Hur man bygger tillgångar

Byggmedel är nyckeln till hälsosam personlig ekonomi. Tillgångar är främst de pengar du behöver för ditt namn och de saker du äger som hjälper dig att tjäna mer pengar i framtiden, som aktier och fastigheter. Att bygga tillgångar kan tyckas skrämmande, men genom att planera för hur man använder alla pengar du tjänar kan du öka din rikedom och ta kontroll över din ekonomi.

Steg

Metod 1 av 3:
Spara dina pengar
  1. Bild med titeln Byggtillgångar Steg 1
1. Göra en budget. Det första steget att bygga tillgångar är att skapa en plan för dina pengar. Bestäm exakt hur du kommer att fördela varje dollar du tjänar. Som ett första mål, budget 50% av dina pengar på behov som mat, skydd och transport. Sedan budget 30% mot besparingar och 20% till önskemål och diverse inköp.
  • Helst bör din budget hjälpa dig att maximera dina besparingar. Om du kan få det belopp du spenderar på behov under 50% och det belopp du sparar nära eller över 50%, kommer du att ha en mycket stark budget.
  • Försök att sänka dina levnadskostnader genom att göra billiga måltider hemma.
  • Att flytta in i ett mindre hus eller lägre lägenhet kan också hjälpa dig att spara mycket pengar varje år.
  • Bild med titeln Byggtillgångar Steg 2
    2. Spåra dina utgifter. Efter att ha gjort en budget måste du se till att du håller fast vid den. Bara köpa saker om du har pengar i din budget för dem. Håll ett kalkylblad som listar alla dina inköp så du vet exakt vad du spenderar på. Vet alltid hur mycket pengar du har lämnat för att spendera för någon vecka, månad eller år.
  • Ladda ner en budgeteringsapp som MINT eller Pockeguard för att hjälpa dig att spåra dina utgifter. Dessa appar kan hjälpa människor att följa sina budgetar utan att behöva behålla kalkylblad eller spara kvitton.
  • Bild med titeln Byggtillgångar Steg 3
    3. Lägre månatliga energikostnader. Ändra alla glödlampor i ditt hem till LED eller CFL Lightbulbs, eftersom dessa kraftigt kan minska elräkningar. Du kan också koppla ur elektriska enheter som du inte använder ofta, som allt som är inkopplat drar lite el. För att sänka dina värme- och kylräkningar, installera en programmerbar termostat, som kan hjälpa dig att använda energi mer effektivt.
  • Bild med titeln Byggtillgångar Steg 4
    4. Minska det belopp du spenderar på underhållning. Tänk särskilt hårt om att bli av med saker som har höga månatliga räkningar, som kabel. Om du har några prenumerationer eller medlemskap som du använder sällan, avbryta dem. Detta hjälper dig att spara pengar varje månad.
  • Bild med titeln Byggtillgångar Steg 5
    5. Undvik att ta på sig skulden, särskilt på kreditkort. Ju mindre skuld du har desto snabbare kommer du att kunna bygga tillgångar. Några typer av skulder, som en hypotekslån eller studielån, kan hjälpa dig att bygga tillgångar eller öka din vinstpotential. Men även i dessa fall ser du noga på siffrorna och se till att du har råd med den mängd skuld innan du tar det på.
  • Om du använder kreditkort, betala av balansen varje månad så att du inte behöver betala intresse.
  • Om du redan har ett stort belopp som du har problem med att betala, försök att konsolidera eller refinansiera det. Detta kan hjälpa dig att få en lägre ränta eller stanna ovanpå dina månatliga betalningar.
  • Metod 2 av 3:
    Maximera din inkomst
    1. Bild med titeln Byggtillgångar Steg 6
    1. Ta på flera jobb om du inte tjänar tillräckligt från bara 1. Förutom att fördela dina pengar klokt vill du också tjäna så mycket som möjligt för att bygga tillgångar. Att ta på mer än 1 jobb kanske inte är möjligt för din situation, men det kan hjälpa dig att öka din inkomst, även om jobbet är bara deltid.
  • Bild med titeln Byggtillgångar Steg 7
    2. Arbeta övertidstimmar om ditt jobb erbjuder dem. Övertidstimmar betalar ofta till en högre takt. Fråga din chef om de är tillgängliga på ditt jobb och volontär för att arbeta dem för att lägga till din inkomst.
  • Bild med titeln Byggtillgångar Steg 8
    3. Starta ett sidoföretag. Om du har en färdighet eller en hobby du inte använder på jobbet, försök tjäna pengar på det under kvällen och helgerna. Till exempel, om du gillar fotografering, kan du försöka hämta arbete som en porträtt eller bröllopsfotograf. Om du gör hantverk eller kläder, försök sälja dem online på webbplatser som Etsy.
  • Bild med titeln Bygga tillgångar Steg 9
    4. Gå tillbaka till skolan om du behöver flytta in i en mer lukrativ karriär. Om du helt enkelt inte kan göra tillräckligt med pengar i din nuvarande situation för att möta dina finansiella mål, kan du behöva överväga att ändra karriärer.
  • Forskning relativt stabila och lukrativa karriärområden, som sjukvård och teknik, och ta reda på vilken typ av utbildning du behöver för att byta till en bättre betalande karriär som ser till att tilltala dig.
  • Om du går tillbaka till skolan, kom ihåg att vara försiktig med att ta på sig skuld. Titta på stipendier, bidrag och arbetsstudier. Du kan också försöka gå till skolan deltid, så du kan också arbeta och använda din inkomst mot din undervisning.
  • Metod 3 av 3:
    Investera dina pengar klokt
    1. Bild med titeln Byggtillgångar Steg 10
    1. Investera pengar du behöver inom 5 år i säkra tillgångar som obligationer. Bortsett från att tjäna är investeringar den viktigaste delen av byggmöjligheter. Sparbindningar, certifikat av inlåningskonton (CD-skivor) och Treasuries är stabila, lågriskinvesteringar.
    • Använd dessa investeringsformer om du sparar för något du behöver betala för inom 5 år, som en bil, ett bröllop eller utbildningskostnader.
    • Du kommer inte att göra så mycket pengar från dem som du skulle genom att köpa aktier, men du är inte heller sannolikt att förlora pengar. Det betyder inte att de är riskfria, men!
  • Bild med titeln Byggtillgångar Steg 11
    2. Öppna pensionskonton och bidra till dem rutinmässigt. Det finns en mängd olika pensionskonton, som 401ks och IRAs. Lär dig om de olika alternativen och öppna konton som passar dina behov. Många människor håller flera olika typer av pensionskonton, så begränsar du inte dig till bara en.
  • Avsätta en procentandel av varje lönecheck för dina pensionskonton. Ju oftare du bidrar till dem desto mer sannolikt är du att nå dina pensionsmål.
  • Att sätta åt sidan 10-15% av varje lönecheck för pension är vanligtvis ett bra mål, men du borde göra en plan som fungerar för dina ekonomiska behov.
  • Pensionskonton har ofta årliga bidragsgränser. Se till att du förstår några restriktioner på ditt pensionskonto och gör din budget i enlighet med detta.
  • Din arbetsgivare kan ha pensionsförmåner du kan dra nytta av, till exempel matchande bidrag till ett pensionskonto. Fråga din chef på jobbet för att ta reda på det.
  • Bild med titeln Byggtillgångar Steg 12
    3. Investera pengar du behöver inte i över 5 år på aktiemarknaden. Aktiemarknaden kan vara riskabel under en kort period, men om du håller på aktierna i 5 år eller mer kan du ofta se en betydande avkastning på din investering. Indexfonder är vanligtvis de säkraste aktiemarknadsportföljerna för att hålla fast vid en lång tid.
  • Bild med titeln Byggtillgångar Steg 13
    4. Köp fastigheter om du har råd med det. Forskning Fastighetsmarknader grundligt innan du bestämmer om du vill investera i egendom. Utanför att köpa ditt eget hem, bör du bara köpa fastigheter om du inte behöver ta en betydande skuld. Liksom aktier kan fastigheter uppskatta väl över tiden, men du bör planera att hålla fast vid din investering i över 5 år.
  • Du kan skapa en annan intäktsström genom att köpa uthyrningsfastigheter. Tänk dock på att du måste betala för uppdateringen av fastigheten.
  • Var alltid försiktig när du köper fastigheter, eftersom det kostar pengar att behålla och ibland kan vara en riskabel investering. Köp aldrig fastigheter om du inte tror att du har tillräckligt med inkomst för att täcka alla kostnader för det, som reparationer, försäkring och fastighetsskatt.
  • Undvik att köpa fastigheter i områden där egendom inte säljs. Du vill kunna få dina pengar ur investeringsfastigheter om det behövs.
  • Områden där hus säljer snabbt och ökar betydligt i värde över tiden brukar göra de bästa investeringarna.
  • Bild med titeln Byggtillgångar Steg 14
    5. Konsultera en finansiell rådgivare om du behöver särskild vägledning. Många banker har dedikerade rådgivare som du kan prata med för att hjälpa dig att lära dig hur du bygger dina tillgångar och uppfyller dina finansiella mål. Titta på din banks hemsida för att se om de erbjuder denna tjänst och att göra ett möte. Om din bank inte erbjuder ekonomisk rådgivning, forskningsinstitut som gör det.
  • Finansiella rådgivare tar vanligtvis avgifter, men dessa avgifter varierar beroende på institutionen. Vissa rådgivare tar ut en procentandel av de tillgångar de hjälper dig att hantera, någon avgift före timmen, och andra får dig att betala dem en behållare för fortsatta tjänster. Fråga rådgivare om vilka avgifter de kommer att debitera innan du gör affärer med dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande