Hur man hämtar på dina läxor

Tyvärr kan det vara väldigt lätt att falla bakom läxan. Att vara sjuk eller ha många ansvarsområden utanför skolan kan ofta leda till att arbetet hämtas. Men du borde inte panik! När du har kommit med en handlingsplan och räknat ut hur man är produktiv när du gör ditt arbete, kan du komma ikapp med dina läxor på nolltid!

Steg

Metod 1 av 3:
Gör en plan
  1. Bild med titeln hämta på dina läxor Steg 1
1
Göra en huvudlista av alla de saker du behöver göra och när. Detta kommer omedelbart att hjälpa dig att rensa huvudet och ge dig en solid uppfattning om vilken typ av situation du är i. Var noga med att skriva datum för varje uppgift eller uppgift på din lista, liksom.
  • De objekt du lägger till i den här listan ska innehålla dina läxor, kommande tester och quizzer, och eventuella extracurricular ansvarsområden du också har.
  • Rita upp den här listan på din dator för bästa resultat, eftersom du ständigt korrigerar eller lägger till saker till det.
  • Bild med titeln hämta på ditt läxa Steg 2
    2. Organisera uppgifterna på din huvudlista i prioritetsordning. Placera de viktigaste uppdragen eller de som är förekommande högst upp i listan. Om du skrev ut din lista på papper och inte kan ändra objektens ordning, använd olika färghöjdare till färgkod din lista.
  • Till exempel markera de viktigaste uppgifterna med en gul highlighter, de måttligt viktiga med en grön highlighter och de minst viktiga med en blå highlighter.
  • Om du inte är säker på hur du prioriterar ett objekt, fråga din lärare eller dina föräldrar som uppdrag eller uppgift borde fyllas i först.
  • Bild med titeln Fånga upp på dina läxor Steg 3
    3. Skapa ett schema för att slutföra varje uppgift under en viss tid. Uppskatta hur länge varje uppgift tar dig att slutföra, markera sedan de timmar eller dagar som du kommer att använda för att slutföra varje uppgift. Se till att du kommer att slutföra varje uppdrag innan det är förfallet.
  • För att uppskatta hur länge ett uppdrag tar att slutföra, titta på alla de enskilda komponenterna i uppdraget (e.g., Alla frågor om dina läxor), uppskattar hur länge det skulle ta för att göra varje komponent, lägg sedan till all denna beräknade tid tillsammans.
  • För bästa resultat, skriv ut det här schemat i en planerare eller en kalender som du normalt använder för att spåra dina dagar.
  • Om någon uppgift eller uppgift inte redan har en tidsfrist, ge den en. Välj ett datum som du vill ha uppdraget från din att göra-lista och använda det som din tidsfrist, så länge det är en rimlig tid för att göra ditt uppdrag.
  • Om du är bakom på många skoluppgifter, försök att ta en helg och vända den till en "läxa reträtt." Du kan arbeta med alla dina uppdrag tills de är färdiga, men gör dagarna hanterbara genom schemaläggning i raster, snacks, belöningar och energiserare hela dagen.
  • Bild med titeln hämta på ditt läxa Steg 4
    4. Var noga med att lägga till några nya uppdrag till huvudlistan. Du kommer inte att bli fast med allt ditt arbete om du försummar det arbete du är tilldelad i nutiden. Sätt in dina nya uppdrag i rätt plats i din lista baserat på deras prioritet.
  • Till exempel, om du får ett uppdrag en morgon som beror på slutet av dagen, lägg till den uppgiften till din lista någonstans nära toppen.
  • Bild med titeln hämta på dina läxor Steg 5
    5. Bryt dina uppdrag i mindre, hanterbara bitar. Skapa "mini-uppdrag" som adresserar de enskilda komponenterna i en större uppgift och att du kan fokusera på en i taget. Att göra detta hjälper dig att hålla dig från att känna dig överväldigad av ditt arbete och ge dig en starkare känsla av prestation när du avslutar varje mini-uppgift.
  • Om du till exempel måste skriva ett forskningspapper kan MINI-uppdragen för den här uppgiften välja ditt ämne, undersöka ditt ämne, skapa en skiss för ditt papper och sedan skriva papperet.
  • Var noga med att ställa in "mini deadlines" för var och en av dessa mini-uppdrag, också.
  • Metod 2 av 3:
    Stanna produktiv
    1. Bild med titeln hämta på ditt läxa Steg 6
    1. Gör dina läxor i a distraktionsfri zon. Du måste kunna koncentrera För att vara så produktiv som möjligt. Håll dig borta från allt som kan stjäla din uppmärksamhet, till exempel din telefon, TV- eller spelenheterna.
    • Om du måste ta med din telefon, stäng av den och lägg den i väskan någonstans kan du inte se den. Om du håller det i fickan, kommer det bara att fresta dig att titta på det när du arbetar.
    • Om du arbetar runt andra människor, be dem att inte störa dig tills du inte längre arbetar.
  • Bild med titeln hämta på ditt läxa Steg 7
    2
    Lägg åt sidan en dedikerad tid För att arbeta på dina uppdrag varje dag. Detta borde vara dags att du bara kan spendera på dina läxor, istället för andra aktiviteter som du normalt gör på dagen. Försök att ge dig åtminstone en timme varje dag, om inte mer, helst under den dag då du känner dig mest produktiva.
  • Till exempel, om du gör ditt bästa arbete på morgonen, lägg åt sidan en timme strax efter att du vaknat varje dag för att arbeta på dina läxor.
  • Syfte att ge dig mer än 1 timme varje dag om du kan arbeta med att bli fast. Men om du kämpar för att hitta tiden att arbeta på skolarbete, är 1 timme den minsta tid som du bör avsätta varje dag för arbete på uppdrag.
  • Bild med titeln hämta på ditt läxa Steg 8
    3. Se till att du har allt du behöver innan du börjar en arbetssession. Ta med din penna, penna, dator, böcker och allt annat du kanske behöver för din session. Att ta tid kommer det här i förväg inte bara att ge dig extra tid, men se till att sessionen är mindre stressig.
  • Om du planerar att arbeta längre än en timme, överväga att föra lite mat och vatten med dig också.
  • Bild med titeln hämta på ditt läxa Steg 9
    4. Arbeta på endast en uppgift i taget. Du kommer inte att kunna koncentrera dig så mycket om du försöker ta itu med 2 olika uppgifter samtidigt. Fokusera på den viktigaste uppgiften du måste göra den dagen och börja inte en annan uppgift tills du är klar med den där.
  • Om du inte kan avsluta den första uppgiften i en enda inställning, kan du också välja att arbeta med den uppgiften under en viss tidsperiod och sedan övergå till en annan uppgift.
  • Bild med titeln Fånga upp på ditt läxa Steg 10
    5. Gå in i din arbetssession med a avslappnad, positiv attityd. Om din hand skakar, svettar du överallt och ditt humör är kort, du kommer inte att komma igenom saker väldigt snabbt, och sessionen kommer säkert inte att vara en trevlig. En avslappnad, fokuserad attityd hjälper dig att komma igenom din läxa snabbare och förhindra distraherade misstag händer.
  • Försök att belöna dig själv i slutet av din session med något roligt att hålla upp din positiva attityd. Bara se till att du håller dig ärlig och bara ge dig belöningen när du har slutat något.
  • Dricks: Gör sessionen så roligt som möjligt. Ha några snacks med dig och en drink. Om det inte distraherar dig, kan du ha ett husdjur i rummet slappna av dig mer eller stressa dig. Ta raster regelbundet för att undvika att spänna dig själv.

    Metod 3 av 3:
    Förhindra att du faller bakom
    1. Bild med titeln hämta på ditt läxa Steg 11
    1. Avsluta uppdrag så fort du kan för att hålla dem från att hälla upp. Det är viktigt att stanna ovanpå dina läxor När du går och alltid slutför dina uppdrag i tid. Ge dig själv 1 timmes läxtid varje dag för att se till att du håller på med dina uppdrag när de kommer.
    • Om du har extracurricular aktiviteter som också gör krav på din tid, försök hitta en sund balans mellan skolarbete och hålla upp med dessa aktiviteter. Kom ihåg att prioritera ditt skolarbete om den extracurricular aktiviteten är mindre viktig.
  • Bild med titeln Fånga upp på ditt läxa Steg 12
    2. Håll vanliga läxa sessioner med en studie kompis, om du kan. Att ha denna typ av arrangemang kan tvinga dig att göra tid för dina läxor och hjälpa till att hålla dig ansvarig för någon. Lägg åt tid varje dag för att arbeta på dina läxor med den här personen i en lugn, distraktionsfri miljö.
  • Om du enkelt distraheras när du gör läxor med någon annan, men det kan inte vara den bästa idén för dig.
  • Bild med titeln hämta på ditt läxa Steg 13
    3. Be om hjälp om du känner dig själv bakom igen. Nå ut till din lärare, dina vänner eller någon annan supportkälla. Om du är orolig över att du får ditt arbete i tid, fråga din professor om du kan ha en liten förlängning. Kom ihåg, det gör aldrig ont att fråga.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande