Hur du är glad när du inte har vänner

Om du har hittat dig själv utan vänner för ett antal skäl, ny skola, nytt jobb, nystad eller ny livsstilsförändring-du kanske undrar hur du kanske någonsin kan vara glad. Det är möjligt! Sociala förbindelser gör livet mer tillfredsställande, men det tar inte vänskap för att leda ett lyckligt liv. Lär dig hur du är glad utan vänner genom att bygga självkärlek, hålla din kalender full av positiva aktiviteter och stärka dina relationer med andra människor i ditt liv.

Steg

Metod 1 av 3:
Att vara glad om dig själv
  1. Bild med titeln Acceptera att vara lång som en tonårsflicka steg 8
1. Känna igen ditt värde. Oftast är folk beroende av vänner för validering av sina känslor. Du tror att "Sarah älskar mig, så jag måste vara fantastisk" eller "åtminstone jag är inbjuden till alla parter."Sanningen är, du borde känna dig bra om dig själv, oavsett vem dina vänner är eller hur många du har. Lär dig att validera dig själv istället för att behöva andra att göra det.
  • Till exempel, om du alltid har räknat med vänner för att hjälpa dig att göra stora beslut, försök att fatta ett beslut på egen hand genom att väga för och nackdelar.
  • Om du anser att det behövs av dina vänner gör dig viktigt, hitta andra sätt att känna sig viktiga, till exempel att recitera positiva bekräftelser eller volontärarbete.
  • Bild med titeln Deal med peer-tryck Steg 8
    2
    Starta en självhushållsregim. Skapa en lista med självhäftande aktiviteter som gör att du kan göra något bra för dig själv. Börja lägga till några av dessa aktiviteter till din kalender varje dag. Regelbunden självvård kan hjälpa dig att känna dig känslomässigt frisk - så du behöver inte lita på andra för att få dig att må bra om dig själv.
  • Försök att utföra självmassage, gör en yoga rutin, journaling eller tar din hund en promenad.
  • Du kan också försöka lista alla saker som du gillar om dig själv och läser ofta över listan.
  • Bild med titeln Känn mer attraktivt Steg 9
    3. Stödja din fysiska hälsa och välbefinnande. Visa kärlek till dig själv genom att bygga en hälsosammare livsstil. Leta efter sätt Du kan bättre stödja din hälsa och välbefinnande, som att städa upp din kost, träna oftare, kämpande stress, eller bli tillräcklig sova varje natt.
  • Start Äta hälsosammare Genom att lägga till mer grönsaker till dina måltider, förbrukar mindre bearbetade och skräpmat och dricker gott om vatten.
  • Börja en övningsregim som passar din livsstil, som att gå din hund runt kvarteret, gå eller springa på en lokal park eller spela sport.
  • Lätta stress genom att göra avkopplande aktiviteter som djupandning eller progressiv muskelavslappning.
  • Att främja fysisk hälsa och välbefinnande är något du borde göra för dig helt enkelt för att det hjälper dig att leda ett mer tillfredsställande liv.
  • Bild med titeln Undvik distraktioner Online Steg 14
    4. Påminna dig om saker du är tacksam för.Du kan hitta dig själv om att inte ha vänner eller mata in i negativa tankemönster. Tacksamhet är en bra övning för att hjälpa dig att fokusera på positiva i ditt liv istället för vad som går fel. Du kommer att känna dig lyckligare och nöjda med livet.
  • Startat tacksamhet övning där du noterar tre saker varje dag som gick bra eller att du är tacksam för. Du kan göra det i en journal eller du kan ladda ner en tacksam app i telefonens App Store.
  • Metod 2 av 3:
    Hålla dig upptagen
    1. Bild med titeln Deal med hjärtesorg (Teen Girls) Steg 13
    1. Lär dig att njuta av din ensamma tid. Om du lurar att spendera tid ensam, har du svårare att vara glad utan vänner. Gör ett engagemang för att börja älska din ensamma tid genom att spendera det gör spännande aktiviteter.
    • Till exempel, om du tenderar att tänka att spendera tid ensam är tråkig, kom upp med en lista över roliga aktiviteter du kan göra ensam. Din lista kan inkludera att gå till en konsert, binge-watching en tv-show, skapa ett DIY-hemprojekt, starta en klippbok, plantera en trädgård, läsa en bok du alltid har velat läsa och utforska nya delar av din stad eller stad.
    • Varje gång du är ensam, använd den tiden för att korsa något av din lista. Över tiden börjar du njuta av tiden ensam.
  • Bild med titeln Var populär i Middle School (för tjejer) Steg 7
    2. Gör vad du älskar. Hemligheten till ett lyckligt, uppfyllande liv spenderar dina dagar med vad du älskar. Så, använd dina dagar för att driva dina lustar och intressen. Tänk på hur du kan lägga till dessa aktiviteter i ditt dagliga liv.
  • Till exempel, om du gillar att spela piano, kan du gå med i ett band eller volontär att spela på din kyrka. Om du gillar att skriva, kan du försöka slutföra din första novell eller roman.
  • Bild med titeln vara en tomboy steg 9
    3. Utmana dig själv. Vissa människor har en tendens att blyga bort från svåra saker, men utmaningar hjälper oss faktiskt att växa och njuta av livet. Ta en titt på ditt liv och hitta små sätt att sparka upp saker på ett hack.
  • Till exempel, om du har gjort samma träningsrutin i ett år, byt ut saker genom att anmäla dig till en ny klass eller försöker en ny träningsplan.
  • Bild med titeln vara ett minnesvärt första datum steg 3
    4. Motivera dig själv med kraftfulla mål. Att ha något att se fram emot är nödvändigt för att leda ett tillfredsställande liv. Mål hjälper dig att ge dig en känsla av riktning i livet och motiverar dig att fortsätta att trycka framåt. Plus, när du korsar mållinjen, kommer du att känna dig mer genomförd och självsäker.
  • Tänk på något du har släckt i det förflutna. Ange ett litet, verkligt mål som rör det och börja arbeta mot det idag.
  • Till exempel kanske du vill spara pengar för att resa världen. Du måste ta reda på hur mycket pengar resan kräver och sedan utforma en plan för att spara det inom en viss tidsram. Använd lite av din fritid för att räkna ut det billigaste sättet att göra det här.
  • Bilden med titeln är sofistikerad (för tonåringar) Steg 5
    5. Fortsätt lära. Håll dig upptagen och förlovad med livet genom att agera som en nybörjare i allt du gör. Registrera dig för en klass eller läs en bok där du kan lära dig något helt nytt eller ens utmana gamla sätt att tänka.
  • Du kan till exempel utforska religiösa principer annorlunda än din egen, lära ett nytt språk, få ett deltidsjobb i en intressant industri, eller lyssna på musik eller läsa böcker från en annan genre.
  • Metod 3 av 3:
    Bygga andra anslutningar
    1. Bild med titeln Deal med en behövlig vän Steg 2
    1. Häng ut med dina syskon. Om du har bröder och / eller systrar, har du potentiella kandidater för vänskap. Dessa människor har känt dig hela ditt liv och förstår förmodligen dig mycket bättre än du tror. Nå ut till dem och försök att stärka bindningen du delar.
    • Till exempel, om du har en syster som flyttas till college, kan du komma överens om en vanlig tid att skype varandra och komma ikapp. Om dina syskon fortfarande bor i närheten (eller under samma tak), försök att starta en ny tradition, som att äta söndagsmiddag tillsammans.
  • Bild med titeln Adoptera ett barn av ett annat tävlingssteg 16
    2. Tillbringa kvalitetstid med dina föräldrar. Om du inte har vänner, kan du fortfarande ha friska relationer med andra människor i ditt liv, särskilt dina föräldrar. Detta förhållande kanske inte är en av jämställdhet, men du kan dela en hobby, uttrycka dina känslor för dem och spendera kvalitetstid med dem.
  • Lär känna din mamma och / eller pappa bättre och leta efter gemensamma intressen. Ställ frågor, som "Vad är din favorit TV-show?"Eller" Vill du se ett spel tillsammans i helgen?"
  • Tillbringa kvalitetstid med dem genom att göra aktiviteter tillsammans som att tvätta bilen eller dela en måltid.
  • Bild med titeln Skriv en konstitution för ett klubbsteg 5
    3. Gå med i en klubb eller organisation. Att inte ha vänner betyder inte att du måste stänga av dig från resten av världen. Det betyder inte att du inte kan försöka vara mer socialt. Göra ett försök att ansluta till andra som har liknande intressen genom att bli medlem i en klubb eller en organisation.
  • Till exempel, om du är kreativ, kan du gå med i konstklubben på din skola eller delta i kören i din kyrka om du gillar att sjunga.
  • Bild med titeln Hjälp förändra världen Steg 6
    4. Hjälpa till i ditt samhälle. Volontärarbete är ett bra sätt att ge tillbaka och smida nya sociala förbindelser med människor i ditt område. Du kanske inte nödvändigtvis utvecklar en vänskap med dessa människor, men spendera tid med dem kan hjälpa dig att känna sig mindre ensam.
  • Överväg att anmäla sig till jobbet i ett soppkök, läser till barn på biblioteket eller organisera en rengöringshändelse i ditt samhälle.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande