Hur man gör en titelsökning

Om du köper ett hem eller en del av egendom är det mycket viktigt att du utför en titelsökning innan du slutför transaktionen. En titelsökning är processen att gå igenom tidigare gärningar, skatteposter och andra finansiella transaktioner kopplade till en viss egendom. Syftet med en titelsökning är att se till att den person som säljer dig egendomen är faktiskt ägaren så att fastigheten kan överföra dig utan problem. Eller ännu viktigare är att egendomen inte är föremål för liens eller enkänsla som skulle molntitel eller förbjuda överföring av tydlig titel. Du kan göra en titelsökning själv - men om det här är din första titelsökning, kanske du vill överväga att anställa ett erfaret titelsökbolag.

Steg

Del 1 av 3:
Identifiera egendomen och lokalisera gärningarna
  1. Bild med titeln Gör en titelsökning Steg 1
1. Kontrollera skattebedömarens poster. Du måste samla så mycket information som du kan om den nuvarande fastighetsägaren och själva egendomen. Du gör det så att du lättare kan hitta de nuvarande och tidigare gärningarna för den egendom där du är intresserad av. De flesta fastighetsskatteffekter kan lokaliseras på skattebedömarens kontor i länet eller staden där fastigheten är belägen. Dessa poster är öppna för allmänheten och många platser har sina poster online.
  • Du måste ha gatuadressen för den egendom där du är intresserad av.
  • Du kan hitta skattebedömarens kontor för ditt område på: http: // PublicRecords.Onlinesearches.com / bedömare-och-egendom-skatte-poster.htm.
  • När du har identifierat den lokala skattebedömarens kontor, kolla deras hemsida för att se om du kan söka online för skatteinformation för fastigheten.
  • Om de inte har ett online-sökalternativ, ring på kontoret och be dem att förklara de steg du måste vidta för att få denna skatteinformation för fastigheten.
  • Fastighetsskatteuppgifterna kommer att ge dig följande information: paketnummer, lotnummer, en allmän beskrivning och skattehistoria, båda betalda och obetalda av fastigheten.
  • Denna information hjälper din gärningssökning.
  • Bild med titeln Gör en titelsökning Steg 2
    2. Sök efter fastigheten. Många stater ger nu tillgång till gärningar online, för antingen en liten avgift eller gratis. Detta är det snabbaste sättet att börja lokalisera gärningar för fastigheten och genomföra din titelsökning.
  • Du vill hitta den senaste gärningen först. Denna gärning kommer att innehålla namnet på ägaren av fastigheten, som ska matcha namnet på den person från vilken du köper fastigheten.
  • Varje gärning kommer att referera till andra tidigare gärningar och kartor över fastighetsplatsen och eventuella rättigheter.
  • Du vill samla gärningar för de senaste 50 till 70 åren för att säkerställa att titeln på fastigheten har gått korrekt. Detta kallas titelkedjan och kommer att diskuteras mer detaljerat nedan.
  • Du bör samla alla gärningar tillgängliga online. Om online-systemet inte behåller gärningar för det många år, måste du göra personlig sökning (diskuteras nedan).
  • Du kan göra en Internet-sökning efter orden "Land Records" och namnet på ditt tillstånd och det här bör styra dig till ett online-system eller lokal titelanläggning.
  • För att se vad online land rekordsystem ser ut som du kan besöka: http: // masslandrecords.com eller https: // myfloridacounty.com / officiella_records / index.html?hypage = myfloridacounty.Ori.Ordning.stat.Start.
  • Bild med titeln Gör en titelsökning Steg 3
    3. Besök på kontoret som registrerar gärningar. Om länet där fastigheten inte har ett online-söksystem eller det går inte tillräckligt långt i det förflutna, måste du hitta och besöka kontoret med ansvar för inspelning av gärningar för det område där fastigheten är belägen. För att kunna genomföra en lyckad sökning måste du ta med kopior av alla gärningar som du befinner dig och / eller den information du fått på skattebedömarens kontor.
  • Du kan söka efter CEED-inspelarens kontor på: http: // PublicRecords.Onlinesearches.com / bedömare-och-egendom-skatte-poster.htm.
  • När du har hittat det rätta kontoret, kontakta kontoret och fråga det bästa sättet att fortsätta med din sökning. Courthouse eller Office-arbetarna kommer att kunna berätta om du har samlat tillräckligt med information för att genomföra din sökning.
  • Du kommer att hitta den senaste gärningen först. De flesta kontor behåller denna information i en gärningsbok. Du bör kontrollera om den information som samlats på Skatte Assessors Office styr dig till en viss GEED-bok. Om så är fallet, det är där du hittar den senaste gärningen.
  • Varje gärning kommer att innehålla information om den tidigare gärningen, vilket gör det möjligt för dig att hitta det dokumentet. Denna information kommer att innehålla GEED-boknumret och sidnumret i boken där den tidigare gärningen är belägen.
  • Du bör fortsätta att dra och kopiera alla gärningar tills du har samlat gärningar som täcker 50 till 70 år.
  • Detta kan vara en mycket tidskrävande process, men du kan hitta all information som du behöver.
  • Bild med titeln Gör en titelsökning Steg 4
    4. Etablera kedjan av titeln. När du har samlat alla gärningar, vill du börja med den senaste och flytta bakåt i tid för att kontrollera att ägandet passerade ordentligt. Det innebär att en person som köpt en fastighet är listad som säljare när fastigheten ändrar ägande.
  • Du bör skapa ett diagram som innehåller följande kolumner: gärning, säljare och köpare.
  • Från och med den senaste gärningen vill du se till att säljaren var köparen på den tidigare gärningen. Du vill ha det här mönstret av säljaren / köparen att fortsätta oavbruten från nuvarande tillbaka 50 till 70 år.
  • Genom att fylla den här informationen i ett diagram kan du lättare se om det finns några luckor i ägande, vilket kan påverka den nuvarande egendomsägarens förmåga att lagligt sälja dig fastigheten.
  • Till exempel, om du kommer på en säljare på en gärning vars namn inte listades som en tidigare köpare, finns det en paus i titelkedjan. Det kan vara att titeln inte registrerades korrekt eller att en person bedrägligt passerade sig själv som en ägare till en oavsiktlig säljare.
  • Innan du köper en fastighet med en paus i titelkedjan, bör du prata med en fastighetsadvokat för att bestämma de risker som är förknippade med köpet.
  • Del 2 av 3:
    Kontrollera efter lustar, inteckningar, domar eller utestående skatter
    1. Bild med titeln Gör en titel sök steg 5
    1. Genomföra en skattesökning. Som diskuterats ovan kan du söka skattebedömarens poster för att hitta information om den nuvarande ägaren till en egendom och platsen för den registrerade gärningen. Dessa samma poster kommer också att ange om det finns utestående skatter på fastigheten eller särskilda bedömningar på landet. Som en del av titelsökningen vill du se till att fastigheten inte är föremål för några rättigheter innan du köper fastigheten.
    • Utestående skatter är lustar mot fastigheten och kan överföra till den nya ägaren.
    • Om de tidigare förfallna skatterna är betydande, kan länet eller staten kunna placera egenskapen till försäljning trots att den nya ägaren inte var ansvarig för att uppkomma skulden.
  • Bild med titeln Gör en titel sök steg 6
    2. Avgöra om det finns en dom mot fastigheten. En annan viktig del av titelsökningen är att avgöra om det finns några otillfredsställda bedömningar mot säljaren eller tidigare ägare av fastigheten. En dom är en lien mot en persons egendom och fastigheten fungerar som säkerhet för eventuella pengar till domen är nöjd.
  • Om en dom upptäcks anses detta vara en defekt i titeln och säljaren bör eliminera defekten innan den kan skickas till en ny köpare fri och tydlig. I allmänhet kommer en köpare som söker finansiering inte att kunna säkra finansiering för en fastighet med en dom.
  • Om du upptäcker en dom innan du köper fastigheten, be säljaren att kontakta Lien-borgenären och bestämma hur man åtgärdar domen, antingen genom att betala den eller om lien redan betalades, be om en tillfredsställelse av Lien. Detta dokument visar att skulden har släppts ut och kan användas för att ta bort lien från titeln.
  • De flesta stater har lagar som förbjuder en ägare från att sälja en fastighet med en dom.
  • Du bör kunna avgöra om det finns en dom mot fastigheten på samma plats som du befann gärningarna, till exempel registratorn av handlingar eller clerk av domstolen.
  • Du bör kontakta registratorn av gärningar eller på vilket kontor som registrerar gärningar i länet där fastigheten ligger och frågar det bästa sättet att söka efter eventuella domstolar mot fastigheten.
  • Bild med titeln Gör en titelsökning Steg 7
    3. Diskutera eventuella finansiella begränsningar med en fastighetsmäklare. Det finns ett antal finansiella restriktioner som kan placeras mot en fastighet, till exempel: utestående hypotekslån, nålar, dom eller obetalda skatter. Alla dessa begränsningar kan avsevärt minska värdet på fastigheten. Du riskerar också att förlora din egendom till någon som har ett annat rättsligt intresse i fastigheten. Eftersom inte alla stater begränsar försäljningen av egendom med finansiella restriktioner, får du inte bara genomföra en grundlig titelsökning, du bör också diskutera några finansiella begränsningar som du upptäcker på fastigheten med en fastighetsbehandling innan du köper fastigheten.
  • Om en säljare bestämmer att en lien på fastigheten är ogiltig, ska han eller hon kontakta en advokat för att ha den lien som väcks av en domare.
  • Det är inte en köpare ansvar att rätta till några rättigheter på fastigheten. En köpare bör dock inte köpa en fastighet som har en dom.
  • Om säljaren inte kan tillgodose en dom lien och en köpare verkligen vill ha fastigheten, bör köparen diskutera med en advokat om det skulle vara möjligt för köparen att betala lien och i utbyte skulle säljaren minska beloppet av kostnaden för egendomen med beloppet av lien.
  • Om en säljare köper en avskärmning hem med en dom lien, i allmänhet, om huset köps genom en sheriffs försäljning eller auktion, passerar titeln till säljaren gratis och tydlig av alla lianger.
  • En person som köper ett avskärmning hem med en lien bör konsultera en advokat för att avgöra om hemmet, om det köps, skulle passera med en tydlig titel.
  • Om en köpare köpte en egendom för kontanter och inte upptäckte domen lien före överföringen, bör köparen kontakta en advokat för att avgöra om det finns åtgärder som han eller hon kan ta för att tvinga säljaren att betala av lien.
  • Del 3 av 3:
    Anställa ett titelsökbolag
    1. Bild med titeln Gör en titelsökning Steg 8
    1. Be om en rekommendation. Medan du kan göra en titelsökning på egen hand, bör du fortfarande överväga att anställa ett titelsökbolag för att genomföra sökningen på dina vägnar, särskilt om du gör en betydande finansiell investering. Du borde fråga din fastighetsmäklare, familj, vänner eller någon som du vet som nyligen har köpt fastighet för en rekommendation om ett titelsökbolag. Vid utvärdering av ett titelsökbolag, överväga följande:
    • Hur många års erfarenhet har företaget? Du vill ha ett företag som har slutfört många titelsökningar och är bekant med de poster där fastigheten är belägen.
    • Kontrollera Bättre Business Bureau för att se om några klagomål har lämnats in mot ett potentiellt företag. Du kan söka efter klagomål på: https: // bbb.org.
    • Jämför priserna mellan flera erfarna titelsökningsföretag i ditt område för att se till att du får den bästa affären.
  • Bild med titeln Gör en titelsökning Steg 9
    2. Välj ett titelsökningsföretag med vilket du är bekväm. Du kan behöva träffas med eller prata med ditt titelsökningsföretag under hela köpet av fastigheten. Du borde träffas med eller prata med en agent från titelsökbolaget innan du bestämmer dig för att anställa dem. Detta låter dig bestämma om du känner dig bekväm med företaget, oavsett om de verkar som svarar på dina frågor och hur du är tillgängliga för dig.
  • I vissa stater är människor representerade på deras fastigheter som stängs av en agent från titelföretaget.
  • Du har rätt att kontakta ditt titelsökningsföretag under hela processen.
  • Du bör ställa frågor om hur de utför sina titel-sökare, inklusive om de bara är beroende av online-databaser.
  • Be dem att förklara sin rapport och abstraheringar.
  • Om titelföretaget kommer att hantera stängningen på din egendom, be dem att förklara processen, gå över allt pappersarbete och förklara hur några pengar som du tillhandahåller för inköp av hemmet kommer att hållas i escrow.
  • Bild med titeln Gör en titel sök steg 10
    3. Överväga att köpa titelförsäkring. Under första anblicken kan tillbringa $ 1000 på titelförsäkring tyckas som en onödig kostnad, du bör allvarligt överväga att betala för försäkringen. Titelförsäkring skyddar dig mot många av de problem som diskuterades ovan. Till exempel, om en person säljer dig ett hem som hon eller han inte äger eller medarbetar egendomen, skyddar försäkringen dig från att förlora din ekonomiska investering.
  • Generellt kommer ditt stängningsmedel eller advokat hjälpa dig att välja och förvärva titelförsäkringen.
  • I vissa stater betalar säljaren kostnaden för försäkringen.
  • Vanligtvis betalar du för försäkringen med en tidsavgift som är cirka $ 1000.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Medan många jurisdiktioner nu har bilder av gamla gärningar och skatteposter som sparas i sökbara databaser, var beredd att göra lite grävning. På vissa områden betyder det att du jobbar dig genom rullar av mikrofiche-bilder eller ens tittar genom gamla ledgers för att hitta den information du söker.
  • Ett antal jurisdiktioner erbjuder nu tillgång till egendomsrekord på nätet. Jurisdiktion kan kräva att användarna registreras för att få tillgång till posterna, och kan också kräva en avgift för att ladda ner kopior av de valda dokumenten. Om målet är att göra en titelsökning som en del av ett genealogiskt projekt kan tillgången på online-poster göra uppgiften mycket enklare.
  • En titelsökning efter genealogiska ändamål kan avslöja historien om ett familjehem eller identifiera en förfaders grannar och samhälle. Det finns gärningar som dateras tillbaka till den amerikanska revolutionen. Gärningar som ligger genom en titelsökning kan avslöja information om markens värde, som lagligen hade rätt att hålla en titel och till viss del relationerna mellan personer som överför gärningar från en generation till nästa.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande