Hur man organiseras på jobbet

Vi vet alla att de är organiserade på jobbet är viktigt, men det är en pågående kamp för många människor.Tro det eller inte, som är organiserad är inte så skrämmande som det kan tyckas.Några snabba fixar och några pågående lösningar gör det enklare än du någonsin har tänkt.

Steg

Metod 1 av 4:
Hantera ditt utrymme och tid
  1. Bild med titeln vara produktivt steg 16
1. Övervaka dina aktiviteter. Tillbringa ett par dagar som håller en journal eller logg av dina dagliga aktiviteter. Detta hjälper dig att se exakt vad du gör som du kanske inte ens inser, och det kommer att ge en första glimt i organisatoriska och produktivitetsgap. Denna övning bör också göras med dina stora bildmål i åtanke. Genom aktivitetsloggen kan du se vilka aktiviteter som kan vara tidslösa och vilka aktiviteter som faktiskt kan vidareutveckla dina mål.
  • Bild med titeln Ändra din kost för diabetes reversering steg 3
    2. Bestäm dina produktivitetstider. Några av oss är morgonmänniskor, och några av oss cringe på tanken på morgonen. Du kanske redan har en känsla av vilka tider du är mest produktiv. Oavsett om du föredrar kvällar, morgnar, lunchtid eller strax före eller efter arbetsdagens rusningstider, dra nytta av dessa tider för att maximera din produktivitet.
  • Bild med titeln värd en sömn när du vet att du blöt i sängen steg 2
    3
    Prioritera dina uppgifter. Vi vet alla att vissa uppgifter är viktigare än andra, men vi prioriterar inte alltid dem. Så utveckla ett rangordningssystem genom att flagga eller starrera viktiga uppgifter, till exempel, och vara ärlig och flexibel. Använd påminnelser, antingen via en digital kalender eller via klibbiga anteckningar på din dator eller skrivbord. Ägna mer av din tid och energi till högsta prioritetsartiklar på din lista. Exempel är tidskänsliga uppgifter som saker som är beroende av slutet av verksamheten eller imorgon. Du kan också prioritera att svara på kunder, chefer eller någon annan som betalar räkningarna. Och om du inte är säker på känsligheten eller betydelsen av en uppgift är det alltid bra att fråga.
  • Bild med titeln vara produktivt steg 5
    4. Slå ut snabbuppgifter direkt. Inte alla uppgifter måste prioriteras och planeras för en framtida slutförd tid. Vissa uppgifter tar nästan lika mycket tid att planera för eller schemalägga som de tar för att uppnå. Om så är fallet och du kan slå ut dessa uppgifter direkt, gör det med alla! Hantering av snabba uppgifter hjälper omedelbart till att förhindra förhöjning.
  • Bild med titeln vara produktivt steg 9
    5. Hantera rör och arbetsmaterial. Våra skrivbord går enkelt från rotade till tornado-webbplatser, uppenbarligen hämmar organisationen. Vissa människor arbetar även på en ren-desk-only-policy. Medan det inte är absolut nödvändigt, ta steg för att rensa din arbetsyta.
  • Deklarera. Kasta din skräp i soporna och fila dina nödvändiga material systematiskt. Klar röran när det är möjligt: ​​under lullar i arbetsdagen, paus eller mellan uppgifter.
  • Städa upp efter dig själv omedelbart. På det sättet är det på toppen av ditt sinne. Plus, du undviker den oundvikliga agitationen att ha nuvarande röran bli en del av din framtida röran.
  • Håll nödvändiga leveranser handiga. Inte allt omkring dig är förstärkande, förstås. Efter att ha behövt vissa verktyg sparar du tid och utnyttjar ditt värdefulla utrymme.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik frilansskribent när du har barn Steg 13
    6
    Planera aktiviteter och möten. Vissa människor planerar bara möten, men inte aktiviteter på deras att göra-lista. Schemaläggning av de viktigaste uppgifterna såväl som möten kan vara till hjälp. Du kan också "batch" dina dagar genom att bara ha möten på tisdagar och torsdagar, till exempel. Håll några hål i ditt schema också för kreativ tid till dig själv eller att tillgodose det oväntade.
  • Använd en arrangör och kalender. Dessa kan vara penn-och-pappersarrangörer, eller de kan vara mjukvarubaserade kalendrar och personliga assistent apps, som iCalendar eller google nu.
  • Kategorisera dina aktiviteter. Kategorisering eller färgkodande aktiviteter kan ge dig en snabb visuell påminnelse om vad som är viktigt där. Till exempel kan kategorier innehålla korrespondens, projekt, händelser, möten, brainstorms och till och med raster eller motion och gym.
  • Effektivisera din teknik. Online-arrangörer och e-postplattformar som Outlook, till exempel, kan kombinera dina listor, kalendrar och adresser. Detta ökar inte bara din effektivitet, men hjälper till att effektivisera ditt tänkande.
  • Delegera där det är möjligt. I arbetsdagens galenskap är det lätt att glömma att du inte behöver göra allt själv. Delegera till en assistent eller, om du är särskilt översvämd, fråga en kollega att göra dig en solid och hjälpa dig med en viss uppgift. Du kan alltid återbetala dem senare när sakerna sakta ner.
  • Metod 2 av 4:
    Hantera e-post systematiskt
    1. Bildbeteckningen är en framgångsrik frilansskribent när du har barn Steg 11
    1. Kontrollera e-post på schemalagda tider. Inte alla måste limmas till vår inkorg, eftersom många meddelanden inte är så känsliga som vi kanske tror. Om du arbetar i ett jobb som inte kräver omedelbar e-post uppföljning, kontrollera din e-post på schemalagda tider bara cirka tre till fyra gånger per dag.
  • Bild med titeln Få en TN-visum att arbeta i USA Steg 1
    2. File e-post. Använd arkivmappar och flaggor till din fördel istället för att låta meddelanden stapla upp i din inkorg. Mappar och undermappar i Outlook, till exempel eller Gmails etiketter och flera inkorgar kan vara en tillgång. Om du till exempel är en journalist, kan dina mappar kallas nuvarande berättelser, framtida historier, gamla historier, intervjuer och källor och platser och idéer.
  • Radera och arkivera. Arkiv Viktigt, gammal korrespondens och ta bort resten. I exemplet ovan, "Gamla historier" är journalistens arkivmapp. När du har börjat radera gamla e-postmeddelanden, blir du förvånad över hur många e-postmeddelanden som är mer värdiga av Trashcan än arkivskåpet. Vissa människor svär också med "inkorg noll", vilket innebär att ha noll olästa e-postmeddelanden (eller noll e-postmeddelanden i din inkorg, period). Förutom att använda mappar och etiketter kan du uppnå inkorgs noll genom att använda din arkivfunktion, radera gamla e-postmeddelanden under driftstopp och använda e-postcenteringsprogram.
  • Bild med titeln Hjälp översvämningsoffer Steg 7
    3. Anställa andra former av kommunikation när det är effektivare. Ibland kan ett snabbt telefonsamtal göra arbetet med 10 fram och tillbaka e-postmeddelanden. Om så är fallet, gör samtalet! Om du vet att en e-postutbyte ger en diskussion eller kommer att innebära betydande fram och tillbaka, är det bättre att ringa ett telefonsamtal. Du kommer ofta att bli mer detaljerad via telefon, medan du och den andra parten i diskussionen undviker utarbetande långa, tidskrävande e-postmeddelanden. Du kan till och med maila en kollega och säga, "Jag har många frågor till dig på det här. Kanske ett samtal skulle vara enklare. Kan jag ringa dig i 5?"
  • Bild med titeln utveckla hälsosam matvanor Steg 1
    4. Begränsa avbrott. Medan strategiska raster är användbara är avbrott under dina arbetstider inte. Avbrott kan sakta ner dig, bryta upp din rytm, och få dig att förlora ditt tanke. Så försök att använda bort meddelanden och röstbrevlåda när du vet att du är för upptagen. Dessa verktyg är inte bara för när du inte är fysiskt på kontoret - de kan användas när du är bara för swamped. Många har också en "öppen dörrpolitik", men du måste inte alltid hålla din dörr öppen hela tiden. Du kan till och med lämna en vänlig anteckning på dörren som säger, "Konferenssamtal pågår" eller "ockuperade. Släpp tillbaka senare eller maila tack."
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik frilansskribent när du har barn Steg 18
    5. Utnyttja molnet. Cloud computing är värt att överväga eftersom det kan vara billigare, skalbar, effektivare och lättare uppdaterad. Innehåll tillgängligt i molnet är särskilt användbart eftersom du kan komma åt det över dina enheter: datorer, tabletter, smartphones mm. Cloud Storage tjänar också som en användbar primär eller sekundär form av digital backup. Kontrollera med din IT-chef eller programvarueleverantör eftersom du kanske redan har en viss mängd gratis diskutrymme som finns i molnet eller tillgängligt för en liten årlig avgift.
  • Bild med titeln plank steg 4
    6. Använd bokmärken online. De stora webbläsarna har alla bokmärkningsfunktioner där du kan spara och organisera dina favorit- eller oftast besökta webbadresser för snabb och enkel åtkomst. Dra nytta av dem så att du inte glömmer viktiga platser för att söka efter nyheter eller branschuppdateringar.
  • Metod 3 av 4:
    Använda tid till din fördel
    1. Bild med titeln vara mer produktivt steg 11
    1. Undvik multitasking. Alla experter verkar vara överens om den här. Medan det kan låta snabbt eller se cool på TV, är multitasking inte effektiv och kan faktiskt skada din organisatoriska effektivitet. Istället, ägna din fulla uppmärksamhet åt en uppgift i taget, hantera den och gå vidare till nästa artikel på din lista.
  • Bild med titeln vara mer produktivt steg 4
    2. Skapa ett schema eller tidtabell för dig själv. Tack och lov, de flesta jobb kräver inte schemaläggning allt i din dag ner till minut. Men att hålla ett grundläggande schema för höjdpunkterna och de viktigaste uppgifterna och händelserna på din dag kan hjälpa dig att hålla dig på uppgift.
  • Ställ in tidsgränser för vissa aktiviteter. Vissa uppgifter kräver inte inställda tidsgränser, men andra ska ha tidsparametrar för att öka produktiviteten. Tänk på uppgifter under hela din dag som tenderar att ta mer tid än nödvändigt och ge dem tidsgränser i framtiden.
  • Budget extra tid för andra aktiviteter. Några uppgifter, som du har lärt dig av erfarenhet, vinner vanligtvis mer tid än väntat, men det är inte nödvändigtvis en dålig sak. För dessa typer av aktiviteter, och för särskilt viktiga händelser och möten, till exempel budget extra tid före och efter.
  • Bild med titeln Ange ett väckarklocka Steg 23
    3. Använd en timer-app, stoppur eller väckarklocka. Dessa kan vara effektiva verktyg när de används sparsamt. Vissa människor gillar att ställa in sina larm 10, 15 eller 30 minuter före tid för att ge dem förvarning eller buffertid före en aktivitet. Du kan också ställa in påminnelser.
  • Bild med titeln Sluta slösa tid Steg 5
    4. Undvik att skjuta upp aktiviteter. Fråga dig själv om uppskjutning är absolut nödvändigt eller om denna uppmaning bara är ett exempel på procrastination. Om du känner den senare, skjut inte upp ström igenom! Men i fall då han skjuter över hela eller en del av en aktivitet är oundviklig, var noga med att notera var du slutade och omplacera med konkreta planer. Alternativt kan du komma med en beredskapsplan. Till exempel, om du måste avbryta ett personligt möte, kanske du kan hålla ett konferenssamtal eller webbkonferens istället.
  • Metod 4 av 4:
    Hålla sig frisk fysiskt och mentalt
    1. Bild med titeln Undvik viktökning medan du arbetar ett skrivbordsjobb Steg 8
    1. Ta raster. Mental nedetid är viktigt för vår produktivitet och frisk för sinnet. Vi blir så upptagen i vårt arbete ibland att vi inte slutar ta mycket behövs raster. Att ta raster ger oss behövs vila som förbättrar vår produktivitet, men det ger oss också möjlighet att ta ett steg tillbaka och fråga om vad vi har gjort är den mest effektiva användningen av vår tid.
  • Bild med titeln vara produktivt steg 10
    2
    Sova bättre. Utan korrekt sömn kan du känna dig grov, trött eller lethargisk nästa dag, som kan skada ditt schema och effektivitet på jobbet. Syfte i sju till åtta timmar av oavbruten sömn per natt.
  • Bild med titeln vara produktivt steg 17
    3. Jämför inte dig med medarbetare. De flesta av våra medarbetare är olika från våra egna, och alla har olika organisationsmetoder som arbetar för dem. En metod som är meningsfull och är effektiv för en kollega kanske inte är den bästa metoden för dig och vice versa.
  • Bild med titeln vara produktivt steg 14
    4. Acceptera den organisationen är en pågående process. Förvänta dig inte att vara perfekt. Organisationen pågår och kräver pågående uppmärksamhet. Du kommer inte att vara optimalt organiserad varje dag, men en liten organisation går långt för att öka effektiviteten.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande