Hur man gör din egen fastighetsstängning

Att gå igenom processen att köpa eller sälja ett hus utan hjälp av en fastighetsmäklare kan vara knepigt. Det kan dock också spara en stor summa pengar. Genom att försiktigt flytta genom processen och ta tid att lära, kan du framgångsrikt stänga din egen fastighetsavtal. Observera att ett hypotekslån eller köparen kan behöva en slutgiltig och inte tillåta dig att göra det på egen hand.

Steg

Del 1 av 3:
Samla dokument
  1. Bild med titeln Gör din egen fastighetsstängning steg 1
1. Utkast till ett avtal om köp och försäljning. Ett köp- och försäljningsavtal är ett ganska långt dokument som beskriver de grundläggande villkoren för affären du gör med en köpare eller säljare. Medan de flesta professionella fastighetsmäklare använder ett mycket långt dokument, om du vill stänga dig själv kan du packa den nödvändiga informationen till en till två sidor genom att hålla fast vid grunderna. Söka efter "Fastighets köp och försäljningsavtal mall" Online för att hitta exempel och användbara mallar. Allt du behöver inkludera är:
  • Avtalets datum, avtalets utgångsdatum och när transaktionen kommer att stänga. Detta bör innehålla inspektionsrätter och som betalar för sådana, om några kostnader.
  • Priset på fastigheten och medel (kontanter, check osv.) det beloppet kommer att betalas.
  • Staten, länet, paketnummer och juridisk beskrivning av fastigheten som köps eller säljs.
  • Köparen och säljarens namn och underskrift.
  • Detaljer om vilken part kommer att betala stängningskostnader som fastighetsskatt, titelarbete, inspelningsavgifter, etc. Inkludera escrow-mängder och villkor för att stänga, inklusive köpare eller säljare att renegiera om transaktion (t.ex. om huset har visat sig ha stor strukturell skada).
  • Bild med titeln Gör ditt eget fastighetsstil Steg 2
    2. Få en titelsökning. Om du köper eller säljer en egendom måste du få eller utfärda en försäkringstitel. Om du inte är bekant med fastighetsförbindelser och har yrkeserfarenhet på fältet, är det bäst att anställa ett titelförsäkringsbolag för att göra forskning och utfärda en policy.
  • Bild med titeln Gör ditt eget fastighetsstilsteg 3
    3. Få en gärning. En gärning är det mest grundläggande dokumentet för en fastighetsaffär. Det är det dokument som bestämmer vem som äger fastigheten och köparens och säljarens förväntningar. Om du planerar och utarbetar en handling själv är det viktigt att inkludera följande:
  • Ett uttalande som berättigar ägaren till fastigheten, i princip en kort inledande uttalande som säger tiden och datumet köper köparen ägande av partiet eller huset.
  • En lista över egendomsrättigheter från en person till en annan, det är vilka rättigheter köparen gör och inte har angående hur han eller hon använder fastigheten
  • En definition av det ägande av en fastighet innebär i den specifika regionens styrande organ, det är en kort översikt över fastighetslagar i din stat, stad, etc.
  • När en gärning är undertecknad och slutförd måste du ta den till den lokala tingshuset där den kan undertecknas och notiseras. Vilket exakta kontor för domstolen eller länet notiserar gärningar varierar från stat till stat och län till län, men någon på tingshuset borde kunna lämna informationen. Du kan också hitta den här informationen online via din lokala statens webbplats.
  • Bild med titeln Gör ditt eget fastighetsstängning steg 4
    4. Kontrollera om någon stöddokumentation behövs. Lagar om egendom tenderar att variera beroende på stat. Vissa stater kräver stöddokumentation. Vanligtvis informerar dessa dokument stadens tjänstemän som en läns kassör om priset på fastigheten eller slutför det faktum att egendomen har överförts till en ny ägare. Fråga på tingshuset om eventuella stöddokument du behöver. Du kan också hitta den här informationen på din statens hemsida.
  • Bild med titeln Gör ditt eget fastighetsstängning steg 5
    5. Se till att du har använt rätt mall. Dokument om fastighetsaffärer kommer i en viss mall. Beroende på staten kan formulären behöva utformas i ett mycket specifikt format. Uslegal, ett program som hjälper dig att formatera juridiska dokument, kan användas för att försäkra mallen är korrekt. Du kan också ladda ner några mallar online eller prata med en advokat eller fastighetsmäklare om korrekt formatering.
  • Del 2 av 3:
    Starta stängningsprocessen
    1. Bild med titeln Gör din egen fastighetsstängning Steg 6
    1. Öppna escrow. Ett escrow-konto är ett konto som innehas av en tredje part på de två parternas vägnar som är involverade i en transaktion. Ett escrow-konto är det bästa sättet att försäkra både köparen och säljaren får en rättvis affär om transaktionen.
    • Pengar bör inte bytas ut mellan köpare och säljare i en fastighetsaffär tills försäljningen är färdigställd. Ett escrow-konto är där några pengar går under tiden, och en escrowbyrå hanterar kontot.
    • Du kan hitta escrow byråer online och på de gula sidorna. Var noga med att läsa recensioner. Du kanske vill fråga en representant för telefonnummer till tidigare kunder så att du kan fråga folk en-mot-en om deras erfarenhet som arbetar med byrån.
  • Bild med titeln Gör ditt eget fastighetsstängning Steg 7
    2. Bestäm om du vill ha en advokat. Om du inte är välkänd i fastighetsspelet kanske du vill anställa professionellt juridiskt samråd för att granska alla och alla dokument för dig. Om du vill ha hjälp, sök ut en fastighetsadvokat i ditt område. Liksom med ett Escrow-företag, läs recensioner online och söka ytorna från tidigare kunder.
  • Bild med titeln Gör ditt eget fastighetsstängning steg 8
    3. Förhandla slutkostnaderna. När du är nära slutet på förhandlingarna om försäljningspriset på ett hem har du upplupit några stängningskostnader från Escrow-bolaget. Medan du inte kan förvänta sig att företaget ska utföra uppgifter gratis, utnyttjar många escrow-företag av okunniga köpare och säljare att klara sig på skräpavgifter. Vet hur man förhandlar med escrow-bolaget angående stängningskostnader.
  • Se upp för avgifter med namn som ansökningsavgifter, bedömningsavgifter, bearbetningsavgifter och avvecklingsavgifter. Starta förhandlingar genom att fråga en escrow-agent vad exakt dessa avgifter är för. Om agenten är orolig är du misstänkt, han kan erbjuda att avstå eller minska avgifterna. Escrow byråer vill upprätthålla ett solidt rykte och vill inte köpa köpare och säljare som klagar mot andra i fastighetsvärlden av skräpavgifter.
  • Bild med titeln Gör ditt eget fastighetsstängning Steg 9
    4. Inspektera hemmet. När du går till stängning måste du göra en hemkontroll. Du vill se till att inga reparationer eller renoveringar behövs innan du stänger avtalet.
  • Om du inte har kunskap om hemkontroll och reparation, måste du anställa en tredje part för att genomföra inspektionen. Frågor som felaktig ledning och dålig VVS, som kan utgöra stora problem på vägen, kan gå förbises av det otränade ögat.
  • En hemkontrollbyrå kommer, för en liten avgift, titta över ett hem och rapportera eventuella utestående problem. Om det finns något stort, som stora strukturella problem som kräver kostsamma reparationer, kan du be säljaren att betala för dessa innan du stänger affären.
  • Bild med titeln Gör ditt eget fastighetsstängning steg 10
    5. Kontrollera efter skadedjur. Du bör också ha en professionell exterminator inspektera hemmet för tecken på skadedjur innan du stänger en affär. Problem som termiter och sängbuggar kan vara oerhört svåra att bli av med och råttor och möss är oanvända. Alla större skadedjursproblem bör elimineras av säljaren innan du stänger på ett hem.
  • Del 3 av 3:
    Slut
    1. Bild med titeln Gör ditt eget fastighetsstängning steg 11
    1. Omförhandla om det behövs. Beroende på resultaten av din inspektion och dina stängningsvillkor (om inte egendomen kan vara "i befintligt skick"), du kan behöva omförhandla ditt erbjudande. Vissa problem, som bugg och strukturella skador, kan innebära att du vill betala mer eller mindre för hemmet.
    • Om något kom upp i inspektion, har du två alternativ. Du kan betala mindre för hemmet, eftersom du måste betala för reparationer. Du kan också begära att säljaren har reparationer innan du slutför affären och betala det ursprungligen överens om priset.
    • Reparationsföretag och skadedjursbehandlingar kan ofta bara ge en beräknad kostnad. Detta kan göra omförhandla det pris som är givna kostnaden för reparationer. Det bästa alternativet är att fråga att säljaren har reparationer som gjorts innan du slutförde. Detta försäkrar att du inte spenderar mer pengar än nödvändigt.
  • Bild med titeln Gör ditt eget fastighetsstängning steg 12
    2. Ta reda på räntan. Du måste låsa en ränta innan du slutför en fastighetshandel. Räntorna är oförutsägbara och tenderar att fluktuera över tiden, så försök att låsa en låg hastighet innan du undertecknar ett officiellt pappersarbete.
  • Bild med titeln Gör din egen fastighetsstängning Steg 13
    3. Fond escrow. När du ursprungligen började förhandla om din affär, måste du troligen lägga ner allvarliga pengar om det ingick i köp och försäljningsavtal. Detta är pengar som sätts ner i ditt escrow-konto för att förmedla ett allvarligt intresse för att köpa fastigheten. De allvarliga pengarna går vanligtvis mot finansiering av escrow samt din betalning.När du flyttar mot stängningsprocessen måste du betala eventuella återstående escrowavgifter.
  • Bild med titeln Gör ditt eget fastighetsstängning steg 14
    4. Gör en sista promenad genom. Innan du undertecknar alla dina papper, gör ett slutligt genomgång av fastigheten. Se till att ingen skada gjordes, eventuella reparationer du bad om gjordes, och ingenting togs bort eller ändrats mot din vilja.
  • Bild med titeln Gör ditt eget fastighetsstängning steg 15
    5. Underteckna papper. När du har slutfört allt annat är det inget kvar att göra men underteckna papper. Även om det här kan tyckas som en enkel process, det finns några saker du borde vara medveten om att gå in.
  • Fastigheter stänger kan vara komplicerade. Det kan finnas över 100 sidor pappersarbete. Medan du inte behöver läsa allt, se till att saker som räntor, nedbetalningar, stängningskostnader och dina rättigheter är vad du godkände under avslutningsprocessen.
  • Om det finns något du inte förstår om fastighetspapper, kontakta en fastighetsadvokat.
  • Varningar

    Fastigheter stängningar är en komplex process som kräver en stor mängd förberedelse och färdighet. Om du när som helst känner dig osäker på vad du gör eller känner att du är över huvudet, kontakta en fastighetsmäklare eller advokat för att hjälpa dig. Både fastighetsmäklare tar ut dig för deras hjälp, men ofta kommer deras avgifter att vara små jämfört med kostnaden för att göra ett dyrt misstag genom att försöka hantera en fastighet som stängs på egen hand.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande