Hur man blir en fastighetsutvecklare

Fastighetsutvecklingsverksamheten kan vara en tuff att bryta sig in, men det är inte utanför ditt grepp, förutsatt att du är patient, ambitiös och framför allt resursfullt. När du först får din start, är din viktigaste uppgift att överväga vilka egenskaper i ditt område som har den mest kommersiella potentialen. Du måste då säkra finansiering och snatch up fastigheten medan det är överkomligt nog för att minimera din ekonomiska risk. Efter att ha fixat egenskapen upp för att passa din vision kan du bestämma om det är bättre att hyra eller sälja det och lägga till det i din lista över lukrativa platser.

Steg

Del 1 av 3:
Få din start i verksamheten
  1. Bild med titeln Bli en fastighetsutvecklare Steg 1
1. Utkast till en detaljerad affärsplan. När du har bestämt dig för att prova din hand på fastighetsutveckling, kommer ditt första steg att skissera hur du lägger din handling. Sitt ner och skriv ut en kort beskrivning av ditt företag när du tänker det och hur det har potential att gynna den plats där du bor. Gör sedan en lista över de resurser som är tillgängliga för dig, till exempel startpengar och anslutningar till lokala fastighetsägare.
  • Några viktiga punkter som är värda att ta hänsyn till hur mycket kapital du har till ditt förfogande, oavsett om du kan hantera flera egenskaper, och hur du är sannolikt att biljettprisera med tanke på fastighetsmarknaden.
  • Kommer din fastighetsutvecklingsverksamhet att bli ditt heltidsjobb, eller kommer det att vara ett deltidsföretag som är avsedda att diversifiera din inkomst?
  • Bild med titeln Bli en fastighetsutvecklare Steg 2
    2. Var specifik om dina mål. För att leva som en fastighetsutvecklare måste du ha ett tydligare mål i åtanke än "flip en egendom och tjäna mycket pengar."Ett bättre tillvägagångssätt är att börja med en blygsam men fokuserad plan - till exempel," Jag vill köpa den gamla Graystoke-byggnaden och vända den till prisvärd studentboende."Med en grundläggande strategi på plats har du en mer konkret idé om vad det kommer att ta för att få det att hända.
  • Håll dina mål realistiska när du först börjar och bygger din portfölj (och ditt rykte) en egendom i taget. Att ställa in dina sevärdheter för höga kan visa sig vara ett dyrt misstag.
  • Det enklaste sättet att bryta sig in i verksamheten är att köpa ett hus, fixa det och sälja det. Därifrån kan du flytta till större, dyrare egenskaper.
  • Bild med titeln Bli en fastighetsutvecklare Steg 3
    3. Tänk på ditt områdes fastighetsbehov. Det kan vara det förortshuset utanför ett upp och kommande industricentrum är praktiskt taget obefintligt, eller att det finns brist på hip restauranger runt staden. Var som helst att det finns en viss efterfrågan, det finns en möjlighet till en lönsam utveckling. Som regel är de mest framgångsrika projekten de som ger människor vad de vill ha.
  • Ta alltid befolkningen i det område du utvecklar med hänsyn till. Det är viktigt att planera din egendom med din sannolika köpare eller hyresgäst i åtanke.
  • Om du bor i ett område med många äldre invånare, kommer det till exempel att ge mer mening att bygga lättillgängliga enskilda bostäder eller lägenheter än överdådiga multi-level-byggnader, även om de är så moderna för tillfället.
  • Del 2 av 3:
    Finansiering av dina projekt
    1. Bild med titeln Bli en fastighetsutvecklare Steg 4
    1. Ansök om ett utvecklingslån. När du har kommit med en genomförbar plan för din första utveckling, gå ner till banken och gå över din plan med en av fastighetsutvecklingsexperterna på personal. De kommer att kunna ge dig en noggrann uppskattning av alla relaterade köpkostnader, liksom hur mycket monetärt assistans du kan förvänta dig att ta emot. I de flesta fall kommer banken att lägga upp 70-80% av de primära köpkostnaderna, men får inte täcka "mjuka" utgifter som konstruktion och tillståndsavgifter.
    • Som med någon annan typ av lån kan du behöva visa bevis på kredit eller tillhandahålla säkerheter för att betraktas som en säker investering. Vissa banker kan till och med be dig att lägga ner en deposition på cirka 15-20% av den totala projicerade utvecklingskostnaden.
    • Det tar mycket pengar att köpa och renovera kommersiella och bostadsfastigheter. Om du inte har ett betydande belopp i besparingar, behöver du förmodligen förlita sig på extern finansiering i viss mån.
    • Sätt lite på ditt förslag och avgöra om det är en som har ett skott, kan banken välja att inte godkänna din begäran om finansiering om de känner att de tar för mycket av en risk.
  • Bild med titeln Bli en fastighetsutvecklare Steg 5
    2. Ange säkra ekonomiska gränser. Kom upp med en toppänd som du tycker att en given egenskap är värt och hålla fast vid det. På det sättet kan du undvika att prata med att acceptera erbjudanden som i slutändan bara tar pengar ut ur fickan. Ansvarig budgetering och investering är en av nycklarna att skära den på lång sikt.
  • Hur mycket du är villig att betala kommer att bero på saker som ekonomi, plats och projicerat värde för den färdiga egendomen, så det kommer att skilja sig från projekt till projekt.
  • Fastighetsutvecklingsverksamheten är mycket som spel-det är bättre att vinna små men ofta än att satsa hela potten och förlora allt.
  • Bild med titeln Bli en fastighetsutvecklare Steg 6
    3. Bestäm om du vill köpa för att hyra eller sälja. Att köpa till leasing är ett relativt lågt riskväg för att göra en vinst när du först etablerar dig själv, eftersom det ger dig en chans att återhämta det du betalat för fastigheten i hyresavgifter. Omvänt, köper du att sälja kan du göra förbättringar och flytta till nästa projekt utan att oroa dig för hur förändringar på marknaden kan påverka egenskapens brutto. Se tillbaka till din första affärsplan och tillgängliga resurser för att bestämma vilket alternativ som har potential för högsta utbyte.
  • Den stora majoriteten av nya utvecklare föredrar att köpa för att hyra. På det här sättet har de en stadig ström av inkomst som de kan räkna med, vilket i sin tur kan sättas mot framtida projekt.
  • När du köper till leasing, syftar till att utgöra 10% av din ursprungliga investering i årliga hyresavgifter. När du köper för att sälja är det bäst att be om minst 30% av det totala beloppet du betalat för egendomen för att motivera dina utgifter. Till exempel är 150 000 dollar i årligt resultat tillräckligt för att hålla en $ 1.5 miljoner hyra egendom flytande. För en en-och-klar utveckling som du har sjunkit 4 miljoner dollar till kommer du ut på toppen så länge du inte säljer för mindre än $ 1.2 miljoner.
  • Bild med titeln Bli en fastighetsutvecklare Steg 7
    4. Var medveten om riskerna med att köpa upp egenskaper. Det finns ingen garanti för att de egenskaper du förvärvar kommer att generera pengar, även om det är smack dab i mitten av ett område som genomgår en ekonomisk boom. Som med alla andra affärsföretag är det alltid ett element av blind chans involverad. Om du inte är säker på om du realistiskt kan få utan intäkterna från en ny egendom, kan det vara klokast att hålla ut för ett säkrare alternativ.
  • Det finns otaliga andra immateriella faktorer som kan hindra en egendom från att producera det sätt du förväntade dig, inklusive förändringar i det ekonomiska klimatet och oförutsedda strukturella frågor. Dessa faktorer är ofta svåra eller omöjliga att planera för.
  • Del 3 av 3:
    Bygga din fastighetsportfölj
    1. Bild med titeln Bli en fastighetsutvecklare Steg 8
    1. Leta efter egenskaper i upp och kommande platser. En bra tumregel är att identifiera områden som bara börjar visa tecken på tillväxt eller har upplevt en ny revival i popularitet. På det sättet kan du snatcha fastigheten med låg takt och sälja den till ett premium, maximera din vinst.
    • Håll ögonen på prisvärda platser som är nära skolor, framträdande företag, köpcentra och andra platser som sannolikt kommer att locka köpare.
    • Ett vanligt misstag som gjorts av Rookie-utvecklare är att titta på platser som redan är blomstrande och försök att klämma in där. Tänk på att ju större boom, desto mindre tillfälle för expansion kommer det att finnas.
  • Bilden med titeln Bli en fastighetsutvecklare Steg 9
    2. Hitta motiverade säljare. Du får de bästa erbjudandenen från personer som behöver sälja så snart som möjligt. Detta kan vara ett skilsmässigt par, en konkursföretagare eller en husägare som flyttar och har inte sett mycket intresse för deras egendom. Dessa människor vet att om de inte betalar in direkt, står de för att förlora en stor bit av sin investering.
  • Överväg att anställa en fastighetsmäklare för att hjälpa dig att spåra och förmedla köper. De kommer ofta att vara privata till säljarens anledning att avskilja med sin egendom, vilket kan ge dig en fördel när det är dags att göra ett erbjudande.
  • Bild med titeln Bli en fastighetsutvecklare Steg 10
    3. Ta dig tid att göra ett köp. Var inte för ivriga att försegla affären.Du vill se till att du har gjort dina läxor och bedömt både riskerna och tjäna potentialen för varje egendom du tittar på innan du förbinder dig att köpa. Annars kan du fastna sänka mer resurser i det än du någonsin föreställt dig, och slutligen ta en förlust på din återkomst.
  • Fråga den nuvarande ägaren några frågor du kan ha om överväganden som zonering, underhåll och skatter. Ta några dagar att sova i ditt beslut, om det behövs.
  • När du har hittat den perfekta egendomen, tveka inte att underteckna ditt namn till den prickade linjen.
  • Bild med titeln Bli en fastighetsutvecklare Steg 11
    4. Arbeta med ett utvecklingsgrupp för att renovera dina egenskaper. När egendomen är din, är allt som är kvar att göra det klart för återförsäljning. Beroende på typ av egendom kan du behöva anställa en entreprenör eller bygggrupp, arkitekter, ingenjörer och inredningsmän och designers för att få din vision till livet. Det primära målet här är att göra det bättre än det var när du köpte det och därigenom körde upp det är värde.
  • För enskilda hus och mindre projekt där det skulle vara ekonomiskt opraktiskt att rekrytera utanför hjälp kan du spara på fixuppgifter genom att utföra grundläggande reparationer och renoveringar själv.
  • När det är dags att sälja, prissätter fastigheten rättvist enligt de förbättringar du gjorde. Var villig att förhandla inom anledning att nå en summa som är nära nog till ditt frågande pris för dig att leva med.
  • Tips

    Spara upp så mycket kapital som möjligt för att komplettera dina företagslån innan du ställer in om planering av din första utveckling. Du kommer att vara glad att du gjorde om kostnader slutar vara mer än du förhandlade för.
  • Se till att de förbättringar du gör till dina egenskaper faller i parametrarna för dina lokala zon- och konstruktionskoder.
  • Det kan vara en bra idé att arbeta med en veteranutvecklingschef för dina första parprojekt. De kommer att kunna erbjuda värdefull vägledning och hjälpa dig att sidestea de slags fallgropar som tenderar att orsaka problem för första gången utvecklare.
  • Köpa fastigheter på auktion kan vara ett bra sätt att ta en vinnande affär.
  • Ju mer erfarenhet du får, desto lättare är det att få lån och tillåta ansökningar som godkänts i framtiden.
  • Varningar

    På grund av sin inneboende risk kan fastighetsutveckling inte vara den säkraste verksamheten för dem som inte har mycket av ett ekonomiskt säkerhetsnät.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande