Hur man avslutar dina läxor

Samtidigt som man studerar kan skilja sig för olika åldersgrupper, är många av de saker som kommer i vägen samma. Oavsett om det är din miljö eller tidshanteringsförmåga, det är lätt för saker att avskräcka dig från att avsluta dina läxor. Med en liten organisation och hjälp kan dina läxor bli tillgängliga.

Steg

Del 1 av 3:
Hantera din tid
  1. Bild med titeln Avsluta ditt läxa Steg 1
1. Lägg åt sidan en viss tid för att göra dina läxor. Att göra dina läxor samtidigt varje dag hjälper dig att utveckla en vanlig rutin. Se bara till att det är en tid när du sannolikt kommer att vara vaken och motiverad.
  • Försök till exempel att du skapar en tid du vet att du kan fungera bra, till exempel en timme eller 2 före middagen, eller om du är en nattuggla, efter middagen.
  • Bild med titeln Avsluta ditt läxa Steg 2
    2. Ta en paus varje timme. Studier tyder på att de mest produktiva studenterna och arbetarna i allmänhet är de som tar raster, eftersom det hjälper till att ladda din hjärna.
  • Arbeta i timblock, med 50 minuter spenderad studie och 10 minuter spenderas med en paus.
  • Det kan också vara till hjälp att flytta runt när du tar din paus, speciellt om du arbetar på en skärm. Gå en promenad ute för att få ditt blod cirkulerande och njut av lite frisk luft.
  • Du kanske också vill äta ett hälsosamt mellanmål på din paus för att förbättra ditt fokus. Undvik skräpmat och välj något som en handfull nötter, en bit frukt, grönsaker eller en liten del av stektost.
  • Bild med titeln Avsluta ditt läxa Steg 3
    3. Prioritera uppgifter. Att veta vilka uppdrag som är viktigast och som kommer att ta det mesta hjälper dig att hantera din tid effektivt. Glöm inte att inkludera tid för revisioner, korrigeringar eller andra ytterligare delar av ett uppdrag (som att gå till biblioteket eller till butik för material).
  • Identifiera vilka uppdrag som är värda mest poäng för varje klass. Sannolikt kommer dessa att ta det längsta att slutföra.
  • Tänk på hur länge du måste göra varje projekt, och om möjligt, se när uppdraget introduceras. Ofta har primära och gymnasieklasser inte kursplaner, så det kan vara svårare att planera en hel sikt, men om du är på college kommer du sannolikt att ha en kursplan med åtminstone ett partiellt kursplan. Att veta hur länge du måste slutföra ett uppdrag hjälper dig att prioritera vilka uppdrag som ska göras. Du kan också fråga läraren hur länge du måste slutföra ett uppdrag.
  • Bild med titeln Avsluta ditt läxa Steg 4
    4. Skapa ett studieplan. Se till att ditt schema effektivt visar uppdragsdatum, övriga skyldigheter och specifika tidsblock för att slutföra uppdrag. Detta hjälper dig att visualisera ditt schema, och hjälpa dig att komma ihåg dina läxor. Det kommer också att hjälpa till med att prioritera dina uppdrag.
  • Använd highlighters eller klistermärken för att markera vilka uppdrag som är viktigast.
  • Om du använder ett online- eller mobilschema, skapar du varningar eller anmälningar för projekten och eventuella känsliga åtgärder för dessa projekt.
  • Bild med titeln Avsluta ditt läxa Steg 5
    5. Var noga med att slutföra de mest pressande uppdragen först. Det kan vara lättare att göra alla dina 5-poängs quizzer just nu för en online-klass du tar, men procrastinating arbetar med ett stort forskningspapper som beror på mycket tidigare kommer sannolikt att ha negativ effekt på din betyg. Dessutom blir det lättare att slutföra andra uppdrag när du har fått de största ut ur vägen.
  • Låt inte ett stort projekt överskugga de mindre uppdrag du behöver slutföra!
  • Bild med titeln Avsluta ditt läxa Steg 6
    6. Bryta ner större projekt i hanterbara uppgifter. Om ett matchpaket har flera sektioner, försök att avsluta 1 avsnitt som en tid. För något som ett forskningspapper, dela upp uppdraget i planering, undersökning, skrivning och revisionssteg.
  • Uppgiftskurser kan hjälpa dig att visualisera de nödvändiga uppgifterna för att få uppdraget gjort.
  • Bild med titeln Avsluta ditt läxa Steg 7
    7. Inte multitask. Medan multitasking verkar som om det skulle spara tid, resulterar det ofta att ta längre tid att göra fler uppgifter. Det minskar också prestanda av kognitiva uppgifter. Så, inte bara om du inte inte multitask mellan uppdrag, men du bör också undvika multitasking med tv eller sociala medier.
  • Del 2 av 3:
    Skapa en produktiv arbetsmiljö
    1. Bild med titeln Avsluta ditt läxa Steg 8
    1. Hitta en bekväm, men inte för bekväm, plats att arbeta. Miljöer kan hjälpa eller skada din produktivitet. Du vill ha en plats som är tyst och inte upptagen, men du vill också undvika platser där du lätt kan somna.
    • Ett skrivbord eller bord skulle vara en bättre plats än en soffa eller en säng.
  • Bild med titeln Avsluta ditt läxa Steg 9
    2. Minimera sociala distraktioner. Medan arbetet i grupper ibland kan hjälpa till med svåra ämnen som fysik och kalkyl, kan de också vara en distraktion från att få arbete gjort. För att maximera studietiden när du är ensam, måste du ta kontakt för att få ut det mesta av din tid. Även om du fortfarande kan känna frestelsen att umgås, bör det vara lättare att undvika frestelser när du minimerade de sociala distraheringarna.
  • Slå av din telefon eller på tyst (inte vibrera). Det kan vara bäst att sätta telefonen ur sikte, eller i ett annat rum medan du arbetar, eftersom frestelsen till text eller på sociala medier kan vara lika mycket av en distraktion som faktiskt använder sociala medier.
  • Använd en app som blockerar sociala medier. Det finns gott om applikationer där ute som kan hjälpa till att blockera sociala medier och andra distraherande webbplatser (t.ex. shopping- eller spelplatser).
  • Bild med titeln Avsluta ditt läxa Steg 10
    3. Minimera buller. Buller har kopplats till minskad prestanda och ökade stressnivåer, varav ingen är bra för att göra läxor. Medan vissa typer av ljud som ljudet av en kafé eller musik kan hjälpa vissa människor att fokusera, kan det enkelt bli en distraktion, som i fallet med en högljudd grupp människor som plötsligt kommer in i en kafé. För bästa resultat, hitta ett sätt att studera i tyst.
  • Använd en vit ljud app för att blockera ljud.
  • Använd öronproppar eller buller-blockerande öronmuffar.
  • Arbeta på ett lugnt ställe, till exempel ett bibliotek eller ett hemkontor, om du har en.
  • Undvik att lyssna på musik medan du studerar. Studier har visat att även om det inte lyssnar på musik medan man studerar sänker övergripande prestanda, påverkar det inte alla lika.Men lyssnar på musik innan du studerar har visat sig förbättra prestanda på kognitiva uppgifter.
  • Bild med titeln Avsluta ditt läxa Steg 11
    4. Skriv ner varför du måste avsluta dina läxor. För att hålla dig motiverad kan det hjälpa till att få en visuell påminnelse om varför du behöver slutföra varje uppgift. Exempel är att få en bra betyg i klassen eller hålla din GPA så att du kan bli accepterad till det högskola du vill ha. Du kanske vill skriva anledningen till en klibbig anteckning och lägg den på ditt skrivbord eller planerare.
  • Del 3 av 3:
    Använda dina resurser
    1. Bild med titeln Avsluta ditt läxa Steg 12
    1. Fråga dina föräldrar eller kamrater för hjälp. Föräldrars engagemang i läxor har visat sig hjälpa till med läxans slutförande och förbättrad akademisk prestanda. Fråga en vän för hjälp med att förstå ett koncept eller ett uppdrag kan gå långt för att hjälpa dig att slutföra dina läxor i tid.
  • Bild med titeln Avsluta ditt läxa Steg 13
    2. Fråga din lärare för hjälp eller förtydligande. Medan det kan känna sig skrämmande att fråga en lärare för hjälp på ett uppdrag eller för förtydligande på ett uppdrag, är deras mål att hjälpa dig att förstå vad de lär sig. Mest troligt kommer de vara glada att ha nått ut för hjälp, och kommer att göra sitt bästa för att hjälpa dig.
  • Om du är för rädd för att fråga en lärare under klassen, se om du kan stanna kvar för att ställa frågor.
  • Bild med titeln Avsluta ditt läxa Steg 14
    3. Hitta en handledare (om tillgänglig). Ibland kan en handledare vara en bra resurs för att förbättra förståelsen av ett ämne. Tutorer är en bra resurs, eftersom de har kunskap om ditt ämne, och en-mot-en-instruktion kan hjälpa dig att förstå materialet på ett sätt som i klassens diskussion kanske inte har. Det är också ofta lättare att ställa frågor från din handledare snarare än framför hela klassen.
  • Först kontakta din skola för att se om det finns några efterhandsutbildningsprogram. Medan inte alla primära och gymnasieskolor erbjuder handledning, gör en stor majoritet av universiteten. Om din skola inte erbjuder handledning kan de känna till andra resurser för dig att kontakta.
  • Kontakta då ditt bibliotek för att se om de erbjuder någon handledning.
  • På vissa områden kan det också finnas gratis samhällshandledningsprogram. Kontakta ditt lokala samhällscenter för mer information.
  • Det finns gott om privata handledare där ute, men de kan vara kostsamma (allt från $ 20 till $ 100 per timme). Du kan hitta handledare online via ett antal webbplatser, till exempel Craigslist eller Angies lista.
  • Bild med titeln Avsluta ditt läxa Steg 15
    4. Gå till biblioteket. Förutom att ha böcker och andra användbara material för läxor, erbjuder många bibliotek tysta platser för studier. Många bibliotek erbjuder andra resurser som handledning, referensbibliotekarier, och, på många akademiska bibliotek, ämnespecifika bibliotekarier.
  • Om du behöver jobba på ett bibliotek efter skolan, fråga dina föräldrar eller söka på webben för att hitta ditt lokala bibliotek.
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Vad ska jag göra om mina föräldrar inte uppmuntrar mig på mina goda betyg och jag blir omotiverad?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Använd inte dina föräldrar som din motivation för de saker du gör. Använd saker som din framtid! Vad vill du vara när du växer upp? Har du några långsiktiga mål? Arbeta mot dem istället.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 34helpful 120
    • Fråga
      Vad händer om läxorna är lätta? Och på grund av en månad?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Om läxorna är lätt (och på grund av en månad) kan du göra det när du har slutfört de mer brådskande läxan. Det är lätt att helt glömma en bit av läxor som inte är mycket svåra, så försök att göra det i början av månaden för att få det gjort och ur vägen. Glöm inte att lämna in det i tid!
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 31Hjälpful 114
    • Fråga
      Vad händer om det är konsthemläsning och jag är hemskt på att dra och kan inte göra det?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Ibland kan du använda Internet eller Google. Det betyder inte att kopiera direkt från datorn eller bilden, men du kan använda ritningarna på Internet för att ge dig en uppfattning om vad du ska göra. Har dina syskon eller förälder hjälpa dig, eller om du verkligen är fast, berätta för läraren nästa dag kan du verkligen inte göra det och hon eller han kan hjälpa dig.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 17helpful 65
    Se fler svar

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Se till att du får tillräckligt med sömn.
  • Känn inte för stressad eller du gör mindre arbete än du faktiskt kan.
  • Upprätthålla en hälsosam kost.
  • Varningar

    Vissa människor kan behöva ytterligare hjälp för att fokusera på sina läxor och avsluta det. Om du kämpar i skolan, fråga dina föräldrar eller lärare om vilka resurser som kan vara tillgängliga och söka professionell hjälp eller be dina föräldrar att göra det, om det behövs.
  • Om du är under tretton ålder kan du behöva få dina föräldrars tillåtelse innan du hämtar några datorapplikationer.
  • Rekommenderad tid som gör läxor varierar efter ålder. National PTA rekommenderar cirka 10 minuter per betygsnivå per natt (30 minuter per natt för tredje klassen).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande