Hur man köper ett skattescertifikat

En skatte lien är ofta inlämnad av en kommun mot en fastighetsägare som har misslyckats med att betala fastighetsskatt. Den berörda myndighetsbyrån kommer att utfärda ett offentligt intyg om hur mycket obetalda skatter och verifierar att en lien har placerats på fastigheten. Ofta väljer byrån att sälja ett sådant certifikat till en privat investerare för att få några av pengarna på grund av dem utan att behöva driva fastighetsägaren. Om fastighetsägaren senare betalar skatt (med intresse) går betalningen till investeraren. Som med alla investeringar finns det risker för att köpa liencertifikat. Om du överväger denna typ av investering, behåll följande information i åtanke.

Steg

Del 1 av 3:
Komma igång
  1. Bild med titeln Var en fantastisk radioapposkilt steg 7
1. Förstå skatteplaner. En skatte lien representerar en obetald skatteskuld på en egendom. Om en fastighetsägare inte betalar sina skatter inom en viss tidsperiod (det varierar genom jurisdiktion), kommer skattekamrater att lägga de obetalda skatterna för auktion. Det är genom denna auktionsprocess att du har möjlighet att köpa en skatte lien. .
  • I auktionen vinner högsta budgivaren. Budgivaren betalar sedan kontanter till regeringen i utbyte mot lien och därigenom överföra riskerna och belöningarna för lien från regeringen till budgivaren.
  • Bild med titeln Köp ett hem med IRA Pengar Steg 4
    2. Lär dig hur du tjänar pengar på en skatte lien. Det finns två sätt att få en avkastning på investeringar från en skatte lien. Den första är genom räntebetalningar. Den andra är genom potentiellt ägande av fastigheten.
  • När du köper en lien är fastighetsägaren skyldig att betala tillbaka hela värdet av Lien plus intresse. Räntorna kan variera kraftigt från en plats till en annan. Typiskt kan de springa från 5% till 36%. Allt intresse går till Lien-hållaren.
  • Lien kommer att struktureras för att ge fastighetsägaren en tidsperiod för att betala skatterna, vanligtvis mellan sex månader och tre år.
  • Om fastighetsägaren inte kan betala av Lien (med intresse) under den perioden har du rätt att avskärma på fastigheten - eller ta ägande av det. Detta är en komplex och tidskrävande process och bör innebära hjälp av en advokat. .
  • Bild med titeln utveckla kommersiell fastighetssteg 4
    3. Besluta om ett område att leta efter rättigheter. Skatteierna utfärdas av länet, så du måste fokusera dina ansträngningar på specifika län om du vill göra en sådan investering. Län som är ekonomiskt ansträngda kan vara mer villiga att erbjuda bra erbjudanden på skatteplanen. De letar efter pengar direkt istället för att behöva vänta på fastighetsägare att betala sina skatter. Undersök den ekonomiska statusen för olika län för att få en uppfattning om var du kan få de bästa erbjudandena på Lien Certifikat.
  • En lista över län i USA finns på http: // naco.Org / sidor / Standard.aspx.
  • Regeringens finansiella statistik är en fråga om offentlig rekord. Du borde kunna hitta information om länsfinanserna på Internet. Försök att göra en Internet-sökning för poster av ett län du är intresserad av.
  • Bild med titeln Starta en matbank Steg 2
    4. Undersöka länets lagar eller län som du kommer att fungera i. Fastighetslagar varierar mellan jurisdiktioner, så du vill bekanta dig med de lagar där du planerar att investera. Det mesta av vad du behöver veta kommer att vara på länets hemsida, så börja där. Om du har ytterligare frågor, ring länets verkställande kontor och få specifika svar.
  • Du bör specifikt ta reda på när länet kan placera en lien på en egendom. Om de inte följer rätt procedurer kan du sluta med en lien som olagligt placerades, i vilket fall du kunde förlora din investering. Håll detta i åtanke när du undersöker specifika egenskaper, och se till att en lien är legitim.
  • Ta reda på om det finns några juridiska gränser för vad du får göra med att samla in betalning från fastighetsägare. Finns det specifika tider på dagen får du ringa? Hur många telefonsamtal eller bokstäver utgör trakasserier? Se till att alla dina samlingsinsatser är lagliga.
  • Lär dig avskärmningsprocessen i ditt område. Om en husägare inte uppfyller lien inom den föreskrivna tidsperioden kan du börja avskärmningsförfaranden för att få fastigheten. Avskärmning lagar varierar. Använda sig av http: // FORECLOSURURELAW.org / För att hitta avskärmningslagar i din ort.
  • Om du har problem med att navigera länslagar, kanske du vill prata med en fastighetsadvokat med erfarenhet av dessa frågor. Han eller hon kan fylla dig på allt du behöver veta om lokala lagar.
  • Bild med titeln utveckla kommersiell fastighetssteg 2
    5. Ta reda på hur länet bedriver sin lien-certifikatförsäljning. Vanligtvis övervakar antingen länsstyrket eller skattekontoret dessa försäljningar, så börja med att kontakta dem för att ta reda på vad du behöver veta. Ofta hålls lienförsäljningen av offentlig auktion. Ibland hanteras de online. Ta reda på exakt hur ett län bedriver lienförsäljning för att hålla sig till andra investerare.
  • Fråga om när och var nästa försäljning kommer att hållas.
  • Ta reda på auktionens format. Ibland kommer de att begära bud på Lien. Till exempel kan budgivning börja på $ 1000 och sedan stiga när buden kommer in. I andra fall kan du buda på räntan för Lien. I så fall kan räntan börja med 20% och gå ner. Ta reda på vilket format ditt län använder så att du kan utforma en strategi för auktionen.
  • Kom ihåg att husägarens ansvar inte påverkas av hur mycket du betalar för lien. Även om du betalar för mycket, är ägaren inte skyldig mer än den ursprungliga skattebetalningen och intresset. Håll det i åtanke när du planerar dina bud.
  • Bild med titeln studera utomlands Steg 1
    6. Ta reda på vad ditt ansvar kommer att vara när du köper en lien. Varje jurisdiktion har sina egna lagar som reglerar liendelar, så undersök din ort. Du kan vara skyldig att ge skriftlig anmälan till fastighetsägaren att du har gjort köpet. Känn också de lokala avskärmningslagarna, eftersom du kan hota att avskärma på fastigheten om husägaren inte betalar sin skuld. Se till att du lär dig om eventuella ansvarsområden du har i enlighet med lagen.
  • Del 2 av 3:
    Hitta liens för köp
    1. Bild med titeln Bygg bra kredit steg 9
    1. Hämta en lista med fastigheter till salu. När du talar med länets treasury eller skattekontor, fråga om att få en lista över de egenskaper som kommer att auktioneras vid nästa lienförsäljning. De kan ha en komplett lista till hands, eller de kan hänvisa till en lokal periodisk som skriver ut listan. Se till att du får en lista före auktionsdatumet. På det sättet kan du undersöka egenskaperna till försäljning och planera din investering mer effektivt.
  • Bilden med titeln Få en Ph.D. I fysik steg 14
    2. Fråga om det finns några osålda liencertifikat från en tidigare försäljning. Om det finns certifikat kvar från sista försäljningen, kan länet erbjuda dem till salu tidigt eller till rabatterat pris. Om det finns osålda lianer, be om att se listan. Fråga sedan om de kommer att erbjudas till försäljning tidigt.
  • Tänk på att kvarvarande liens kan ha blivit osålda helt enkelt för att de var dåliga investeringar. Om du kommer över eventuella osålda rättigheter, undersöka egenskaperna noggrant. Det är möjligt att du upptäckte en pärla som ingen märkte vid den sista auktionen, men lien kunde också vara en pengapit också. Ta reda på allt du kan om osålda lianor för att se till att du ska göra en bra investering.
  • Bild med titeln Stå upp för något du tror på steg 2
    3. Begränsa din lista. Listan kan ha hundratals liens till salu, och det är omöjligt att göra en detaljerad utredning av det många. Om det finns mycket, klippa listan ner.
  • Ett bra sätt att göra detta är att tänka på hur mycket pengar du måste investera. Om du planerar att investera bara några hundra dollar, så kan du enkelt korsa alla rättigheter som kräver mer pengar än det. Om du har flera tusen dollar att investera och letar efter en stor vinst, stör inte med mindre liens.
  • Du kan fokusera på speciella typer av lianer. Skattelätten kan placeras på bostads- eller kommersiella fastigheter, så fokuserar på den ena eller den andra kan begränsa din lista.
  • Bild med titeln Köp bankägda avskärmning Steg 5
    4. Undersöka egenskaperna i förväg. Kom ihåg att när du köper ett liencertifikat, antar du risken om passagerarna inte betalar tillbaka sin skuld. När du har fått listan över listan, se till att du forskat alla egenskaper du kanske är intresserad av. Du vill ha en bra investering, så se upp för några tecken på att egendom kanske inte ger dig en vinst.
  • Ta reda på om det finns en inteckning på fastigheten. I det här fallet kan långivaren gå in för att betala lien innan du får chansen att köpa den. Långivare kan vara villiga att betala mer än du skulle skydda deras större investering i fastigheten och förhindra avskärmning. De kan också försöka lagligt hindra dig från avskärmning på hemmet om du lyckas köpa lien.Det är bättre att gå till bostäder som har hypotekslån, för att du inte kommer att möta konkurrens från inteckningsföretag som har mycket mer pengar till sitt förfogande.
  • Dilapiderade egenskaper i ekonomiskt deprimerade stadsdelar är en mycket riskabel investering. Sådana liens kan bära högre räntor, men om passagerarna inte kan betala skulden, kommer räntan inte att göra dig något bra, och du kommer att sluta förlora pengar.
  • Ibland är passagerare skyldiga mer i backskatter än värdet av hemmet. Det innebär att om de överger fastigheten kommer du inte ens att kunna tjäna tillbaka din investering genom att sälja fastigheten. Undvik sådana platser, eller åtminstone investera med försiktighet.
  • Egenskaper som har lidit miljöproblem som kemisk kontaminering är också en risk. Kostnaden för rengöringen kommer förmodligen att uppväga att den potentiella vinsten ska tjäna från återbetalningar. Ta till exempel gamla bensinstationer. Dessa egenskaper behöver en fullständig översyn. Gamla gastankar måste grävas, och marken måste dekontamineras. Detta är en farlig investering som lätt kan sluta förlora dig pengar.
  • Bild med titeln Vinn ett lokalt val Steg 2
    5. Kom upp med en slutlista. Efter att ha minskat din lista och undersöka några egenskaper du är intresserad av, bör du upprätta en slutlista. På så sätt kan du vara beredd att fokusera på specifika lianer på dagen för försäljningen. Storleken på den här listan beror på hur mycket du letar efter att investera. Om det här är din första gång och du inte har mycket att investera, är det förmodligen en bra idé att hålla listan som är en bra idé. Om du är en professionell med mycket att investera kan listan bli så stor som du har råd med.
  • Del 3 av 3:
    Köper lien
    1. Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 8
    1. Delta i lien-auktionen. När du har gjort all din forskning och har en slutförteckning i åtanke är det dags att bjuda på de liens du vill ha. Gå till platsen för Lien-försäljningen. Arbeta på förhand exakt hur mycket du är villig att spendera på varje egendom. Utan en förskottsplan kan du få bort och bjuda för mycket på en lien som inte ger dig en bra avkastning på din investering.
    • Kom ihåg att ta hänsyn till andra kostnader förutom kostnaden för lien. Till exempel, om husägarna inte betalar sina skatter, kan du behöva starta rättsliga avskärmningsförfaranden. Detta kommer att leda till juridiska avgifter, vilket kan bli dyrt. Håll det i åtanke när man bestämmer hur mycket att spendera.
    • Lienförsäljningen, oavsett om det är online eller personligen, ska innehålla ett typiskt auktionsformat. Lien till salu kommer att meddelas, ett öppningspris kommer att ställas in, och sedan börjar budgivningen. Var uppmärksam på auktionen så du vet när du är intresserad av att du är intresserad av.
    • Vanligtvis auktioner kräver betalning i kontanter eller certifierad check. Lägg upp vad du är villig att spendera på dina hantor, och ta med tillräckligt med pengar eller några certifierade kontroller. Vissa auktioner tillåter dig att finansiera ett köp. Om så är fallet, bör du bli förhandsgodkänd för att undvika administrativa avmattningar.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att köpa dig något steg 6
    2. Meddela fastighetsägaren om du är skyldig att göra det. Se till att du bor i lagen under hela denna process. Du kan vara skyldig att ge skriftlig anmälan om ditt köp till fastighetsägaren. Det kan också finnas andra rättsliga krav, så håll dig informerad om lokal lag.
  • När du meddelar fastighetsägarna, skicka ett certifierat brev till sin adress. Låt dem veta att du har köpt Lien på deras egendom. Länet är tänkt att meddela en fastighetsägare när en lien erbjuds till försäljning, så de borde redan vara medvetna om denna möjlighet. Låt dem veta hur mycket de är skyldiga i ryggen och när detta belopp måste betalas.
  • Bild med titeln Fil för skilsmässa i Louisiana Steg 7
    3. Var uppmärksam på utgångsdatumet på Lien. När du köper en lien kommer det vanligtvis med ett utgångsdatum. När det här datumet passerar, har du inte längre ett krav på bakre skatt. Om fastighetsägarna inte betalar sina skulder, meddela dem igen om deras utestående skuld. Om du inte gör något riskerar du att förlora din investering.
  • Bild med titeln Få ett lån utan kreditsteg 7
    4. Samla dina pengar när fastighetsinnehavarna betalar sina skatter. Fastighetsägarna måste fortfarande betala sina pengar till länet när du har köpt en lien. När de gör det kommer länet att kontakta dig, och du kan hämta dina pengar på länsstyrelsen.
  • Tips

    Var inte blyg. Prata med så många av de andra auktionsbudgivarna som du kan för att lära dig mer om att liensen säljs.

    Varningar

    Många människor köper skatteplaner och hypotekslån som förväntar sig att få ett hus om skatten aldrig betalas. Sällan går fastigheten i avskärmning. Det betyder inte att Lien är en dålig investering, men vet att du är osannolikt att få ett hus från det.
  • Din investering är inte flytande. Dina pengar kan vara bundna i åratal.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande