Hur man genererar passiv inkomst

Vissa människor definierar passiv inkomst som pengar du tjänar medan du sitter på en strand som sipprar en god drink. Men låt inte ordet "passiv" vilseleda dig, för det är vanligtvis mycket förhandsarbete. Passiv eller återstående inkomst är pengar du tjänar medan du inte är aktivt involverad efter en första investering av tid och / eller pengar. Vissa metoder kräver att du har lite pengar att spendera initialt, medan andra idéer inte kräver några utgifter alls. Här är några förslag på hur du också kan generera passiv inkomst.

Steg

Metod 1 av 3:
Investera i utdelningsföretag
  1. Bild med titeln Generera passiv inkomst Steg 1
1. Besluta att investera i utdelningslager. Utdelningslager utbetalar en del av bolagets vinst till aktieägarna. Dessa utdelningar betalas med jämna mellanrum, så de producerar en vanlig inkomstström. Investerare som har en stor mängd av denna typ av lager är kända som "inkomstinvesterare" Eftersom de prioriterar vanliga utdelningar över lagervärdesökningen.
  • Utdelningar sänker inte nödvändigtvis risken i samband med att investera på aktiemarknaden.
  • Innan du väljer denna strategi, varnas att utdelningar beskattas som inkomst snarare än som realisationsvinster, vilket innebär att de skatter du betalar på dem kommer att vara högre än vad du skulle betala på en annan typ av marknadsinvesteringar.
  • Bild med titeln Generera passiv inkomst Steg 2
    2. Välj aktier med höga utdelningar. Vanligtvis är de företag som betalar de högsta utdelningarna äldre, mer etablerade företag. Dessa företag behöver inte längre återinvestera sin inkomst för att odla företaget, så de är fria att fördela pengarna till investerare i form av utdelningar. Telekommunikationsföretag, fastighetsinvesteringar Förtroende (REITs) och verktygsföretag är särskilt kända för att ha hög utdelningsutbetalningar.
  • Kontrollera alltid ett företags aktieprestanda och grundläggande stabilitet innan de investerar i dem. Hög utdelningsbetalningar är bra, men bara om företaget betalar dem överlever.
  • Med andra ord, leta efter mycket gamla, etablerade företag som har betalat utdelningar på ungefär samma eller en ökande takt under lång tid.
  • Bild med titeln Generera passiv inkomst Steg 3
    3. Beräkna utbyte av utbyte. Utdelningsutbyte kan hjälpa dig att beräkna den avkastning du får från ditt utdelningsföretag. Det beräknas genom att helt enkelt dela den årliga utdelningsutbetalningen per aktie med priset per aktie. Så, ett lager som kostar $ 50 och returnerar $ 3 i utdelningar varje år skulle ha ett utdelningsavkastning på $ 3 / $ 50, eller 6 procent. Detta skulle vara ett utmärkt utdelningsavkastning, eftersom det genomsnittliga bolaget på S & P 500 returnerar 2-3 procent.
  • Bild med titeln Generera passiv inkomst Steg 4
    4. Återinvestera ditt intäkter. Du kan odla din portfölj ännu mer genom att återinvestera dina utdelningar. Det innebär att när du får en utdelningsbetalning, istället för att hålla pengarna, använder du den för att köpa fler aktier i bolaget. Överväg att göra det varje gång du får en utdelning tills du behöver leva på den passiva avkastningen (kanske vid pensionering). Ditt eget kapital och i sin tur kommer dina utdelningar att fortsätta bygga under den här tiden.
  • Bild med titeln Generera passiv inkomst Steg 5
    5. Investera i obligationer. När du köper ett band köper du ett lån som tagits ut av ett företag eller en regering. Obligationsutgivaren håller dina pengar (det pris du betalade för obligationen) under en bestämd tidsperiod. Du får fasta räntebetalningar, vanligtvis två gånger per år tills obligationstiden löper ut. När bindningen löper ut betalar obligationsutgivaren dig tillbaka huvudmannen.
  • Obligationer är ett bra alternativ för passiv inkomst eftersom de tar lite tid att hantera och du kan börja tjäna pengar snabbt.
  • Som sagt är obligationspriserna på en punkt nu där deras värden kommer att minska avsevärt om och när räntorna går upp. Det innebär att din avkastning på inköpta obligationer kan vara mycket låga när du är faktiskt få dina betalningar.
  • Metod 2 av 3:
    Tjäna royalties
    1. Bild med titeln Generera passiv inkomst Steg 6
    1. Investera i Resource Royalty Trusts. Royalty Trusts är investeringsfordon som tillhandahålls av stora banker som ger royalty betalningar från utvinning av naturresurser, som kol och naturgas. Förtroendet själv har inget engagemang i gruvdrift eller produktion av dessa material, men tjänar regelbundna royaltybetalningar som sedan distribueras till aktieägarna. Den exakta royaltybetalningen beror på volymen av resursförsäljning och marknadspriset på resurserna, men investerare ser höga utbyten, någon gång högre än 10 procent.
    • Dessutom beskattas dessa investeringar som realisationsvinster snarare än som inkomst (som utdelningar) och kan kvalificera dig för energibaserade skattekrediter.
    • Innan du investerar, var medveten om att detta fortfarande är en volatil investering. Betalningar kan förändras utan varning och, så småningom, kommer naturresursen att vara utarmad, slutbetalning helt.
    • Dessutom kan aktieägare över ett visst tröskelvärde vara ansvarig för ytterligare statliga inkomstskatter i den stat där förtroendet hålls.
  • Bild med titeln Generera passiv inkomst Steg 7
    2. Köp underhållning royalties. Royalties betalas vanligtvis till innehavarna på immateriella rättigheter för användningen av den egendomen. Fastigheten kan vara allt från litteratur och musik till patent på uppfinningar. Dessa royalties kan tjäna genom att skapa en värdefull idé och licensiera den ideen. Men andra investerare kan också köpa rättigheterna till dessa royalties från sina skapare. Detta gör det möjligt för skaparen att delvis eller helt sälja sina rättigheter till en egendom, vilket ger dem en schablonbelopp och en investerare rätten att få stabila royaltyutbetalningar.
  • Sök efter royaltybörs webbplatser online för att komma igång. Anmärkningsvärda webbplatser inkluderar Songvest och royaltybörsen.
  • Bild med titeln Generera passiv inkomst Steg 8
    3. Delta i Royalty-Based Venture Financing. I traditionell riskfinansiering köper en investerare en andel i ett företag för att ge tillväxtkapital till sina grundare. Denna investerare har sedan rätt till en procentandel av de erfarenheter som erfarna har köpt eller har ett första offentligt erbjudande. Det finns emellertid en annan typ av venturefinansiering där en investerare kan investera uppstartskapital i utbyte mot regelbundna royaltybetalningar som bygger på bolagets intäkter. Detta ger inte investeraren något ägande i företaget, men garanterar regelbundna utbetalningar (förutsatt att företaget överlever).
  • Denna typ av investering är sällsynt och måste förhandla med företagsägaren.
  • Bild med titeln Generera passiv inkomst Steg 9
    4. Köp aktier i royaltyföretag. Förutom royalty trusts finns det också royaltyföretag som finns förutom finansiella institutioner. Dessa enheter finansierar gruvdrift i utbyte mot royaltybetalningar på värdet av mineraler och ädla metaller minade. Dessa företag kan också sälja aktier på marknaden, så att investerare kan njuta av sina royaltyförmåner. Väletablerade royaltyföretag kan också ge stabil inkomst, eftersom många har diversifierat sitt innehav i en mängd olika gruvdrift, vilket garanterar relativ stabilitet från marknadsfluktuationer.
  • Aktier av dessa företag handlar i allmänhet på cirka 20 gånger royalty. Det betyder att avkastningen på investeringen skulle vara cirka 5 procent per år.
  • Metod 3 av 3:
    Investera som en tyst partner
    1. Bild med titeln Generera passiv inkomst Steg 10
    1. Förstå vad en tyst partner gör. Kort sagt är den tysta partnern en investerare i ett affärspartnerskap som inte gör något annat än att ge deras kapital. Denna typ av investerare, även känd som en "begränsad partner," har ingen hand i den dagliga verksamheten i verksamheten. De är begränsade i ansvar för mängden investering, vilket innebär att de kan förlora sin investering, men inte mer. Denna typ av investering ger passiv inkomst med potential att vara ganska stor om företaget växer. Det finns dock ingen garanti för att de andra partnerna kommer att följa igenom den utlovade tillväxten.
    • Kontakta alltid med en advokat innan du investerar en tyst partner. Detta hjälper dig att förstå dina juridiska och ekonomiska skyldigheter till företaget.
  • Bild med titeln Generera passiv inkomst Steg 11
    2. Hitta affärspartners. För att vara en tyst partner behöver du aktiva partners att växa och behålla verksamheten. Vanligtvis är det antingen vänner eller familjemedlemmar som letar efter ett sätt att få sin affärsidé från marken. Andra gånger kan du kanske söka småföretagare som söker investerare. Under båda fallen undersöker de andra partnerna och avgör huruvida de är trovärdiga och affärsmässiga kunniga att odla sitt föreslagna företag.
  • Bild med titeln Generera passiv inkomst Steg 12
    3. Gå över affärsförslag. Att vara en tyst partner är inte en helt inaktiv position. Du kan fortfarande granska affärsförslag och brukar ha rätt att rösta om viktiga företagsfrågor. Innan du investerar eller beslutar om en stor tillväxt tryck, granska bolagets finansiella prognoser och affärsplaner. Beräkna den potentiella avkastningen du kan tjäna mot hur mycket du står för att förlora om venturen misslyckas.
  • Bild med titeln Generera passiv inkomst Steg 13
    4. Strukturera ditt partnerskap. Begränsade partnerskap kan endast skapas genom att fylla i officiella dokument med ditt tillstånd. I många fall måste du utarbeta ett formellt partnerskapsavtal som bestämmer varje partners rättigheter, ansvar och andel ägande, bland andra viktiga detaljer. Även om du inte är skyldig att göra detta, bör du ändå för att undvika konflikter i framtiden. Som vanligt, diskutera alltid detta kontrakt med en advokat innan du undertecknar den för att se till att du behandlas rättvist i avtalet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande