Hur man köper ett hus med dålig kredit

När du vill köpa ett hem hjälper det att ha bra kredit. Du kommer att ha fler lånealternativ, kommer att kvalificera sig för lägre räntor och hamna med en billigare inteckning. Men om din kreditpoäng är mindre än stellar finns det fortfarande alternativ. Det kommer bara att kräva lite kreativitet, tålamod, alternativa försäljningsställen för lån, och vanligtvis lite extra pengar. Men med tanke på att konsult med en expert som en fastighetsmäklare och / eller en advokat kan spara mycket pengar och tid på lång sikt.

Steg

Metod 1 av 3:
Tittar på regeringsprogram
  1. Bild med titeln Köp ett hus med dåligt kredit steg 1
1. Ansök om ett Federal Housing Administration (FHA) lån. FHA-lån är försäkrade av Federal Housing Administration. De är ett populärt alternativ för personer med fattiga kreditpoäng, eftersom kvalifikationerna tenderar att vara mer avslappnad.
  • Din kreditpoäng måste vara 580 eller högre för att kvalificera sig för en nedre av 3.5%. Om din poäng är mellan 500 och 579 kommer din betalning att vara 10%.
  • Om din kreditpoäng är under 500 är du förmodligen inte berättigad. Men om du har icke-traditionell kredithistoria eller otillräcklig kredit kan du fortfarande kvalificera dig för ett lån.
  • Bild med titeln Köp ett hus med dåligt kredit steg 2
    2. Titta på Institutionen för veterans frågor Låneprogram. Om du är en amerikansk veteran kan du kvalificera dig till ett lån genom avdelningen för veteran.
  • VA-lån tillhandahålls generellt av privata långivare, men en del av lånet tillhandahålls av VA. Det betyder att långivaren kommer att erbjuda dig mer gynnsamma villkor.
  • För att kvalificera måste du bevisa att du tjänstgjorde i militären, till exempel en DD-214 som återspeglar inget mindre än en ärade ansvarsfrihet. Beloppet av ditt lån, och din behörighet, beror på längden på din tjänst och ditt serviceansvar.
  • Observera att du kan vara berättigad även om du tjänstgjorde minst sex år i reserverna och / eller nationella vakter.
  • VA-lån har inte exakta minsta kreditpoängstandarder.
  • Bild med titeln Köp ett hus med dåligt kredit Steg 3
    3. Titta på US Department of Agriculture (USDA) utlåningsprogram. Detta program ger incitament för människor att bosätta sig i mindre utvecklade delar av landet, så om du bor i ett landsbygdsområde kan det vara ett bra alternativ för dig.
  • Använd USDA-webbplatsen för att leta upp din adress och postnummer. Detta kommer att berätta om du bor i ett godkänt område.
  • Huset du köper måste vara i ett behörigt landsbygd eller ett förortsområde (i allmänhet under 20 000 invånare), som definieras av USDA. Du kan leta upp adressen på USDA-webbplatsen för att se om den är berättigad eller inte.
  • Även om det inte finns något exakt kreditpoäng, finns det vissa inkomstkrav beroende på antalet personer i ditt hushåll och var ditt hem är beläget. Dessutom går många USDA-lån till personer med ett kreditpoäng som åtminstone är i mässan 630-689.
  • Om du inte är i ett landsbygdsområde och vill ha ett liknande låneprogram har den amerikanska institutionen för bostads- och stadsutveckling en statlig-by-state-lista över program på webbplatsen, och du kan skanna den här listan för att hitta specifika hjälpprogram i ditt område. Du kan hitta listan här: https: // hud.gov / stater.
  • Bild med titeln Köp ett hus med dåligt kredit steg 4
    4. Var medveten om nackdelarna. Regeringsprogram kan hjälpa dig att finansiera ett hem trots ett lägre kreditpoäng, men det finns vissa nackdelar du bör vara medveten om innan de anlitar.
  • Lån kan bära extra avgifter. Läs allt pappersarbete noggrant och, om du inte förstår något, kontakta en juridisk professionell. FHA kräver till exempel en förskottsbelagd försäkringspremie på 1.75% av lånebeloppet, och även ett högre årligt premie baserat på en rad olika faktorer. USDA-lån har 1% premie och en mängd olika avgifter.
  • Sådana lån är också bättre ansökt om din dåliga kredit beror på en engångsfråga, till exempel förlusten av ett jobb eller medicinska räkningar. Om du har eviga problem med pengar och betalning är det lätt att komma in över huvudet. Du kanske vill ompröva hemägande i några år.
  • Metod 2 av 3:
    Förbättra ditt kreditpoäng
    1. Bild med titeln Köp ett hus med dåligt kredit steg 5
    1. Känn din kreditpoäng. Många människor är omedvetna om vad deras kreditpoäng är. Att veta din är det första steget för att förbättra en dålig poäng. Under året fram till att göra ett hemköp, bör du arbeta med att öka din kreditpoäng så mycket som möjligt.
    • Kreditpoäng görs på en skala av 300-850. Allt över 720 anses vara bra kredit. Poäng mellan 700 och 620 anses vara medioker. Något under 620 skulle göra dig en utlåningsrisk.
    • Om du ska kontrollera din kreditpoäng själv, se till att du får en kopia av ditt FICO-poäng, specifikt. Detta är poängen som används för hypotekslån.
    • Många banker och kreditkortsföretag tillåter dig att kontrollera din FICO-kreditpoäng gratis på deras hemsida. Vissa kan till och med inkludera det med ditt månatliga uttalande.
    • Du kan också kontrollera din kreditpoäng gratis genom att konsultera webbplatser som kreditkarma. Du kan kontrollera din kreditpoäng gratis och få meddelanden om förändringar på din kredit genom att konsultera gratis webbplatser, till exempel kreditkarma. Kreditkarma använder dock Vantage-poängen, vilket kan vara mer än 100 poäng från ditt FICO-poäng.
    • Du kan också beställa en kopia av din kreditrapport från Equifax, TransUnion och Experian. Detta ger dig en mängd dokument att titta över och hjälpa dig att fånga några fel som behöver rapportering.
    • Att se ditt kreditpoäng gör att du kan hantera eventuella skulder och göra en budget för att få alla dina betalningar uppdaterade.
  • Bild med titeln Köp ett hus med dåligt kredit steg 6
    2. Kontrollera din ekonomiska historia för alla kreditpoäng Röda flaggor. Det är inte bara de råa nummer som påverkar vilken typ av hem du är berättigad att köpa. Det är anledningen till dessa nummer. Om någon av följande kredit Röda flaggor är en del av din finansiella historia, kan du behöva vänta på ett lån. Du bör också vara beredd att förklara de faktorer som orsakade dessa situationer till en långivare.
  • Sena betalningar på studielån återspeglar dåligt på din ansökan om konventionella lån, liksom FHA-lån. Om du har varit sent på en lånebetalning inom de senaste 12 månaderna, var beredd att förklara situationen.
  • En historia av brottsliga betalningar kan påverka din kreditpoäng, som kan diskvalificera dig eller öka den potentiella räntesatsen på ett lån.
  • Eventuella utestängningar eller konkurs kan på allvar påverka din kreditpoäng. Dessutom kan du behöva vänta en viss tid innan du kan ansöka om ett annat hemlån. Detta kan vara var som helst från 2-7 år baserat på omständigheterna. Prata med en långivare för att se vad dina alternativ är.
  • Bild med titeln Köp ett hus med dåligt kreditsteg 7
    3. Eliminera skulden. När långivare undersöker din kreditpoäng, är de uppmärksam på ditt skuldsättningsgrad. Helst bör detta vara under 43%, och detta inkluderar potentiella hypotekslån. Att eliminera befintlig skuld är viktigt för att förbättra ditt kreditpoäng och din chans att köpa ditt eget hem.
  • Titta på alla dina kreditkortskulder och studielån. Försök att göra en dent i dessa betalningar, även om det innebär att offra på andra delar av din budget. Ju mer skuld du kan eliminera innan du ansöker om ett lån, desto bättre.
  • Att bli av med kreditkortsskulder är ett sätt att snabbt förbättra ditt kreditpoäng snabbt.
  • Många verktyg är tillgängliga online, till exempel ReadyForzero-verktyget, som kan hjälpa dig att hantera din skuld och ge övergripande skuldnivåer ner.
  • Bild med titeln Köp ett hus med dåligt kredit steg 8
    4. Förklara din ekonomiska historia. Långivare förstår förmildrande omständigheter kan påverka din ekonomiska situation eller att ibland är dålig kredit ett resultat av en engångsfråga som du har flyttat förbi. När du ansöker om ett lån, var beredd att förklara några dåliga märken på din kreditpoäng.
  • Få så mycket stöddokumentation som du behöver, till exempel medicinska rapporter, betala stubbar, brev från chefer och kontoutdrag. Detta kan förklara brottsliga betalningar eller uppkomma en stor mängd skuld.
  • När du talar till en långivare, ge dem hela historien. Fråga om eventuella problem som de kan ha om din historia, och var beredd att ge specifika uppgifter om vad som ledde till din nuvarande kreditpoäng.
  • Metod 3 av 3:
    Försöker alternativa alternativ
    1. Bild med titeln Köp ett hus med dåligt kredit Steg 9
    1. Överväg att hyra att äga. Om du har en dålig kreditpoäng som gör långivare att hantera dig, kan hyra till egen vara en bra plan B. Det här alternativet tar dock ett gott mer tålamod, eftersom det kan ta ett tag att ansluta till rätt proffs.
    • I de flesta fall är hyresuthyrning kontrakt mellan köparen och säljaren utan att använda en utlåning. Detta gör sådana transaktioner som riskerar att bara köpa huset. Det är en bra idé att få en advokat för att granska kontraktet tills hemmet är lagligt ditt.
    • Ett idealiskt medel bör känna till den lokala marknaden, och kunna navigera några potentiella fallgropar. Välj en agent med mycket erfarenhet inom ett visst område och ett gott rykte.
    • Innan du undertecknar något, öva due diligence. Det är, gör en omfattande bedömning av hemmet och ditt kontrakt med ägaren. Ha det hem som undersöktes för eventuella problem att försäkra att husägaren inte försöker skaka av en problemegenskap på dig, och ha något kontrakt du undertecknat av en tredje part.
    • Den främsta nackdelen att hyra är att, på lång sikt, är processen dyrare. En annan con är att kontraktsspecifikationer är fuzzy och extra räntor, avgifter och betalningar betyder att många skulle vara ägare bli trött och ge upp att äga hemmet. Arbeta med ägare och fastighetsmäklare du litar på om du går den här vägen.
  • Bild med titeln Köp ett hus med dåligt kredit steg 10
    2. Överväga ägarfinansiering. Ägarefinansiering är finansieringen av en fastighetsköp direkt via den person eller enhet som säljer den. Det är ett möjligt alternativ om du inte kan få finansiering genom en konventionell hypotekslån och husägaren är öppen för att finansiera det för dig (troligt om om de har svårt att sälja fastigheten).
  • För att skydda sina egna intressen kan säljaren kräva en högre betalning än en hypotekslån skulle (20% högre är inte ovanligt).
  • Be en advokat att noga titta över kontraktet för dig. I vissa fall kan du förlora din betalning om säljaren inte betalar sin inteckning och förlorar huset. Ditt kontrakt bör ange att säljaren måste betala sina inteckning och alla ledningar för att skydda dig när du köper huset.
  • Bild med titeln Köp ett hus med dåligt kreditsteg 11
    3. Titta på subprime lån. Subprime lån fick ett dåligt rykte under bostadskrisen, men med ansvarsfull ekonomisk planering kan de eventuellt vara ett bra alternativ om din kredit betyder att du inte kvalificerar dig för ett konventionellt lån. Men du borde vara mycket försiktig med det här alternativet. Om du inte är ekonomiskt säker, kanske du vill prova andra alternativa rutter innan du tittar på subprime-alternativet.
  • Subprime lån har högre intresse och avgifter än konventionella lån, så planera i enlighet därmed. Du är ofta inte tillåtet att betala ut lånet tidigt, och intresserar priserna någon gång spik mot slutet av ett inteckning. Människor hamnar ofta i en situation där de plötsligt inte kan betala sitt lån på grund av ökat intresse och avgifter, vilket leder till avskärmning.
  • Subprime Homes, tillåter dock människor att köpa hem som annars inte skulle kvalificera sig för hemägande. Om din dåliga kredit är ett resultat av förmildrande omständigheter - som en oväntad uppsägning eller en medicinsk nödsituation - och du är nu i en ekonomisk situation som är hållbar långsiktig och du vet att du kommer att få tillgångarna att betala lånet i framtiden, Den här vägen kan fungera för dig. Men skriv aldrig igenom något pappersarbete du inte förstår. Du bör alltid ha en tredje part titta över kontrakt, men det är extra viktigt när du loggar ut på ett subprime-lån.
  • Bild med titeln Köp ett hus med dåligt kredit steg 12
    4. Köp en fixer-övre. Kreditpoäng påverkar hur mycket vi kan ta ut i lån, så sträva efter något till ett lågt pris med avsikt att fixa det över tiden. Men, som ett subprime-lån, är det bara ett bra alternativt alternativ under vissa förutsättningar.
  • Var ärlig med dig själv. Hur mycket hemreparation kan du göra på egen hand? Om du är särskilt praktisk, och kan göra många reparationer själv, kan en fixer övre vara ett fynd. Men om du måste faktor för arbetskostnaderna, som kan bli dyrt snabbt, kan det hända långt dyrare uppe än att köpa ett pricier hem.
  • Vet allt du kan om huset. Efter ditt erbjudande accepteras av säljaren, kommer en bedömare och inspektör att utvärdera hemmet och berätta vilka reparationer som kan vara nödvändiga. När du väl vet vad som behöver fixas, räkna hur mycket dessa reparationer kostar och om du har råd med dem.
  • Sikta på att köpa ett hus som är lågt eftersom det behöver vissa kosmetiska uppgraderingar snarare än en stor översyn.
  • Leta efter fixeröverdelar i goda stadsdelar, eftersom du kan få dem till marknadsvärde med tid och arbete. Ett hus i ett dåligt grannskap kommer alltid att prissättas, såvida inte grannskapet förbättras.
  • Fixer-uppers kan vara svårare att finansiera. Prata med en långivare som hjälper dig att finansiera reparationer efter stängning. Medan du kanske kan göra reparationer själv är det vanligtvis bäst att få en licensierad entreprenör att göra dem.
  • Tips

    Överväga att vänta ett år att köpa ett hus om din kredit inte är bra. Detta ger dig tid att återuppbygga din kredit och bredda dina alternativ för hemköp.
  • Var ärlig med dig själv om varför du hamnade med dålig kredit. Om det fanns misstag från din sida, försök att bli bättre om ekonomin i framtiden och medan du betalar din inteckning.
  • Om man överväger hyres- eller subprime-alternativ, kontakta juridisk representation för varje steg i processen, eftersom sådana områden är mogna med bedrägeri.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande