Hur man är en trogen kristen

Om du är en kristen, växer djupare i tro en livslång resa. För alla kristna, som dyrkar offentligt, som genom att gå till kyrkan eller bibelstudiegrupper, är vanligtvis en stor del av andlig tillväxt. Förutom allmänheten, är samhällsdyrkan, att vara en trogen kristen, involverar privat bön och reflektion. Genom att engagera ditt samhälle och be på egen hand kan du stärka ditt förhållande till Gud och leva ett uppfyllande, troget kristen liv.

Steg

Metod 1 av 3:
Engagera din trosgemenskap
  1. Bild med titeln vara ett trogen kristen steg 1
1. Gå regelbundet till kyrkan. Att dyrka som samhälle är viktigt i alla kristna valörer. Delta i dyrkan varje vecka och, beroende på din beteckning, på heliga dagliga skyldigheter, som jul, påsk och ask onsdag.
  • Kristna deltar vanligtvis på veckovisa tillbedjan på lördagar eller söndagar. För grupper inklusive anglikans, katoliker och ortodoxa kristna, tillbedjancentra runt helig gemenskap. Genom denna ritual kommer kristna ihåg det sista kvällsmat och Kristi offer för mänskligheten.
  • I andra valörer, såsom baptister och quakers, är samhällsyrkan mindre strukturerad och centra på bibelavläsningar, predikningar och musik.
  • Bild med titeln vara en trogen kristen steg 2
    2. Ta emot sakramenten enligt din betecknings traditioner. Sakrament är rites av passage som hjälper dig att bekräfta din tro och dela den med ditt samhälle. De flesta kristna traditioner känner igen minst 2 sakrament: dop och helig gemenskap. Dopet uppstår ofta snart efter födelse-första kommunionen i många valörer sker runt 7 år.
  • Medan nästan alla kristna firar dessa kärnsakreparament, känner vissa traditioner flera ytterligare riter av passage. Katolicism, till exempel, erkänner de ytterligare sakramenten av bekännelse (även kallad bot eller avstämning), bekräftelse, äktenskap, heliga beställningar och smörjelse av de sjuka.
  • Medan du får några sakrament, som dop och bekräftelse, bara en gång, firas andra regelbundet. Till exempel, efter din första kommunion, får du helig kommunion varje gång du går till kyrkan.
  • Bild med titeln vara ett trogen kristen steg 3
    3. Gripa inlärningsmöjligheter, såsom bibelstudie och söndagsskola. Om en skriftpassage eller kyrkans undervisning är förvirrande, var aldrig rädd för att söka tydlighet. Behöver lära sig mer och ställa frågor betyder inte att du är otrogen. Det visar snarare att du vill fördjupa din tro, och det kan hjälpa dig att få kunskap och visdom.
  • Du kan också fråga din präst eller ministerfrågor om din tro. Till exempel, om du vill veta mer om en passage i evangeliet eller predikan, fråga om det efter tjänsten. Om du hittar läror på helig kommunion förvirrande, fråga om din traditions tro och varför olika valörer håller unika synpunkter.
  • Bild med titeln vara ett trogen kristen steg 4
    4
    Volontär att sätta din tro på praktiken. Din kyrka kan sannolikt ansluta dig med en rad servicemöjligheter, till exempel vid ett soppkök, skydd eller vårdhem. Gemenskapstjänst kan hjälpa dig att sätta Kristi läror i praktiken.
  • I Matthews evangelium uppmanar Jesus för kristna att mata den hungriga, ge drink till den törstig, klä de nakna, skydd de hemlösa, besök de sjuka, besöka den fängslade och begrava de döda.
  • Att vara en steward av skapelsen: Förutom att hjälpa andra människor, att ta hand om Guds skapelse i stort, också en del av att vara en trogen kristen. Rengöring av en lokal park eller volontärarbete på ett djurskydd är bra sätt att vara en steward av Guds skapelse.

  • Bild med titeln vara ett trogen kristen steg 5
    5. Delta i andliga reträtt för att fördjupa ditt förhållande med Gud. Kyrkorna erbjuder vanligtvis reträtt då och då för medlemmar av samhället att be, reflektera och lära sig mer om sin tro. Retreats involverar ofta resor till andliga platser och aktiviteter som meditation, sång, journaling, konst och hantverk och gruppdiskussioner.
  • Kristna skolor, ungdomsgrupper och andra organisationer värd också reträtt. Fråga din präst eller minister eller annan ledare i din kyrka om kommande reträtt och hur man deltar.
  • Metod 2 av 3:
    Fördjupa din tro genom privat tillbedjan
    1. Bild med titeln vara ett trogen kristen steg 6
    1
    Be Till Gud varje dag. Lugna ditt sinne, fokusera dina tankar och öppna ditt hjärta upp till Gud. När du är glad, säg en bön för att uttrycka din tacksamhet till Gud. När du är ledsen, arg, eller rädd, be för styrka och vägledning.
    • För att komma in i en bönsam sinnesstämning är det till hjälp att läsa en bibelpassage eller recitera böner som Herrens bön eller Hail Mary.
    • Sedan, prata med Gud med egna ord, så här: "Herre, jag är på en korsning och behöver hjälp med att fatta ett beslut. Vänligen ge mig vägledning och ge mig styrkan att följa din plan."

    Dricks: När du reciterar böner som Herrens bön eller Hail Mary, kom ihåg att fokusera på orden och deras betydelse. Recitera inte bara dem utan att uppmärksamma deras mening.

  • Bild med titeln vara ett trogen kristen steg 7
    2. Läs och överväga dagliga bibelpassager. Försök hitta tid varje dag för att noggrant läsa några verser från Bibeln. Läs passagen långsamt och föreställ dig inställningen så levande som du kan. Koncentrera sig på versens mening och hur du kan tillämpa meddelandet till ditt dagliga liv.
  • Om din kyrka erbjuder en bibelstudiegrupp, registrera dig för att läsa och diskutera passager med ditt samhälle och trosledare.
  • Bild med titeln vara ett trogen kristen steg 8
    3. Skriv dagligen och veckovisa poster i en reflektion tidskrift. Varje dag, med saker du gjorde rätt och vad du kunde ha gjort bättre. Sedan, på söndag, reflekterar den senaste veckans poster. Försök att tänka på ett andligt mål för den kommande veckan baserat på dina tidigare poster.
  • Till exempel, om du var meningsfull för någon förra veckan, kan du erbjuda dem en uppriktig ursäkt vara ditt mål för den kommande veckan.
  • Undersöker ditt samvete regelbundet och att ställa andliga mål kan hjälpa dig att leva enligt Kristi läror. Det är lite som att utveckla andra friska vanor, som motion. Om du tränar varje dag blir det en del av din rutin och du får bättre form över tiden.
  • Bildbeteckningen är ett troende kristen steg 9
    4. Leta efter tecken på Guds närvaro i konst och natur. Andlig musik, visuell konst och litteratur kan erbjuda kraftfulla, känslomässiga upplevelser av Gud. En målning, till exempel, kan hjälpa dig att reflektera över en historia från Bibeln. Naturens skönhet, från Grand Canyon till en frodig skog, kan också fylla ditt hjärta med beröm för skapelsens mirakel.
  • När du känner att din tro utmanas kan skönheten i konst och natur hjälpa till att påminna dig om att Gud har skapat en otrolig värld och har en plan för dig.
  • Metod 3 av 3:
    Vistas engagerade i din tro
    1. Bild med titeln vara en trogen kristen steg 10
    1. Fråga Gud för styrkan att motstå frestelsen. Alla upplever frestelse under hela livet. När du känner dig frestad att göra fel, be för styrka och försök hitta något att distrahera dig själv. Om någon är peer som pressar dig att göra något som inte är rätt, ha förtroende för dig själv, kom ihåg dina värderingar och be dem att sluta.
    • Försök att fråga dig själv, "Vad skulle Jesus göra?"Om du känner dig konflikt.
    • Att säga Serenity Bön kan också hjälpa dig att driva igenom stunder av frestelse: "Gud ger mig lugn att acceptera de saker jag inte kan ändra, modet att ändra de saker jag kan, och visdomen att känna skillnaden."
  • Bild med titeln vara ett trogen kristen steg 11
    2. Bekänna dina synder eller söka din ministers rådgivare. Ingen är perfekt och alla gör misstag. I vissa valörer, som katolicism, är bekännelsens sakrament en viktig del av att övervinna dina brister. Om du känner att du har vänt bort från Gud, bekänna dina synder till din präst och fråga Gud om förlåtelse.
  • Om din beteckning inte övar bekännelse sakrament, be till Gud för förlåtelse själv och fråga din präst eller minister för råd om andlig helande.
  • Bild med titeln vara ett trogen kristen steg 12
    3. Omfamna tvivel som ett tillfälle att stärka din tro. Får inte skämmas om du har frågor om din andlighet. Även de mest trofasta följare av Kristi erfarenhet. Försök dela dina känslor med vänner och släktingar, och fråga trosledare på din kyrka för råd.
  • Tänk på Guds plan är bortom förståelsen, den kristna troen innebär att man omger mysterier som inte kan förstås genom enbart.
  • Dricks: Kom alltid ihåg att uppleva tvivel betyder inte att du är otrogen. Det betyder snarare att du tar din tro på allvar och har en uppriktig önskan att fördjupa ditt förhållande med Gud.

  • Bild med titeln vara ett trogen kristen steg 13
    4. Svara på lidande och ont genom att hjälpa andra. Förutom allmänna tvivel om andlighet är problemet med ondska en specifik utmaning som alla kristna ansikte. Du kan känna din tro som testats när en naturkatastrof inträffar eller något hemskt händer med en bra person. Kom ihåg att det här är en ofullständig värld och lidande, så svårt som det är, är en del av livet.
  • För kristna har lidande ett viktigt syfte. Lidande förbinder oss till andra och hjälper oss att bli bättre människor. Om du har lidit tidigare, kan du hjälpa någon annan som lider nu.
  • Antag, till exempel, din vän är upprörd eftersom de var retade i skolan. Om du var tvungen att ta itu med en mobbning tidigare, är du i en bättre position för att hjälpa din vän att övervinna situationen.
  • Tips

    Alla kristna följer Jesu lärdomar, men olika kristna valörer har lite olika övertygelser och praxis. Prata med din präst, minister eller andra ledare i din kyrka om din benämningens övertygelse och stil av dyrkan.
  • Kom ihåg att tro är en del av ditt personliga förhållande med Gud. Att växa i tro betyder inte att flaunting hur mycket du ber eller går till kyrkan. I Matthews evangelium lär Kristus att det är bättre att dyrka Gud tyst och med ödmjukhet istället för att skryta.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande