Hur man hanterar en genomsnittlig tränare

Att ha en genomsnittlig tränare kan göra en sport du älskar in i en aktivitet du fruktar. Om din tränare skriker hela tiden eller belittlarna, mocks och förolämpar dig, finns det olika sätt att hantera situationen. Försök att ändra din egen attityd om det först, och om det inte fungerar, prata med din tränare och få dina föräldrar involverade.

Steg

Del 1 av 3:
Ha en positiv attitydTrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bild med titeln Deal med en genomsnittlig tränare Steg 1
1. Definiera vad som gör din tränare "betyder."Ringa någon menande kan vara en tarmreaktion baserad på hur de fick dig att känna. Men ta reda på vilken typ av beteende som verkligen stör dig. Vissa kan korsa linjen, medan andra du behöver bara släppa.
  • Går din tränare bara mycket? Om du är högskoleår eller äldre, är det här ganska standard. Emellertid bör elementära och mellanskolor inte vara föremål för detta.
  • Kallar de dig olämpliga namn? Förolämpar de din intelligens, utseende eller värt som en person? Dessa är beteenden som ska rapporteras.
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig tränare Steg 2
    2. Ta ett djupt andetag när din tränare är meningsfull för dig. Snapping på eller prata tillbaka till din tränare kommer bara att göra situationen värre, så ta ett djupt andetag varje gång din tränare gör eller säger något som stör dig. Var tålmodig och vänta ett ögonblick innan du svarar.
  • Så att ditt eget temperament kan svalna kommer bättre att förbereda dig för att svara på din tränarens humör.
  • Du kan också försöka räkna till tio för att lugna ditt sinne lite.
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig tränare Steg 3
    3. Se sitt jobb ur sitt perspektiv. Medan det inte finns någon ursäkt för din tränare att förklara eller förolämpa dig, är det bra att förstå varför de fungerar som de gör. Tränare riskerar ofta att förlora sina jobb om de inte konsekvent kan vinna spel. Så när de skriker på dig, är deras frustration sannolikt baserad på deras stress och trycket att lyckas.
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig tränare Steg 4
    4. Erkänna när du har fel. Det är lätt att få så inslaget i att ogilla någon som du ignorerar dina egna fel. Kanske var din tränare verkligen oförskämd för dig när du visade några minuter sen att träna, men du borde ha varit i tid, så erkänna ditt misstag.
  • Försök inte att agera nonchalant, rolig eller sarkastisk när du gör något fel. Erbjuda en äkta men snabb ursäkt och sedan komma tillbaka till vad du ska göra.
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig tränare Steg 5
    5. Anländer tidigt och stanna sent. Medan du kanske inte vill spendera någon extra tid med din tränare, kommer att lägga in lite extra ansträngning dem du är seriös om sporten. Visa upp för att träna trettio minuter tidigt för att börja värma upp, stanna sedan efteråt för att hjälpa till att hämta utrustning. Din tränare kan sluta plocka på dig om de ser att du arbetar hårdare än några av dina lagkamrater.
  • Del 2 av 3:
    Pratar med din tränareTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Deal med en genomsnittlig tränare Steg 6
    1. Prata med din tränare om du överväger att sluta. Tränare bör främja din kärlek till en sport, inte squash den. Om deras beteende har blivit så illa att det orsakar att du tänker på att sluta sporten helt och hållet är det dags att prata med din tränare.
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig tränare Steg 7
    2. Planera en tid att prata. Chansen är, om du går rätt upp till din tränare utan varning och börja prata om allvarliga problem, kommer de inte heller att ha tid eller vill inte komma in i det med andra spelare runt. Fråga om du kan schemalägga en tid att sitta och prata, antingen efter skolan eller efter träning.
  • Föreslå möte på deras kontor så att du är i ett utrymme till skillnad från gym eller fält, där många av dina negativa erfarenheter med din tränare har hänt.
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig tränare Steg 8
    3. Berätta för dem specifika ord de använde det du ogillar. Har exempel redo att gå när man talar om en viss typ av beteende. Till exempel, kanske kallade de dig dum när du missade ett skott under ett spel. Ta upp det här specifika ögonblicket istället för att använda generaliseringar som "du ringer mig alltid dumt."
  • Försök använda fraser som, "...När du ringde mig en idiot igår efter att jag saknat det skottet," För att fastställa det exakta ögonblicket som något hände.
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig tränare Steg 9
    4. Säg hur ett beteende fick dig att känna. Det är möjligt att din tränare inte vet att du tar sina ord personligen. Var ärlig om om du kände mig sårad, förödmjukad eller rädd. Berätta för dem om ett upprepat beteende gör att du känner dig rädda när du tänker på att träna.
  • Försök säga något som, "Det var så skadligt när du ringde mig värdelös på måndag. Jag hade problem med att fokusera på resten av övningen."
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig tränare Steg 10
    5. Ge din tränare en chans att ändra. Din tränare kan eller kanske inte anpassa sitt beteende, men det är viktigt att du ger dem möjlighet att förbättra. Prata alltid med dem först, ge dem en vecka eller mer för att justera sitt beteende innan du går vidare till att tala med sin överlägsen.
  • Del 3 av 3:
    Ber om hjälpTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Deal med en genomsnittlig tränare Steg 11
    1. Prata med dina föräldrar. Dina föräldrar borde vara din bästa förespråkare om du känner att du inte kan lösa problemet själv. Berätta för dem om några beteenden du tycker är olämpliga, och var ärlig om hur mycket det här väger på dig. Klargör att du inte bara ventar om en hård praxis - du behöver faktiskt deras hjälp.
    • Försök säga, "Jag har tänkt på det här för ett tag," För att visa att du är seriös och inte bara att vara fickle.
    • Berätta för dem något som, "Det är till den punkt där jag är sjuk när jag tänker på att träna."
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig tränare Steg 12
    2. Planera ett möte med tränarens chef. Dina föräldrar kan ringa skolan eller organisationen för att ställa upp det, och beroende på hur huvud- eller samordnaren vill hantera det, kommer tränaren troligen att bli inbjuden till mötet också. Försök att inte låta dina föräldrar göra allt som pratar under detta möte. Det är viktigt att du också har en röst.
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig tränare Steg 13
    3. Var ärlig om dina känslor. Även om det är svårare framför en större grupp, håll inte tillbaka i att prata om dina känslor under mötet. Berätta för alla om specifika beteenden eller språk och hur de påverkade dig. Nämna om det är tillräckligt dåligt för att du vill sluta.
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig tränare Steg 14
    4. Samla stöd från lagkamrater. Om du känner att tränarens överordnade är oroade över dina klagomål, se om du kan rallya dina lagkamrater. Det finns sannolikt andra som känner sig skrämmad, generad eller frustrerad av tränarens beteende. Fråga dem om de skulle vara villiga att prata med sina föräldrar och skapa möten med huvudmannen också.
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig tränare Steg 15
    5. Be dina föräldrar att hitta dig ett nytt lag eller ett program. Om inget förbättras efter många möten och klagomål kan det vara dags att gå vidare till ett annat lag. Om du spelar för din skolas lag, se om det finns ett lokalt klubbteam du kan gå med. Undersök kring omgivande stadsdelar och städer för några klubblag och program där.
  • Byte av lag kan kräva mer resor eller mer pengar, så gör det klart för dina föräldrar att din lycka står på spel.
  • Se om du kan sitta i en övning eller scrimmage för att få en känsla för en ny tränarens stil så att du inte hamnar på att anmäla dig med en tränare som liknar din gamla.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande