Hur man bestämmer sig för att gå i pension

De flesta har ett jobb för hela sina vuxna liv, så det är ett stort beslut att göra. Numera finns det ingen uppsättning "pensionsålder", så det kan vara svårt att ta reda på om du är redo att gå i pension eller inte. För att göra detta beslut, försök att beräkna hur mycket pengar du behöver ha i ditt sparkonto och faktor i din egen hälsa för att bestämma om du vill gå i pension snarare än senare.

Steg

Metod 1 av 3:
Beräkning av din ekonomi
  1. Bildbeteckningen bestämmer sig för att pensionera steg 1
1. Lägg upp uppskattningar för att beräkna ett års värde av utgifter. När du är i pension, måste du fortfarande göra betalningar för saker som hyra, försäkring, transport, mat, etc. Försök att lägga till det belopp som du kommer att spendera på 1 år för att realistiskt se om dina pensionsfonder kommer att täcka allt du behöver.
  • Spåra vad du spenderar på 1 månad och sedan multiplicera det numret med 12 för att få en uppskattning av dina årliga utgifter.
  • Kom ihåg att faktor hos personer som är beroende av din inkomst, som barn eller barnbarn som du stöder.
  • Bild med titeln bestämmer sig för att pensionera steg 2
    2. Beräkna din förväntade årsinkomst som du får efter att ha pensionat. Detta kan vara från pension, social trygghet eller en pensionsfond. Få en grov uppskattning av hur mycket inkomst du kommer att få årligen efter att du har gått i pension.
  • Försök att beräkna det du får i en månad och multiplicera det numret med 12.
  • Bildbeteckningen bestämmer sig för att pensionera steg 3
    3. Subtrahera de beräknade utgifterna kostnaden från den förväntade inkomstkostnaden. Om du spenderar mer än du kommer att göra i pension, kan du behöva omkonfigurera dina utgiftsvanor för att passa din pensionsplan. Om du kommer att göra tillräckligt för att täcka dina utgifter, kan du vara ekonomiskt redo för pensionering.
  • Bildbeteckningen bestämmer sig för att pensionera steg 4
    4. Faktor för besparingar om du har dem. Det är okej om du inte har några besparingar, men om du gör, planerar du att använda dina sparade pengar i pension. Baserat på dina årliga utgifter och tjäna, bör du kunna få en grov siffra av hur mycket du behöver använda från dina besparingar varje år. Försök att faktor i din ålder och hur länge du tror att du måste använda dina besparingar.
  • Det är nästan omöjligt att gissa hur länge du måste använda dina besparingar. Fel på sidan av livslängden bara i fallet.
  • Bild med titeln bestämmer sig för att pensionera steg 5
    5. Kontakta en finansiell planerare om du har några frågor eller problem. Planering ekonomiskt för pensionering är ett konstant gissningsspel, och det kan bero starkt på dina tillgångar och dina besparingar. Om du har en komplicerad situation eller du är inte säker på en viktig ekonomisk aspekt av din pension, anställa en professionell att titta över din ekonomi innan du bestämmer dig för att gå i pension.

    Dricks: Leta efter en finansiell planerare som har erfarenhet av pensionshjälp, eftersom det är en enormt komplicerad fråga.

  • Metod 2 av 3:
    Med tanke på fördelarna med pensionering
    1. Bild med titeln bestämmer sig för att pensionera steg 6
    1. Plocka upp ett deltidsjobb efter pensionering. För vissa betyder pensionering inte bara sittande hemma hela dagen. Du kan också använda pensionering för att skifta till deltidsarbete i ett annat fält, eller ta ett löneavbrott för att göra något annat.
    • Det kan vara trevligt att ha ett jobb i pension, både som ett inkomstmedel och att ge dig något att göra.

    Varning: Om du väljer att arbeta deltid i pensionen, kom ihåg att detta kan påverka din sociala trygghet och medicare fördelar.

  • Bild med titeln bestämmer sig för att pensionera steg 7
    2. Fråga din arbetsgivare om du kan skära dina timmar för att prova pension. Om du vill ge pensionen en provkörning, prata med din arbetsgivare om att gå ner till deltid för att testa hur du gillar en minskad arbetsbelastning. Denna konversation kommer att gå bäst om du har jobbat på ditt nuvarande jobb under en lång tid.
  • Om du verkligen gillar ditt jobb kan det här vara en bra steg för pensionering.
  • Bild med titeln besluta att pensionera steg 8
    3. Faktor i din egen hälsa och välbefinnande för att ge dig själv. När du ålder kan du hitta dig själv. Det här är en helt naturlig del av att bli äldre, och det kan vara ett tecken på att pensionen är rätt för dig. Om du befinner dig trött lättare, eller du kan inte slutföra uppgifter i ditt jobb, bör du överväga att gå i pension för att hålla dig frisk.
  • Om din läkare rekommenderar att du går i pension, bör du definitivt överväga sätt att sluta arbeta förr i stället för senare.
  • Metod 3 av 3:
    Undviker potentiella problem
    1. Bild med titeln bestämmer sig för att pensionera steg 9
    1. Hitta hobbyer och aktiviteter för att uppta din fritid. En av de nedsides som vissa människor kan hitta till pension är för mycket ledig tid. Du kan undvika detta problem genom att tänka på sätt du kan uppta dig själv om du inte arbetar.
    • Detta kan innefatta saker som: volontärarbete, golf, fiske, som hjälper till i ditt samhälle, eller tittar på dina barnbarn.
  • Bildbeteckningen bestämmer sig för att pensionera steg 10
    2. Tänk på hur du kan få dig ut ur huset. Pensionering innebär ofta att du inte kommer att bli tvungen att lämna ditt hem varje dag för att gå till jobbet. För vissa kan detta leda till monotoni eller en känsla av ensamhet. Kom upp med några sätt att du kan motivera dig själv att komma ut när du går i pension.
  • Detta kan gå på promenader, vandring, träna utomhus, eller till och med trädgårdsarbete.
  • Bild med titeln bestämmer sig för att pensionera steg 11
    3. Bestäm om du får tillräckligt med mänsklig interaktion efter pensionering. När du inte är i arbetskraften kan det vara hårdare att umgås och interagera med människor. Om du är orolig för brist på interaktion efter att du går i pension, tänk på att du går med i klubbar eller grupper där du kan prata med andra personer med liknande intressen.

    Dricks: Kontrollera ditt lokala community center för att se om de har gratis klubbar du kan gå med.

  • Tips

    Det finns ingen "pensionsålder" längre. Du bör bara gå i pension när du tycker att det är bäst, inte baserat på din ålder.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande