Hur man avslutar en känslomässig affär

Emotionella angelägenheter uppstår när en djup känslomässig bilaga eller band är skapad med någon utanför ditt förhållande och det förbrukar din varje vakna tanke och handling. Denna typ av affär innebär att du delar djupa hemligheter och önskemål, innersta tankar och en överföring av den intima anslutningen som du normalt har med din partner eller make till någon annan istället. Det kan börja oskyldigt nog, i taget när du känner att saker inte är riktigt med din nuvarande kärlek och du bestämmer dig för att dra någon annan för att spela en roll du känner saknas i din partner.

Men medan det kanske har känt oskyldigt att börja med, är en känslomässig affär lika svår, om inte mer så, att komma ut än en sexuell affär. Om du inser att du måste avsluta en känslomässig affär, att bryta mönstret är viktigt för att återställa förtroendet och tro din partner har i dig.

Steg

Del 1 av 5:
Spotting en känslomässig affär
  1. Bild med titeln Comfort din dotter efter ett uppbrott Steg 4
1. Förstå definitionen av en känslomässig affär. En känslomässig affär involverar inte sexuella relationer. Det finns dock tankar, känslor och ofta beteenden som inte är lämpliga för ett icke-äktenskapligt förhållande.Vissa hävdar att utan sexuell otrohet är ett sådant förhållande inte riktigt "en affär". Denna typ av relation är ofta extremt skadlig för ett äktenskap, lika mycket eller mer än en fysisk. Den hälsosamma bindningen mellan makarna är hotade eftersom en (eller båda) makarna investerar tid, kärlek och uppmärksamhet på a "vän" som verkligen borde spenderas med makan.
  • Bild med titeln Acceptera en LGBT-familjemedlem Steg 6
    2. Identifiera känslor som indikerar en känslomässig affär. Samma känslor man kan känna sig i en extra äktenskaplig affär är närvarande i en känslomässig affär. Detta kan vara komplicerat, eftersom en känslomässig affär betyder att du har bildat ett starkt känslomässigt band med en annan person. Det kan finnas mycket tillgivenhet och till och med kärlek till den andra personen. Men när ett sådant förhållande har korsat hälsosamma gränser kan du uppleva följande:
  • Skuld: I en känslomässig affär kan personen som har affären känna skuld hur mycket tid som spenderas bort från partner / make, den tid som spenderas med den andra personen, och gör aktiviteter som verkligen borde spenderas med den romantiska partnern, och så på.
  • Sårbarhet: Den person som har den emotionella affären kan "overdelning" intim eller känslig information om den romantiska partnern, och denna information kan bryta mot gränser, integritet och så vidare. I en något annorlunda typ av sårbarhet kan den emotionella affären undvika att ha svåra samtal eller hantera problem i den emotionella affären, vilket inte löser problemen.
  • Hotad: Det romantiska förhållandet hotas av den riktning som denna känslomässiga affärer tar.
  • Bild med titeln Undvik att stressa över skilsmässigt dating steg 2
    3. Oärlighet: Emotionella angelägenheter kan leda till att jag är vilseledande om din person som du har en känslomässig affär, och dina handlingar. Var ärlig när du bedömer vad som händer med respekt för det här tredje hjulet i ditt liv. Du vet nog djupt ner att det finns ett element av oärlighet och fusk involverad i den andra personen. Mot bakgrund av detta kan det vara mycket svårt, men några av de saker som hjälper dig att inse att du skridskor på tunn is inkluderar:
  • Du vet nivån av intimitet och anslutning till den här personen har blivit olämplig. Ditt engagemang för din partner är hotad eller destabiliserad av att någon annan är så kunnig om livet och händelserna för er två.
  • Del 2 av 5:
    Bestämma varför det hände
    1. Bild med titeln vinna på livet steg 11
    1. Var tydlig med dig själv om varför den här känslomässiga bilagan startade i första hand. Förstå varför du är i en känslomässig affär är viktigt för att hjälpa dig att flytta förbi det, förutsatt att du vill. Emotionella angelägenheter är en signal att det är något fel med ditt äktenskap eller långsiktigt förhållande. När en vänskap, bekant eller arbetsförhållande blir en känslomässig affär är det troligt att du hittade ett problem med ditt nuvarande förhållande eller din emotionella affärspartner kan vara manipulerande och du saknar styrkan att motstå.
  • Bild med titeln Var lugn Steg 21
    2. Tänk på hur din egen känslomässiga skada kan göra behovet av att ha emotionella angelägenheter. Medan du kanske kan rationalisera den här nuvarande känslomässiga affären som en engång, om du inte behandlar de underliggande frågorna, kan du helt enkelt falla byte till en annan sådan affär senare. Några av de underliggande känslomässiga skadan som kan få dig att falla i känslomässiga angelägenheter inkluderar:
  • En oförmåga att ta kritik. Om du är skyldig att se nästan allt som din partner säger som en kritik eftersom du alltid behöver positiv feedback, kan det här sätta upp dig för att vandra.
  • Vilken form av psykologisk trauma eller långvarig skada som inte behandlas genom behandling eller annan lämplig hjälp kan ibland leda till escapismbeteende, som att bli involverad i känslomässiga angelägenheter, snarare än att hantera de djupare underliggande frågorna. Att få hjälp från en professionell terapeut eller rådgivare kan vara ett sätt att börja bryta cykeln. Inte alla finner terapi användbar, men erkänner och hittar någon form av mot dina emotionella demoner, är en bra början att få emotionellt bra igen.
  • Del 3 av 5:
    Varför emotionella angelägenheter är orättvisa
    1. Bild med titeln Comfort din dotter efter en paus upp steg 1
    1. Inse hur en känslomässig affär är orättvist för alla berörda parter. Bryta av en känslomässig affär är lättare när du inser det här. Sätt dig i din partners skor, eller den person du hade en känslomässig affär med. Fråga dig själv: Skulle jag verkligen vara glad om jag sattes i den positionen?. Den orättvisa är genomgripande eftersom:
    • En känslomässig affär är orättvist för den person du har den emotionella affären med. Istället för att vara verkligen din älskade vän eller älskare, fyller den här personen helt enkelt ett hål i ditt befintliga förhållande, utan några av fördelarna med ett riktigt förhållande.
    • Affären är orättvist för din partner. Ditt äktenskap eller långsiktigt förhållande är ett band som kräver tro, förtroende och långsiktig uppmärksamhet. Om du anser att din make eller partner ständigt är ovillig att möta det här behovet, är ditt val antingen acceptans eller att gå vidare. Om din make eller partner helt enkelt inte kan ansluta sig till dig emotionellt, är det orättvist för honom eller henne att stanna medan du är hemligt läckande energi utanför förhållandet.
    • Sist men inte minst, affairunfair till dig, för att du delar upp ditt medvetande eller själv i olika sektioner, som alienerar dessa avsnitt från varandra. Snarare än att hantera smärtan att vara med någon som inte är där för dig emotionellt, har du bestämt dig för att försöka få din tårta och äta det också - det är en situation som kan hamna djupt ärrbildning alla involverade.
    Del 4 av 5:
    Beslutar vad man ska göra med det
    1. Bild med titeln Få en vän tillbaka steg 10
    1. Tänk på ditt engagemang för din make eller partner. Är det rockat fast under allt, trots dina escapistfantasier? Har du varit under mycket press på sistone och valde att söka en spänning för att försöka klara, döplaying hur mycket smärta detta kan orsaka din partner? Om du inser att det som verkligen är att shoring upp ditt faktiska förhållande, måste din mest pressande åtgärd vara omedelbart att avsluta den emotionella affären.
    • Acceptera att relationerna inte bara händer utan ansträngning. De behöver alla, under hela relationen. Ju tidigare du accepterar det här, desto bättre för din egen emotionella styrka.
  • Bild med titeln vara en bättre flickvän Steg 18
    2. Inse att detta kommer att bli svårt. En känslomässig affär tenderar att vara längre och starkare än många sexuella angelägenheter. Känslomässig intimitet tenderar att stoke bränderna av lust och hålla intresset toppade snarare än någon gradvis nedgång i spänning som ofta är fallet med extra-äktenskapliga sexuella samband. Det finns alltid en "Tänk om?" hängande över förhållandet och en frestelse att föreställa sig att de två av er plötsligt kan vara själskamrater som spenderar resten av dina liv tillsammans. Den djupa anslutningen som har utvecklats kan göra uppbrytaren svårare att initiera. Dessutom, om du har "hemlighet" sätt att hålla kontakten, via text, e-postmeddelanden, im, etc., Frestelsen att hålla kontakten kommer att vara hög först.
  • Acceptera att detta inte kommer att bli lätt. Men om du har fattat ett beslut att din make eller partner är värt att stoppa denna otrogen dalliance, det är ett pris du behöver vara villig att betala.
  • Bild med titeln Bygg tillit i ett förhållande Steg 7
    3. Bryt det med din känslomässiga intima. Om du har bestämt dig för att bryta av den med den person du var intim med känslomässigt, är en snabb paus ofta bättre än en utdragen affär. Kanske skriftligen, kanske via telefon, berätta för personen varför du slutar affären. Eller, modigt och prata med honom eller henne personligen, förklara dina väl repeterade och ansedda skäl för att sluta fling du två har haft:
  • "Jag skriver dig det här brevet / ringer eftersom jag känner att jag har överskridit gränserna för mitt förhållande till dig. Jag håller med dig, och jag tycker om att vara med dig, men det förhållande vi hade var inte rättvist - till dig, till mig, till min [pojke / flickvän]. Jag tar fullt ansvar för vad jag gjorde, och jag förstår om det här känns konstigt. Jag hoppas att vi fortfarande kan förbli vänner, men jag förstår om du inte längre vill."
  • Om du ser den här personen personligen kommer det förmodligen att vara mycket mer att säga och svara på. Vara redo för eventuella tårar, ilska eller till och med en insisterande att han eller hon aldrig har trodat att det fanns överdrivna gränser. Det lönar sig vara ärligt och att hålla fast vid dina egna känslor, upprepa det du Visst hade känslor för den andra personen som du inte önskar agera på längre.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 25
    4. Ta ansvar för bristen på integritet och ärlighet i dig själv som skapade situationen. Din känslomässiga älskare kan ha haft en viss varaktig skada genom att vara axeln att gråta på utan några av de andra elementen som kommer med ett hälsosamt förhållande. Slå inte upp dig eller tillåta skuld att övervinna dig, men använd denna möjlighet för självreflektion och tillväxt.
  • Söka hjälp från en terapeut för att arbeta med djupare problem som du inte lyckats hantera än. Du förtjänar att leva ett lyckligare, mer hela livet, och det kommer inte att hända genom att du kan bli subumerad av andra människor.
  • Del 5 av 5:
    Hantera efterdyningarna
    1. Bild med titeln vara en bättre flickvän steg 10
    1. Ha en diskussion med din partner, ta itu med några av de problem som den emotionella affären väckte. Om du bestämde dig för att avsluta den emotionella affären och redisera dig själv till förhållandet med din partner, kan det vara friskt att försöka ta itu med de problem som orsakade dig att söka emotionell tröst i första hand.
    • Vilka aspekter av den emotionella affären svarade du positivt till? Om en djup känsla av kommunikation saknades från ditt förhållande, vilka åtgärder kan det ta för att få bättre kommunikation mellan dig och din partner? Tänk på att ta med dig något med din partner:
    • "Jag skulle vilja prata med dig om hur vi kan förbättra vår kommunikation. Jag värdesätter verkligen detta förhållande, och jag älskar dig, men jag tror att vi kan förbättra hur mycket vi kommunicerar, och hur vi kommunicerar. Vad tror du?"
  • Fråga din partner om det finns några problem som hon eller han har med förhållandet och försöka förbättra dem. Ofta kommer din partner att dra sig tillbaka från ett förhållande när han eller hon är missnöjd eller förvirrad, vilket gör att du letar efter känslomässig tillfredsställelse någon annanstans. Om du förbättrar några av de problem som kan stör din make eller partner, kan du hitta dina egna behov plötsligt uppfyllda.
  • Bild med titeln Var tacksam Steg 9
    2. Skriv ner vad du har lärt dig efter att du har fattat ditt beslut. Hämta en journal och en penna, hitta en trevlig lugn plats att jobba och gratis-skriv. Skriv ner dina tankar. Skriv ner dina förhoppningar. Skriv ner vad ett idealiskt förhållande kan se ut som du. Sträva efter att göra ditt nuvarande förhållande till den visionen, erkänna det du måste sätta i minst lika mycket arbete som din partner borde.
  • Hantera dina egna känslomässiga demoner istället för att använda escapiststrategier för att undvika dem. Att skriva ner dem kan hjälpa till att starta din förståelse av vad som är fel, vilket kan prata med människor du litar på.
  • Var öppen och Frank med din partner om problem du tror du behöver ta itu med att känna dig som en mer hel och frisk person. Din partner kan bara bli din bästa allierade över det här, särskilt när han eller hon inser de känslomässiga utmaningar du har vetter mot och kan se hur du tolkade hans eller hennes beteende mot dig.
  • Bild med titeln vara en gentleman Steg 21
    3. Tänk på att ändra några aspekter av ditt förhållande för att göra det bättre. När du har haft en diskussion med din partner är det dags att genomföra några av de förändringar du tycker kan göra ditt förhållande bättre.
  • En stor sak är avståndet. Kanske ditt förhållande lidit för att du kände mig smothered hela tiden. I så fall vill du förmodligen ta lite tid för dig själv. Eller kanske ditt förhållande lidit eftersom du inte såg en annan nog. Det skulle vara ett tillfälle att skära mer tid ut ur ditt upptagna schema för att se varandra, gå på datum och bara vara tillsammans.
  • Fråga er om du bara är i det för det fysiska förhållandet. Massor av människor som engagerar sig i känslomässiga angelägenheter är nöjda sexuellt men missnöjda emotionellt. Att ha ett hälsosamt sexuellt förhållande är bra, men inte om det är på bekostnad av ett vårdande psykologiskt och känslomässigt förhållande.
  • Bildbeteckningen är en bättre flickvän Steg 22
    4. Ta lite tid att tänka på det. Om du känner dig osäker, tveksam, eller precis som du behöver en paus, lägg en tanke på att ta en tillfällig hiatus. (Alternativt, istället för att sätta förhållandet på hiatus, bara ta en resa någonstans borta från din partner för att fräscha upp ditt perspektiv.) Ta en paus handlar om att ge dig en helt ny uppsättning ögon för att titta på världen. Vi får bara ett liv, så vi bättre gör det värt.
  • Om du bestämmer det, trots allt, det nuvarande förhållandet inte fungerar, kan du behöva nå ett beslut att bryta upp med den person som citerar de obestämda behoven. Det är alltid bättre att erkänna det som inte fungerar trots att du försöker fördöma de två av dig till en kärlekslös, okoaring framtid.
  • Ta ett steg tillbaka och fråga dig själv hur du känner. Känner du dig ledsen? Skyldig? Arg? Kom ihåg att dina känslor är giltiga och normala.
  • Lägg till ny fråga

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Tortyr inte dig själv genom att ständigt titta på dem på sociala medier. Var försiktig med frestelsen att kontakta dem som en "vän". Detta börjar bara bygga hela saken igen.
  • Oavsett vad det är ser du i din känslomässiga älskare, skulle förmodligen vara mindre och mindre uppenbart för dig desto bättre lär du dig att känna till dem. Vad du än tror att du ser i den här personen är det förmodligen något som du har skapat honom eller henne att vara. Precis som barnen av skilda föräldrar som bor med en och idoliserar den som inte är så mycket, har du sannolikt bara sett i den här personen vad du vill se i dem.
  • Även om du inte är den enda som är den enda som är den enda som är ansvarig, om du planerar att avsluta affären och hålla dig med din partner, den person du har haft affären med förtjänar en fullständig förklaring och i de flesta fall en ursäkt för känslomässig manipulation han eller hon kan ha blivit utsatt för från dig. Att bryta bandet blir smärtsamt för honom eller henne, men det måste vara en full paus - det blir nästan omöjligt att gå tillbaka till någon form av funktionell "vänskap" Efter en sådan dysfunktionell bindning.
  • Ju mer ärlig, kommunikativ, självsökning och självansvarigt du hanterar situationen, desto högre chanser att din kompis kommer att förlåta dig och använda den här situationen som ett tillfälle för en djupare bindning. Det är möjligt att du har överdrivit de känslomässiga skillnaderna och ditt eget huvud och att din partner är villig att lära sig vad han / hon inte vet att vara närmare med dig.
  • Varningar

    Kom inte ihop med den person du har haft den emotionella affären med om du bestämmer dig för att avsluta huvudrelationen. Chansen är högt Du kommer att utveckla ett mycket komplicerat, medberoende förhållande med den här personen som är ännu mer ohälsosam än den du bara lämnade. Hans eller hennes motivation för att binda med en person som redan är i ett förhållande på ett så olämpligt intimt sätt kan vara en indikator på mycket djupa sittande problem, som kan skapa en perfekt storm när de blandas med din. Det är också mycket troligt att han eller hon kommer att lämna dig med oförmögna behov, att du igen måste träffas utanför det förhållandet. En frisk person som letar efter, och kan ha ett funktionellt förhållande med någon som uppfyller psykologiskt, sexuellt, emotionellt och annars skulle inte ha gått in i den här affären med dig i första hand. Naturligtvis bryter det här som alla andra generaliseringar på en viss punkt men tar det här rådet på allvar.
  • Om du har skapat den här känslomässiga anslutningen utanför förhållandet eftersom din partner är volatil, växlande mellan avlägsen och våldsam, kan det vara bättre för dig och din känslomässiga älskare om du inte berättar om affären när du bryter av förhållandet. (Om din partner är våldsam, få hjälp att bryta från förhållandet.)
  • Om du planerar att komma ren till din partner och stanna hos honom eller henne, måste du helt avbryta förhållandet med den person du har haft affären med. Det är viktigt att vara ärlig om varför du blev involverad i situationen, varför du inte kände dig bekväm att försöka få behoven mötte med honom eller henne direkt mm. Förbered dig på en lång process för att återuppbygga hans eller hennes förtroende, och svara på hans eller hennes olika reaktioner med förståelse för hur du skulle känna i samma position.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande