Hur man utvecklar produktiva vanor

Det kan vara typ av utmanande att tvinga dig att starta en massa produktiva vanor ute av ingenstans. Lyckligtvis, med några mindre förändringar i din miljö och arbetsflöde, kan någon ställa scenen för framgång. Allt som krävs är lite förberedelse och en hälsosam dos av positivt tänkande att bli den mest produktiva versionen av dig själv. Med rätt inställning och lite ansträngning kommer du att korsa uppgifterna från din att göra lista snabbare än du kan skriva ut dem!

Steg

Metod 1 av 11:
Använd en daglig planerare.
  1. Bild med titeln Utveckla produktiva vanor Steg 1
1. Kartlägga din dag ut kommer att hålla dig fokusera på vad som är viktigt. Att vara produktiv har mer att göra med organisation än ansträngning, så sätt 5-10 minuter åt sidan varje natt (eller morgon) för att kartlägga hur du ska spendera dagen framför dig. Fyll på morgonen med dina mest känsliga eller viktiga uppgifter och avsätta tid för e-post, organisation och raster.
  • Ange konkreta mål för varje dag. Välj 3 viktiga uppgifter som du vill åstadkomma och reservera minst 90 minuter för att ta itu med dessa mål.
  • Om du vill bygga ditt dagliga schema på morgonen, gå upp 5-10 minuter tidigare än vad du normalt skulle göra tid för det. Produktiva dagar börjar inte med ett rusat morgonschema!
  • Bryta dagen ner i sektioner så att du inte spenderar timmar på samma plats eller gör samma sak. Att flytta runt regelbundet och blanda saker gör det lättare att upprätthålla fokus hela dagen.
Metod 2 av 11:
Håll dig borta från din telefon.
  1. Bild med titeln Utveckla produktiva vanor Steg 2
1. Om du inte väntar på ett viktigt samtal, håll telefonen på tyst. Det är super lätt att bli distraherad av slumpmässiga texter, meddelanden och sociala medier. Om du fångar dig själv procrastinating i telefon, sluta. Du är mest produktiv när du är fokuserad och engagerad i vad du försöker åstadkomma, så att minimera de mest uppenbara distraktionerna är viktigt.
  • Om du är tvungen att kontrollera sociala medier finns det appar du kan ladda ner för att låsa dig ur ditt konto del av dagen eller efter att du har rullat ett tag.
  • Du kan alltid lämna din telefon i ett annat rum eller i skrivbordslådan om du verkligen vill nolla på något.
Metod 3 av 11:
Declutter ditt hem eller arbetsyta.
  1. Bild med titeln Utveckla produktiva vanor Steg 3
1. Ett rent skrivbord och organiserat hem hjälper dig att hålla dig fokuserad. Chaos har ett sätt att dra din uppmärksamhet bort från vilken uppgift du försöker slutföra. I slutet av varje dag, spendera några minuter att kasta ut skräp, lägga bort saker och organisera din arbetsyta eller hem för att bli av med röran. Om du vaknar till ett rent hem eller dyker upp på jobbet till ett minimalistiskt skrivbord, det blir lättare att bygga friska vanor.
  • Uttrycket "Out of Sight, Out of Mind" fungerar också det andra sättet. Folk tenderar att lockas till vad som är framför dem. Om det finns en stack av viktiga filer måste du ta itu med sittande på ditt skrivbord, håll dem ut och ta allt annat av ditt skrivbord.
Metod 4 av 11:
Slutföra viktiga uppgifter före lunchen.
  1. Bild med titeln Utveckla produktiva vanor Steg 4
1. De flesta människor är mer produktiva på morgonen, så gör viktiga uppgifter tidigt. Om ditt mål för dagen är att gå livsmedelsbutik, lägg inte av det till 8 pm när du är trolig att vara trött. Om du vill kasta en ny tjänst till några viktiga kunder, gör dessa samtal eller schemalägga de möten före middagen. På det här sättet måste du inte kämpa av någon eftermiddagsstrughet när du försöker få saker gjort.
  • Inte bara kommer du att få de viktigaste sakerna genom att schemalägga din dag på det här sättet, men den tidiga känslan av prestation hjälper dig att behålla momentum under hela dagen.
  • Om du kämpar för att behålla din energi senare på dagen och du inte är på jobbet, ta en kort vila. En 20-minuters nap är ett utmärkt sätt att sätta dig tillbaka till ett produktivt huvudrum.
Metod 5 av 11:
Fokusera på en sak i taget.
  1. Bild med titeln Utveckla produktiva vanor Steg 5
1. Multi-tasking är sällan ett produktivt sätt att gå om saker. Du är mer benägna att få saker gjort om du ägnar dig all energi till en enda uppgift i taget. Stäng av radion på jobbet, stäng av TV: n medan du studerar, och dela inte upp din tid mellan att svara på e-post och andra arbetsrelaterade uppgifter. När du byter fram och tillbaka mellan olika aktiviteter, förlorar du mycket energi som din hjärna återkalibrerar för den nya uppgiften. Denna typ av jonglering är inte en hälsosam vana för produktivitet.
  • Du är mest produktiv när du är i det flödet där tiden flyger och du är helt och hållet förbrukad med vad du gör. Det är mycket svårare att komma in i det tillståndet om du ständigt hoppar mellan 2-3 olika saker.
Metod 6 av 11:
Hitta värdet i de tråkiga grejerna.
  1. Bild med titeln Utveckla produktiva vanor Steg 6
1. Det är svårt att vara produktivt om du tror att du gör något meningslöst. Börja trycka dig själv för att hitta betydelsen i varje enskild sak du gör innan du börjar. Till exempel, om du bara fyller i ett tidtabell för arbete, påminna dig om att du hjälper ditt företag att hålla dig ansvarig. I sin tur hjälper det dig att vara produktiv på jobbet, och du vill vara produktiv! Du kan till och med binda allt tillbaka till ditt företags uppdrag och påminna dig själv varför det är viktigt också.
  • Hitta värde i de små grejerna förbättrar också din totala attityd. Om du går runt hela dagen känner du att du slösar bort din tid, kommer du aldrig att få något gjort!
Metod 7 av 11:
Ta en kort paus varje timme.
  1. Bild med titeln Utveckla produktiva vanor Steg 7
1. Lägg åt sidan 5-10 minuter för att ladda batterierna varje timme. Stå upp och sträcka, steg utanför för en frisk luft, eller gå runt i korridoren i några minuter. Bortsett från det faktum att detta kommer att hjälpa dig att komma tillbaka till uppgiften att känna sig laddad, kommer det också att ge din kropp en paus från att sitta eller stirra på en skärm för länge beroende på vad du har gjort.
  • Många produktiva människor är en stor fan av Pomodoro-tekniken. Här arbetar du i en serie intensiva brister genom att spendera 25 minuter med inriktning på en uppgift och sedan ta 5 minuter av. Detta kan vara ett bra alternativ om du befinner dig att förlora momentum efter var 35-45 minuter eller så.
Metod 8 av 11:
Göra en daglig 5-minuters investering.
  1. Bild med titeln Utveckla produktiva vanor Steg 8
1. Börja små och låt lilla beteenden snöboll i vanliga vanor. Tvinga dig att spendera bara 5 minuter om dagen på ett nytt beteende. Nästa vecka, dubbel den. För nästa vecka eller två, håll dig till den 10-minuters-en-dagsregeln. Efter några veckor kommer din hjärna att vara så vanligt att spendera 10 minuter på den här uppgiften att det blir vana. Detta är ett fenomenalt sätt att få dig att bygga små procedurvanor, som att träna på morgonen eller meditera varje eftermiddag.
  • Det kan vara svårt att trycka igenom den första veckan om du inte är van vid att göra något, men hålla med det! Det blir bara lättare över tiden.
  • Att slutföra din lilla vana samtidigt varje dag kommer också att hjälpa till att göra ditt beteende till en vana.
Metod 9 av 11:
Koppla av på dina dagar.
  1. Bild med titeln Utveckla produktiva vanor Steg 9
1. Om du aldrig tar ledig tid, kommer du att bränna dig själv. Se till att du lägger bort tid för att umgås med dina vänner och familj, hämta den boken du har menat att läsa och göra saker som du aktivt tycker om. Om du ständigt driver dig själv för att uppnå uppgift efter uppgiften, kommer du att springa dig i marken. Chilling ut på dina dagar är viktigt om du ska vara produktiv!
  • Om du ska försöka implementera ett nytt system eller vana, ta en semester eller långhelg för att få lite avkoppling i. Det finns några bevis för att det är lättare att bygga en ny vana efter en lång tid av avkoppling.
Metod 10 av 11:
Ta hand om din kropp.
  1. Bild med titeln utveckla produktiva vanor steg 10
1. Ät en hälsosam kost, håll ett vanligt sömnschema och träna regelbundet. Gör ditt bästa för att hålla sig till en balanserad diet full av magert protein, grönsaker och hela korn. Syfte att få 8 timmars sömn varje natt och försök att gå och lägga sig samtidigt varje dag. Försök att få minst 150 minuters övning i veckan i form av löpning, cykling eller tyngdlyftning för att lindra stress och mår bra om dig själv!
  • Det är omöjligt att bygga produktiva vanor om du inte mår bra. Att ta hand om din kropp är viktig för din övergripande hälsa, men det är också extremt viktigt om du vill vara en produktiv person.
  • Ta hand om ditt sinne och själ också! Meditation och yoga är bra sätt att hålla sig mentalt och känslomässigt friska.
Metod 11 av 11:
Belöna dig själv för att bygga produktiva vanor.
  1. Bild med titeln Utveckla produktiva vanor Steg 11
1. När du förbättrar din övergripande produktivitet, belöna dig själv för att hålla fast vid det. När du fyller i din planerare för dagen, ta en minut eller två för att njuta av en varm kopp kaffe. När du är klar med att lämna in dessa rapporter på morgonen, äta en liten bit godis. Att ge dig själv regelbundna, små belöningar för att klibba med dina produktiva vanor är viktigt för att göra de vanliga permanenta.
  • Dags dina raster så att du tar dem direkt efter att du har avslutat en produktiv uppgift. Breaks är ett bra sätt att belöna dig själv och du måste ändå ta regelbundna raster. Det är en win-win!

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

Tips

Det kan ta några månader för ett beteende att få fart och bli en vana. Ge inte upp strax efter några dagar!
  • Skapa en "klockning ut" ritual genom att göra samma sak varje dag innan du slutar arbeta. Människor pratar om vikten av att börja dagen, men avslutar ditt arbete på samma sätt varje dag hjälper dig att komprimera och behålla ett tydligt huvudutrymme.
  • Det finns väldigt lite bevis som arbetar längre timmar kommer att göra dig mer produktiv. Människor tenderar att naturligtvis sprida sina uppgifter över en längre tid om de har det i huvudet att de arbetar sent, så oroa dig inte för att vara den sista ut ur kontoret!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande