Hur man ber om ursäkt för att fuska på din partner

Otrohet är en stor förräderi, och det finns ingen garanti för att ditt förhållande kan sparas efter att du har lurat. Vissa relationer kan överleva, dock och med arbete kan till och med bli starkare. Båda partnerna kan lära sig mer om sig själva, deras värderingar och vikten av deras förhållande i sina liv. Vägen till återhämtning är en tvåvägsgata, där båda parter måste vara engagerade i att lära av förräderi, erbjuda och acceptera förlåtelse och återuppta sig att stanna tillsammans. Ändå, trots att båda parter måste vara inblandade, börjar resan med den som lurade.Om du har lurat, måste du erbjuda en uppriktig och full ursäkt till din partner.

Steg

Del 1 av 3:
Hur man förbereder sig för din ursäkt
  1. Bilden med titeln ber om ursäkt för fusk på din partner Steg 1
1. Bestäm varför du lurade. Det första som förstår är att fusk ofta betyder att det är något fel, eller saknas med den person som lurade. Målet är att ta reda på vad det här problemet är, så när du och din partner övervinna den första chocken av dina handlingar, kan du bestämma hur du bäst adresserar problemet. Tänk på följande frågor:
  • Känner du osäker eller oattraktiv?
  • Känner du att något saknas i ditt förhållande?
  • Är du nöjd med ditt sexliv?
  • Är du (eller var du, vid tidpunkten för otroheten), särskilt stressad om någon aspekt av ditt liv?
  • Även om det är första gången du har lurat, har du tänkt på det eller ville fuska under en tid nu?
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att fuska på din partner Steg 2
    2. Bestäm om du verkligen vill stanna hos din partner. Baserat på din självbedömning från föregående steg måste du ge allvarlig tanke på huruvida du verkligen är skyldig att stanna hos din partner eller inte.
  • Du skadar din partner, och därmed förtjänar din partner din ursäkt, även om du så småningom kommer att besluta att gå separata sätt.
  • Om du bestämmer dig för att stanna tillsammans och försöka flytta förbi denna förräderi, kommer vägen inte nödvändigtvis smidig, så du borde inte vara villig att sätta din partner genom det om du inte är fullt engagerad.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att fusk på din partner Steg 3
    3. Spendera lite tid på ditt förhållande. För att hjälpa dig att räkna ut om du är intresserad av att fortsätta ditt förhållande, överväga att skriva ner dina anledningar: varför vill du stanna tillsammans?
  • Försök att vara så specifik som möjligt. Förhoppningsvis älskar du fortfarande din partner - det borde definitivt gå på listan - men det är ganska vagt. Vad älskar du om dem? Vad tycker du om ditt förhållande? Hur ser du din framtid tillsammans?
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att fuska på din partner Steg 4
    4. Förstå vad du ber om ursäkt för. Självklart lurade du, och du måste be om ursäkt för det. Men du måste låta din partner veta att du förstår helt och hållet hur och på vilka sätt du skadar dem. Var redo att uttrycka de specifika sätten där du skadade ditt förhållande.
  • Du fuskar inte bara: Du förrådde din partners förtroende, du förstörde sin idé om ditt förhållande, du (kanske) generad din partner, och du lägger kanske till din partner i risk för STD.
  • Del 2 av 3:
    Hur man erbjuder en fullständig och uppriktig ursäkt
    1. Bild med titeln ber om ursäkt för fusk på din partner Steg 5
    1. Hålla den privata. Du kan frestas att ödmjuk dig offentligt när du ber om ursäkt till din partner. Till exempel kan du tro att din partner kommer att beröras av din vilja att öppna dig för att förlägenhet och bedöma genom att skicka en lång ursäkt på din Facebook-vägg. Allt detta gör, men är dock att fokusera på dig och göra din privata företag offentlig.
    • Du bör till och med tänka två gånger om att göra saker som att skicka buketter av blommor eller ursäkt presenterar till din partners arbetsplats. Detta kommer bara att uppmärksamma sina medarbetare - de kommer att vilja veta vad tillfälle är - och din partner kanske inte vill diskutera dina relationer problem på den tiden och platsen och med dessa människor.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att fusk på din partner Steg 6
    2. Acceptera ansvaret för dina handlingar när du ber om ursäkt. Det är viktigt att du förstår varför du lurade, men en förklaring är inte samma sak som en motivering.
  • Även om det finns underliggande problem i ditt förhållande (för vilket du båda kan vara ansvariga) är du ensam ansvarig för fusk. Ditt mål i den här diskussionen är att se till att din partner hörs att du erkänner ditt misstag.
  • Bilden med titeln ber om ursäkt för att fusk på din partner Steg 7
    3. Undvik att använda "Om" Språk. Du tar inte helt ansvaret om du ramar ditt språk genom att säga "Jag är ledsen om jag skadar dig" eller "Om du inte hade vridit mig så ofta skulle jag inte ha letat efter ett sexuellt uttag". Den här typen av språk gör att din partner känner som om du försöker flytta skulden bort från dig.
  • I stället för att säga "Jag är ledsen om jag skadar dig," erkänner det faktum att du är den direkta orsaken till din partners lidande: "Jag vet att mina handlingar skadar dig, och för det är jag mycket ledsen."
  • Bild med titeln ber om ursäkt för fusk på din partner Steg 8
    4. Var redo för svåra frågor. Oavsett om din partner fångade dig i lagen, avslöjade beviset på din affär, eller om du bekände, kommer han sannolikt att ha många frågor till dig.
  • Din partner kanske vill veta detaljerna i din affär: hur du träffade, hur ofta du var tillsammans, varför du bestämde dig för att avvika, oavsett om du älskar den andra personen, etc.
  • Om du stänger av nu och vägrar att svara på din partners frågor, skapar du en kil mellan de två. Detta leder till ytterligare misstro och gör ont för din förmåga att kommunicera öppet och ärligt med varandra.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för fusk på din partner Steg 9
    5. Svara ärligt, men vänligt. Du måste undvika att erbjuda vaga, svåra svar, men det finns ingen anledning för dig att gå in i explicit detaljer om dina hook-ups. Till exempel, om du frågar det du hittade attraktivt om din älskare, svara inte, "Jo, Sam har kroppen av en modell och de mest piercing blå ögonen jag har sett".
  • Om din partner fortsätter att trycka på för detaljer, bör du vara ärlig, men försiktig med hur du uttrycker ditt svar: "Jag hittade Sam attraktiv, men det motiverar inte min överträdelse."
  • Du bör säkert undvika att jämföra din partner till din älskare när du svarar på din partners frågor. Säg inte, "Sam är så mycket mer öppen och ger än dig". Detta kommer bara att skada din partner och avböjer ansvaret från dig.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för fusk på din partner Steg 10
    6. Vet att din partner kanske inte är fullt rationell under denna diskussion. Även om din partner har känt om din affär under en tid innan du gör den här formella ursäkten, borde du inte förvänta dig (eller efterfrågan) att konversationen blir lugn och rationell. Känslor kan vara oförutsägbara, och du kan inte diktera hur din partner borde känna sig eller svara på din ursäkt.
  • Om saker blir för emotionella kan du behöva ge din partner lite tid och utrymme att bearbeta innan du försöker avsluta att erbjuda din ursäkt.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att fusk på din partner Steg 11
    7. Erbjuda din ursäkt utan några villkor bifogade. Eftersom du skadar din partner är du skyldig dem en ursäkt oavsett om de bestämmer sig för att stanna hos dig eller inte.
  • Du bör inte bestämma dig för att be om ursäkt bara om de är villiga att förlåta dig eller ta dig tillbaka. Din ursäkt är inte uppriktig om det finns villkor på det.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att fusk på din partner Steg 12
    8. Leverera din ursäkt utan att förvänta dig att tas tillbaka. Du ångrar djupt vad du har gjort, och du kanske tror att om du kan göra din partner se hur ledsen du är och hur mycket du skadar, kommer de att ta tillbaka dig. Det här är bara naturligt, men du kan inte gå in i det här tänkandet så länge du gör allt rätt när du ber om ursäkt, kommer det att fungera bra.
  • Du kan inte kontrollera om din partner kommer att kunna förlåta dig, och även om de kan, kanske de kanske inte litar på dig igen.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att fusk på din partner Steg 13
    9. Låt din partner veta vad du vill ha. Medan du inte gör din ursäkt på din partner som tar dig tillbaka, är det helt bra för dig att låta din partner veta att du hoppas bli förlåtad eller att du vill att förhållandet ska överleva.
  • Prova till exempel något som följande: "Pat, jag vet att mina handlingar skadar dig djupt och att jag har skadat din förmåga att lita på. För det är jag så ledsen. Jag hoppas att du så småningom kan förlåta mig, och jag är skyldig att arbeta hårt så länge som det krävs för att återställa din tro på mig. Men även om du inte kan begå det, hoppas jag att du kan tro hur ledsen och beklaglig jag är."
  • Bild med titeln ber om ursäkt för fusk på din partner Steg 14
    10. Lyssna på din partner. Det är möjligt att när du har bebundet till din partner, kommer de inte att vilja prata med dig alls, och om så är fallet måste du respektera sina önskemål. Men denna ursäkt handlar inte om dig - det handlar om och för din partner. Om din partner vill eller behöver ventilera och uttrycka sina känslor, låt dem.
  • Gör det klart för din partner att du hör dem, och att du förstår i vilken utsträckning du har skadat dem. Avbryt inte din partner medan de talar för att försöka rättfärdiga eller förklara dina handlingar
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att fuska på din partner Steg 15
    11. Visa respekt mot både din partner och dig själv. Fusk på din partner var skadlig och respektlös, och du försöker nu göra förändringar. Att lyssna helt och uppmärksamt på din partner är ett sätt att visa respekt mot dem. Men medan det är väldigt viktigt att du tillåter din partner att höras, bör du inte tolerera missbruk från din partner.
  • Även om du var i fel att fuska, motiverar ingenting missbruk, så var beredd att lämna om din partner blir våldsam eller muntligt eller emotionellt missbrukande.
  • Om dina diskussioner blir för uppvärmd, försök att svara på följande sätt: "Jag förstår varför du är arg, men ditt språk just nu är det inte acceptabelt. Låt oss prata senare -maybe det skulle hjälpa om vi åkte till rådgivning tillsammans."
  • Del 3 av 3:
    Hur man går framåt
    1. Bild med titeln ber om ursäkt för att fusk på din partner Steg 16
    1. Klipp av kommunikationen med din älskare. Självklart har både dig och din partner påverkats av din otrohet. Glöm inte, men att du har tagit en annan person i dina liv när du lurade. För att ditt förhållande ska ha någon chans att varas, kan din partner inte frukta att du kommer att fuska igen - med någon, men specifikt med den här personen.
    • Din partner kanske vill vara involverad i det här steget, för de kanske vill ha försäkran om att du verkligen har slutat saker.
    • Du måste kontakta den andra personen, förklara att dina handlingar var felaktiga, och var tydliga att du inte kommer att fortsätta att se dem romantiskt.
    • Vad du än gör, lova inte din partner att inte se din älskare igen men smyga bort för att se dem, även om bara för att säga adjö. Du måste vara uppriktig när du lovar för att skära av slipsar.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att fusk på din partner Steg 17
    2. Ställ in tydliga gränser med din ex-älskare om du inte kan ta bort dem från ditt liv. Det kan inte vara möjligt att helt avbryta band med din älskare om du lurade med en kollega eller någon som du absolut inte kan undvika. Om så är fallet måste du ha en plan om hur och när du kommer att interagera med din ex-lover.
  • Begränsa kontakten du har med din ex-lover i största möjliga utsträckning. Du kan behöva kommunicera professionellt vid affärsmöten, men du behöver inte äta lunch tillsammans.
  • Var noga med att erbjuda dina partners försäkringar att förhållandet aldrig kommer att vara olämpligt.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för fusk på din partner Steg 18
    3. Håll kommunikationslinjerna öppna med din partner. Det kommer inte att vara något sätt att du kan lägga ett bandhjälp på den här situationen. För att fixa det, måste du reprova din kärlek, vilket innebär att du handlar om din partners brist på förtroende för dig under en lång tid. Det kan innebära att du måste samtycka till att ha mindre integritet, och du måste vara villig att dela detaljerna i din dag med din partner.
  • Till exempel kan din partner vilja ha tillgång till dina sociala medier, telefon och e-post. Överväg att bevilja dem denna tillgång - om du inte gör det, kommer din partner att tro att du gömmer något. Om du inte är villig att göra denna koncession, bör du ompröva huruvida förhållandet är värt att spara (eller överväga huruvida det eller inte burk fortfarande överleva).
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att fusk på din partner Steg 19
    4. Ge din partner anledning att lita på dig. Ganska förståeligt kan din partner ha förtroendefrågor under en längre tid. Om du bara några minuter sen kommer hem, kan det tyckas som ingen stor sak för dig, men kom ihåg att du börjar från början. Du måste vara helt tillförlitlig.
  • Om du säger att du kommer hem med 11:00, var då hemma vid 11:00, inte 11:15.
  • På samma sätt, vara villig att kontakta din partner om du kommer att vara sen eller om planerna ändras, och om det är möjligt, vara villig att komma hem tidigt om din partner begär det.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att fusk på din partner Steg 20
    5. Förstå att du är i ett nytt förhållande. Om din partner bestämmer sig för att ge dig en annan chans, kan du inte förvänta dig att saker ska gå tillbaka till det sätt de var. Du börjar i huvudsak och skapa ett nytt förhållande tillsammans. Du och din partner har båda ändrats av denna erfarenhet, och du måste lära dig att anpassa sig till det.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att fusk på din partner Steg 21
    6. Ha tålamod. Du kan inte styra hur länge det tar för din partner att kunna förlåta dig och flytta förbi din förräderi. Faktum är att saker kan gå bra för en tid, och då kan din partner oväntat vara arg och misstro igen. Om du försöker gå vidare för snabbt och kräva att saker går tillbaka till det normala på kort tid, kommer din partner inte att känna sig respekterad.
  • Om det är värt det för dig att försöka rädda förhållandet, måste du vara beredd att låta din partner söka på sin egen tidslinje, och du måste också vara villig att lida motbacks.
  • Du kan inte styra hur länge det tar för din partner att komma över sin ilska och skada, men du kan styra dig själv: du kan vara konsekvent och pålitlig, och kommer därmed att visa din ånger och engagemang för din partner.
  • Bilden med titeln ber om ursäkt för att fusk på din partner Steg 22
    7. Vara öppen för rådgivning. Det är inte absolut nödvändigt att du och din partner söker professionell hjälp för att ditt förhållande ska kunna överleva denna otrohet. Det finns dock mycket liten chans att ditt förhållande kommer att bli skadad som ett resultat av att gå till rådgivning, och det finns en ännu större chans att ditt förhållande kommer att förbättras på grund av rådgivning. Således har du inte mycket att förlora.
  • Som en neutral (och expert) tredje part kan en rådgivare eller terapeut ge ett säkert utrymme för både dig och din partner att uttrycka er själva, undersöka ditt förhållande, hjälpa dig att komma med en viss spelplan och bedöma dina framsteg.
  • Genom att erbjuda att gå till rådgivning skickar du också meddelandet till din partner att du är fullt engagerad i att reparera den skada du har gjort och gör vad du kan för att tjäna din partners förtroende tillbaka.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för fusk på din partner Steg 23
    8. Vara en "en" student vid rådgivning. Naturligtvis, om du går till rådgivning, måste du vara fullt engagerad i processen. Det räcker inte att bara dyka upp på terapeutens kontor en eller två gånger i veckan men förväntar dig att din partner ska göra alla pratar.
  • Svara på din terapeut och partners frågor helt och ärligt och ge några föreslagna övningar eller förhållande läxor din ärliga ansträngning.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att fusk på din partner Steg 24
    9. Skydda dig under hela processen. Även om du har gjort det hårda arbetet med att erkänna ditt misstag och arbeta för att spara ditt förhållande - vilket kan kräva att du ska ge upp en viss mängd av din frihet och integritet - var försiktig så att du inte kan göra medgivande integritet.
  • Om du känner att du förlorar dig själv i processen att göra det till din partner, eller om du känner dig misshandlad är det dags för dig att ompröva förhållandet.
  • Du kan behöva acceptera att det är dags att gå vidare, eller om du inte redan har, sök professionell hjälp.
  • Ibland är angelägenheter ett tecken på att förhållandet är skadat eller över.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande