Hur man hanterar negativitet

Att hantera negativitet i livet är praktiskt taget oundviklig. När vi är ute i världen, som bär vår dagliga liv, kommer vi att ta itu med den udda arga föraren, den otåliga kunden, den eländiga försäljningsklerken, den krävande chefen. Det är hur vi personligen hanterar oss själva I dessa situationer som definierar hur vi väljer att leda våra liv: med negativitet, eller genom att vara positiv.

Steg

Metod 1 av 4:
Hantera negativitet på jobbet
  1. Bild med titeln Deal med negativitet Steg 1
1. Börja med en utsikter som bekämpar negativiteten. Här är ett scenario: Du vaknade sent, så barnen gick sent till skolan. Du kallar till jobbet, pratar med din chef, och låt honom veta att du går bakom, men kommer dit så fort du kan. Idag av alla dagar är trafiken värre än vanligt, så du är en halvtimme sent. När du går för att hänga upp din jacka, ber om ursäkt till din chef för din sena ankomst, säger han "Inget problem, tack för huvudet upp. Åh, förresten, jag skickade Jay över till huvudkontor för träning och sedan Taylor ringde i sjuka, så vi kommer att vara ganska upptagna idag." Vad? Du har två personer att hantera en fyra personer arbetsdag!?! Hur ska du få din dag tillbaka på rätt spår?
  • Du kan fråga din chef om han är nötter, förväntar dig att hämta slacken för två frånvarande anställda (vet fullt ut, att han vanligtvis sitter i sitt kontor med siffror och budgetar på sin dator).
  • Du kan vara tyst, din raseri långsamt byggnad hela dagen, eftersom kunderna klagar på "Vad tar så länge?". Du tror att du täcker det bra, plastering ett leende på ditt ansikte, men ett eländigt, självmedvetet, arg vrak på insidan. Vid slutet av dagen är du mentalt och fysiskt utmattad, och lämna arbetet som är helt olycklig. Tårar av ilska strömmar ner ditt ansikte när du kör hem, och allt du vill göra är att gå och lägga dig.
  • Du kan bestämma att du kommer att göra det bästa av en dålig situation. Du vet att du är på en lång, hektisk dag. När en kund snarlar "Vad tar så länge?" du ber om ursäkt. Med ett förståelse leende på ditt ansikte, låt linjen upp på räknaren vet att du är ledsen för väntan de har, men du är tyvärr kort bemannad idag eftersom några av ditt lag är sjuk. Låt dem veta att du kommer att komma till dem så fort du kan. Tyvärr, när dagen är klar, vet du att du gjorde det bästa du kunde, och Yippee, du överlevde!
  • Bild med titeln Deal med negativitet Steg 2
    2. Använd copingstrategier som är specifika för de negativa känslan du känner. Det är ett faktum att vi spenderar en stor del av våra vuxna liv på jobbet. I en perfekt värld skulle våra dagar vara fyllda med lycklig kommunikation med våra medarbetare, och entusiasm vid de uppdrag som vår chef kastar vägen. Tyvärr, vi bor inte i en perfekt värld. Ta itu med de känslor du har på lämpligt sätt beroende på vilken av följande känslor du står inför.
  • Bild med titeln Deal med negativitet Steg 3
    3. Ta dig tid att lugna dig om du är arg. När du befinner dig i ökad av en händelse på jobbet, gå bort från situationen. Gå till brytrummet och få ett glas vatten, gå utanför och ta några djupa andetag. Ta några minuter för att få din lugn. Det kommer att ge dig en chans att svalna emotionellt. Då, när du återvänder till ditt arbetsutrymme, kan du hantera situationen med mer rationalitet.
  • Bild med titeln Deal med negativitet Steg 4
    4. Ta ett steg tillbaka om du är avundsjuk. Känslan av avundsjuka mot en medarbetare, på grund av en prestation eller kampanj, är en vanlig känsla.Oftast, om du tar dig tid att överväga Varför De valdes, du kan upptäcka att det fanns en giltig anledning. Kanske har din medarbetare utbildning eller erfarenhet värdefull för den position de befordrats till. I så fall är det inte rättvist att jämföra dig med den främjade medarbetare. Var glad för dem, och förståelse Varför De fick erkännandet bör hjälpa till att kväva dig känslor av avund.
  • Kom också ihåg att det alltid kommer att finnas situationer där chefen tenderar att gynna en anställd över en annan. I det där Situation, som den eller inte, måste du antingen acceptera det eller titta på att byta jobb.
  • Bild med titeln Deal med negativitet Steg 5
    5. Vara proaktiv om du är rädd. I den konkurrensutsatta världen arbetar vi i, arbetssäkerhet kan orsaka känslor av oro och jämn rädsla. Vara proaktiv. Håll ditt CV uppdaterat och håll ett öga på arbetsmarknaden, så att du känner dig mer förberedd ska det värsta att hända. Rädsla kan också komma i form av arbetsplats mobbning eller en oupphörlig handledare. Du bör tala med någon du litar på - en personalrådgivare där du arbetar, eller medlem i ledningsgruppen som är i en ledande ställning till de anställda som är involverade.
  • Bild med titeln Deal med negativitet Steg 6
    6. Leta efter resolutioner om du känner dig skyldig. Känslan av skuld uppstår ofta när du tror att du inte får ditt arbete slutfört eller du känner att du har förolämpat någon på kontoret. Denna form av negativitet kan i slutändan vara positiv för oss på lång sikt. När det gäller ditt arbete, ställer du rimliga förväntningar på dig själv och se till att du träffas eller överstiger dessa mål. Med din kollega, ta bort dem åt sidan och berätta för dem att du tror att du kanske har sagt något som kom felaktigt och ville be om ursäkt. I båda situationerna är möjligheten för dessa negativa situationer att vända eller lösa sig själva inom din kontroll.
  • Bild med titeln Deal med negativitet Steg 7
    7. Söka hjälp om du känner hjälplös. Detta är en form av negativitet som bör tas ganska seriöst. Det är ofta ett tecken på dig att känna sig hopplös om var du går i din karriär, eller sämre, det kan vara ett tecken på depression som inte bör ignoreras. Söker rådgivning, genom en kvalificerad terapeut eller psykiater, kan hjälpa dig att få fokus och hjälp med dina känslor av depression.
  • Metod 2 av 4:
    Hantera negativitet i skolan
    1. Bild med titeln Deal med negativitet Steg 8
    1. Förbered dig på svåra situationer i skolan. Ett annat scenario: Det är din första dag tillbaka till skolan efter att ha varit hemma i två veckor. Du blev fast på alla dina läxor. Du gjorde två veckor värd av läxor på fyra dagar. Du är ganska stolt över dig själv och vet att du är upptagen. Första perioden har du ett test i historien och att du inte visste om. Du är en rak student, men du fick inte chansen att studera, och du har en algebra / kemi / litteratur / historia cocktail simning i ditt huvud från alla läxor du bara gjorde. Du berättar för din lärare att du inte visste om testet, som hon svarade curtly "Du är en del av den här klassen, du kommer att ta provet när alla andra gör det". Hur ska du hantera den här?
    • Du kan "ilska berätta för din lärare att det inte är rättvist, du hatar sin klass och hon kan inte göra det här. Det här kan få dig att må bättre, i några sekunder, få lite jubel från dina klasskamrater och slutligen får du skickas till huvudkontoret.
    • Du kan hålla tyst och ta provet med resten av din klass och vet att du inte kommer att göra det bra. Din mage kommer att vara i knutar tills du äntligen ser dina resultat. Du vill inte ens tror om vilken klass du kommer att få på provet.
    • Du kan ta ett djupt andetag, försök att koppla av, och gör det allra bästa du kan. Ja, du kommer sannolikt inte att få det du är van vid, men oavsett grad du får, är du stolt över. Du tar ett test för vilket du var oförberedd, efter att ha gjort ett berg av att fånga läxor. När tiden kommer för termen klass som ska publiceras, kanske, kanske, kanske din lärare kan överraska dig, och ge dig en övergripande betyg baserad på den typ av student du har varit hela termen.
  • Bild med titeln Deal med negativitet Steg 9
    2. Var försiktig på dig själv om vad du känner. Som ett barn blir en tonåring går de igenom många förändringar, fysiskt, mentalt och psykologiskt. För vissa är det en tid av bra minnen och vänskap. För andra kan det vara en tid av osäkerhet, isolering och ensamhet.
  • Bild med titeln Deal med negativitet Steg 10
    3. Undvik "fyllning."När en person är i en situation där de är arg, men de vet att det inte är lämpligt att ventilera sin ilska, de håller den inuti. Det här kallas "fyllning". Det är okej för en kort stund, men vi kan inte "grejer" Våra känslor för alltid. Det är inte friskt att flaska upp dina känslor. Det kan orsaka irritation och irrationellt beteende över tiden.
  • Bild med titeln Deal med negativitet Steg 11
    4. Få hjälp om du är mobbad. Tyvärr, det här förekommer inte enbart mellan barn längre. Det rapporteras att eleverna nu utsätts för sina lärare. Barn är i en särskilt otrygg situation, eftersom läraren är i en maktposition och barn lärs ut att behandla sina lärare med respekt. I fall, såsom det ovan angivna exemplet, kommer barnet vanligtvis att drabbas av tystnad. Barnen måste koaxas ut ur sin tystnad, om och när deras föräldrar ser en förändring i sitt barns demeanor. Föräldrarna måste då träffas med skolans chefer för att göra vad de kan för att få situationen löst.
  • Om du är offer för mobbning, do inte:
  • Tänk det är ditt fel. Ingen förtjänar att bli mobbad!
  • Slå tillbaka eller mobba en person tillbaka.
  • Håll det till dig själv och hoppas bara mobbningen kommer "gå bort." ...
  • Hoppa över skolan eller undvika skola eller afterschool aktiviteter eftersom du är rädd för mobbningen.
  • Var rädd att berätta för någon....
  • Skadar dig själv.
  • Bild med titeln Deal med negativitet Steg 12
    5. Överväga rådgivning om du har en stor rädsla för misslyckande. När en rak "en" student uppfattar att de inte kommer att göra bra på ett projekt eller test har de tagit, de känner att de har låtit sig ner, deras föräldrar nere. De känner vikten av världen på sina axlar. De känner också hjälplösa, hopplösa, och de borde söka professionell rådgivning.
  • Metod 3 av 4:
    Hantera negativitet hemma
    1. Bild med titeln Deal med negativitet Steg 13
    1. Var medveten om negativa triggers i ditt hemliv. ALAS, det sista scenariot: Du sprang runt gör ärenden hela dagen. Du var tvungen att gå till fyra butiker för att hitta den exakta DVD-spelaren som din man begärde att du hämtar för din svärmor, kommande födelsedag. Du plockade upp kemtvätten, fick matvaror, och så snart du får bilen tömmas, kommer du att kunna andas en stor suck av lättnad. Tio minuter senare kommer din make hem och vad är de första orden ur munnen? "Vad blir det till middag?" Du står där mållös. Nu, vad är din reaktion!?
    • Du kan gå med explosionen av "Skojar du? Du kan inte ens säga hej? Har du någon aning om vilken typ av dag jag har haft? Det tog fyra butiker innan jag kunde hitta den dumma DVD-spelaren som du ville ha för din mamma! Och det är bara för att börja kompis!"
    • Du kan säga att du inte har haft en chans att få det igång ännu, men så snart du får matvarorna, och den kemtvätt hängde, kommer du att få middag påbörjad. Du hör honom flop ner på soffan, eftersom kvällens nyheter kommer på tv. Inuti är du ångande med ilska "Varför kunde han inte erbjuda middag?". Du inser att du kunde ha frågat honom, men varför störa, du kommer att sluta med att göra det mesta av det själv, så du vill hellre bara hålla dig ur vägen.
    • Man skulle kunna säga "och "hej" till dig också" med ett stort leende! Båda kommer sannolikt att chuckle, och efter en välkommen hemkyss, berättar du att du fortfarande tömmer bilen. Det har varit en lång dag. "Varför bestämmer du dig inte om du vill ha kinesiska, italienska eller mexikanska för kvällsmat! Ta ut menyerna är i topplådan!" Du kan till och med hitta dig en verkligen Lucky Lady, och hennes fästman hjälper dig att lossa bilen!
  • Bild med titeln Deal med negativitet Steg 14
    2. Sortera igenom de negativa känslorna som kommer upp i din familj. Äktenskap innebär en mängd olika känslor, som täcker en mängd olika situationer. Naturligtvis kommer det att finnas några händelser som är mer försök än andra, men du kan förbereda sig för och hantera de berörda känslorna.
  • Bild med titeln Deal med negativitet Steg 15
    3. Visa medkänsla istället för att böja sig till ilska. Detta sker att du känner att din partner talar eller agerar på ett sätt som är respektlöst. Det kan snabbt påverka ditt äktenskapsobligation, vilket gör att du känner dig ovärderlig. Det bästa sättet att hålla ilska från att växa ur kontroll (och växer i förakt) är att visa din partner lite medkänsla. I exemplet ovan, försök att fråga din partner för att hjälpa dig. Du visar honom lite medkänsla istället för ilska.
  • Bild med titeln Deal med negativitet Steg 16
    4. Tackla det huvudet om du känner dig defensiv. Känsla defensiv resulterar ofta av en ovillighet att ta ansvar för våra handlingar. När du känner dig defensiv är det bäst att hantera det direkt, genom att erkänna din make som du känner att du är attackerad eller missförstås. Detta kan leda till en rimlig dialog, snarare än ilska och skada känslor.
  • Bild med titeln Deal med negativitet Steg 17
    5. Prata med din partner om du känner att de kritiserar dig. Att få kritik kan känna sig som en attack. Om du klagar på din make om en viss åtgärd är du specifik om vad som stör dig. När du kritiserar, tenderar det att vara mer generaliserad och överdriven. Istället för att säga, "Du kunde ha hjälpt mig att tömma bilen", Det blir till "Jag måste göra allt här omkring". Sätt dig och diskutera detta med din partner rationellt och tillsammans försök att fokusera på specificeras över överdrift.
  • Metod 4 av 4:
    Hantera negativa känslor om dig själv
    1. Bild med titeln Deal med negativitet Steg 18
    1. Hantera din negativa självbild. Du självkänsla har en inverkan på varje situation du stöter på hela dagen. Om du lider av negativ självkänsla, kan det leda till att du reagerar negativt på vad som helt enkelt kan vara en mindre incident.
    • Exploderande i ilska i en situation kommer inte att lösa någonting. Det kommer faktiskt sannolikt att göra sakerna värre. Om du ständigt uppvisar ilska och raseri, kommer det att påverka vänskap, kontakter med dina lärare, handledare och medarbetare, och förhållandet med din familj.
    • Hålla ilska eller sorg, eller andra negativa känslor på flaska upp är inte lösningen heller. Undertrycka dina känslor, eller fyllning Eftersom terapeuter kallar det, kan det leda till psykiska problem, såväl som fysiska symptom som verkligen kan skada din hälsa.
  • Bild med titeln Deal med negativitet Steg 19
    2. Arbeta med din personliga utveckling. Du måste göra lite djup personlig prospektering, få förstå dina känslor och varför du svarar på det sätt du gör. Fråga dig själv några frågor:
  • Vem orsakar känslor av osäkerhet? Är det en familjemedlem, barn i skolan eller medarbetare?
  • Vilken händelse (er) i ditt liv känner du har haft ett negativt inflytande på ditt liv? Är det ett hälsoproblem? Har du självkänsla problem?
  • Är du fylld med rädsla vid tanken på att gå till skolan? Är du stressad när du går hem i slutet av dagen?
  • När känner du den mest angelägna? Finns det en tid på dagen, kanske på morgonen eller eftermiddagen när du börjar känna dig deprimerad? Vad händer vid den tiden?
  • Varför känner du dig så här? Varför är förmodligen en fråga du frågar dig själv:
  • Varför hatar mina klasskamrater mig?
  • Varför kan jag inte vara mager?
  • Varför väljer min syster på mig runt hennes vänner?
  • Varför kan jag inte fånga på saker så fort som mina medarbetare?
  • Bild med titeln Deal med negativitet Steg 20
    3. Hitta någon att prata med. Du kan inte fortsätta att explodera till Angry Passar på människor, eller tappa saker upp inuti dig. Det är inte friskt. Om du har haft dessa känslor under lång tid, måste du prata med någon!
  • Har du en moster eller lärare som du är mycket nära? Du kan prata med en vän som du litar på, men pratar med någon äldre än du kan ge dig ett annat perspektiv. De har mer livserfarenhet, och chansen är att om de inte har varit på din plats, känner de någon som hade liknande känslor.
  • Om du har haft det under en lång tid, och du är deprimerad, eller har känslor av självljud, eller sämre, tänker på att skada dig, måste du prata med en professionell. Det finns ingen stigma att be om hjälp. Om någon väljer på dig för att prata med en rådgivare eller psykiater, är de de som har problemet, eller behöver växa upp. Livet är så mycket bättre när du har en positiv utsikt. Livet handlar om nya erfarenheter, och ser fram emot framtiden. Att hantera dina känslor är det steg du behöver ta för att säkra den lycka. Ta tiden nu, för din positiva resa till framtiden väntar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande