Hur man kontrollerar en uppsats för plagiering

Plagiat är handlingen att kopiera någons arbete eller idéer och hävdar dem som din egen. Det kan till och med kopiera dina egna skriftliga idéer. Essay Plagiat kan vara lika enkelt som att kopiera en paragraf från en annan källa utan citat, men det kan också vara så svår som att kopiera hela sidorna från en annan skriftlig källa, till exempel en uppsats, bok, post eller artikel. För att kontrollera för plagiering måste du känna de vanliga misstag av plagiarister, såväl som sätt att bekräfta dina misstankar.

Steg

Del 1 av 3:
Letar efter varningsskyltar i stil och grammatik
  1. Bild med titeln Kontrollera en uppsats för plagiat Steg 1
1. Jämför den aktuella uppsatsen till studentens normala stil. Tänk på vilken typ av arbete som studenten normalt sätter in. Om stilen är märkbart annorlunda kan det vara att studenten plagierade den senaste uppsatsen. Till exempel är arbetet betydligt längre eller använder det mer fördjupad analys än vad du förväntar dig från den här personen? Det betyder inte plagiering i sig, men håller definitivt dina ögon öppna för andra tecken på plagiering.
  • Till exempel gör den här personen vanligtvis typsnitt, men helt plötsligt ger en helt ren uppsats? Har den här personen oftast osammanhängande eller dåligt formade koncept, och presenterar plötsligt välformulerade uttalanden?
  • Dra ut studentens portfölj av arbete från din klass som en jämförelsepunkt. Om du är misstänkt, kanske det är bra att begära kopior av studentens arbete från medlärare, också.
  • Bild med titeln Kontrollera en uppsats för plagieringssteg 2
    2. Titta på ändringar i frasering. Om en mening är enkel och Clunky och nästa är verbose med komplicerade anslutningar, är det troligt att dessa meningar kom från två olika källor. Titta på dessa förändringar i hela papperet, så många gånger kommer studenter att interweave andra källor till sitt eget skrivande.
  • Du kan också notera att synpunkter eller som studenten plötsligt slutar tankar genom att byta till ett annat ämne.
  • Se också efter en svag start och slut med en fantastisk mitten, eller någon annan blandning av svaga och starka områden. Även om denna blandning kan vara ett tecken på en student som kämpar för att forma en uppsats logiskt, kan det också vara ett tecken på plagiering om en student har klippt och klistrat från olika källor.
  • Bild med titeln Kontrollera en uppsats för plagiat Steg 3
    3. Var uppmärksam på skift i stavning. När ett papper är plagierat kan vissa ord ha olika stavningar. Till exempel kan uppsatsen byta från brittiska till amerikanska stavningar eller vice versa. Ibland varierar en karaktärs namn i en roman något enligt versionen av texten. Om ordskiftning hela, kan det vara ett tecken på plagiering.
  • Men inkonsekvent stavning kan också vara arbetet med en fattig författare.
  • Bild med titeln Kontrollera en uppsats för plagiatsteg 4
    4. Lägg märke till om personen stannar i ämne. Självklart kan eleverna göra av ämnet i en uppsats bara för att de inte är stora författare än. Men om uppsatsen vaknar så mycket att det inte ens täcker huvudpunkterna, kan det vara att studenten valde dåligt när man plockar en källa för att plagiera från.
  • Bild med titeln Kontrollera en uppsats för plagiat Steg 5
    5. Kontrollera efter bisarra frasering. Det är inte alltid lätt att hitta ett bra plagierat papper. Om studenten inte läser det bra, kanske de inte märker att det är dåligt dåligt. Ofta är den udda frasering på grund av dåliga översättningar, eftersom vissa papper kan komma från andra språk.
  • Bild med titeln Kontrollera en uppsats för plagiat Steg 6
    6. Uppföljning av idéer som är för sofistikerade. Om du märker några begrepp är långt över den klassnivå du undervisar, kanske du vill följa upp det. Naturligtvis kommer vissa studenter att vara långt över den aktuella nivån, men det kan också innebära att studenten kopieras från en annan källa.
  • Om du till exempel undervisar intro-kompositionen och studenten gör kandidatnivå, kanske du vill kontrollera deras uppsats närmare.
  • Bild med titeln Kontrollera en uppsats för plagiatsteg 7
    7. Var uppmärksam på liknande fraser över alla dina papper. Ett sätt att fånga plagiering är att leta efter liknande fraser över olika papper. Ofta kommer studenter som plagierar att göra det från samma webbplatser, så samma ord och fraser kommer att dyka upp i sina uppsatser.
  • Till exempel kan du upptäcka att när du diskuterar en bok som Frankenstein, en viss fras som "representerar monsteret inom var och en av oss," Visas över många papper.
  • Del 2 av 3:
    Kontrollera efter andra tecken på plagiering
    1. Bild med titeln Kontrollera en uppsats för plagiat Steg 8
    1. Leta efter flera citationstilar. Om studenten använder mer än en typ av citatstil kan det vara att studenten plagierad del av den. På samma sätt, om du begärde papperet vara i en stil (som MLA), och papperet är en annan stil (APA), kan det vara att studenten plagierade papperet.
    • Kontrollera också om citatet även existerar. I vissa fall utgör eleverna citaten helt och hävdar att ett kapitel uppsats i en bok finns när det inte görs. Kanske har du tillgång till boken i fråga och kan kontrollera. Kontrollera Google Böcker, eller titta online för artikel citat.
  • Bild med titeln Kontrollera en uppsats för plagiat Steg 9
    2. Kolla efter gamla detaljer. Ibland kommer ett plagierat papper att ha detaljer som inte är aktuella. Till exempel om papperet refererar a "nyligen" händelse som hände år sedan, det kan innebära att det var plagierat. På samma sätt, om uppsatsen refererar till någon i en viss position som de har sedan lämnat, kan det också vara ett tecken, också.
  • Kontrollera även för gamla resurser, vilket kan indikera att papperet är äldre.
  • Bild med titeln Kontrollera en uppsats för plagiatsteg 10
    3. Titta på fontändringar. Om studenten kopierar och klistrar in i ett dokument, får de inte gå tillbaka och se till att teckensnittet är detsamma hela. Om teckensnittet ändrar storlek eller stil, kan det vara en indikator på plagiering.
  • Bild med titeln Kontrollera en uppsats för plagiatsteg 11
    4. Lägg märke till andra formatändringar. Font stil är inte det enda som kan förändras i hela papperet. Du kanske märker att lockiga citattecken vänder sig till raka och vice versa, till exempel. På samma sätt kan rubrikstilen inte vara densamma hela.
  • Del 3 av 3:
    Bekräftande plagiering
    1. Bild med titeln Kontrollera en uppsats för plagiatsteg 12
    1. Använd en sökmotor. Om du misstänker en mening eller fras har blivit plagierad, kan du helt enkelt hålla den frasen i en sökmotor, som Google eller Bing. Försök att sätta citattecken runt den för att söka efter den exakta frasen, men ibland kommer det att bli några resultat (om studenten ändrade en del av frasen).
    • Om texten har kopierats antingen ordentligt eller ganska nära, är det troligt att sökmotorn kommer att returnera några exakta matchningar. Någon online-källa som har samma text ska visas på den första sidan av resultaten.
  • Bild med titeln Kontrollera en uppsats för plagiatsteg 13
    2. Anslut papperet till en plagiatcheck. Många skolor erbjuder plagiatprogramvara till sina lärare. Men många checkers är också tillgängliga gratis online. Du kopierar bara och klistrar in texten i, och programmet söker efter plagierade delar genom att kolla det mot andra text på Internet. Medan dessa metoder inte är idiotiska kan de hjälpa dig att bestämma var studenten har papperet.
  • Turnitin är en allmänt använd plats för plagieringskontroll. Du kan också prova plagiarisma eller copyaks.
  • Bild med titeln Kontrollera en uppsats för plagiatsteg 14
    3. Konfrontera studenten om du misstänker plagiering. När du är ganska säker har studenten plagierad, spara bevisen. Därefter uppföljning med studenten. Diskutera med dem de bevis du har hittat, och använd tid att se om studenten kommer att bekänna sig till plagiering.
  • Om du inte är 100 procent säker på att studenten plagierad, kan du också använda mötet för att avgöra om studenten faktiskt känner till materialet eller inte. Vissa introverta studenter kan emellertid frysa sig under dessa omständigheter, oavsett om de skrev materialet eller inte.
  • Bild med titeln Kontrollera en uppsats för plagiat Steg 15
    4. Bestämma konsekvensen om studenten plagierad. Så långt som konsekvenserna går, hur du fortsätter bestäms av din skolas politik, men det är till hjälp att ha händelsen skriftligen. Diskutera konsekvenserna med studenten. När du har träffat studenten, skriv ett mail till den student som noterar vad som hände och den åtgärd du tog.
  • För yngre studenter, kontakta studentens föräldrar och följa upp alla relevanta administratörer som behöver vara medvetna om händelsen. Att prata med äldre studenter är direkt acceptabelt, och det kommer typiskt att återverkas på skolans äraråd.
  • Tips

    Håll en klass om plagiat tidigt i terminen. Lär dina elever hur man undviker det, hur man citerar någon annans arbete, och varför det är viktigt att inte plagiera.
  • Visa eleverna hur man undviker plagiering. Skräck inte bara av dem, som för vissa studenter, kan skrämma taktik ofta resultera i trots eller ett behov av att få en över på dig. Ge dem verktyg och vägar att skriva och undersöka bättre.
  • Varningar

    Det blir svårare att upptäcka en person som betalar någon att skriva en original uppsats eller göra en tentamen för dem. Kontrollera om din institution har kontroller på plats för att säkerställa att rätt person dyker upp för att sitta tentor och använda dina förväntningar på studenten eller klassnivån för att styra dina egna instinkter om det arbete du läser.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande