Hur man väljer en personlig tränare

En bra personlig tränare kommer att lära dig hur man fungerar effektivt, håll dig ansvarig och håll dig motiverad att hålla fast vid det när saker blir tuffa. Tyvärr, hitta rätt personliga tränare för dig kan känna dig som en skrämmande uppgift. Lyckligtvis, med lite forskning, självreflektion och arbete, kan du hitta den perfekta tränaren som hjälper dig att nå dina fitnessmål. Kom ihåg att hitta en bra tränare bara att ta dig så långt. Det är viktigt att du sätter ansträngningen i och förblir konsekvent att bli det bästa du kan vara!

Steg

Metod 1 av 4:
Gör dina läxor
  1. Bild med titeln Välj en personlig tränare Steg 1
1. Bestäm vad dina fitnessmål är innan du gör något annat. Att veta vad du behöver och vill åstadkomma hjälper dig att begränsa din sökning. Vill du gå ner i vikt, eller vill du bara komma in i bättre form? Du kan också försöka bygga dina muskler för att bulk upp för baddräktsäsong, eller hoppas kunna stärka din rygg efter en skada. När du väl vet vad du letar efter kan du starta din sökning.
  • Om du vill gå ner i vikt kan du söka en tränare med en bakgrund i näring för att hjälpa dig att bygga en viktminskningsplan. Om du återhämtar dig från en skada behöver du sannolikt en tränare som specialiserar sig på rehabilitering och fysisk terapi.
  • Några vanliga fitnessmål är att förbättra din balans och flexibilitet, öka ditt immunsystem, eller till och med att komma ut ur din komfortzon.
  • Göra dessa mål så specifika som möjligt. Så inte bara, "Jag vill kunna springa," men "Jag vill springa en 5k om två månader med min familj."
  • Om du fortfarande inte är säker på exakt vad du vill att dina mål ska vara, oroa dig inte. En bra tränare kan hjälpa dig att ställa in möjliga mål.
  • Bild med titeln Välj en personlig tränare Steg 2
    2. Gör en lista över aktiviteter du tycker om att smala in på vad du vill göra. Tänk på de fysiska aktiviteter du redan tycker om och jot dem ner. På så sätt kan du hitta en tränare som specialiserar sig på de typer av aktivitet som gör det roligt för dig. Om du älskar att simma, leta efter en personlig tränare med tillgång till en pool. Om du vill förbättra din kardiovaskulära hälsa men hitta tråkig, leta efter en tränare som älskar dans aerobics.
  • Tänk på vilka sporter du har spelat under din livstid. Kanske vill du göra träningspass som innehåller dessa spel.
  • Denna typ av information är verkligen till hjälp för tränare. Deras jobb är att engagera dig och göra det roligt, så din lista kommer att vara till nytta när det är dags att börja träna!
  • Bild med titeln Välj en personlig tränare Steg 3
    3. Kontrollera din budget för att se vad du kan spendera på en personlig tränare. Det är inte nödvändigt att kasta hela budgeten på en tränare. Gå igenom din budget och ta reda på hur mycket du rimligen kan avsätta för en personlig tränare. Personliga tränare laddar ofta $ 40- $ 70 en timme. Du kanske kan hitta en tränare för mindre, men. Att räkna ut hur mycket du kan spendera kommer också att hjälpa dig att ställa in ett schema som fungerar.
  • Du kan behöva betala lite mer om du vill att tränaren ska komma till ditt hem.
  • Metod 2 av 4:
    Välja en träningstil
    1. Bild med titeln Välj en personlig tränare Steg 4
    1. Stick med en-till-en-träning om du har specifika fitnessmål. Det finns många fördelar med att arbeta ensam med en tränare. Individuell instruktion ger din tränare mer tid att fokusera på dina specifika behov. De kan också spendera mer tid att observera dig, spåra framsteg och övervaka din form. Du kommer att vara centrum för uppmärksamhet varje gång du träffas. Om du verkligen vill uppnå ett specifikt fitnessmål, är en-mot-en-instruktion rätt för dig.
    • Med en-en-en-träning är det ännu viktigare att du är socialt bekväm med din tränare. Registrera inte för någonting innan du träffas med tränaren. Ju mer avslappnad du känner dig om din tränare, desto mer produktiv är du.
    • Du kan göra en-mot-en-träning på ett gym, eller du kan hyra en tränare för att komma till ditt hem.
  • Bild med titeln Välj en personlig tränare Steg 5
    2. Gå till gruppklasser om du bara vill komma in i bättre form och ha kul. Vissa personliga tränare undervisar flera klienter på en gång. Eftersom det finns fler människor som arbetar tillsammans, tenderar gruppklasser att vara roligare och sociala. Detta kan mot den tristess som många upplever när de arbetar ensam. Klasskamrater kan också hjälpa dig att hålla dig motiverad och hålla dig ansvarig.
  • Många gruppklasser är utformade för att vara mer engagerande än individuell träning. Aerobics, koreograferad dans, pilates, inomhuscykel, kickboxing, muskelkonditionering och fallförebyggande är alla exempel på gruppklasser med en rad stil och erfarenhet.
  • Bild med titeln Välj en personlig tränare Steg 6
    3. Leta efter en tränare som specialiserar sig på viktminskning för att kasta några pund. Om du vill gå ner i vikt och det är verkligen ditt enda mål, leta efter en tränare som arbetar med kunder som försöker gå ner i vikt. Beroende på var du bor kan du kanske hitta en viktminskningsklinik med egna tränare. Dessa tränare kommer att utveckla den bästa träningsplanen för dig baserat på dina fitnessnivå och viktminskningsmål.
  • Prata med din läkare innan du börjar träna för att gå ner i vikt.
  • Kom ihåg att kost är en stor del av någon framgångsrik viktminskning plan. Om du vill ha hjälp med att utveckla en diet som fungerar för dig, hitta en tränare med en bakgrund i näring.
  • Bild med titeln Välj en personlig tränare Steg 7
    4. Välj en virtuell tränare att träna i ditt hem. Att arbeta med en tränare i person kan vara tidskrävande. Om du inte kan passa ett vanligt gymbesök i ditt schema, kan virtuell träning vara rätt för dig. Du kan hitta en personlig tränare online som kommer att träffas med dig över video, eller ladda ner en app som Flexit för att ansluta dig med en tränare när du behöver en.
  • Virtuella tränare kan vara typ av dyra. Om du letar efter ett billigare alternativ, finns det gott om gratis träningsrutiner online.
  • Vissa professionella tränare och idrottare har sin egen videoserie som ägnas åt olika träningsrutiner.
  • Det finns fitness videospel du kan köpa som leder dig genom träningsrutiner. Det här är ett populärt alternativ om du vill ha något mer interaktivt
  • Rekommenderas att alla videoklipp du hittar online kanske inte görs av en ackrediterad tränare.
  • Bild med titeln Välj en personlig tränare Steg 8
    5. Välj mellan allmän träning och specifika träningsprogram, som crossfit. Finns det program du har hört talas om och vill ge ett skott? Om så är fallet, sök efter tränare som erbjuder den typ av träning du är intresserad av. Du kan söka en crossfit pro eller hitta en mästare yogi som är värd för träningssessioner. Ju mer specialiserade en tränare är, desto mer hjälpsamma kommer de att vara när det gäller en viss typ av träning eller träningsstil.
  • Yoga refererar till ett brett utbud av flexibilitet och andningsövningar du kan slutföra ensam eller i en klass. Det är ett bra alternativ om du vill ha något lite mer avslappnad eller omtänksam.
  • Pilates är en typ av lågpåverkan som fokuserar på långsamma, kontrollerade rörelser. Det är bra för muskeltoning och allmän fitness.
  • CrossFit är där du fyller i en sekvens av fullkroppsövningar i en gruppinställning. Det finns många spel och interaktiva element, vilket kan vara mycket roligt!
  • Hiit, som är kort för högintensitetsintervallträning, handlar om att driva din kropp för att göra mycket på kort tid. Detta är en bra metod för att bygga muskler.
  • Metod 3 av 4:
    Hitta tränare
    1. Bild med titeln Välj en personlig tränare Steg 9
    1. Be om rekommendationer från personer du litar på. Ord av mun kan vara en bra källa till information när det gäller att hitta rätt tränare för dig. Fråga dina vänner, familj och medarbetare om de känner till någon som passar dina sökkriterier. Ofta pratar med människor som redan har erfarenhet av en tränare det mest användbara sättet att göra ett smart val.
    • Tänk på att inte alla gillar samma slags träning. Om du och de personer du pratar med har mycket olika behov, mål, och svarar på olika typer av motivation, kanske inte deras rekommendation till dig.
  • Bild med titeln Välj en personlig tränare Steg 10
    2. Leta efter personliga tränare på ditt lokala gym eller gym. Att gå med i ett gym har fördelen att ge dig tillgång till en rad träningsutrustning. De har också leder på goda fysiska tränare! Oavsett om du redan är en gym medlem, eller fortfarande bara med tanke på dina alternativ, är det möjligt att besöka olika gym i ditt område för att lära sig om sina tränare. Fråga de ansvariga för bakgrundsinfo, referenser och kompetensuppsättningar av varje tränare.
  • Vanligtvis erbjuder gymresenärer som en tilläggskostnad. Du kan anmäla dig till personlig träning och betala en annan avgift på den månatliga avgiften du betalar för allmän användning av utrustningen och utrymmet.
  • Innan du anmäler dig, försök ta reda på hur tränarna betalas och om de arbetar med kommissionens försäljning. Ibland anlitar kommersiella gym personliga tränare som säljare. Även om de är välmenande kan dessa människor vara mer drivna för att sälja medlemskap och tjänster, än de ska hjälpa dig med dina fitnessmål.
  • Bild med titeln Välj en personlig tränare Steg 11
    3. Sök online för en certifierad tränare i ditt område. Idéns hälsa och fitnessförening och Ace är två stora träningsföreningar som har sökmotorer som du kan använda för att hitta ackrediterade tränare nära dig. Att använda en av dessa databaser kan ge dig en stark lista med tränare att kolla in. Du kan också bara gå online och skriv "Personlig tränare nära mig" för att se om det finns några välrenommerade tränare nära dig.
  • Det är möjligt att få tränare till ditt hem. Detta är bekvämt och kan vädja till dig. Men se till att tränaren har ett stort rykte och är certifierat innan de låter dem till ditt hem.
  • Metod 4 av 4:
    Väljer rätt tränare för dig
    1. Bild med titeln Välj en personlig tränare Steg 12
    1. Prata med varje potentiell tränare för att få en känsla för sin stil och personlighet. Du kommer att spendera mycket tid med en tränare, så det är viktigt att de två av er vibe med varandra. Personlighetsfrågor, och det spelar ingen roll hur bra de är på jobbet om du inte gillar dem. Möt med en potentiell tränare och bara ha en konversation om dina mål, deras bakgrund, och vad deras träningsfilosofi är att se om du känner dig bekväm runt dem.
    • Hyr inte en tränare så fort du möter dem. Om de ber dig att anmäla dig till något, låt dem bara veta att du fortfarande väger dina alternativ. Har avslappnad konversation och litar på dina känslomässiga instinkter.
    • Spricka ett skämt om humor är viktigt för dig. Om de är snygga och vägrar att öppna, är de förmodligen inte rätt tränare för dig.
    • Om du letar efter en seriös tränare för att hålla dig i linje och förhindra dig från att få off-track, är det en bra idé att hålla sig borta från tränare som du verkligen älskar att skratta eller chatta med. Leta efter någon med lite grit. Kanske behöver du den borrgenerdenergi!
  • Bild med titeln Välj en personlig tränare Steg 13
    2. Ställ frågor om vad de gör under en träningspass. Även om du kommer att bli deras klient, är du den som faktiskt anställer tränaren. Det är helt normalt att ställa frågor du har innan du gör ett engagemang. Fråga dem om vad deras filosofi är, hur de ställer upp kunderna för framgång, och fråga dem vad deras genomsnittliga träningspass ser ut. Du kan fråga:
  • Hur bedömer du om dina kunder gör framsteg?
  • Vad ser en genomsnittlig träning med dig?
  • Vad gör du för att motivera dina kunder?
  • Vad är din allmänna filosofi om motion?
  • Bild med titeln Välj en personlig tränare Steg 14
    3. Kontrollera om de är ackrediterade av alla yrkesorganisationer. Den nationella styrka och konditioneringsföreningen (NSCA) och American College of Sports Medicine (ACSM) anses vara de mest stränga och respekterade programmen för atletiska tränare i USA. Idé, Ace, och National Academy Sports Medicine (NASM) är också andra bra certifieringar. Fråga tränaren vilken typ av certifieringar de måste se till att de är välrenommerade.
  • Olika länder har olika personliga träningsorganisationer, så du kanske vill titta på de professionella organisationerna där du bor innan du börjar den här konversationen. De ovannämnda organisationerna är alla baserade i USA.
  • Bild med titeln Välj en personlig tränare Steg 15
    4. Diskutera dina mål för att se till att du är båda på samma sida. Förklara vad du vill komma ut ur din personliga tränare. När du har delat dina mål, fråga vilken typ av rutiner som de ser för att hjälpa dig att lyckas. Ta reda på hur de planerar att spåra dina framsteg.
  • Tränare kan visa dig veckovisa rutiner som de kommer att leda dig igenom för att uppnå dina mål. De kommer att bryta ner de timmar som är utbildade och hur all din tid är uppdelad mellan olika träningspass.
  • Håll dig realistisk om dina mål. Om du till exempel berättar om en tränare som du vill förlora 50 pund (23 kg) på en vecka, och de säger att det är ohälsosamt och ganska orimligt, var inte upprörd. Människor som lovar dig det omöjliga eller inte påpekar verkligheten får inte vara trovärdig.
  • Fråga om några specifika rutiner eller program du är intresserade av (crossfit, yoga mm.).
  • Bild med titeln Välj en personlig tränare Steg 16
    5. Be om referenser om du vill prata med tidigare kunder. Om du är nyfiken på hur det är att jobba med en tränare, fråga dem om referenser. Kontakta några av sina tidigare eller nuvarande kunder och fråga dem vad de tycker om tränarens stil. Människor som har arbetat direkt med en tränare kan erbjuda insiktsfulla detaljer om tränarens personlighet, förmågor, problem och effektivitet.
  • När du kontaktar främlingar, var artig och tacksam för den hjälp de erbjuder dig genom att ge sin tid.
  • Du kan också leta efter online recensioner om det finns en Yelp-sida för gymnet de jobbar på. Lägg inte mycket vikt i testimonials på en tränarens personliga hemsida, men. De är ofta curated för att bara visa dig de goda grejerna.
  • Bild med titeln Välj en personlig tränare Steg 17
    6. Ta upp eventuella hälsoförhållanden och skador du har. Om du återhämtar dig från en skada eller du har ett unikt hälsotillstånd, låt tränaren veta. Om de inte har erfarenhet av att arbeta med klienter med ditt tillstånd, kanske det inte är en bra passform. Dessutom kommer det att hjälpa dem att hjälpa dem att rensa bort farliga aktiviteter.
  • Din tränare kan till och med veta om några träningspass som hjälper dig att förbättra ditt tillstånd!
  • Om du har stora skador och arbetar med att övervinna dem kanske du vill hitta någon som har erfarenhet av fysisk terapi. Fråga om tränaren har erfarenhet av fysisk terapi eller rehabilitering.
  • Bild med titeln Välj en personlig tränare Steg 18
    7. Jämför dina scheman för att räkna ut om de har tid för dig. Oavsett om du gillar en potentiell tränare eller inte kanske spelar ingen roll om de inte är tillgängliga när du är fri. Om du gillar tränaren, dra upp ditt schema eller kalender och fråga dem när de skulle vara fria att träffas. Om deras schema är absolut packat, kan du behöva leta efter någon som är ledig ibland som fungerar för dig.
  • Det är möjligt att du gillar och tror på en tränare nog att ändra ditt eget schema. Var noga med att väga dina andra ansvar och önskemål innan du går igenom med den typen av justering.
  • Bild med titeln Välj en personlig tränare Steg 19
    8. Väg dina alternativ och känner inte pressad att betala för någonting. Du behöver inte anmäla dig direkt, även om du verkligen gillar en tränare. Tränare visar ofta mycket entusiasm i konversation och kan försöka övertyga dig vara deras klient. Låt inte någon prata dig om att göra omedelbara beslut. Istället ta dig tid att tänka på det och väga dina alternativ. På så sätt kommer du att känna dig mer självsäker med ditt slutliga val.
  • Om en tränare skjuter dig för att logga upp dig snart, bara hymnt neka sitt erbjudande. Låt dem veta att du fortfarande utforskar dina alternativ.
  • Bild med titeln Välj en personlig tränare Steg 20
    9. Få en detaljerad förklaring av sina priser och registrera dig för en session! Många personliga tränare har en detaljerad uppdelning av sina prisalternativ, så fråga bara om vad de tar ut. På det här sättet kommer du inte att avsluta din första session och träffas med en slumpmässig $ 300 bill du förväntade dig inte. Om de är ute av ditt prisklass, fråga dem om de erbjuder rabatter om du tar med en vän eller schema sessioner utanför topptimmar.
  • Kontrollera om du ska ta kontanter, checkar eller elektronisk betalning. Om du registrerar dig med en tränare på ett gym, betalar du vanligtvis gymmet.
  • Fråga om deras avbokningsregler. Om du har en personlig nödsituation, måste du betala för sessionen om du låter dem veta 6 timmar före tid?
  • Om du träffar din tränare långt ifrån sitt gym, betalar du för deras resetid? Tränare är ofta villiga att träffas i parker och andra offentliga utrymmen, men se till att du vet om det kommer att bli en extra kostnad.
  • När du har hittat en tränare som du är bekväm med, betala för din första session och gör dig redo att börja bryta en svett!
  • Tips

    Din personliga tränare kan inte göra sitt jobb om du inte gör din.Visa upp i tid, ta med en handduk, ta med ditt vatten.Mellan träningssessioner, gör dina träningspass på egen hand som rekommenderas.Förvänta dig inte att nå ditt mål utan mycket arbete och svett.
  • När du hör frasen "Free Consultation", fråga vad det betyder. Vissa tränare behandlar gratis konsultationer som en fri träningspass, medan andra utbildare behandlar det som ett försäljningsställe. Andra utbildare behandlar bara gratis konsultationer som ett tillfälle att ställa frågor. Bara se till att du inte köper något utan att göra din due diligence först.
  • Varningar

    Rådfråga alltid din läkare innan du startar ett träningsprogram.
  • Om någon övning gör ont, berätta omedelbart din tränare. De kommer att kunna ge dig alternativ som inte kommer att skada dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande