Hur man blir en personlig tränare

Om du är passionerad att träna och hjälpa andra att uppnå sina fitnessmål, överväga att bli en certifierad personlig tränare. Det är en av de snabbast växande yrkena, och av god anledning. Som en personlig tränare kan du ha flexibla timmar, göra vad du älskar varje dag och inspirera andra för att uppnå sina mål. För att bli en tränare måste du uppfylla de grundläggande behörighetskraven som första hjälpen certifieringar och motsvarande ett gymnasiet diplom. Du kommer då att kunna förbereda sig för och ta en tentamen som erbjuds av en ackrediterad institution. Efter att ha passerat provet blir du en certifierad personlig tränare (CPT), redo att hitta arbete på ett gym eller en avgrena dig själv.

Steg

Del 1 av 4:
Tar emot rätt utbildning
  1. Bildbeteckningen blir en personlig tränare Steg 1
1. Tjäna en högskoleexamen eller motsvarande certifiering. I USA är detta minsta utbildningsbehov för de flesta certifieringsprogram. Om du inte har tjänat ett gymnasiet diplom, arbeta för att få ett gymnasiet ekvivalens diplom (HSED) eller passera Allmän utbildning Utveckling (GED) testa.
  • Forskning utbildningarna för ditt land om du är utanför USA. Vanligtvis kommer du att behöva ha fullgjort din gymnasieutbildning.
  • Medan du kan börja informellt förbereda före denna punkt, måste du nå den laglig vuxen ålder (18 år i USA) innan du kan anmäla dig till ett ackrediterat personligt utbildningscertifieringsprogram.
  • Bildbeteckningen blir en personlig tränare Steg 2
    2. Bli utbildad och certifierad i HLR och ADP. Ta en kurs för första hjälpen som erbjuder certifieringar i kardiopulmonell återupplivning (HLR) och automatiserad extern defibrillator (ADP). Dessa är förutsättningar för de flesta personliga träningsprogram.
  • Dessa färdigheter kommer att vara till nytta i händelse av att du behöver hjälpa en klient i en medicinsk nödsituation.
  • Bildbeteckningen blir en personlig tränare Steg 3
    3. Driva en examen i ett relaterat fält för att utöka din kunskapsbas. Titta på ett samhällskollegium eller 4-årigt universitet för ett program som rör dina intressen. Du kan överväga program och kurser i Kinestesiology, motionsvetenskap, personlig träning, mänsklig anatomi, sportmedicin och näring. Arbeta mot en associerad eller kandidatexamen och skräddarsy dina studier till ditt mål att bli en personlig tränare.
  • En högskoleexamen är inte nödvändig för de flesta CPT-certifieringsprogram. Emellertid kan postsekondiell utbildning öka din kunskap, skillset och chanser att lyckas i branschen.
  • Du kan också fortsätta att tjäna en examen i din nisch.
  • Bildbeteckningen blir en personlig tränare Steg 4
    4. Ta en kortsiktig personlig träningskurs för att upprätthålla ett smalt fokus. Leta efter en handelsskola eller ett community college som erbjuder kortfristiga CPT-utbildningsprogram. Forskning De utbildningsprogram som är värd av ackrediterade byråer och se till att ditt program är inriktat på att förbereda dig för den examen du planerar att ta.
  • Programmen kan vara självstudie, guidad individuell studie eller guidad gruppstudie.
  • Omfattningen och tidsramen kan skilja sig väsentligt från kurs till kurs, så se till att du förstår detaljerna innan du hoppar in.
  • Till exempel kan en kortsiktig kurs involvera en veckovis session för 2 terminer, eller det kan vara en 3-dagars intensiv. Den förra är ett bättre val för någon som bara har börjat, medan den senare är en bra idé om du bara behöver lite examensförberedelse.
  • Bildbeteckningen blir en personlig tränare Steg 5
    5. Delta i en personlig träningskola för att fördjupa dig i branschen. Personliga träningsskolor, som erbjuder djupgående utbildning under veckans eller månader och hjälper eleverna att förbereda sig för certifieringsexaminer, har blivit allt populärare. Om du är helt ny till fitnessindustrin, eller om du vill ta en guidad djupdykning i din träning, kan den här erfarenheten vara till nytta. Jämför kostnaderna och fördelarna med denna typ av program för att se om det är rätt för dig.
  • Observera att dessa skolor tenderar att vara dyrare än andra kortfristiga certifieringsprogram.
  • Det är inte nödvändigtvis mer fördelaktigt att examen från en sådan skola för att hitta ett jobb.
  • Ett exempel på en välrenommerad personlig träningskola är det nationella personliga utbildningsinstitutet.
  • Del 2 av 4:
    Utveckla väsentliga färdigheter
    1. Bild med titeln Bli en personlig tränare Steg 6
    1. Få kunskap inom en rad relaterade vetenskapliga områden. Under dina studier bör du lära dig allt om hur människokroppen fungerar. När det är möjligt, ta klasser i träningsvetenskap, mänsklig anatomi, mänsklig biologi, kinestesiologi och motorutveckling för att förstå människokroppens mekanik.
    • Dessa ämnen hjälper dig att förstå dina kunders kroppar och behöver och bestämma hur man hjälper dem att få så passform som möjligt medan du är säker.
  • Bild med titeln Bli en personlig tränare Steg 7
    2. Balansera din teoretiska studie med praktisk träning. Du borde veta hur man genomför din teoretiska kunskap i praktiska termer. Ta workshops och kurser som täcker olika träningstekniker, undervisning och coaching färdigheter, programplanering och näring. Tänk på vad du kanske vill specialisera dig och fokusera dina ansträngningar i den riktningen.
  • Till exempel kan du lära dig om motståndsträning och viktträning för muskelbyggnad. Eller kanske du vill veta om att arbeta med barn eller personer med speciella behov.
  • Personlig utbildning är ett konkurrenskraftigt företag, och ett sätt att hjälpa dig att sticka ut är att välja en specialitet och kanske till och med ta emot ytterligare certifieringar.
  • Bildbeteckningen blir en personlig tränare Steg 8
    3. Studieföretag så att du kan trivas som en fitnesspersonal. Inkorporera kommunikation och ledarskapsutbildning i din kurs. Borsta upp på professionell etik samt de juridiska nödvändigheterna av att utveckla kontrakt och driva ett fitnessföretag. Studieprogram Planering För att hjälpa dig att skapa de bästa möjliga träningarna och scheman.
  • Få åtminstone en grundläggande förståelse för statistik, ekonomi och administration så att du har verktygen för att stödja dina kollegor eller odla ditt eget företag när tiden kommer.
  • I USA ensam är fitness en $ 30 miljarder industri. Du behöver mer än bara fitness färdigheter för att lyckas.
  • Bild med titeln Bli en personlig tränare Steg 9
    4. Utveckla empatisk ledarskap och kommunikationsförmåga. Genomföra en formell studie av ledarskap och kommunikation genom böcker och föreläsningar. Sedan träna genom att genomföra dessa färdigheter i ditt dagliga liv. Syfte att vara en inspirerande, pålitlig och omtänksam ledare.
  • Dessa färdigheter kommer att vara till nytta varje dag i din personliga tränare karriär. När allt kommer omkring kommer du ledande kunder genom träningssessioner som kan framkalla fysiskt eller emotionellt obehag, frustration och ibland tårar.
  • Håll dina kunder inriktade på sina mål och dela med tillfredsställelse och lycka som kommer med varje prestation.
  • Bildbeteckningen blir en personlig tränare Steg 10
    5. Upprätta en fitness och wellness rutin för dig själv. Arbeta med att få din egen kropp till optimal fysisk form så att du kan visa vad det innebär att vara passande och frisk till dina kunder. Förvänta dig att träna lika hårt eller hårdare än dina egna kunder under hela din egen träning.
  • Även bra lärare och motivatorer kan ha problem med att hitta kunder om de inte verkar vara i form. Medan varje kropp är annorlunda, förväntar kunderna att deras tränare kan definiera och möta sina egna fitnessmål.
  • Överväg att anställa din egen tränare för att få perspektiv på tränaren / kundrelationen. Observera hur ditt förhållande med din tränare utvecklar och lär sig av sina framgångar och misslyckanden. Bara uppe på dina intentioner och undvik att stjäla vad din tränare har delat med dig.
  • Del 3 av 4:
    Bli certifierad
    1. Bilden med titeln Bli en personlig tränare Steg 11
    1. Välj ett ackrediterat CPT-certifieringsprogram.Om du är i USA, leta efter ett program som är ackrediterat av den nationella kommissionen för certifierande organ (NCCA). Om du är utanför USA, forskar du nationellt ackrediterade program i ditt område. De organisationer som ger certifieringar koncentrat i något olika områden. Genomföra forskning för att bestämma vilket certifieringsprogram som är bäst passform för dig.
    • De 4 huvudsakliga amerikanska byråerna som erbjuder ackrediterade CPT-program är National Strength and Conditioning Association (NSCA), National Academy of Sports Medicine (NASM), American College of Sports Medicine (ACSM) och det amerikanska rådet om övning (ACE).
    • Andra ackrediterade amerikanska byråer inkluderar National Council om styrka och fitness (NCSF), National Exercise Trainers Association (NSCA), och Academy of Applied Personal Training Education (Aapte), bland annat.
  • Bild med titeln Bli en personlig tränare Steg 12
    2. Registrera och förbereda dig för certifieringsexamen. När du väl vet vilket certifieringsprogram du är efter, boka en plats på din föredragna examensdag och betala avgiften. Registrering kan kosta mellan 200 USD till 500 USD. Förhand om ditt testdatum, förbered dig med studiehandböcker och övningar.
  • Vissa kortfristiga personliga kurser inkluderar tentamen som en del av läroplanen och undervisningen.
  • Överväg att följa utbildningsbyrån eller tentamen som erbjuds av byrån du får certifierad genom. Många byråer erbjuder online-studiealternativ som kan spara pengar.
  • Bildbeteckningen blir en personlig tränare Steg 13
    3. Sitt för din certifieringsexamen. Få en god natts sömn före din tentamen. Då när det är dags att Ta ditt test, Gå till testplatsen och följ proaktionens anvisningar. Var inte för stressad. Om du har förberett bra är det här en chans att visa upp det du vet! Dessutom är det det sista steget du måste ta innan du blir certifierad personlig tränare.
  • Personliga Trainer Certification Exams administreras oftast på datorn. De innehåller vanligtvis cirka 150 multipelvalsfrågor för att du är knowledgable i grunden för fitness.
  • Som ett exempel, om du tar den certifierade personliga träningsexamen genom National Academy of Sports Medicine, kommer du att arbeta genom 4 avsnitt: "Programplanering", "Kundsamråd och fitnessbedömning", "Träningsteknik" och "Säkerhet och" Akutfrågor."
  • Del 4 av 4:
    Hitta arbete som en personlig tränare
    1. Bildbeteckningen blir en personlig tränare Steg 14
    1. Hitta ett jobb på ett gym eller ett gym. Titta på jobbförteckningar i ditt område och fråga om möjligheter. Om du redan är medlem i ett gym, låt administrationen veta att du är intresserad av att arbeta som personlig tränare. De kan bara ha en öppning! Överväg att arbeta för ett gym även om du planerar att filiera senare. En välrenommerad arbetsgivare kan ge trovärdighet när du börjar börja.
    • Om du arbetade på ett gym innan du tjänade din certifiering, låt dina tidigare kollegor veta att du är nycertifierad och söker arbete.
    • Att arbeta på ett gym kommer att ge dig chansen att lära av andra personliga tränare och bli träning med en stadig ström av nya kunder.
  • Bildbeteckningen blir en personlig tränare Steg 15
    2. Bygg en kundportfölj. Oavsett om du arbetar på ett gym eller förgrenar sig själv, börja bygga bra relationer med potentiella och aktiva kunder så snart som möjligt. Tänk som en entreprenör för att öka ditt rykte och företag. Bekanta dig med marknadsunderlag och sprida ordet om vad du gör.
  • Personliga utbildarnas lön är kommissionsbaserad, så ju fler kunder du har desto bättre.
  • Få aktiv på sociala medier för att främja ditt arbete. Posta bilder av din studio, och med deras tillåtelse, dina glada kunder.
  • Tänk på att ditt gym kan kräva att du undertecknar ett icke-konkurrensavtal för att förhindra att du tar klienter om du bestämmer dig för att lämna.
  • Bildtiteln blir en personlig tränare Steg 16
    3. Starta din egen personliga träningsaffär. Oavsett om du väljer att bli frilansare eller öppna ett litet företag, kan du ställa in din egen kurs och hålla alla pengar du tjänar. Du får också välja de klienter du jobbar med. Lär dig vad det tar till Börja ett litet företag och följ reglerna i ditt tillstånd. Få personlig tränareförsäkring, vilket är ett rättsligt krav på många områden, innan du börjar arbeta med kunder.
  • Se till att du förstår alla komplexiteterna att driva ett företag, till exempel insatserna för försäkring, löneavgift och skatter.
  • Några personliga tränare håller sessioner i sina hem, där de har ett rum med rätt utrustning. Om du gör det, se till att inställningen är ren, säker och professionell.
  • Andra personliga tränare hyr en studio, som de ibland delar med andra personliga tränare. Detta kan vara ett mer attraktivt val om du har en stor klientlista.
  • Ytterligare resurser

    Prov Personal Trainer CV

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Olika regioner kan ha olika certifierande organ, så leta efter ett certifieringsprogram som är allmänt erkänt eller erbjuds av ett nationellt styrande organ. På det här sättet kan du ta ditt jobb med dig om du flyttar.
  • Vissa gym betalar faktiskt för sina tränare att ta emot certifiering som ett incitament för att fortsätta arbeta där. Ring dina favoritgymnare för att ta reda på om de erbjuder denna typ av program.
  • Nätverk är nyckeln i den här verksamheten, speciellt när du bara har börjat. Att delta i konferenser och konventioner är ett bra sätt att träffa människor, hålla fast vid de senaste konditionstrenderna och forskningen, och kunna verkligen lära sig och se hur andra blev framgångsrika. Plus, det är roligt! Du kommer att träffa en hel grupp intressanta och inspirerande personer som är lika passionerade om hälsa och fitness som du är.
  • Varje personlig tränare har en annan stil: Vissa opererar som Boot Campinstruktörer, och andra tar ett mjukt, intimt tillvägagångssätt. Tänk på vilket tillvägagångssätt du skulle ta om du var den som hjälpte andra människor på deras väg till träning.
  • När du driver din certifiering, tänk på vilken typ av arbetsmiljö som är den bästa passformen för dig. Få erfarenhet på ditt område genom att arbeta i olika gym i roller som inte kräver certifiering.
  • Många gym hyller människor utan certifiering som "golv tränare."Floor tränare kan få erfarenhet som en tränare och hitta ett gym som är en bra passform innan du börjar bygga en personlig lista över kunder.
  • Varningar

    Var försiktig med att undvika otroliga certifieringar. En korrekt certifiering bör kräva flera månader av förberedelse och en proktorerad tentamen. Undvik webbplatser som erbjuder snabb certifiering för under $ 100. Gör din forskning och kontrollera organisationens referenser för att se till att deras certifieringar är erkända.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande