Hur man skapar en investeringsplan

Att skapa en livskraftig investeringsplan kräver lite mer än att bara skapa ett sparkonto och köpa några slumpmässiga aktier i aktier. För att strukturera en plan som har rätt är det viktigt att förstå var du är på och vad du vill åstadkomma med investeringarna. Då definierar du hur du når dessa mål och väljer de bästa investeringsalternativen för att nå dem. Den goda nyheten är att det aldrig är för sent att skapa och genomföra en personlig investeringsplan och börja skapa ett boägg för framtiden.

Steg

Del 1 av 4:
Bedöma var du är på
  1. Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 4
1. Välj ett åldersaktivt investeringsalternativ. Din ålder kommer att ha en betydande inverkan på din investeringsstrategi.
  • Generellt sett är yngre du, desto mer risk du kan ta. Det beror på att du har mer tid att återhämta sig från en marknadsnedgång eller förlust av värde i en viss investering. Så, om du är i 20-talet, kan du fördela mer av din portfölj till mer aggressiva investeringar (som till exempel tillväxtorienterade och småkapitalföretag).
  • Om du närmar dig pensionering, fördelar mer av din portfölj till mindre aggressiva investeringar, som räntebärande och stora värdeföretag.
  • Bild med titeln Prioritera dina skulder Steg 1
    2. Förstå din nuvarande ekonomiska situation. Var medveten om hur mycket disponibel inkomst du har tillgång till att investera. Ta en titt på din budget och bestämma hur mycket pengar som lämnas över för investeringar efter dina månatliga utgifter och efter att du har avsatt en akutfond som motsvarar tre till 6 månaders kostnader.
  • Bild med titeln File En förlängning för skatter Steg 4
    3. Utveckla din riskprofil. Din riskprofil bestämmer hur mycket risk du är villig att ta. Även om du är ung, kanske du inte vill ta mycket risker. Du väljer dina investeringar baserat på din riskprofil.
  • Generellt sett är lagren mer flyktiga än obligationer, och bankkonton (kontroll- och sparkonto) är inte volatila.
  • Kom ihåg att det alltid finns riskhandel som ska göras. Ofta, när du tar mindre risk, gör du mindre. Investerare är rikligt belönade för att ta betydande risker, men de kan också möta branta förluster.
  • Del 2 av 4:
    Etablera dina mål
    1. Bild med titeln Beräkna vinststeg 6
    1. Ange mål för dina investeringar. Vad vill du göra med de pengar du gör från dina investeringar? Vill du gå i pension tidigt? Vill du köpa ett fint hus? Vill du ha en båt?
    • Som en tumregel kommer du att vilja ha en diversifierad portfölj oavsett vad ditt mål är (köper ett hus, sparar för ett barns högskoleutbildning mm.). Tanken är att låta investeringen växa över en lång tid så att du har tillräckligt med att betala för målet.
    • Om ditt mål är särskilt aggressivt, bör du lägga mer pengar i investeringen periodiskt istället för att välja en mer riskabel investering. På det sättet är du mer benägna att uppnå ditt mål istället för att förlora de pengar du har investerat.
  • Bild med titeln fil En förlängning för skatter Steg 8
    2. Skapa en tidslinje för dina mål. Hur snart vill du nå dina ekonomiska mål? Som bestämmer vilken typ av investeringar du gör.
  • Om du är intresserad av att snabbt få en bra avkastning på din investering, och du är beredd att ta risken för att du också kan se en stor förlust lika snabbt, så väljer du mer aggressiva investeringar som har potential för betydande avkastning. Dessa inkluderar undervärderade aktier, öreslager och land som snabbt kan uppskatta i värde.
  • Om du är intresserad av att bygga rikedom långsamt, väljer du investeringar som genererar en långsammare avkastning på investeringen över tiden.
  • Bild med titeln Få Rich Steg 19
    3. Bestämma nivån på likviditet du vill ha. A "flytande" tillgång definieras som en tillgång som enkelt kan konverteras till kontanter. På det sättet har du snabb tillgång till pengarna om du behöver det i en nödsituation.
  • Aktier och fonder är mycket flytande och kan omvandlas till kontanter, vanligtvis på några dagar.
  • Fastigheter är inte särskilt flytande. Det tar vanligtvis veckor eller månader att konvertera en egendom till kontanter.
  • Del 3 av 4:
    Skapa planen
    1. Bildtiteln blir ett miljonär Steg 20
    1. Besluta om hur du vill diversifiera. Du vill inte lägga alla dina ägg i en korg. Till exempel: Varje månad kanske du vill lägga 30% av dina investeringspengar till aktier, ytterligare 30% i obligationer, och resterande 40% till ett sparkonto. Justera de procentsatserna och investeringsalternativen så att de är i linje med dina finansiella mål.
  • Bild med titeln Få rika steg 13
    2. Se till att din plan är i linje med din riskprofil. Om du lägger 90% av din disponibla inkomst i aktierna varje månad, kommer du att förlora mycket pengar om aktiemarknaden kraschar. Det kan vara en risk för att du är villig att ta, men var säker på att det är fallet.
  • Bild med titeln Förhandla ett erbjudande Steg 6
    3. Konsultera en finansiell rådgivare. Om du är osäker på hur du skapar en plan i linje med dina mål och din riskprofil, prata med en kvalificerad finansiell rådgivare och få lite feedback.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 6
    4. Undersök dina alternativ. Det finns många olika konton du kan använda för en investeringsplan. Bekanta dig med några av grunderna och ta reda på vad som fungerar för dig.
  • Inrätta ett kortsiktigt akutbesparingskonto med tre till sex månader av levnadskostnader. Det är viktigt att detta är etablerat för att skydda dig om något oväntat händer (arbetsförlust, skada eller sjukdom mm.). Dessa pengar ska lätta att få tillgång till bråttom.
  • Tänk på dina alternativ för långsiktiga besparingar. Om du funderar på att spara upp för pensionering, kanske du vill skapa en IRA eller 401 (k). Din arbetsgivare kan erbjuda en 401 (k) plan där de kommer att matcha ditt bidrag.
  • Om du vill starta en utbildningsfond, tänk på 529 planer och utbildningssparande konton (ESA). Resultatet från dessa konton är fria från federal inkomstskatt så länge de är vana vid betalning av kvalificerade utbildningskostnader.
  • Del 4 av 4:
    Utvärdera dina framsteg
    1. Bild med titeln Köp ett lager utan en börsmäklare Steg 6
    1. Övervaka dina investeringar från tid till annan. Kontrollera om de utför enligt dina mål. Om inte, omvandla dina investeringar och bestämma var förändringar måste göras.
  • Bild med titeln Köp aktier (för nybörjare) Steg 1
    2. Bestäm om du behöver ändra din riskprofil. Generellt sett, när du blir äldre, vill du ta mindre risk. Var noga med att justera dina investeringar i enlighet med detta.
  • Om du har pengar i riskabla investeringar är det en bra idé att sälja dem och flytta pengarna till mer stabila investeringar när du blir äldre.
  • Om din ekonomi tolererar volatiliteten i din portfölj mycket bra, kanske du vill ta på sig ännu mer risk så att du kan nå dina mål förr.
  • Bild med titeln vara skuldfri steg 3
    3. Utvärdera om du behöver nog för att nå dina ekonomiska mål. Det kan vara så att du inte lägger tillräckligt med pengar från varje lönecheck till dina investeringar för att göra dina mål. På en mer positiv anteckning kan du upptäcka att du är långt före att nå dina mål och att du sätter för mycket pengar i dina investeringar regelbundet. I båda fallen, justera dina bidrag i enlighet med detta.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Även den bästa investeringsplanen kan behöva tweaking eftersom förändringar i ekonomin uppstår eller dina personliga omständigheter förändras på något sätt. Se dessa situationer som möjligheter att ompröva din strategi samtidigt som du håller dina mål översta i ditt sinne. Att göra det kommer att låna in riktningen till dina investeringsaktiviteter och göra det enklare att se den stora bilden även när du hanterar vad som händer idag.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande