, så antar inte omedelbart sådana handlingar betyder att en elev hjälper andra att fuska.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 9
    5. Låt inte viskas under en tentamen eller test. Viskning till en annan student är vanligtvis ett ganska tydligt tecken på att någon är fusk eller försöker fuska. Berätta för eleverna att det inte finns något talande tillåtet under tentamen eller testet.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 10
    6. Titta på studenter som skriver stora bokstäver på sina tentor. På ett multipelvalstest kan vissa studenter skriva ett stort brev A (eller vad svaret är) bredvid en fråga, så att deras svar är lätt att läsa från utsiktspunkten för en annan student. Du kan förhindra detta om du använder olika versioner av testet, till exempel och gör frågor 4 och 5 flera val på ett test och frågor 2 och 3 flera val på den andra versionen.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 11
    7. Leta efter att skriva på studentens kropp. En av de mest långvariga metoderna för fusk är att skriva svar på en elevs hand eller arm, mellan fingrarna eller på en annan kroppsdel.
  • Många studenter är ganska kunniga om den här strategin, vilket ger alkoholtorkar för att ta bort penna bläck från sin hud innan de vänder sig i sitt test.
  • Vissa studenter kan försöka skriva anteckningar på benen. De kommer då att bära byxor, shorts eller en kjol av en viss längd som täcker skrivandet, men kan tokas uppåt för att avslöja anteckningarna. Lärare bör vara försiktig med att utmana en student som har skrivit på sina ben - en student kan citera sexuella trakasserier om du tittar på hans / hennes ben.
  • Leta efter att skriva på kläder. Många studenter kommer att ha hattar till en tentamen eller test och kommer att skriva anteckningar på hattens räkning. Be eleverna att ta bort hattar eller vända dem så att du folierar sina försök att läsa sina anteckningar. Andra kläder används ofta i fusk, såsom halsdukar, tröjor, rockar, solglasögon, och så vidare.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 12
    8. Se upp för anteckningar som är lagrade i eller på objekt. Vissa studenter använder gummiband för att lagra anteckningar. De kommer att sträcka ut gummibandet och skriva anteckningar så att de bara är knappt läsbara. När gummibandet är osträckt, kommer det att se ut som det har svarta linjer på det. Under en tentamen eller test kommer studenten att sträcka och unsstretch gummibandet för att få svaren.
  • Andra studenter har varit kända för att skriva anteckningar på mycket små bitar av papper och lagra dem rullade upp i en penna med en klar kropp.
  • Bild med titeln fånga studenter fusk steg 13
    9. Var försiktig med studenter som använder badrummet under en tentamen eller test. En elev kan be om att lämna klassen för att använda badrummet. Den här personen kan använda den tiden för att kontrollera telefonen för anteckningar eller på annat sätt titta på anteckningar. Innan du tillåter en elev att gå på toaletten, få honom eller henne lämna sin telefon i testrummet (se till att du ser med dina egna ögon som den lämnades i rummet).
  • Vissa studenter fuskar genom att plantera anteckningar i badrum före ett test och besöker sedan badrummet under testet för att titta på dem. Ha en undervisningsassistent kontrollera närliggande badrum för misstänkta anteckningar precis som testet börjar.
  • Metod 3 av 8:
    Titta på elevernas användning av teknik under en tentamen eller test
    1. Bild med titeln fånga studenter fusk steg 14
    1. Upprätta en telefonpolicy. Mobiltelefoner kan lagra mycket information som är lättillgänglig för användaren. De kan också vara svåra att övervaka. Upprätta en policy som anger att mobiltelefoner inte är tillåtna i klassrummet. Strängt genomdriva politiken så att eleverna inte är frestade att använda den här metoden.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 15
    2. Var vaksam med räknare. Många kalkylatorer, särskilt mer avancerade, är lätt programmerbara. Studenter kan lagra formler och ekvationer som gör det möjligt för dem att fuska på tentor eller tester. Noggrant övervaka användningen av räknare eller förbjuda användning av dem helt och hållet.
  • Ett annat alternativ är att fråga din avdelning att köpa enkla räknare som kan användas för tentor eller test. På så sätt behöver eleverna inte ta med sig egna.
  • Om det är otroligt dyrt att köpa räknare för studenter, kan du instruera studenter att rensa sina räknare och kontrollera om de har gjort det.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 16
    3. Förbjuda hörlurar och öronknoppar under klassen. Vissa elever kan ladda en ljudfil av sig själva läser anteckningar och lyssna på detta under en tentamen eller test. Titta på iPods, MP3-spelare eller andra enheter som kan användas för att överföra information.
  • Ett vanligt knep är att lägga ett öronpropp genom ärmen av en jacka / långärmad skjorta och hålla den till örat.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 17
    4. Använd en smitt mobildetekteringsenhet. Denna enhet är vanligtvis liten nog för att passa diskret i fickan och vibrerar när den upptäcker närliggande cellulär användning.
  • Vissa mobiltelefondetektorer är känsliga nog för att låta lärare gå runt i klassrummet och identifiera aktiv mobiltelefonanvändning baserat på närhet.
  • Detta kan indikera falska positiva, eftersom vissa appar aktivt använder data.
  • Metod 4 av 8:
    Fånga studenter fusk på skriftliga uppdrag
    1. Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 18
    1. Känn dina elevernas skrivstilar. Som lärare kommer du sannolikt att kunna känna igen studentens skrivstil. Titta på förändringar i skrivförmåga, ton och övergripande kvalitet. Lita på din instinkt när du läser elevernas arbete. Om något ser utövar, är det förmodligen.
    • Sök online för misstänkta passager från din students papper. Ofta hittar du exakt samma passage i Wikipedia eller en annan webbplats.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 19
    2. Använd en anti-plagiat checker. Det finns flera program som kommer att upptäcka plagiering i skriftligt arbete genom att jämföra papperet med andra papper i databasen och på Internet. Be eleverna att skicka in papper till online-program som Turnitin.com eller safeasign.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 20
    3. Bjud in studenten på ditt kontor för att diskutera papperet. En students papper, skrivet utmärkt och vältaligt, kan öka dina misstankar om den studenten inte brukar fungera så bra i klassen. Bjud in din student att besöka dina kontorstider för att prata om papperet. Om studenten skrev papperet, skulle han / hon kunna prata intelligent om ämnet. Om han / hon inte skrev det kommer det sannolikt att vara mindre självsäker diskussion om ämnet. Du kanske inte har bevis på att fuska, men studenten kan känna igen att du är medveten om deras system och tillbaka ner.
  • Många studenter köper papper från "Pappersbruk" eller "Essay Mills", som är webbplatser och andra tjänster som säljer uppsatser mot en avgift. Om din elevs papper är fenomenalt, kan de ha köpt uppsatsen från en av dessa tjänster. Det är svårt att bevisa detta, så fortsätt med försiktighet.
  • Metod 5 av 8:
    Observera studenter utanför klassen
    1. Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 21
    1. Lyssna på Hallway-konversationer. Studenter pratar generellt med sina vänner om test och även om svaren på test.
    • Till exempel, håll ett öga på studenter som lämnar din första periodsklass efter ett test eller examen. Om de går lite med en andra periodstudent, kan de dela svar eller passera fuskblad.
  • Bild med titeln Fånga studenter fuska steg 22
    2. Anmäl dig till klassens sociala mediegrupp under ett antaget namn. Vissa studenter skapar en privat grupp på Facebook eller Google för klassen, med hjälp av den för att byta anteckningar. Om klassen är tillräckligt stor kan du kunna anmäla dig till gruppen som en student, med ett antaget namn.
  • Vissa kurshanteringssystem, som Blackboard, har möjlighet att låta eleverna maila varandra utan instruktören som ser e-postmeddelandena. Ändra inställningarna så att du också ser de e-postmeddelanden som eleverna skickar ut genom systemet.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 23
    3. Var försiktig med favoritstudenter. Ofta kan elever låtsas att de är intresserade av klassen, besöker dig på kontorstid och engagerar sig med klassmaterialet. Dessa elever kan smörge dig så att du inte misstänker dem att fuska eftersom du uppfattar dem att vara bra studenter.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 24
    4. Skydda dina fysiska och digitala utrymmen. Låt inte eleverna vara i ditt klassrum när du inte är där. Låsa arkivskåp och skrivbordslådor för att förhindra att studenter tittar på test, uppdrag eller tentor och tittar på det här beteendet när du är i klassrummet också.
  • Skapa och memorera komplexa lösenord för datorn och klassboken Log-ins- Skriv inte denna information om papper.
  • Metod 6 av 8:
    Fånga fuskstudenter i online kurser
    1. Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 25
    1. Meddela akademiska oärliga policyer för online kurser. För många studenter kan online-kursmiljön vara mindre tydlig när det gäller vad som utgör akademisk oärlighet. Se till att du etablerar akademiska oärliga policyer för dina elever och ger tydliga exempel på vad som utgör fusk i en online-klass.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 26
    2. Prova webbkameraövervakning. Vissa online-kurser kommer att kräva att eleverna använder en webbkamera när de tar en tentamen eller test. Detta säkerställer att rätt person tar provet eller tentamen, och att eleverna inte samarbetar med varandra på en tentamen eller test. Detta kan också minska chansen att fuska.
  • Bild med titeln fånga studenter fusk steg 27
    3. Prova signaturspårning. Signatur Spårning är ett annat sätt att övervaka online kursdeltagande. Detta kräver en elev för att verifiera sin identitet med fotoidentifiering och hans / hennes unika typmönster.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 28
    4. Administrera tentor eller tester vid testcentra. Vissa online-kurser kan kräva att eleverna tar tentamina eller tester på ett testcenter så att de övervakas och begränsas från fusk.
  • Bild med titeln fånga studenter fusk steg 29
    5. Använd en anti-plagiat checker. Det finns flera program som kommer att upptäcka plagiering i skriftligt arbete genom att jämföra papperet med andra papper i databasen och på Internet. Be eleverna att skicka in papper till online-program som Turnitin.com eller safeasign.
  • Metod 7 av 8:
    Konfrontera studenter
    1. Bild med titeln Fånga studenter fuska steg 30
    1. Ha bevis på den fusk. Det kan vara svårt att ge konkreta bevis på fusk, men det är viktigt att du har bevis innan du gör några påståenden.
    • Om du hittade plagiering i din students papper, försök att hitta den ursprungliga passagen genom att söka online.
    • Fotokopi ett slumpmässigt prov av tentor, tester eller stora uppdrag innan de återvänder till eleverna. En vanlig frestelse för cheaters skickar en modifierad tentamen för en regrad, speciellt om de är nära och vill flyttas över en gränsgräns.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 31
    2. Konfiskera anteckningar, studiehandböcker eller andra material. Om du tar en student med hjälp av anteckningar, studiehandböcker eller andra material för att fuska på ett test eller examen, samla dessa så snart du upptäcker det. Gör så diskret för att inte störa dina andra studenter.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 32
    3. Be en elev att reproducera test svar på ditt kontor. När du misstänker någon av fusk, konfrontera honom / henne efter provet eller testet. Om han / hon inte är kommande om att fuska, be honom / henne att reproducera svaren för tentamen eller testet. Om han / hon inte kan göra det kan han / hon ha lurat.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 33
    4. Vara bekant med din skolas akademiska oärliga politik. Kolla med din skola innan du tillämpar påföljder för fusk. Om du gör det utan att följa etablerade förfaranden kan du få risk för rättsliga åtgärder.
  • Metod 8 av 8:
    Ändra dina bedömningar
    1. Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 34
    1. Skapa två eller flera versioner av tentamen. För att förhindra att eleverna tittar på varandras papper under en tentamen skapar du två versioner av testet. Skicka ut dem så att den första studenten i raden har test a, har nästa student test B, den tredje studenten har test A, och så vidare.
    • Alternativt, använd samma version av tentamen eller test men kopierar dem på olika färgade papper och berätta för eleverna att det finns två versioner. Men visa dem testen (låt inte eleverna se frågorna) och lägg dem framför dem (på en tom sida).
    • Använd inte färgkodningsmetoder om några elever skulle leta efter andra med samma färg.
    • Märk inte provversionen på testet. Detta gör det lättare för studenter att hitta vem som har samma version.
  • Bild med titeln Fånga studenter fusk steg 35
    2. Be om konturer och grova utkast. Studenter kan försöka ladda ner hela uppsatser eller forskningshandlingar från Internet, eller de kan ha vänner som har slutfört uppdraget på en annan term. Om du ber om konturer och grova utkast i sina papper, måste de visa sin skrivprocess, vilket hjälper till att begränsa lite plagiering och fuska.
  • Bild med titeln Fånga studenter fuska steg 36
    3. Låt eleverna ta med ett fuskblad. Nyp fusk i knoppen genom att låta dem fuska, åtminstone genom att föra ett indexkortstorlekskött till tentamen. Detta kan inte helt eliminera fusk, men det kommer sannolikt att minska lite fusk. Tänk på att när du använder den här metoden måste du övervaka dina elever skarpt, eftersom två eller flera indexkort kan förkläddas som en, och studenterna kan utbyta kort med olika uppgifter om dem.
  • Bild med titeln fånga studenter fusk steg 37
    4. Design collaborative uppdrag. Studenter föredrar ofta att göra teamorienterade projekt och andra uppdrag, som samarbetar med varandra, istället för att arbeta individuellt. Om dina uppdrag betonar samarbete kan eleverna vara mindre benägna att fuska.
  • Bild med titeln vet om din flickvän fuskar på dig Steg 1
    5. Ändra bedömningar för att betona ämnet mastery. Många studenter hävdar att de fuskar eftersom de oroar sig för sin betyg. Att lära ämnet är den mindre oro. Om du betonar att mastering ämnet är den viktiga delen, inte betyg, kan studenterna vara mindre benägna att fuska.
  • Portföljer är ofta ett bra sätt för studenter att visa behärskning, eftersom de kan visa hur de har gått koncept och förbättras över tiden.
  • Tips

    Jämför studentens svar. Om människor sitter nära varandra har exakt samma fel svar, de kan vara fusk. Detta är emellertid inte idiotsäker, och bör endast övervägas när det förekommer i flera instanser och / eller tillsammans med annat misstänkt beteende. Det är ofta bäst att ge eleverna fördelen av det tvivel som första gången, vänta med att se om detta beteende händer igen.
  • Vissa människors ögon ger bort det. Den konstanta rörelsen och roaming av ögon kan vara att få ett bättre fokus på någons examenspapper. Fidgeting kan också vara som de kan försöka att inte fångas av en övertygare. De kan placera sig annorlunda och ofta.
  • Lär eleverna om akademisk oärlighet i början av termen.
  • Antag inte bara att någon är fusk eftersom de tittar runt i rummet. Vissa studenter gör detta för att samla sina tankar.
  • Ha ett klimat om att ta hand om ditt klassrum. Lär känna varje elev med namn, om det är möjligt och lära känna sina intressen. Vissa studier har visat att om eleverna känner att läraren bryr sig om dem, kommer de att bli mer investerade i klassen och kommer inte att vara så sannolikt att fuska.
  • Varningar

    Misstänker inte dina elever om att fuska. Vissa elever blir nervösa och twitchy när man tar en tentamen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande