Hur man fokuserar

Förbättring av ditt fokus kan göra dig till en bättre student eller anställd såväl som en lyckligare och mer organiserad person. Om du vill förbättra ditt fokus måste du lära dig att undvika distraheringar och att förberedas med en fokusfylld spelplan innan du ställer ut för att uppnå en uppgift. Om du vill veta hur man fokuserar som en laser, följ bara dessa steg!

Steg

Del 1 av 4:
Bli organiserad
  1. Bild med titeln Focus Steg 1
1. Gör en att göra-lista. Om du vill fokusera bättre måste du göra en att göra-lista varje dag så att du har en konkret lista över saker att kolla när du är klar och känner dig mer riktning för att uppnå dina mål. I stället för att sitta runt mållöst, har du en lista med mål framför dig, och kommer att känna en känsla av stolthet när du får dem gjort.
  • Skriv ner minst tre saker du behöver göra den dagen, tre saker du behöver göra gjort nästa dag och tre saker som behöver bli gjort den veckan. Ta itu med de saker du behöver göra den dagen först, och känner sig fulländad om du har tid att få ett start och jobba på de andra uppgifterna.
  • Belöna dig själv med pauser. Ge dig själv en liten paus varje gång du kontrollerar ett annat objekt av din att göra-lista.
  • Försök att göra alla små uppgifter, till exempel att få matvaror, så snart du kan. Detta kommer att begränsa din lista och kommer att se till att du gör alla de mindre uppgifterna först. Var inte lat och förhastat de små sakerna!
  • Bild med titeln Focus Steg 2
    2. Prioritera dina uppgifter. Kom ihåg att göra de mest kreativa eller svåra uppgifterna på morgonen, när du är full av energi och motivation. Spara de enklare sakerna, som schemaläggningsmöten, arkivering av gamla papper, eller städar ditt arbetsutrymme, för eftermiddagen, när du känner dig mer dränerad.
  • Slå inte av den svåraste uppgiften fram till slutet av dagen, eller du kan upptäcka att det kommer att spilla till nästa dag.
  • Bild med titeln Focus Steg 3
    3. Håll ett organiserat utrymme. Att hålla ett organiserat utrymme är nyckeln till att kunna fokusera. Fokusering är mycket lättare om du vet exakt var allt på ditt kontor, bibliotek skrivbord, ryggsäck eller allmän arbetsyta är. Att ha ett organiserat utrymme kommer att spara dig otaliga tid när du behöver hitta något, och det kommer att hålla dig mer motiverad för att få arbete gjort.
  • Rensa något som inte fungerar - Relaterat från din arbetsyta. Bortsett från några bilder på ditt arbetskontor, bör allt du behåller vara relaterat till jobbet, oavsett om det är papper, en häftapparat eller en uppsättning pennor.
  • Lägg bort din mobiltelefon om du inte behöver det att fungera. Du kan kontrollera det varje timme eller två, men håll inte ut det på ditt skrivbord, eller du kommer att bli frestad att titta på det hela tiden.
  • Ha ett organiserat arkiveringssystem. Att veta exakt var alla dina dokument är kommer att spara dig Tons tid hela dagen.
  • Bild med titeln Focus Steg 4
    4. Hantera din tid. Hantering av din tid är en viktig del av att vara fokuserad. När du startar en ny arbetsdag och skriv din att göra-lista, skriv hur länge du tycker att det kommer att ta för att utföra varje uppgift bredvid uppgiften, så att du har en känsla av vad din dag kommer att se ut. Försök att göra de mest tidskrävande sakerna först så att du kan få dem ur vägen.
  • Ange rimliga förväntningar för varje uppgift. Du borde inte ge dig tjugo minuter att göra något som borde ta en timme. Annars kommer du bli besviken när du inte uppnår dina mål.
  • Om du avslutar en uppgift tidigt, använd den tiden för en snabb paus. Detta kommer att motivera dig att få mer arbete gjort.
  • Bild med titeln Focus Steg 5
    5. Pluggen bryts in i ditt schema. Att ta raster är lika viktigt som att hålla sig på uppgiften. Om du planerar din dag för att inkludera sprickor av produktivitet följt av korta pauser, så blir du mycket mer fokuserad än om du bara spenderar hela dagen "ungefär" Arbeta utan att ta några reella raster.
  • Ge dig själv minst 10 till 20 minuter för att ta en paus efter varje timmes arbete. Du kan använda den här tiden för att ringa ett samtal, svara på en väns e-post, eller gå ut för att få en kopp te.
  • Belöna dig själv med pauser. Använd pauserna som en motivation för att få arbete gjort. Om du tänker, "Jag kan ha en läcker smoothie när jag är klar med det här dokumentet," Då blir du mycket mer motiverad än om det inte finns något positivt i horisonten.
  • Använd en av pauserna för att få lite mild motion. Att bara ta en snabb 15 minuters promenad eller gå upp fem trappor och sedan tillbaka kommer ditt blod att gå och kommer att få dig att känna dig mer alert och energiserad.
  • Ta en paus för att få lite frisk luft. Spendera inte hela dagen tillsammans på ditt kontor eller hem. Gå ut för att andas i lite frisk luft, fånga en morgonbris, eller låt solljuset slå ditt ansikte och du kommer att känna dig mer fokuserad och redo att komma tillbaka till jobbet.
  • Del 2 av 4:
    Förbättra ditt fokus
    1. Bild med titeln Focus Steg 6
    1. Bygga upp din fokusuthållning. Varje person kan börja med en viss mängd "Fokusstamina" Men var säker på att det här är något som kan förbättras över tiden. Att bygga din fokusutbyte, ge dig bara en viss tid - säg, 30 minuter - att göra ingenting annat än att arbeta med en viss uppgift. När den tiden passerar, se hur länge du kan fortsätta innan du slutar, oavsett om det är bara fem minuter eller en annan halvtimme.
    • Om du upprepar den här processen ser du att du kan fokusera på bara en uppgift mycket mer än du trodde. Fortsätt tills du känner att du måste sluta, och försök att fokusera längre nästa dag.
  • Bild med titeln Focus Steg 7
    2
    Meditera. Meditering är inte bara ett bra sätt att slappna av, men om du mediterar bara 10 till 20 minuter varje dag, kommer du långsamt att förbättra ditt fokus. När du mediterar kommer du att fokusera på att rensa huvudet och koncentrera dig på din kropp och andetag. Du kan enkelt överföra dessa färdigheter för att rensa huvudet och fokusera på arbetet framför dig. Du kan meditera när du först vaknar eller att vinda ner före sängen, eller till och med under båda tiderna.
  • Hitta bara ett bekvämt säte och placera dina händer på knäna eller knä.
  • Arbeta med att koppla av din kropp, en del i taget, tills alla delar av din kropp är avslappnad.
  • Bild med titeln Focus Steg 8
    3. Läs mer. Läsning är ett bra sätt att bygga upp ditt fokus. Försök läsa något utan att stoppa i bara trettio minuter och bygg långsamt din uthållighet att läsa i en timme eller till och med två timmar med bara korta raster. Att kunna fokusera på materialet framför dig, oavsett om du läser en romansk roman eller en biografi, hjälper dig att lära dig att fokusera på ditt arbete.
  • När du läser frågar du dig själv några få sidor för att se till att du förstår vad du läser och att du placerar all din koncentration och energi i materialet.
  • Läsning på morgonen är ett bra sätt att vakna upp ditt sinne, och läsa i sängen är ett bra sätt att vinna ner före sänggåendet.
  • Gör ett mål att läsa i trettio minuter om dagen och titta på tv i trettio mindre minuter. Den koncentration du bygger upp från läsning kan skadas av den koncentration som du kan förlora från att titta på en tv-show med många reklamfilmer.
  • Försök att blockera alla distraktioner medan du läser. Håll telefonen på tyst och om du vill, berätta för dina familjemedlemmar att inte störa dig medan du läser. Detta kommer inte bara att bygga upp din koncentration och fokus utan också hjälpa dig att absorbera orden som skrivs på sidan före dig.
  • Bild med titeln Focus Steg 9
    4. Multi-uppgift mindre. Även om många tror att multi-tasking är ett bra sätt att uppnå mål snabbare och att få två eller tre saker som görs omedelbart, är multi-tasking faktiskt skadligt för din koncentration. När du är multi-uppgift, kanske du tror att du blir mer klar, men du lägger inte all din fokus och energi i någon uppgift, som faktiskt skadar din koncentration.
  • Arbeta med att få bara en sak gjort i taget och du får se att du får det här gjort mer snabbt.
  • Chattar med dina vänner online medan du får jobb är en av de värsta formerna av multi-tasking. Chattar med en vän kan sakta din produktivitet nere med hälften.
  • Om du arbetar hemma, undvik frestelsen att göra sysslor medan du arbetar eller studerar. Du kan få disken tvättas, men du kommer att sakta ner dig själv.
  • Del 3 av 4:
    Vara förberedd
    1. Bild med titeln Focus Steg 10
    1. Reflektera. Har du någonsin tillbringat en hel dag "arbetssätt" och undrade då hur du lyckades åstadkomma nästan ingenting? Om det här har hänt med dig, bör du reflektera över erfarenheten innan du hoppar in i en annan lika oproduktiv dag. Innan du börjar arbeta, bör du skriva ner alla de saker som var och fungerade inte under din studie eller arbetssession för att se till att ha en bättre upplevelse.
    • Var du tänkt att studera, men tillbringade hela tiden att skvallra med din studie kompis? Då borde du studera solo nästa gång.
    • Har du jobbat på ditt kontor, men tillbringade verkligen hela dagen med att hjälpa dina kollegor istället för att få något arbete gjort för dig själv? Sedan nästa gång bör du vara mindre hjälpsam och lite mer självisk.
    • Slösa du hela din dag läslade slumpmässiga artiklar som människor postade på Facebook, G-chattar med dina vänner, eller texting med dina vänner om vad du ska göra den natten? Det är bättre att göra de sakerna efter arbetsdagen är klar.
    • Innan du börjar din arbetsdag, skriv ner vad det var som höll dig från att uppnå dina mål, så att du är mindre benägna att göra samma misstag.
  • Bild med titeln Focus Steg 11
    2. Ha en fast pre-work rutin. Oavsett om du ska till biblioteket eller på väg till kontoret för en åtta timmars arbetsdag är det viktigt att ha en solid rutin innan du börjar arbeta så att din dag börjar på rätt fot och du är mer motiverad för att få allt Gjort.
  • Få tillräckligt med sömn. Vakna och gå och lägg dig runt samma gång varje dag, så att din kropp känner sig varna och uppdateras när du står upp, inte groggy och trött.
  • Ät en hälsosam frukost. Frukost är verkligen den viktigaste måltiden på dagen, så du borde äta tillräckligt för att ha energi att börja arbeta, men inte så mycket att du känner dig trög eller bogged. Ät hälsosamma kolhydrater som havregryn eller vete spannmål, proteiner som ägg eller magert kalkon, och några frukter eller grönsaker för att få din dag igång.
  • Göra tid för lite snabb träning. Bara 15 till 20 minuters promenad, lätt aerobics, eller sit-ups och bukövningar kommer att få ditt blodpumpa utan att göra dig trött.
  • Titta på ditt koffeinintag. Även om kaffe kan skaka dig vaken, försök att inte ha mer än en kopp om dagen, eller du kommer att krascha vid middagstid. I stället växla till ett lågt koffein-te, eller till och med avvänja dig av koffein helt, om du verkligen vill ha en produktiv dag.
  • Bild med titeln Focus Steg 12
    3. Välj rätt tid och plats. Även om du kanske inte har lyxen att välja när du ska börja och avsluta din arbetsdag om du arbetar på ett traditionellt kontor, om du har lite flexibilitet, bör du börja arbeta när du känner dig mest uppmärksam och väljer en miljö som hjälper dig arbeta.
  • Kom ihåg att allas mest produktiva timme är annorlunda. Vissa människor är mest produktiva när de först vaknar, medan andra behöver lite mer tid att bli bosatta innan de verkligen känner sig varna. Välj den tid då din kropp är mest redo att säga, "Nu går vi!" och inte, "Låt oss."
  • Det är viktigt att hitta rätt arbetsmiljö för dig själv. Vissa människor fungerar bäst från hem eftersom de känner sig mest bekväma där, medan andra känner sig mer motiverade när de är i en kafé eller ett bibliotek där alla jobbar.
  • Bild med titeln Focus Steg 13
    4. Förutse dina behov. Om du vill vara så fokuserad och produktiv som möjligt, bör du förutse dina behov innan du börjar studera, eller ditt sinne kommer att börja vandra om din kropp vill göra något annat än arbete.
  • Var beredd med friska snacks som nötter, äpplen, bananer och morotpinnar för att hålla dig istället för att gå ut till automaten.
  • Alltid hydrera. Oavsett var du går, bör du ta med en flaska vatten för att hålla din kropp uppdaterad.
  • Ta med eller bära lager av kläder. Om rummet där du arbetar är för varmt eller för kallt, bör du vara beredd att ta av några lager eller kasta på en scarf eller en tröja. Du vill inte förlora ditt fokus eftersom du svettar eller skakar och inte kan göra någonting åt det.
  • Del 4 av 4:
    Undviker distraktioner
    1. Bild med titeln Focus Steg 14
    1. Undvik distraktioner online. Internet kan fyllas med intressant och värdefull information, men när det gäller att få arbete kan det vara en stor tid - suga. Om du verkligen vill få jobb, måste du undvika social media och chatta med dina vänner under hela din arbetsdag, och för att kontrollera din e-post bara några gånger om dagen om du verkligen behöver.
    • Om du upptäcker en intressant artikel, berätta att du kan läsa den under din schemalagda break-tid - men inte tidigare.
    • Undvik att skicka personliga e-postmeddelanden medan du arbetar. Detta kommer att distrahera dig och brukar ta mycket längre tid än du tänkte.
    • Om du inte verkligen behöver Internet för arbete, koppla bort din trådlösa helt. Du kan återansluta det varje timme eller två för att checka in i.
    • Att undvika online distraktioner tar helt tid. Om du kontrollerar din Facebook och e-post varje femton minuter, börja med att kolla det var 30: e minut, och se om du kan arbeta för att kontrollera det bara två eller tre gånger om dagen, eller för att undvika Facebook helt och hållet.
    • Om du behöver Internet till jobbet, försök att inte hålla mer än fem flikar öppna i taget. Fokusera på vad du behöver läsa och gå vidare. Om du har för många sidor öppna på en gång kommer ditt sinne att vara i multi-task-läge.
  • Bild med titeln Focus Steg 15
    2. Bli inte distraherad av andra människor. Andra människor är en stor distraktion, oavsett om du arbetar på ett kontor eller ett bibliotek. Låt dem inte hålla dig från att åstadkomma dina mål. Även om det kan vara frestande att umgås när du ska arbeta, kommer det att sakta ner dig och få dig att arbeta längre.
  • Låt alla om du vet hur viktigt det är att du får ditt arbete, oavsett om du arbetar nära din familj eller dina kollegor. De kommer att vara mindre benägna att vara i om de ser hur begått du är.
  • Ta inte personliga telefonsamtal eller textmeddelanden om inte det undviks. Berätta för dina vänner och familj att bara kontakta dig medan du arbetar om det är väldigt viktigt, och du får mindre meddelanden.
  • Om du har en studie kompis eller en studiegrupp, se till att alla stannar på uppgift. Du kan även klappa händerna en gång varje gång människor går av uppgiften för att fungera som en påminnelse om hur viktigt det är att vara fokuserat.
  • Bild med titeln Focus Steg 16
    3. Bli inte distraherad av din miljö. Varje arbetsmiljö kan vara distraherande om du tillåter det att komma till dig. Men om du har rätt tankegång, kan du använda nästan alla arbetsmiljö till din fördel. Så här ska du göra:
  • Om du arbetar på ett högt och offentligt ställe, investera i några buller-avbryta hörlurar eller lyssna på musik utan texter att bo fokuserade.
  • Om du sitter bredvid någon som pratar i sin telefon, eller två vänner som är högt engagerade i konversation, flyttar sig från dem, även om du är bosatt i din plats.
  • Om du arbetar någonstans där en tv är på, titta inte upp på det mer än en gång i timmen, eller du kan sugas in.
  • Bild med titeln Focus Steg 17
    4. Stanna motiverad. Om du vill undvika distraheringar och fokusera mer, är det bästa sättet att vara motiverad för att avsluta din uppgift. Du bör skriva ner varför du är motiverad att få ditt arbete gjort, och titta ner på den anledningen flera gånger om dagen, för att påminna dig själv varför det är viktigt att fokusera och inte frestas av en distraktion.
  • Tänk på vikten av ditt arbete själv. Berätta för dig själv att om du betygsätt papper är det viktigt att ge dina elevernas feedback. Om du förpackar ett projekt är det viktigt för ditt företags framgång.
  • Betrakta dig själv. Vilken personlig fördel kommer du att få från att få jobbet gjort? Om du studerar för ett test, så kan du få en bra betyg och öka din CGPA. Om du förseglar en viktig affär med en klient, kanske du kan få en kampanj.
  • Tänk på de roliga sakerna som väntar när arbetet är klart. Påminn dig om de roliga sakerna du kan göra när uppgiften är klar, oavsett om det tar en kvälls yogaklass, hamnar med en gammal vän över glass, eller har en trevlig, avkopplande måltid med din betydande andra.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Övning hjälper ofta till att förbättra fokus. En 20-minuters jog tar inte mycket lång och kan fungera underverk.
  • Musik kan hjälpa dig att fokusera - bara inte bli för distraherad eller fångad i musiken. Försök att inte lyssna på musik med texter. Lyrics kan vara distraherande.
  • Om du älskar att spela musik medan du arbetar, prova ett softtrack. De är sammansatta att vara bakgrundsmusik och förbättra ditt fokus.
  • En lång uppmärksamhet spänner hjälper också. För att säkerställa att du inte utvecklar en kort uppmärksamhet, spenderar du inte mycket tid på aktiviteter som avleder din uppmärksamhet varje några sekunder. Dessa typer av aktiviteter tränar din hjärna för att bara fokusera på uppgifter under en kort tid, vilket gör det svårt att fokusera. Några exempel på dessa aktiviteter texter i chattrum och videospel.
  • Hitta en specifik plats eller en specifik tid för att göra det arbete som behöver fokusera. Som ett exempel kan du få en studiebord som är inställd i ditt rum bara för att studera.
  • Försök att få ditt sinne så avslappnad som möjligt. Undvik att tänka eller ha spänning om någonting eller någon.
  • Varningar

    Oförmågan att fokusera är inte alltid på grund av brist på motivation eller orsakad av lättja. Vissa medicinska tillstånd, som ADHD, kan fysiskt hindra någon från att fokusera, så om du har försökt allt att fokusera men ingenting kommer att hålla dig från att vara distraherad, kan du behöva söka professionell hjälp.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande