Hur man hanterar människor som pratar om dig bakom ryggen

Det känns ganska hemskt att få folk att prata om dig bakom ryggen. Eftersom denna typ av skvaller kan vara subtil, är det ofta svårt att fastställa källan. Av den anledningen kommer du förmodligen att göra saker sämre genom att försöka konfrontera folket skvaller. Det bästa sättet är att ignorera dem. Du kan också engagera dig i positiva aktiviteter för att klara och försöka ändra ditt perspektiv på skvaller.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera människor som skvaller
  1. Bild med titeln Deal med människor som pratar om dig bakom ryggen Steg 1
1. Göra ingenting. Även om du kan bli frestad att agera eller konfrontera personen, ibland är det bästa svaret att ignorera skvaller. Tänk bara: Personen gav dig inte hänsyn till att säga vad de sa till ditt ansikte. Ge dem inte övervägande att ta det längre. Stoppa negativitetståget genom att helt ignorera det.
  • Många människor skvaller för uppmärksamhet eller att få en reaktion. Om du ignorerar gossipersna kan de bli uttråkad och sluta prata om dig.
  • Bild med titeln Deal med människor som pratar om dig bakom ryggen Steg 2
    2. Behandla dem med vänlighet. Ett annat bra svar på gossipper är en trevlig attityd. De kommer att bli förvirrade om hur du kan behandla dem så vänligt när de har talat negativt om dig. Plus, om du förstärker din optimistisk attityd, kan du få personen att känna sig skyldig för att prata om dig i första hand.
  • Betala den andra personen en äkta komplimang, som, "Wow, du arbetade riktigt hårt på dessa flygblad, Rose! Grafiken ser bra ut."
  • Försök att låta äkta, speciellt när du ger komplimanger. Du vill inte komma av som sarkastisk eller oincere, eftersom det bara kommer att göra sakerna värre.
  • Om du inte kan hitta något att komplimangera dem på, försök att hjälpa dem istället. Till exempel kan du öppna en dörr för dem eller hjälpa dem att bära något tungt.
  • Bild med titeln Deal med människor som pratar om dig bakom ryggen Steg 3
    3. Ange gränser med gossipper. Om du måste spendera mycket tid med människor som pratar om dig bakom ryggen, behåll dem på armlängden. Bara för att du måste vara runt dem betyder inte att du måste agera som deras bästa pal.
  • Var hjärtlig, men vägra att komma nära gossipper. Berätta inte för dem något personligt om dig, som senare kan fungera som ammunition för ännu mer skvaller.
  • Chattar är inte det enda sättet att gossipper kan få personlig information. Om du misstänker att de kan skvaller, ge dem inte ditt användarnamn på sociala medier.
  • Bild med titeln Deal med människor som pratar om dig bakom ryggen Steg 4
    4. Verifiera Messengerens motiv. Om en kära vän eller bekant var den som berättade om skvaller, kanske du vill se till att den här personen har dina bästa intresse. De flesta goda vänner skulle hellre inte sprida någon negativ information om dig som kan skada dina känslor. Om den här personen är inblandad i rykten, försök att ta reda på varför de kände behovet av att komma och berätta, och hur de reagerade på rykten.
  • Du kanske frågar frågor som, "Hur visste du att det här gick runt?" eller "Vad sa du när de spred sig som ryktet?" Du kanske till och med bara fråga, "Varför berättar du det här för mig?" För att bättre förstå deras motiv.
  • Du behöver inte nödvändigtvis avsluta ditt förhållande med budbäraren. Men det kan vara klokt att se den här personen närmare. De kanske inte är lika oskyldiga som de försöker att verka. De kunde bränna skvaller istället för att försöka stoppa det.
  • Låt budbäraren veta att om någon har ett problem med dig eller något du gjorde, skulle du hellre berätta om det direkt än att sprida skvaller. Säg något, "Nästa gång du hör moster Margaret Gossiping om mig, fråga henne direkt."
  • Bild med titeln Deal med människor som pratar om dig bakom ryggen Steg 5
    5. Delta inte i skvaller. Om du pratar om, vet du hur hemskt det känns. Men du hjälper inte saker om du är skyldig till skvaller också. Vissa människor gillar bara att diskutera andras affärer, men de kan inte göra det om de inte har en publik.
  • Nästa gång någon försöker skvaller till dig, säg, "du vet, det börjar känna dig som skvaller. Jag skulle hellre inte prata om henne om hon inte är här för att försvara sig."
  • Om du skvaller om andra människor, så kommer folk att finna det svårare att ta dig allvarligt när du ber dem att sluta skvaller om dig.
  • Bild med titeln Deal med människor som pratar om dig bakom ryggen Steg 6
    6. Prata med någon i auktoritet. Om skadlig skvaller stör din prestation på jobbet eller skolan, kan du behöva ta problemen till en högre upp. En lärare, chef eller handledare kan kunna stoppa problemet.
  • Du kanske säger, "Jag har problem med en annan student / kollega. Jag tror att den här personen sprider rykten om mig och det påverkar verkligen min förmåga att fokusera på skolan / arbetet. Kan du prata med dem?"
  • Den aktuella studenten eller anställd i fråga kan ha ett rykte för skvaller eller mobbning, så din överlägsen kan vilja ta disciplinära åtgärder.
  • Metod 2 av 3:
    Hantera med att prata om
    1. Bild med titeln Deal med människor som pratar om dig bakom ryggen Steg 7
    1. Distrahera dig själv. Det kan vara svårt att hålla sig fokuserat på ditt skolarbete eller jobb när människor pratar om dig bakom ryggen. I stället för att uppmärksamma negativiteten, häll din energi till positiva aktiviteter för att distrahera dig själv.
    • Du kan omorganisera ditt skrivbord, gå en promenad runt kvarteret, gå och chatta upp en vän eller ställa in en personlig tidsfrist för att avsluta ett projekt.
  • Bild med titeln Deal med människor som pratar om dig bakom ryggen Steg 8
    2. Tillbringa tid med positiva människor. När folk pratar om dig är det lätt att känna sig isolerad. Bekämpa denna känsla genom att göra en extra ansträngning att vara med människor som värderar dig. Dessa människor kan öka ditt humör, förbättra ditt självförtroende, och till och med få dig att glömma negativa skvaller eller rykten.
  • Ring upp din bästa vän och be dem att umgås. Du kan också spendera mer tid med din partner eller familj.
  • Bild med titeln Deal med människor som pratar om dig bakom ryggen Steg 9
    3. Påminna dig själv hur bra du är. Att prata om bakom ryggen kan få dig att ifrågasätta dina styrkor och förmågor. Falla inte byte till självkritik. Istället, försök att komma ihåg ditt värde som en person genom att försiktigt tänka på vad som gör dig bra. Sätt dig ner och gör en lista.
  • Inkludera alla dina positiva drag, saker du tycker om dig själv och har andra att beundra om dig. Du kan lista saker som, "stor lyssnare", "bra axel att luta sig på" eller "kreativitet."
  • Försök ge dig åtminstone en komplimang varje dag. Det kan även vara något litet, som den vackra färgen på dina ögon!
  • Bild med titeln Deal med människor som pratar om dig bakom ryggen steg 10
    4. Gör något trevligt för dig själv. Positiva åtgärder ger positiva tankar och känslor. När du kommer på dig själv på grund av skvaller, behandla dig själv som vän som du skulle ha en vän. Försök att schemalägga lite tid att vara snäll mot dig själv varje dag. Till exempel:
  • Gå din hund eller lek med din katt.
  • Lyssna på din favoritmusik eller sjunga i duschen.
  • Skriv eller rita något.
  • Överväg att ge dig en större behandling en per vecka, till exempel en manikyr, går till köpcentret eller filmer, eller äter din favoritglass.
  • Metod 3 av 3:
    Reframing skvaller
    1. Bild med titeln Deal med människor som pratar om dig bakom ryggen Steg 11
    1. Ta inte det personligen. Du kan hantera människor som pratar om dig bakom ryggen genom att komma ihåg att deras ord är en återspegling av dem, inte du. Du kan inte välja vad andra säger om dig, men du kan välja hur du reagerar på det. Skriv av skvaller som något den andra personen som behövs för sig själva. Vägra att vara ett offer för andras problem.
    • Till exempel, erkänna att en person som sladdar kan göra det eftersom de känner sig osäkra och försöker göra sig bättre genom att lägga ner andra.
  • Bild med titeln Deal med människor som pratar om dig bakom ryggen Steg 12
    2. Inse att de kan vara avundsjuk. Det kan inte känna det när människor pratar negativt om dig, men det händer ofta eftersom det finns något om dig som hotar dem. Personen kan vara avundsjuk på ditt utseende, förmågor eller popularitet. Deras otäcka ord kan helt enkelt vara ett sätt att skada dig.
  • Om någon är avundsjuk på dig, försök att vara snäll mot dem. Detta kommer att ge dem mindre skvaller bränsle.
  • Bild med titeln Deal med människor som pratar om dig bakom ryggen Steg 13
    3. Känna igen dålig självkänsla. En annan vanlig nämnare om de som skvaller är låg självkänsla. Människor som pratar illa om dig kan göra det för att göra sig bättre. Personen som talar om dig kan regelbundet känna negativt om sig själva eller saknar självrespekt. Som ett resultat talar de negativt om andra också.
  • Det är därför som behandlar en skvaller vänligt eller komplimangerar dem kan sluta de negativa kommentarerna. Dessa människor kan helt enkelt vilja ha en positiv uppmärksamhet eftersom de känner sig dåliga djupa inuti.
  • Hjälp att ta itu med någon som pratar bakom ryggen

    Adressera en vän eller en kollega som pratar bakom ryggen

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Att ta itu med en handledare som pratar bakom ryggen

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande