Hur man frågar gud om förlåtelse (kristendomen)

Be Gud att förlåta dina synder är en viktig process. Det är viktigt att du erkänner vad du gjorde fel och verkligen beklagar att du gjorde det. Du måste komma till Gud, be med Skriften, och be honom att förlåta dig. Då måste du tro att han har. När du är förlåtad, arbeta med att lämna synden bakom och leva ett nytt liv.

Steg

Del 1 av 3:
Bekänna din synd
  1. Bild med titeln Be Gud om förlåtelse Steg 1
1. Namn och erkänna det du har gjort. Innan du frågar förlåtelse måste du specifikt ange det du gjorde fel och erkänna att du gjorde det. Om du känner dig skyldig kan du bli frestad att göra ursäkter eller förneka att du gjorde något fel. Förlåtelse är omöjligt om du inte erkänner att du gjorde något fel.
  • Du kanske tror, ​​"Jag antar kanske jag inte borde ljuga, men jag hade en riktigt bra anledning och det var en liten lögn."Du försöker att motivera vad du gjorde istället för att erkänna det.
  • Börja med att be, "Fader, jag tog $ 5 från min bror utan att fråga honom för det."Du har namngett synden (stjäl) och du har tagit ansvaret för det utan att göra en ursäkt.
  • Bilden med titeln Be Gud om förlåtelse Steg 2
    2. Berätta för Gud att du vet vad du gjorde var fel. När du har namngett vad du gjorde är det viktigt att känna igen att det var fel. Det är möjligt att säga vad du har gjort utan att inte tro att du hade fel att göra det. Att erkänna dig var det meningslöst om du inte erkänner att du vet att det var fel.
  • Du kommer inte att få förlåtelse om du säger, "Jag har sovit med min medarbetare trots att jag är gift, men jag ser inget fel med det."Du måste känna igen vad du gjorde som synd, som något som Gud är missnöjd med.
  • Bild med titeln Be Gud om förlåtelse Steg 3
    3. Säg att du är ledsen för vad du gjorde. Det är fortfarande inte tillräckligt att säga vad du gjorde och erkänna att det var fel. Nu måste du be om ursäkt för det. Känna sig uppriktigt ledsen för det fel, och låt det ångra komma igenom i det du säger till Gud. Det är viktigt att du faktiskt är ångerfullt när du säger att du är ledsen.
  • Att fråga förlåtelse från Gud är inte som när du säger ledsen till en bror men du menar verkligen det. Det måste vara uppriktigt från ditt hjärta.
  • Säg något som, "Jag vet att det jag gjorde var fel, och jag känner mig verkligen dåligt för det. Jag är ledsen att jag bröt vårt förhållande. Jag är ledsen för synd mot dig."
  • Del 2 av 3:
    Be om förlåtelse
    1. Bild med titeln Be Gud om förlåtelse Steg 4
    1. Be om vad du känner. Du måste alltid vara ärlig när du ber om förlåtelse. Om du tror att Gud känner ditt hjärta ändå, är det ingen mening att ljuga för honom. Berätta för den skuld du känner för din synd, och att den är skild från honom har gjort dig ledsen.
    • Säg, "Gud, jag känner mig sjuk i magen eftersom jag vet att jag har orsakat dig smärta."
    • Det kan vara bra att be högt till Gud så att du säger specifikt vad som är i ditt sinne, i motsats till att bara tänka på det.
  • Bild med titeln Be Gud om förlåtelse Steg 5
    2. Använd Skriften i din bön. Guds ord är kraftfullt, och han uppmuntrar dig att använda den när du pratar med honom. Eftersom orden i Bibeln kommer från Gud, visar de en modell för hur man pratar med Gud. Sök din bibel, eller online, för att hitta skrifter om att be om förlåtelse. Använd de som gör din bön meningsfull.
  • Titta på dessa skrifterna och be dem i din bön: Romarna 6:23, Johannes 3:16, 1 Joh 2: 2. Dessa skrifter pratar om förlåtelse. Nya testamentet är fullt av sanning om förlåtelse.
  • Sök på egen hand och hitta skrifter som talar med dig om den förlåtelse du söker. Du kan upprepa Skriften Verbatim eller omformulera det så det betyder mer till dig.
  • Bild med titeln Be Gud om förlåtelse Steg 6
    3. Be Gud att förlåta dig för vad du har gjort. Precis som du skulle med andra människor, efter att ha sagt att du är ledsen måste du be om att bli förlåtad. Det finns ingen speciell bön du måste be för att tjäna förlåtelse från Gud. Allt du behöver göra är att be honom att förlåta dig, genom Jesus Kristus och tror att han kommer att förlåta dig.
  • Säg till Gud, "Jag nekade att känna dig till min vän. Det var fel och fegt för mig att göra det. Jag är ledsen att jag inte berättade för honom om din kärlek till oss. Vänligen förlåta mig för min svaghet i det ögonblicket."
  • Du behöver inte begära, beg eller upprepa dig om och om igen. Fråga Gud en gång, med ett genuint hjärta, är allt du behöver göra.
  • Bild med titeln Be Gud om förlåtelse Steg 7
    4. Berätta för Gud att du tror att han har förlåtit dig. Tro och förlåtelse går hand i hand. Det är inte bra att be om förlåtelse men inte tro att Gud kommer att förlåta dig. Gud säger att när du ber honom att förlåta dig med uppriktiga hjärtan är han trogen att förlåta. Berätta själv att du tror på honom och berätta för Gud, du tror på honom.
  • 1 Johannes 1: 9 berättar det, "om vi bekänner våra synder, är han trogen och bara för att förlåta oss våra synder och att rensa oss från all orättfärdighet."Säg det här skriften till Gud och tro det.
  • Det är viktigt att komma ihåg att förlåtna synder är bortglömda. Hebreererna 8:12 säger, "För jag kommer att vara barmhärtig mot sin orättfärdighet, och deras synder och deras laglösa gärningar kommer jag att minnas inte mer."
  • Del 3 av 3:
    Går vidare
    1. Bilden med titeln Be Gud om förlåtelse Steg 8
    1. Söka förlåtelse från människor du skadade av vad du gjorde. Även om synden i slutändan bryter mot Gud, är andra ofta skadade, också. När du vet att Gud har förlåtit dig, är det viktigt att söka förlåtelse från andra. Berätta för personen du är ledsen att du skadade dem och be dem att förlåta dig.
    • Kom ihåg att du inte kan få någon att förlåta dig, och du kan inte tjäna det från dem. De kommer antingen att acceptera att du är ledsen för vad du gjorde och förlåt dig, eller de kommer inte. Pester inte dem om de vägrar att förlåta. Du kan inte göra dem förändring.
    • När du väl har be om ursäkt och bad om någons förlåtelse, måste du släppa dig ur skulden. Även om de inte förlåter dig, har du gjort din del i att försöka göra förändringar.
  • Bild med titeln Be Gud om förlåtelse Steg 9
    2. Omlöpa fel beteende. När du är förlåtad av Gud för din synd och av andra för någon skada du, måste du vända dig från den synden. Göra ett medvetet beslut att du inte kommer medvetet att begå samma synd igen efter att ha blivit förlåtad.
  • Du måste komma ihåg att du alltid kommer synd igen, men det är viktigt att säga i det ögonblick som du vänder dig bort. Det enda sättet att komma längre från vanliga synd är att berätta för dig själv att du inte kommer att göra det igen.
  • Apostagarna 2:38 är till hjälp i denna process. Det står, "Ångra sig och låt var och en av er döpas i Jesu Kristi namn för syndens förlåtelse - och du ska få den Helige Andes gåva."
  • Förlåtelse är ett viktigt steg, men att gå bort från synden är också nödvändigt att förbli nära Gud.
  • Bild med titeln Be Gud om förlåtelse Steg 10
    3. Arbeta för att hålla sig från att göra samma felaktiga igen. En del av ditt mål i följande Kristus är att flytta längre från synden, och det tar begått arbete. Du kommer inte sluta synd omedelbart, men om du arbetar på det, blir du starkare. I Matteus 5:48 kallar Gud dig att bli perfekt, eftersom han är perfekt. Det är ett mål som du måste arbeta mot.
  • Hitta personer som kan hjälpa dig att undvika upprepade synder. Lär dig skriften att bekämpa frestelsen. Kom ihåg att synden bara skadar och du behöver inte det.
  • Spendera tid som läser din bibel, som ber till Gud, och pratar med andra kristna är allt viktigt att leva ett liv som är fritt från synden.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande