Hur man ber om ursäkt för att du är sen till jobbet

För det mesta när du är sen till jobbet, beror det på omständigheter som är ute av din kontroll, som ett sjukt barn eller trafikstockning. Oavsett orsaken till hållaren är det viktigt att låta din handledare veta att du kommer att vara sent och kommunicera öppet och uppriktigt med din chef om vad som hände när du äntligen anländer. Om du dyker upp särskilt sent, eller det är inte ditt första brott, kanske du vill följa upp med ett kort e-postmeddelande som erbjuder en ärlig förklaring av vad som hände.

Steg

Metod 1 av 4:
Anropande
  1. Bilden med titeln ber om ursäkt för att vara sen till jobbet Steg 1
1. Gauge hur sent du kommer att vara. Ta reda på villkoren som håller dig och uppskattar hur mycket längre det kommer att vara tills du kan göra det i. Beroende på vad du gör kan några minuter inte vara världens ände. Om du tror att du kommer att bli försenad ett tag, men du borde alltid göra det till en punkt att låta någon veta.
  • Tänk på hur länge det tar dig att lösa din nuvarande situation för att ge en mer exakt uppskattning. Om du är fast i trafiken, till exempel, använd en navigeringsapp som ger live trafikuppdateringar för att ta reda på hur snabba saker går framåt.
  • Att ge din arbetsgivare en uppfattning om när de kan förvänta dig att anlända kommer att sätta dem lugna och låta dem göra några nödvändiga anpassningar till schemat.
  • Bildbeteckningen ber om ursäkt för att du är sen till jobbet Steg 2
    2. Ring din arbetsplats när du ska bli mer än 5 minuter sen. Om du inte är övertygad om att du kan göra det i tid trots bakslaget, är det vanligtvis bäst att hämta telefonen och låt någon veta att du kör bakom. Informera dem om vad som händer och hur mycket längre det kommer att vara innan du kan komma dit.
  • Om du inte har något sätt att veta hur sent kommer du i slutändan vara, fel på sidan av försiktighet och ring ändå.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att vara sen till jobbet Steg 3
    3. Ta med dagens händelser och ring förr om det behövs. Din tardiness kan orsaka mer av ett problem beroende på vad du har gått den dagen. Om din butik kör en stor försäljning eller har ett viktigt möte på böckerna, till exempel, vill du definitivt varna din arbetsgivare eller klient direkt.
  • Om du ringer direkt, kan någon annan kunna täcka för dig tills du anländer.
  • Bilden med titeln ber om ursäkt för att vara sen till jobbet Steg 4
    4. Be om att prata direkt till din chef. När du har fått någon på telefonen, begära att du ska sätta på linjen med din chef, skiftledare eller en av dina chefs direkta underordnade. Detta kommer att bidra till att meddelandet blir vidarebefordrat till rätt person.
  • Om du har viktig information att dela, lämna den med din chefs receptionist eller administrativ assistent. Dessa människor brukar ta anteckningar, så det kommer att bli en rekord av ditt samtal.
  • Undvik att dela din status med en kollega. Om de blir upptagna eller distraherade, kan de glömma att passera ordet tillsammans.
  • Metod 2 av 4:
    Ber om ursäkt i person
    1. Bilden med titeln ber om ursäkt för att du är sen till jobbet Steg 5
    1. Adress saken med din chef så snart du dyker upp. Gör utfärdar din ursäktande prioritering # 1 efter att du har gått i dörren. Chansen är att din chef kommer att vinka den och du kan komma till jobbet. Annars får de chansen att prata med dig om det innan du slår in.
    • Du bör ge en ursäkt personligen även om du ringde in i förväg för att berätta för din arbetsgivare att du skulle vara sen.
    • Om du släckte ursäkta eftersom du är upptagen eller fruktan mot din chef, kan du sluta se likgiltigt eller oansvarigt, vilket kan reflektera dåligt på dig som anställd.
  • Bilden med titeln ber om ursäkt för att vara sen till jobbet Steg 6
    2. Erbjuda en kort förklaring till varför du är sen. När du har fått din chefs öra, ge dem ett redogörelse för de omständigheter som orsakade din tardiness. Din ursäkt bör vara tydlig, sanningsenlig och till-punkt. Ju mer utarbetade en berättelse du berättar desto mer kommer det att låta som om du bara försöker täcka för dig själv.
  • Det finns inget behov av att klä upp din berättelse med onödiga detaljer. Säg bara något som, "Jag är ledsen att jag var några minuter sent idag. Mitt yngsta barn blev sjuk rätt när jag var på väg att gå ut genom dörren."
  • Undvik att dela dagens händelser om de inte är lämpliga. Om du var sent eftersom du blev distraherad av ett personligt telefonsamtal eller tillbringade en timme på toaletten med mageproblem, det kan vara bättre att inte ge någon anledning alls.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att vara sent till jobbet Steg 7
    3. Var uppriktig. När du utfärdar din ursäkt, gör ett försök att låta ordentligt ångerligt. Din chef kommer att kunna berätta om du inte riktigt betyder vad du säger. Din bästa satsning är att helt enkelt vara ärlig och acceptera ansvaret för ditt misstag.
  • Skratta inte, skämta, eller försök att borsta av din tardiness som obetydlig. Att göra ljuset av situationen kan tolkas som ett tecken på respektlöshet.
  • Bildbeteckningen ber om ursäkt för att du är sen till jobbet Steg 8
    4. Avsluta konversationen med a "tack." Oavsett om din chef tuggar ut eller låter dig av kroken, ta ett ögonblick för att uttrycka din tacksamhet. Trots allt är de anledningen till att du fortfarande har ett jobb. Ingratiating dig själv kan kanske också hjälpa till att mildra dem lite om de är på Warpath över din sena ankomst.
  • Som ett sätt att visa din uppskattning för smidighet kan du säga något som, "tack för att du är så förståelse. Jag lovar att det inte kommer att hända igen."
  • Det kan vara svårt att svälja din stolthet framför din handledare, men det är den mest diplomatiska handlingsplanen, särskilt när du är sen till följd av dina egna handlingar.
  • Metod 3 av 4:
    Skriva ett ursäkt brev
    1. Bild med titeln ber om ursäkt för att vara sen till jobbet Steg 9
    1. Skicka ett ursäkt brev om du råkar vara exceptionellt sent. I händelse av att du är en no-show i mer än en timme, kan det vara en bra idé att följa upp ditt ansikte-mot-ansikte ursäkt med en skriftlig. Att ta dig tid att komponera ett formellt brev visar att du är verkligen orolig och hjälper dig att komma tillbaka till din arbetsgivares goda graces.
    • Du bör också tänka på att skriva ett ursäkt brev om du redan har haft en eller flera överträdelser i det förflutna, eller om din tardiness orsakade ett stort problem för ditt företag, som en förlorad klient eller säkerhetsöverträdelse.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att vara sent till jobbet steg 10
    2. Använd en formell struktur för ditt brev. Placera ditt fullständiga namn, adress och e-postadress längst upp i brevet.På följande rad, notera det datum du skriver. Under det, visa din chefs namn och e-postadress och företagets fysiska adress.
  • Om du arbetar för ett stort företag, lägg ner den lokala adressen på din arbetsplats i stället för företagets huvudkontor.
  • Bilden med titeln ber om ursäkt för att vara sen till jobbet Steg 11
    3. Öppna ditt brev med en traditionell hälsning. Börja med ordet "Kära", följt av din chefs lämpliga titel. Det är vanligt att använda en viss titel som "herr.", "Fru.", eller "fröken", även om du normalt är av tillfälliga termer. Referera aldrig till din arbetsgivare med deras förnamn.
  • De flesta ursäktsbrev kommer att öppnas med en linje som, "Kära Fröken Morgan" eller "Kära Mr. Singh."
  • Om du inte känner dig bekväm med att använda ordet "kära", det är okej att släppa det och bara säga "Fröken Morgan", följt av ett komma.
  • Var försiktig så att du inte låter för bekant med din arbetsgivare. Gör det så kan komma över som respektlöst.
  • Bilden med titeln ber om ursäkt för att vara sen till jobbet Steg 12
    4. Presentera din ursäkt i brevets kropp. Förklara att syftet med ditt brev är att gå utöver en enkel verbal ursäkt. Sedan sammanfatta din anledning till att vara sen, även om du redan har pratat det med din chef i person. Glöm inte att notera datum och tid för att ge sammanhang för situationen.
  • Din förklaring kan läsa, "Jag vill erbjuda mina uppriktiga ursäkter för att vara två timmar sena att arbeta förra fredagen den 10 augusti 2018. Jag hade en oväntad kris hemma som krävde min uppmärksamhet. Jag förstår att min frånvaro kom på ett oändligt ögonblick för företaget, och jag skulle vilja säga igen hur ledsen jag är."
  • Håll kroppen av ditt brev kort och sött. Idealiskt bör det bestå av endast några rader - din öppning, en kort förklaring och ett slutligt erkännande av felaktighet.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att vara sen till jobbet Steg 13
    5. Visa att du förstår konsekvenserna av din tardiness. Eftersom det är svårt att ta bort en känsla av ton från en skriftlig ursäkt, vill du inkludera en linje som förmedlar att du ångrar att vara sent. Erkänna hur ditt misstag påverkade din arbetsgivare och medarbetare, eller vad det kostade företaget om det fanns ekonomiska konsekvenser.
  • Som ett exempel kan du skriva, "Jag inser att genom att missa min 10 am-möte förlorade jag inte bara en potentiell kund utan också skadat vårt företags trovärdighet som en pålitlig konsult med tonvikt på kundnöjdhet."
  • Bilden med titeln ber om ursäkt för att vara sen till jobbet Steg 14
    6. Avsluta ditt brev genom att ange hur du planerar att kompensera för ditt misstag. Förklara hur du planerar att undvika att vara sent i framtiden. Beskriv de exakta stegen du tar för att följa igenom på din pant, som att lämna tidigare eller schemalägga dina möten mer försiktigt. Detta visar att du är fokuserad på aktiva lösningar, inte bara tomma ursäkter.
  • En stängningslinje som, "Jag har bett en betrodd granne att vara tillgänglig för att hjälpa till med hundarna så att en situation som den här morgonen inte händer igen "kommer att tas som ett tecken på god tro.
  • Bilden med titeln ber om ursäkt för att vara sen till jobbet Steg 15
    7. Uttrycka din tacksamhet innan du loggar ut. Tack din chef för sitt tålamod och förståelse, och för att ta dig tid att läsa ditt brev. Att sluta saker på en nådig anteckning kommer att hjälpa till att lugna några långvariga känslor av vrede och sätta en positiv ton för framtida interaktioner.
  • Din sista rad behöver inte vara alltför extravagant: "Jag uppskattar hur nådig du har varit under hela denna prövning, och jag är ivrig efter en chans att bevisa min lojalitet mot företaget."
  • Om inget annat, inkluderar en kort gest av tack, "tack för att du är förståelse för dessa svårigheter och mina planer på att rätta till dem."
  • Bilden med titeln ber om ursäkt för att du är sen till jobbet Steg 16
    8. Skriv ditt namn längst ner i bokstaven för hand. Lämna ett litet utrymme under din stängning där du kan sätta din signatur när du har skrivit ut ditt brev. Om du bestämmer dig för att skicka det som ett mail istället är det okej att helt enkelt skriva ut ditt för- och efternamn. Var noga med att använda det namn du går oftast på arbetsplatsen.
  • Om du vill kan du inkludera en gratis stängningslinje som "uppriktigt" eller "med respekt" före din signatur.
  • Lista din jobbtitel under ditt namn kan hjälpa din mottagare att identifiera dig lättare om du arbetar i ett stort företag med flera avdelningar.
  • Metod 4 av 4:
    Vara ärlig och pålitlig
    1. Bilden med titeln ber om ursäkt för att vara sent till jobbet Steg 17
    1. Undvik att ljuga eller göra ursäkter. Det kan vara frestande att utgöra en historia för att förklara din tardiness, men motstå uppmaningen. Anledningen Varför du är sen i slutändan mindre än att klargöra att du tänker göra allt i din makt för att hålla det att hända igen. Dessutom, om din omslagshistoria upptäcks vara falsk, kommer den bara att få dig värre.
    • Även små utsmyckningar kunde landa dig i varmt vatten. Allt det skulle ta är en radiotrafikrapport för att motbevisa din påstående att du var sen på grund av en pileup på interstate.
    • Fokusera på hur dina handlingar har påverkat andra tenderar att göra ett bättre intryck än att försöka minska misstaget. "Tack för att du anställde ditt schema på så kort varsel," Till exempel låter bättre än, "Det var ett stort vrak på interstate."
  • Bilden med titeln ber om ursäkt för att vara sen till jobbet Steg 18
    2. Vänta tills efter möten för att be om ursäkt, om tillämpligt. Den enda gången du inte borde säga förlåt strax utanför fladdermusen är när det är ett viktigt möte pågår. I så fall är det bäst att bara gå in och gå med i mötet pågår. Din ursäkt kan vänta tills efteråt.
  • Göra så lite ljud som möjligt när du glider in för att undvika att dra mer onödig uppmärksamhet åt dig själv.
  • Inte bara ber om ursäkt under ett möte störa förfarandet, det skulle också lägga till din förlägenhet genom att behöva erkänna det framför dina högre upp och medarbetare.
  • Bilden med titeln ber om ursäkt för att vara sent till jobbet Steg 19
    3. Gör ditt bästa för att undvika att vara sent i framtiden. Naturligtvis är alla sent från tid till annan. Om du börjar utveckla en vana kommer du dock oundvikligen att ses som en opålitlig medarbetare. Oavsett hur ofta eller hur uppriktigt du förklarar dig själv, vilket upprepar ditt misstag, föreslår att du inte är ledsen för vad du har gjort.
  • Om det behövs, börja vakna en halvtimme tidigare för att ge dig en liten kudde för din morgonrutin eller pendla.
  • Det är möjligt att du kan vara reprimanded, straffas, eller till och med avfyrade för att vara kroniskt sent.
  • Prov Verbal och e-post ber om ursäkt

    Verbala ursäkter för att vara sent på jobbet

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    E-post ber om ursäkt för att du är sen till jobbet

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Punktlighet är en viktig del av varje jobb, men vissa arbetsgivare tar det mer allvarligt än andra. Om ditt företag har en strikt tardinesspolitik, bör du planera att komma i kontakt oavsett hur sent du ska vara.
  • Försök att bryta nyheterna till din arbetsgivare innan någon annan gör. Du vill inte att de ska behöva höra det från någon annan.
  • Erbjuda att göra något för att göra det till din chef, om du tycker att det är nödvändigt. Du kan frivilligt stanna sent, eller att ta på sig extra arbete som en del av ett gruppprojekt.
  • Nästa gång du kör sent till jobbet, sluta och köpa kaffe för hela kontoret. Det kan tyckas vara orsaken till din tardiness, vilket är mer benägna att bli ursäkta.
  • Varningar

    Din arbetsgivare får inte ta upp problem med att du går lite bakom då och då, men vissa företag har en nolltoleranspolitik när det gäller tardiness. Om du säger att du ska göra bättre i framtiden, var beredd att följa igenom. Annars kan det kosta ditt jobb.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande