Hur man försvarar dig själv i domstol

Om du inte är inblandad i en liten fordran tvist eller går mot en annan person som är orepresenterad, försvarar dig själv i domstol är ett mycket svårt och riskabelt beslut. De flesta som representerar sig i domstol, särskilt när de går emot en advokat, vinner inte deras fall. Om du inte har något val än att representera dig måste du förbereda ditt ärende, bekanta dig med domstolsförfaranden, presentera bevis och vittne vid rättegångs- och handlingsdomstolar. Medan det är svårt att representera dig själv, det finns många saker du kan göra för att ge dig den bästa möjligheten att vinna ditt ärende.

Steg

Del 1 av 3:
Navigera den juridiska processen som ett pro Sevarande svarandeStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Försvara dig själv i domstolen Steg 1
1. Förstå de juridiska namnen för parter som är involverade i ett ärende. Du måste lära dig alla de juridiska namnen på deltagarna i en rättegång. Domaren eller motsatta advokat kommer att hänvisa till personer med dessa namn. Deltagarna inkluderar följande:
  • Pro Seitants är individer som är en namngiven part i det civila rättegången eller det kriminella fallet men är inte representerade av en advokat. Om du förbereder ditt eget försvar i ett fall kommer du att bli känt som pro se svaranden.
  • Sökanden är en person som lämnar en civilrättslig rättegång (ett fall för pengar skador) mot en annan person eller verksamhet. Om du är inblandad i en civil i motsats till ett brottmål (diskuterat nedan) är käranden den person som stämmer. Sökanden kan eller kanske inte representeras av en advokat.
  • Åklagaren är den advokat som representerar staten i ett brottmål.
  • I en civil rättegång stämmer en käranden en person som de tror har skadat dem på något sätt och att skada har orsakat skador. Det finns en rad civila rättegångar som kan tas till som en personskada, ett skilsmässa, ett diskrimineringsfall eller ett brott mot kontraktsfall.
  • I ett brottmål presenterar en åklagare bevis för juryn att försöka bevisa att en person som anklagas för att begå ett brott som faktiskt begått brottet. En jury eller domare hör alla bevis och försvar och beslutar om åklagaren presenterade tillräckligt med bevis för att visa att den anklagade begått ett brott.
  • Bildbeteckningen Försvara dig själv i domstolen Steg 2
    2. Bekanta dig med domstolsregler. Varje statsdomstol och federala domstolar har procedurregler som alla parter måste följa när man tar ett ärende till domstol. Nedan är en lista över potentiellt relevanta processregler och var de ska lokalisera dem.
  • Om ditt ärende är i federal domstol behöver du antingen federala regler för civilrättsligt förfarande eller de federala straffrättsliga reglerna och de federala bevisreglerna. Du kan hitta dessa regler på http: // uscourts.GOV / REGLER-POLICY / Aktuell regler-Practice-procedur.
  • Federal domstolar kräver också att du granskar och följer och reglerar förfarande för den specifika federala tingsrätten där ditt ärende hörs. Dessa regler finns på distriktsdomstolar. Du kan hitta den relevanta distriktsdomstolen här: http: // uscourts.Gov / Court-Locator. En gång på den relevanta webbplatsen söker efter "regler för övning" eller "civilrättsliga regler" och du borde kunna hitta reglerna.
  • Om ditt ärende är i statsdomstolen kan du hitta de relevanta reglerna genom att genomföra en Internet-sökning med ditt statliga namn och "civilrättsliga regler" eller "straffrättsliga regler" och "Bevisregler."
  • Du kan hitta lokala domstolsregler genom att ringa domstolen där ditt ärende hörs. I ett civilrätt kan du hitta domstolens namn på den första sidan av klagomålet som du fått från käranden. Du kan också genomföra en Internet-sökning för domstolens namn och "civilrättsliga regler" eller "straffrättsliga regler" och "Bevisregler."De flesta domstolar ger denna information på deras hemsida.
  • Bild med titeln Försvara dig själv i domstolen Steg 3
    3. Begär en advokat om du är i brottmålsdomstolen. Sjätte ändringsförslaget berättigar straffrättsliga för att få en advokat tilldelad dem om de inte har råd med en advokat på egen hand. Om ditt brottmål har en potentiell fängelsestraff på sex eller flera månader har du rätt att ha en advokat som utsetts till dig. Om du har möjlighet att ha en advokat som utses till dig, snarare än du försvarar dig, borde du begära en advokat.
  • Bild med titeln Försvara dig själv i domstolen Steg 4
    4. Avgöra om du har råd att behålla en advokat i det civila fallet. En av anledningarna till att människor väljer att försvara sig i domstol är att de inte har råd att anställa en advokat. Om det är därför du planerar att försvara dig själv bör du avgöra om det finns några sätt att behålla en billig eller fri advokat för att hjälpa dig att förbereda ditt försvar eller hantera hela väskan själva. Nedan följer några sätt att hitta potentiella advokater:
  • Kontakta din State Bar Association och fråga om hur man hittar och betalar för en advokat när du inte har råd med en advokat. American Bar Association har sammanställt en lista över statliga resurser som kan rikta dig till advokaträttsliga webbplatser, till exempel kontaktinformation för statliga barföreningar. ABA ger denna information på http: // apps.amerikanbar.Org / Legalservices / FindlegalHelp / Home.cfm
  • Kontakta rättshjälp i det område där ditt ärende var inlämnad. Rättshjälp samhällen ger ofta låg eller icke-kostnadsrepresentation för individer som inte har råd att behålla en advokat på egen hand. Du kan hitta juridiska hjälpmedel genom att genomföra en Internet-sökning efter namnet på den stat där ärendet är pågående och orden "rättshjälp."
  • Du kan också kontakta lokala lagar och se om de har en lagklinik som skulle representera dig gratis.
  • Del 2 av 3:
    Försvara dig själv i civilrättenStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Försvara dig själv i domstolen Steg 5
    1. Ge ett svar på klagomålet. En civil handling börjar när någon lämnar ett klagomål och tjänar dig med en kopia. Om du har serverats med ett civilt klagomål måste du snabbt avgöra om, och hur planerar du att svara. Så snart du får en kopia av klagomålet, granska det. Det kommer att specificera de påståenden som görs mot dig. Förutom klagomålet kommer du också att få en kallelse, vilket är ett dokument som berättar att du har blivit stämd och det ger dig information om hur och när du ska svara.
    • I allmänhet har du 30 dagar att svara på en rättegång, som börjar med den dag du serverades med klagomålet.
    • För att svara måste du lämna ett svar. Om du inte lämnar ett svar i tid riskerar du att domstolen stämmer överens med käranden i det som kallas en standardbedömning.
    • För att fila ett svar, kontakta den domstol där du har blivit in och be om ett svarformulär. Du kan vanligtvis hitta dem online men om inte, kan du också besöka tingshuset i person och få en.
    • Svaret kommer att innehålla okomplicerade svar på kärandens påståenden. För varje stycke i klagomålet kommer du att neka de påståenden, du kan komma överens med de gjort gällande påståenden, eller du kan säga att du inte har tillräckligt med information för att ge ett svar.
    • När du har slutfört svaret betalar du en arkiveringsavgift och tjänar den andra parten med ditt svar. I Kalifornien, arkiveringsavgiften för en kontraktstörning med 25 000 dollar eller mindre, kommer avgifterna att sträcka sig från $ 180 till $ 300. För att tjäna den andra parten kommer du att ha någon som inte är en fest i rättegången, ge en kopia av ditt svar på den andra parten.
  • Bildbeteckningen Försvara dig själv i domstolen Steg 6
    2. Överväga att lämna ett kors-klagomål. Förutom att arkivera ett svar kanske du också vill lämna ett kors-klagomål, vilket är som att lämna in en rättegång mot den person som bara stämde dig. Ett korsklagomål kan endast lämnas in om det krav du gör är relaterat till den rättegång som har lämnats in mot dig. Du måste ange ditt kors-klagomål samtidigt som du skickar ditt svar. Om du inte gör det kommer du att avstå från din förmåga att höja ditt krav senare.
  • För att fila ett korsklagomål, hitta lämplig form på samma sätt som du hittade ditt svarformulär. En korsformulär kommer vanligtvis att be dig att ange orsaken till handling och varför du tror att du förtjänar att ha en domstolsregel till din fördel.
  • Till exempel, om du har blivit stämd för skador som du påstås ha orsakat i en bilolycka, men du har också fått skador som du tycker var det andra partens fel, du kan lämna ett kors-klagomål som de borde vara ansvariga För skador också.
  • Bildbeteckningen Försvara dig själv i domstolen Steg 7
    3. Forskning den relevanta lagen. För att försvara dig i domstol måste du förstå de juridiska påståenden eller avgifterna mot dig och förbereda ditt rättsliga försvar. Detta kräver att du forskning Lagen relaterade till ditt ärende och strategis om hur man bäst ska försvara sig baserat på de rättsliga påståenden mot dig. Du kan få tillgång till juridiska resurser på följande platser:
  • Du kan använda lokala lagarbibliotek som är öppna för allmänheten. För att hitta ett lokalt bibliotek, genomföra en Internet-sökning efter namnet på din stad eller stad och lagbibliotek och "öppen för allmänheten."Du kan be jurisbibliotekaren att rikta dig till de juridiska resurser du behöver.
  • Du kan söka efter lokala statslagar och stadgar online på: http: // findlaw.com / 11stategov / indexcode.html.
  • Du kan också använda gratis online juridiska forskningswebbplatser för att hitta juridisk information för att hjälpa till med ditt försvar.
  • Bild med titeln Försvara dig själv i domstolen Steg 8
    4. Utfördes upptäckt. Så snart du skickar ditt svar, börjar en juridisk process som heter Discovery. Under upptäckten kommer varje part att ha möjlighet att begära information från den andra parten för att lära sig om styrkorna och svagheterna i ärendet. Under upptäckten kan du samla fakta, få vittneutlåtanden, ta reda på vad den andra sidan kommer att säga, och se hur bra ditt fall är och hur bra deras fall är.
  • Du kan samla in informell upptäckt genom att genomföra dina egna intervjuer, samla dokument från offentliga byråer och genom att ta bilder.
  • Du kan också göra mer formell upptäckt genom att delta i:
  • Frågeställningar, som är skrivna frågor riktade till den andra parten som de måste svara.
  • Deponeringar, som är formella intervjuer mellan dig och någon annan viktig för fallet.
  • Begäran om produktion av dokument, som är formella förfrågningar om särskilda handlingar.
  • Begäran om antagning, som helt enkelt ber den andra parten att erkänna eller neka ett specifikt uttalande.
  • Subpoenas, som är domstolsorder som kräver att den andra parten ger dig viss information.
  • Bildbeteckningen Försvara dig själv i domstolen Steg 9
    5. Delta i alla nödvändiga domstolsavtal. Innan din faktiska rättegång kommer du att krävas för att delta i minst en Pretrial Conference. I vissa stater (i.e., Kalifornien), kallas detta domstolsutseende en Case Management Conference (CMC). På din CMC kommer du och den andra parten att träffas med domaren och diskutera hur fallet ska hanteras. Vid CMC bör du vara beredd att diskutera:
  • Möjligheten till en lösning-
  • Din beredskap att planera ett försöksdatum-
  • Hur upptäckten går eller har gått- och
  • Din vilja att erkänna vissa problem som inte är i tvist.
  • Bild med titeln Försvara dig själv i domstolen Steg 10
    6. Motsätta sig någon rörelse för sammanfattande dom. I de flesta fall kommer den motsatta parten att lämna ett förslag till sammanfattande dom, som hävdar att de obestridda fakta i ärendet kräver att domaren ska styra i sin fördel utan att en rättegång är nödvändigt. Du måste snabbt svara på denna rörelse. Till exempel, i Nevada, kommer du att ha tio dagar att svara på ett förslag till sammanfattande dom.
  • För att svara måste du lämna in din egen rörelse som förklarar till domstolen varför rörelsen inte bör beviljas. Du måste kunna visa att faktiska frågor finns och är i tvist, och att en domare eller jury ska bestämma dessa frågor vid rättegång. Din rörelse bör innehålla tillräckligt med information för att övertyga domstolen att en domare eller jury kan potentiellt styra i din fördel. För att göra det bör du presentera bevis som stöder din historia från information du har samlat under upptäckten.
  • Du kan vanligtvis hitta en oppositionsfilm på din domstols hemsida. Fyll i formuläret helt och korrekt och bifoga alla nödvändiga dokument.
  • Bildbeteckningen Försvara dig själv i domstolen Steg 11
    7. Försök att lösa fallet utanför rättssalen. Före ditt försöksdatum, träffa den motsatta parten och försöka komma till en trevlig lösning så att du inte behöver gå till rättegång. I Kalifornien kan till exempel vara obligatoriska avvecklingskonferenser som syftar till att lösa tvisten. Avvecklingskonferenser kan också vara frivilliga.
  • Under en avvecklingskonferens kommer du och den andra parten att träffas med en neutral tredje part. Under ditt möte kommer du att diskutera en möjlig bosättning med alla. Den neutrala tredje parten kommer inte att fatta ett beslut, men de kommer att bidra till att bedöma styrkorna och svagheterna i ditt fall.
  • Att lösa ett fall kan spara tid eftersom du inte behöver gå till rättegång. , Kommer också till ett avtal att spara pengar eftersom du inte behöver betala domstolsavgifter, vittne avgifter, och du behöver inte ta så mycket tid på jobbet. Slutligen kommer att bosätta sig innan rättegången ger dig mer kontroll över resultatet eftersom du inte lämnar beslutet upp till en domare eller jury.
  • Bild med titeln Försvara dig själv i domstolen Steg 12
    8. Förbered dig för rättegång. Om allt annat misslyckas kan du behöva gå till rättegång. Innan ditt försöksdatum, var noga med att du förbereder dig tillräckligt och är övertygade om din spelplan. Att förbereda:
  • Var noga med att du har förberett ditt bevis, vilket kommer att vara i form av vittnesbörd eller utställningar. När du förbereder ditt bevis, se till att du organiserar det på ett sätt som gör det enkelt för dig att presentera det i domstol. Har allt i den ordning du kommer att ta med det till domstolens uppmärksamhet. Se också till att du har förberett dina vittnen så att de vet vad du ska fråga dem och vad den andra parten kan förväntas fråga.
  • Också, var noga med att du känner till bevisreglerna. Medan ingen person, advokater ingår, vet alla möjliga regler där, bör du försöka förstå grunderna så att du är redo för domstol. Bevisreglerna dikterar hur, varför, och när bevis kan införas i domstol. De är där för att se till att domstolen bara blir tillförlitlig, relevant och korrekt information.
  • Bild med titeln Försvara dig själv i domstolen Steg 13
    9. Gå till rättegång. När dagen för din prövning kommer, kom till tingshuset tidigt och bli avgjort i. När ditt fall kallas, gå till framsidan av rättssalen och vara redo att gå. I allmänhet måste du göra följande:
  • Ett öppningsdeklaration, som är din möjlighet att lägga ut fakta i ditt fall och berätta för domaren eller juryn vad du kommer att bevisa under rättegången. Du borde planera och skriva Ditt öppningsdeklaration som en del av din förberedelse för rättegång. Dessutom, skissera de bevis som de kommer att se och vittnet vittnesbörd som de kommer att höra.
  • En granskning av vittnen. Sökanden måste ge dig en förteckning över vittnen före rättegången och du borde förbereda dig korsundersökning dem på rättegången. Under granskning vill du göra juryer ifrågasätta vittnen. Vid korsundersökning är det viktigt att komma ihåg följande:
  • Fråga direkta och ledande frågor så att ett vittne har liten möjlighet att förklara hans eller hennes svar.
  • Verkar inte "badger" vittnet eller det kan göra juryn mer sympatisk mot den motsatta sidan.
  • Om ett vittne ändrar sitt vittnesbörd, använd deras deponeringstestimi för att visa att de ger inkonsekvent vittnesbörd. Detta kan göra juryns rabatt hela vittnesbördet som opålitligt.
  • Om vittnet är fientligt mot ditt fall måste du markera deras bias så att juryn förstår att deras vittnesbörd kanske inte är helt tillförlitlig.
  • En presentation av ditt försvar. Efter att käranden är färdig att sätta på sin rättegång, får du en chans att ringa vittnen och presentera bevis som stöder din position. Sökanden måste bevisa sitt eller hennes fall för att vinna och därför är bördan på käranden för att presentera tillräckligt med bevis för att uppfylla lagkrav och övertyga en jury.
  • Invändningar. Under försök kan den motsatta advokaten försöka presentera bevis eller fråga ett vittne på ett sätt som inte är tillåtet enligt domstolsregler. Du bör göra en invändning mot denna typ av bevis. Du gör det genom att ange, "Jag motsätter mig" och sedan ge den rättsliga grunden för dina invändningar.
  • Stängningsargument. När du har avslutat ditt försvar får du chans att göra avslutande kommentarer till juryn. Eftersom käranden måste bevisa att deras ärende vinner, bör du återställa din berättelse om vad som hände och hänvisar till de bevis som stöder din berättelse. Ditt slutgiltigt argument bör vara kort och direkt i punkt så att juryn lätt kan följa ditt argument. I slutet, be juryen att hitta dig inte ansvarig.
  • Del 3 av 3:
    Representerar dig själv i brottmålsdomstolenStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Försvara dig själv i domstolen steg 14
    1. Aktivt delta i din arraignment. Första gången du måste representera dig i brottmålsdomstolen kommer att vara på din arraignment. Vid din arraignment kommer domstolen att berätta vad avgifterna mot er, vad dina konstitutionella rättigheter är, och att du har rätt till en advokat. När domaren har sagt deras stycke får du möjlighet att svara på anklagelserna genom att ange en grund. Du måste svara med att säga inte skyldig, skyldig eller ingen tävling. Oftast vill du inte åberopa sig skyldig och tvinga åtalet att gå till rättegång och bevisa sitt fall. Men i vissa situationer, särskilt om du har förhandlat fram ett gynnsamt talavtal, kan du hamna med glädje eller ingen tävling.
    • Om du har varit i fängelse väntar på din arraignment, får du också möjlighet att diskutera bailalternativ. Domaren kommer i allmänhet att ha förmågan att frigöra dig på din egen igenkännelse, set Bail och skicka dig tillbaka till fängelse tills du lägger upp det önskade beloppet, eller vägrar att ställa in Bail och skicka tillbaka till fängelse utan att kunna släppas.
  • Bild med titeln Försvara dig själv i domstolen Steg 15
    2. Begära bevis från åklagaren. Efter din arraignment utbyter du information med åtalet. Denna process kallas upptäckt. Åtalet krävs vanligtvis för att ge dig viss information för att säkerställa en rättvis rättegång och balansera vågorna eftersom du oundvikligen kommer att ha en svårare att hitta information som åtalet kan hålla. Generellt kommer du som svaranden att behöva begära informationen. Du bör vara säker på att begära eventuella muntliga eller skriftliga uttalanden som du kan ha gjort, din kriminalregister, några rapporter, expertvittne namn och kontaktuppgifter, och du bör begära att undersöka något objekt eller dokument som åtalet kan ha.
  • Men för att du representerar dig kan du vara begränsad i den mängd information du kan se. Åklagare krävs enligt lag för att skydda vittnenes identitet medan de förbereder sitt fall så vittnen är inte i fara. Detta är en av anledningarna till att du seriöst bör överväga att få en advokat. Om du har en advokat, kommer åklagaren att behöva släppa information till dem att de kanske inte behöver släppa till dig.
  • Bild med titeln Försvara dig själv i domstol Steg 16
    3. Undersök ditt ärende. När du har fått alla de dokument du begärde, bör du börja processen med att undersöka ditt ärende. Om du inte är i fängelse, kan du ringa, maila eller prata med personer i person för att försöka samla mer information om ditt ärende. Om du är i fängelse, behöver du hjälp av någon annan. Medan du kanske kan skicka bokstäver och ringa telefonsamtal, undersök ett fall medan du är låst kan visa sig svårt.
  • Som en brottslig svarande måste du vara försiktig så att det inte ses som skrämmande eller hotande vittnen eller offer. Faktum är att om du ska försöka intervjua vittnen eller offer, borde du anställa en professionell för att göra det.
  • Bild med titeln Försvara dig själv i domstolen Steg 17
    4. Forskning den relevanta lagen. För att försvara dig i domstol måste du förstå de juridiska påståenden eller avgifterna mot dig och förbereda ditt rättsliga försvar. Detta kräver att du forskning Lagen relaterade till ditt ärende och strategis om hur man bäst ska försvara sig baserat på de rättsliga påståenden mot dig. Du kan få tillgång till juridiska resurser på följande platser:
  • Du kan använda lokala lagarbibliotek som är öppna för allmänheten. För att hitta ett lokalt bibliotek, genomföra en Internet-sökning efter namnet på din stad eller stad och lagbibliotek och "öppen för allmänheten."Du kan be jurisbibliotekaren att rikta dig till de juridiska resurser du behöver.
  • Du kan söka efter lokala statslagar och stadgar online på: http: // findlaw.com / 11stategov / indexcode.html.
  • Du kan också använda gratis online juridiska forskningswebbplatser för att hitta juridisk information för att hjälpa till med ditt försvar.
  • Om du är i fängelse, kan du be om att komma åt fängelsens lagliga bibliotek, om de har en. Om de inte har några juridiska böcker i fängelse, kan du behöva be om hjälp från någon som inte är i fängelse.
  • Bild med titeln Försvara dig själv i domstolen Steg 18
    5. Delta i alla nödvändiga preliminära utfrågningar. I en majoritet av misdemeanor fall finns det mycket få preliminära utfrågningar, om någon. För det mesta kommer ett försöksdatum att ställas in och du kommer att gå direkt till försök om du inte förhandlar om en tal. I de flesta felonyfall kommer du att delta i minst en preliminär utfrågning innan du går till rättegång. Vid den här preliminära hörseln bestämmer domaren om det finns tillräckligt med bevis mot dig att göra dig att visas i domstol för en rättegång. Om domaren beslutar att det inte finns tillräckligt med bevis, kommer ditt ärende att avfärdas och du kommer att släppas. Om domaren bestämmer att det finns tillräckligt med bevis för att du står rättegång, kan du bli arraigned igen och ett försöksdatum kommer att ställas in.
  • Bild med titeln Försvara dig själv i domstolen Steg 19
    6. Lämna in rörelser för att utesluta bevis. Före ditt försöksdatum kommer du att ha en begränsad tid för att granska bevisen mot dig och lägga fram förslag till domstolen för att utesluta eventuella bevis som samlades olagligt. För att göra detta måste du skriva och filera en rörelse för att undertrycka med domstolen. Domaren kommer att läsa din rörelse och bestämma huruvida eller förneka det.
  • I allmänhet kan bevis undertryckas om det samlades på ett sätt som brutit mot dina konstitutionella rättigheter. Till exempel kan ett mordvapen inte introduceras i domstol om det hittades under en olaglig sökning eller beslag (I.e., Polisen hade inte en garanti). Det finns emellertid ett antal undantag från denna regel och om åtalet kan övertyga domaren att ett undantag finns, kan bevisen fortfarande komma in.
  • Bildbeteckningen Försvara dig själv i domstolen Steg 20
    7. Förhandla om ett talavtal. Som en sista dike-ansträngning för att undvika rättegång, kanske du vill förhandla med åklagaren om en möjlig tal. En talaval görs när du och åtalet är överens om vissa villkor som du kommer att lägga fram till domstolen.
  • Till exempel kan du komma överens om att åberopa sig skyldig till en enda avgift och i gengäld kommer åtalet att släppa några andra avgifter som de har mot dig.
  • Alternativt kan du komma överens om att åberopa sig skyldig till en mindre avgift för att undvika att gå till rättegång på en mer allvarlig avgift.
  • Du kan också komma överens om att åberopa sig skyldig till en enda avgift och i gengäld kommer åtalet att släppa alla andra avgifter som de har mot dig.
  • I ett sista exempel kan du komma överens om att åtgärda sig skyldig till en mindre kostnad för att undvika att gå till rättegång på en mer allvarlig avgift.
  • Genom att begära, kan du undvika tiden och kostnaden för att försvara dig själv, risken för en hård straff och den publicitet som kan komma från en rättegång.
  • Men om du är riktigt oskyldig och du känner att du kan bevisa det, borde du inte hålla med om en tal.
  • 8. Gå till rättegång. Den sista fasen i din kriminella process kommer att bli rättegången. Du kommer att anses vara oskyldig tills åtalet visar sig, vilket de måste göra på din rättegång. Även under din rättegång har du rätt att vara tyst och inte vittna mot dig själv. Om du väljer att vara tyst, kommer åtalet inte att kunna använda den mot dig.
  • I början av denna process får du möjlighet att begära en juryprov eller avstå från att rätt och att en domare bestämmer ditt ärende. När rättegången börjar, kommer du att genomföra dig själv och gå igenom samma uppgifter som om du var i civilrätten. Det innebär att du kommer att kunna erbjuda ett öppningsdeklaration, granskningsvittnen, presentera ditt försvar, objekt vid behov och göra ett slutrapport.Bild med titeln Försvara dig själv i domstolen Steg 21
  • Tips

    Vara artig och kommande under hela förfarandet. Förlora aldrig ditt humör med åklagaren eller deras vittnen, oavsett hur frustrerad du kan få. Var professionell när det finns ögon på dig.
  • Diskutera inte detaljerna i ditt ärende med någon.
  • Gör alltid dina tidsfrister. Vara tidigt till domstolsutövningar och få ditt pappersarbete inlagt i tid.
  • Om du har problem med att förstå tätt juridiskt språk kan du betala en advokat för ett samråd för att hjälpa dig att förstå din situation, även om du inte anställer dem för ditt ärende.
  • Varningar

    Representerar dig själv i domstol är ett mycket riskabelt beslut som sällan fungerar i svarandens tjänst. Se till att du förstår gravitationen av dina avgifter innan du fattar ditt beslut. Om den potentiella straffet är hård, bör du alltid anställa juridisk rådgivare.
  • Om rättssystemet tenderar att lägga samma straff för alla som debiteras med brottet (till exempel biljetter, kan det vara ett slöseri med pengar att anställa en advokat. Men om det finns en hel del dömande variation för din avgift, starkt överväga att anställa en advokat som skulle vara bättre beredd att försvara dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande