Hur man köper mineralrättigheter

Termen "mineralrätt" inte bara hänvisar till ägande av mineraler utan också värdefulla stenar, gas eller olja som finns under marken på en egendom. Dessa rättigheter skiljer sig kraftigt från yträtter, vilket är ägande av något ovanför marken. Om en markägare äger båda, är det möjligt att köpa mineralrätt utan att köpa marken. Även om leasing mineralrättigheter för en viss tid är vanligare, ger köp av mineralrättigheter ett fast ägande. När du köper mineral rättigheter kan du själv bestämma dig själv eller borra egendomen, hyra ett företag för att utföra operationen, eller försöka återställa rättigheterna för vinst. Den här artikeln hjälper dig att navigera genom den komplexa processen att köpa mineralrättigheter.

Steg

Metod 1 av 3:
Undersöker mineralrättigheter
  1. Bild med titeln Köp mineralrätt Steg 1
1. Ta reda på om mineralrättigheterna är tillgängliga för köp. Gå till den lokala länets tingshus till forskning som äger mineralrätten för en viss del av egendom. Fastighetens gärning kan inte innehålla information om mineralrättigheter, eftersom stater ofta registrerar mineralrättsinnehav i en separat mineralrättshandbok separat från bokens inspelningsytor.
  • Transaktioner om mineralrätt är i allmänhet en fråga om offentlig rekord, och du borde kunna bekräfta ägande av dessa rättigheter.
  • Om du köper "yta" Fastighet i ett område som är känt för potentiell mineralutveckling, måste du avgöra om mineralrätten redan har sålts. Köparen av en fastighet borde anställa en advokat som kan göra denna forskning.
  • Bild med titeln Köp mineralrätt Steg 2
    2. Forskning Vilka mineraler anses vara mest lukrativa. De 5 bästa i världen är olja och gas, guld, koppar, diamanter och kol. I U.S., Olja och gas är de vanligaste mineralerna för gruvdrift.
  • Dessa tio stater innehåller 80% av olje- och gasreserverna i U.S.: Texas, North Dakota, Alaska, Kalifornien, New Mexico, Oklahoma, Wyoming (endast olja), Colorado (stora insättningar av kol också), Utah och Louisiana.
  • Ett mineral som kommer att vara i hög efterfrågan nu och den närmaste framtiden är litium, som används i de flesta elektronik som kräver batterier. Tre länder har hälften av världens litiumavlagringar: Argentina, Bolivia och Chile.
  • Bild med titeln Köp mineralrätt Steg 3
    3. Hitta mineralrättigheter som är till salu. Du borde kunna hitta webbplatser som listar mineralrättigheter för försäljning eller för leasing över hela U.S. och Kanada. Du kan dock, dock prenumerera på tjänsten om du är en köpare.
  • Företagen brukar kontakta fastighetsägaren för att köpa mineralrättigheter efter en geolog eller annan professionell har en anledning att tro att det önskade mineralet finns i området.
  • Bild med titeln Köp mineralrätt Steg 4
    4. Definiera vilken "mineral-" är i det område där fastigheten är belägen. Bestäm om materialet faktiskt är ett mineral som definieras av staten eller den federala regeringen. Även om detta kan låta som en enkel uppgift, kan definitionen variera från stat till statligt eller från en situation till en annan.
  • Till exempel, 2004, regerade USA: s högsta domstol att sand och grus inte anses vara mineraler.
  • Bild med titeln Köp mineralrätt Steg 5
    5. Lär dig de specifika statliga lagarna som styr försäljningen av mineralrättigheter. Varje stat följer av vissa gruv- och borrregler som påverkar både yt- och mineralfastighetsförsäljning. Dessa lagar liknar ofta små variationer.
  • Till exempel, "fracking," Mining av naturgas, är förbjuden i New York-staten medan den är tillåten i Pennsylvania. Kolväten som olja och naturgas ingår i allmänhet under termen "mineralrätt."
  • Även om lagar som reglerar mineralrättigheter är vanligtvis enhetliga bland regioner, är det möjligt att lagarna för gruvdrift och specifika olje- och gasregler kan variera kraftigt mellan stater.
  • Metod 2 av 3:
    Inköp av mineralrättigheter
    1. Bild med titeln Köp mineralrätt Steg 6
    1. Förhandla villkoren i mineralrättens försäljning. Detta inkluderar inte bara det pris som betalas för rättigheterna, men också de särskilda villkoren i avtalet. Dessa villkor kan innehålla de specifika mineral (er) som du vill extrahera, den rättsliga beskrivningen av fastigheten, hur du får tillgång till egendomen, vilka steg du tar för att förhindra skador på egenskapen, hur du skapar någon skada Det inträffar, användningen av tillgängligt färskt vatten och många andra faktorer.
    • I de flesta mineralrättstransaktioner har köparen mest sagt i hur gruvan kommer att genomföras, när det kommer att äga rum, hur och vad som ska göras, om något, för att fixa fastigheten efteråt. Om säljaren vill ha någon kontroll när gruvdriften börjar, måste han tänka på vad som kan gå fel och utveckla ett kontrakt som kommer att täcka sina önskemål, och det för kommande generationer.
  • Bild med titeln Köp mineralrätt Steg 7
    2. Utarbeta mineralrättighetsavtalet. Se till att både dig och ägaren förstår alla termer som anges innan du båda undertecknar avtalet för att slutföra affären. Om du är obekant att förhandla om att köpa mineralrättigheter, bör du konsultera en advokat som specialiserat sig på försäljning och överföring av mineralrättigheter.
  • Inkludera tillgång till färskt vatten i avtalet. Olja och gasbrytning kräver en stor mängd färskt vatten under gruvprocessen. Om du kan få tillgång till närliggande vatten, kommer det att spara mycket pengar. Bekräfta både åtkomst, pris och eventuella gränser för användning av vatten.
  • Avtalet bör täcka en lång tidsperiod som du kanske inte vill börja gruva genast.
  • Bild med titeln Köp mineralrätt Steg 8
    3. Utarbeta ett hyresavtal. Om du bestämmer dig för att hyra mineralrättigheterna, kommer avtalet att ha extra villkor, till exempel längden på hyresavtalet och beloppet av betalningsbetalningen för ägaren. Royalty betalning är typiskt en kombination av kontanter och royalty-en procentandel av produktionsvärdet eller ett fast belopp per ton eller fat av producerade mineraler.
  • Försök inte skriva upp mineralrätten hyra dig själv. Kontakta en advokat som upplevs i mineralrättsuthyrning. Vissa stater har lagar som kräver gruv- och borrningsföretag att betala en lägsta royaltyprocent till fastighetsägare.
  • Metod 3 av 3:
    Tjäna pengar som köper mineralrättigheter
    1. Bild med titeln Köp mineralrätt Steg 9
    1. Bestäm fördelarna med att köpa vs. Leasing Mineral Rights. Mineralutvinning sker vanligtvis någon gång i framtiden som utrustning och anställda är ofta planerade år i förväg. Om du inte startar gruv- eller borrningsoperationer före utgången av ett leasingavtal, återgår alla rättigheter till fastigheten och mineralerna tillbaka till ägaren.
    • Olja och gas har förmågan att korsa egendomsgränser under jord. Vissa stater kräver att borrningsföretag specificerar hur olje- och gasrissioner delas mellan intilliggande fastighetsägare.
  • Bild med titeln Köp mineralrätt Steg 10
    2. Hyra i stället för att köpa gas och oljebolag. Det finns vanligtvis ingen garanti för att gas eller olja kommer att vara närvarande, så det skulle vara till din fördel att betala en mindre belopp för ett leasingavtal istället för att köpa direkt som kommer att kosta mer. Ett leasingavtal ger dig rätten att testa fastigheten för mineraler.
  • Bild med titeln Köp mineralrätt Steg 11
    3. Köp mineralrättigheterna som en spekulant. Spekulanter köper fastigheten med målet att sälja mineralrätten till ett annat företag som kommer att göra den faktiska produktionen. Det är ett tillfälle att förvärva värdefull egendom från enskilda ägare och sälja dessa egenskaper till gruvföretag till ett högre pris än vad du betalat.
  • Bild med titeln Köp mineralrätt Steg 12
    4. Köp mineralrätt som ett alternativ. I en optionstransaktion erbjuds en fastighetsägare en liten summa pengar idag för möjligheten att köpa fastigheten till ett visst pris före ett angivet datum i framtiden. Du skulle då snabbt försöka hitta någon som betalar ett ännu högre pris, köper egendomen från ägaren och säljer sedan köparen dina mineralrättigheter. Om du inte betalar det angivna priset med utgångsdatumet för alternativet, håller fastighetsägaren optionsbetalningen.
  • Bild med titeln Köp mineralrätt Steg 13
    5. Investera i olje- och gassässing. Företag som patriot-royalties gör all inköp av mineralrättigheter och gruvdrift. Investerare får månadsinkomst, och du betalar inte skatter på 15% av produktionen från en brunn.
  • Liksom andra tillgångar kan olje- och gassässor köpas, säljas eller överföras. Royalty inkomst varar så länge som brunnen producerar, vilket kan vara flera decennier.
  • Bild med titeln Köp mineralrätt Steg 14
    6. Bekanta dig med lokala och statliga lagar. De flesta gruv- och borrningsaktiviteten regleras av statlig lag. Dessa lagar kan begränsa extraktion eller kräva extra kostnader, så se till att du är bekant med alla bestämmelser om att extrahera mineralerna. Anser också att lagar kan ändra eller nya lagar och förordningar kan godkännas som påverkar din förmåga att extrahera mineraler.
  • Observera att om du bara tar emot royalties och inte är majoritetsägaren till mineralrätten, har du inget att säga i produktionsschemat. Om majoritetsägaren bestämmer priserna är för låga, kan de sluta produktionen när som helst, vilket kommer att stoppa flödet av royalties.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande