Hur man lämnar skatter för en avliden person

Det sägs att de enda säkra saker är död och skatter, men även döden räddar inte en person från att behöva betala skatt. Om du är exekutör av en avliden persons egendom, är ditt ansvar att lämna in den personens slutliga personliga avkastning. Du kan också behöva lämna in en separat ersättning för inkomst som mottas efter personens död.

Steg

Metod 1 av 3:
Samla den nödvändiga informationen
1. Granska personens vilja, om de hade en. Kolla för att se om de hade en stödmottagare eller har satt upp ett förtroende för sina tillgångar. I vissa fall kommer mottagarna att lämna skatterna snarare än boet som lämnar dem. Att veta vem som ska fila skatterna kan hjälpa dig att undvika att någon oavsiktligt filar dem två gånger.
  • Bild med titeln Filskatt för en avliden person Steg 1
    2. Samla personens inkomstrapporteringsformulär. Samla in inkomstrapporteringsformulären som har skickats till den avlidne personen, kallad decedent. Detta inkluderar W-2s, 1099- och räntesatser. Dessa blanketter skickas vanligtvis efter 31 januari för föregående år och bör anlända i slutet av februari. Om du inte är säker på att du har alla nödvändiga former, skicka en informationsbegäran till IRS för att erhålla alla skatteformulär för decedenten. Du behöver följande för att göra en förfrågan:
  • Decedentens fullständiga namn, adress och personnummer
  • En kopia av dödsintyget
  • Antingen IRS Form 56, märker om förtroendeförhållande (meddela IRS att den överlevande makan, exekutör eller vårdnadshavare kommer att stå i skattebetalarens ställning) eller en kopia av bokstäver testamentary godkända av domstolen (som beviljar den avlidnes personliga representant myndighet att hantera sina frågor).
  • För att få en kopia av personens tidigare avkastning, använd IRS Form 4506, begäran om kopia av avkastning.
  • Bild med titeln Filskatter för en avliden person Steg 2
    3. Bestäm om du vill lämna in en gemensam avkastning. Om decedenten var gift vid dödsfallet, kan en gemensam avkastning lämnas in för det skatteåret. Antingen kan makan i det decedent eller exekutöraren fylla i och lämna in avkastningen. Ett fullständigt standardavdrag kan hävdas, och de gemensamma returräntorna som används.
  • Om en exekutör är inblandad måste han eller hon skriva ut tillbaka till den efterlevande maken.
  • Avkastningen ska undertecknas med en anteckning som läser "arkivering som överlevande make" i utrymmet för decedentens signatur.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapsintyg i Dwarka Steg 11
    4. Ändra äganderätten till alla konton. För konton som fonder och bankkonton, ändra ägandet till ditt namn som exekutör. Gör så snabbt som möjligt efter personens död, så att 1099 inkomstsrapporten visar rätt inkomst som tilldelats det decedent (snarare än att visa intresse eller annan inkomst efter dödsdatumet). Om 1099 visar mer inkomst än det borde, rapportera hela beloppet i schema B av avkastningen och dra av det belopp som ska rapporteras separat av boet (det belopp som uppnåtts efter personens död).
  • Metod 2 av 3:
    Arkivering av den slutliga personliga avkastningen
    1. Bild med titeln Filskatter för en avliden person Steg 3
    1. Beräkna personens rapporterbara inkomst. Intäkter som uppnåtts mellan början av året och datumet för personens död bör rapporteras om den slutliga avkastningen. Eventuella intäkter efter personens död anses vara gårdens inkomst, och om det är mer än $ 600 måste du också lämna in en avkastning för fastigheten (Form 1041, inkomstskatt för fastigheter och förtroende).
  • Bild med titeln Filskatter för en avliden person Steg 4
    2
    Fyll i formulär 1040 för decedenten. Lista intäkter och avdrag precis som du skulle själv. Du kan specificera avdrag om schema A som den avlidna personen som uppkommit före döden, men ingen som inträffade efter. Om du väljer att inte specificera kan du ta full standardavdrag. Blanketten måste lämnas in före eller före den 15 april på året efter personens död.
  • Om decedenten inte lämnade skatter under de år som föregår hans eller hennes död, kan du också behöva lämna in enskilda inkomster för dessa år. Leta efter IRS-korrespondens i decedentens personliga poster eller titta igenom personens checkbook för bevis på återbetalningar eller betalningar till U.S. Statsskatt.
  • Om decedenten betalas ett bidrag, hävdar att den använder formulär 1310, uttalande av en person som hävdar återbetalning på grund av en avliden skattebetalare.
  • Bild med titeln Filskatt för en avliden person Steg 5
    3. Skriv ordet "den avlidne" över toppen av formuläret 1040. Inkludera decedentens namn och dödsdatumet. Du kommer också skriva ordet "den avlidne" (eller, om du är maka, "arkivering som överlevande make") i stället för personens signatur längst ner i formuläret. Detta kommer att göra det omedelbart klart för IRS att skatteformuläret lämnas in för någon som är avliden.
  • Metod 3 av 3:
    Anslutning av fastighetsskatteavkastningen
    1. Bild med titeln Filskatter för en avliden person Steg 6
    1. Samla information som behövs för att fila fastighetsskatt. När en person dör, bildas en ny egendom av den personens tillgångar automatiskt. Om boet genererar mer än 600 $ i årlig bruttoinkomst, måste en separat skatteform användas för att lämna in fastighetsskatt, förutom personliga inkomstskatter. För att fila fastighetsskatter för decedenten gör du följande:
    • Få ett skatte-ID-nummer för boet. Detta kallas också en "arbetsgivarens identifikationsnummer," eller ein. Du kan ansöka om ett nummer online eller via fax för post.
    • Beräkna den årliga intäkterna från decedentens tillgångar. Tillgångar inkluderar sparkonton, CD-skivor, obligationer, aktier, uthyrningsfastigheter och annan inkomst som uppkommit efter personens död.
  • Bild med titeln Filskatter för en avliden person Steg 7
    2. Fyll i formulär 1041 till File Estate Skatter. Form 1041, USA: s inkomstskatt för fastigheter och förtroende, är den form du behöver rapportera inkomst, vinster, förluster mm., relaterade till decedentens egendom. Blanketten måste lämnas in före eller före den 15 april på året efter personens död.
  • En decedents fastighetsuppgifter sin bruttoinkomst på samma sätt som en individ skulle - emellertid, men en decedents egendom är tillåtet ett inkomstdistributionsavdrag för fördelningar till mottagare. Dessa rapporteras på scheman K-1 på Form 1041.
  • Om mer tid behövs kan du ansöka om en 5.5-månaders förlängning med IRS Form 7004, Ansökan om automatisk förlängning av tid för att fatta viss företagsskatt, information och annan avkastning.
  • Bild med titeln Filskatt för en avliden person Steg 8
    3. Användningsformulär 706 för att rapportera en överföring av tillgångar för rika människor. Form 706, USA: s egendom (och generationshoppning) Avkastning, används för att rapportera överföring av tillgångar (t.ex. ett hus eller ett lager) från det avgörande till arvtagare eller mottagare. Var noga med att fylla i och skicka in den här separata formuläret om en överföring av tillgångar har ägt rum.
  • De flesta kommer inte att behöva form 706, eftersom det vanligtvis används av rika individer som behöver överföra högt värdefulla tillgångar till sina arvingar.
  • Från och med januari 2019 är det grundläggande uteslutningsbeloppet för Form 706 11 400 000 dollar, och det grundläggande kreditbeloppet är $ 4,505,800.
  • Bild med titeln Filskatt för en avliden person Steg 9
    4. Ansök om ett intyg om utsläpp innan du säljer egendom. Innan du säljer decedentens hus eller annan egendom är det nödvändigt att begära ett intyg om ansvarsfrihet från en federal skatte lien. Detta släpper ut fastigheten från den automatiska federala skatte lien som är knuten till en persons egendom den dag han eller hon dör. Fastigheten kan inte säljas tills lien har tagits bort. För att kunna ansöka behöver du:
  • Lagstiftningen och utvärderingen av boende tillgångar
  • Kopia av viljan
  • Kopior av dokument relaterade till försäljning av egendom
  • Tips

    Besök internt intäkternas webbplats och ladda ner publikationen 559, "Överlevande, exekutörer och administratörer," För information om inlämning av en avkastning för en avliden person.
  • Beroende på var den som bodde, kan de också vara skyldiga skatter för sin inkomst och egendom.
  • Det är alltid en bra idé att ha godsens advokat eller en revisor recension all avkastning innan du lägger dem med IRS.
  • Varningar

    Kom ihåg att om personen dog innan han lämnade ut sin avkastning för det föregående året, behöver du inte bara fylla i avkastningen för årets decedents död, men det föregående året också.

    Saker du behöver

    • W-2, 1099, 1098 och andra skatteformulär
    • Form 1040, 1041 och / eller 706 (tillval), tillsammans med lämpliga scheman och instruktioner eller skatteförberedelseprogramvara
    • Form 1310
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande