Hur man är produktiv

Vi har alla varit där: massor av saker att göra, men att hitta oss distraherade, floundering, procrastinating och oförmögen att få saker gjort. Är du trött på att slösa tid? Om så är fallet är det dags för dig att bli produktiv!

Steg

Metod 1 av 3:
Vara organiserad
  1. Bild med titeln vara produktivt steg 1
1
Gör en att göra-lista. Skriv ner alla dina uppgifter, liksom allt du vill åstadkomma för dagen / veckan eller behåll en löpande lista över uppgifter som du behöver göra. Att göra listor är testade och sanna produktivitetsverktyg, men de fungerar bara om du använder dem korrekt.
  • Vara så konkret, specifikt och rimligt om dina uppgifter som möjligt. Till exempel skriv inte bara "städa huset." Istället försök "plocka upp vardagsrummet," "dammsugare" eller "ta ut soporna"-Smaller, mer diskreta uppgifter är bättre.
  • Låt dig inte bli skrämmad av eller distraherad av din att göra-lista. Om du spenderar all din tid att tänka på saker du behöver lägga på din lista, kan det vara lika illa som att inte hålla en alls. Försök att skapa din att göra-lista i ett sittande och låt dig inte lägga till det hela dagen om du inte behöver.
  • Bild med titeln vara produktivt steg 2
    2. Göra en plan. Ta reda på vilka saker på din lista som du rimligen kan åstadkomma och bestämma vilken ordning du ska göra dem i. Om du kan, göra ett schema för den dag som inkluderar när du ska arbeta på varje uppgift och när du ska sluta äta eller ta en paus.
  • Var medveten om att uppgifter ofta tar mer eller mindre tid än förväntat. Slå inte dig själv över det här, och låt det inte kasta hela din plan ur whack. Om något inte går som planerat, gör du bara ditt bästa för att justera ditt schema och fortsätt med ditt arbete.
  • Bild med titeln vara produktivt steg 3
    3
    Prioritera och gör triage. Ha bara vägen till många saker på din tallrik för att få allt gjort i tid? Bestämma vilka saker som är viktigast och gör dem. Du kanske har haft stora drömmar om att göra dina skatter och tvätta hunden, men den ena eller den andra kanske måste vänta. Att försöka ta på för mycket i taget är det snabbaste sättet att hamna överväldigade och oproduktiva.
  • Om det finns uppgifter som du har menat att göra under en lång tid och aldrig bli gjort, låt dem inte hänga över huvudet för alltid. Ställ dig en tidsfrist eller välj en dag för att göra dem - eller annars bestämma att du kan få okej utan dem.
  • Bild med titeln vara produktivt steg 4
    4
    Uppsatta mål. Oavsett om du studerar eller arbetar, ställer rimliga men utmanande mål för hur mycket du ska skriva, läsa eller skapa på en dag. Låt dig inte sluta tills du har åstadkommit det beloppet. Försök att vara positiv om dina mål och låt dem inte skrämma dig. Vet att du kan utföra dem om du är fokuserad.
  • Överväg att skapa belöningar eller straff för dig själv runt dina mål. Löfte att behandla dig med något du vill ha om du lyckas. Hotar dig själv med en oönskad följd, som att donera pengar till en sak som du inte håller med. Detta fungerar bäst om du kan överlämna kontrollen över belöningen eller straffet till en vän som inte släpper tillbaka på dina avtal.
  • Bild med titeln vara produktivt steg 5
    5
    Var medveten av din effektivitet. Fånga inte upp Tänk på hur produktivt eller oproduktivt du är i ögonblicket, men senare reflekterar du hur bra du stannade fokuserat, hur mycket du fastnar på din plan, hur exakt din schema timing var. Notera oväntade problem eller störningar i ditt arbetsflöde och tänka på vad du kan göra för att förbättra nästa gång.
  • Överväg att hålla en journal för att ställa ner vad som fungerade och det fungerade inte i slutet av varje dag.
  • Bild med titeln vara produktivt steg 6
    6
    Håll dina verktyg och material organiserade. Ingenting kommer att sakta ner dig som att inte veta var du ska hitta lite vital fil eller objekt, eller behöva söka igenom e-post för att komma ihåg tidpunkten för ett möte. Skapa robusta system för att lämna in information, lagra instrument och spela in dina möten.
  • Metod 2 av 3:
    Vara fokuserad
    1. Bild med titeln vara produktivt steg 7
    1
    Ta bort distraktioner. Vi lever i en värld med en oändlig möjlighet för stimulering och distraktion. Från TV till bloggar till snabbmeddelanden, för att inte tala om vänner, familj och husdjur, det är så lätt att spendera bara en minut på detta och en minut på det och hitta hela dagen förlorad. Låt det inte hända! Håll ögonen på priset genom att avlägsna så många distraheringar och möjligheter till distraktion som möjligt.
    • Stäng dina e-post och sociala medier. Stäng av några meddelanden som kommer att avbryta ditt arbete. Om du måste, budget några minuter till din dag för att kontrollera din inkorg och uppdateringar för något viktigt, men att de är öppna medan du arbetar är säkert att sänka din produktivitet.
    • Använd Browser Extensions för att blockera tidslösa webbplatser. Internet är fullt av intressanta bilder, .jpgs, videor och artiklar som kommer att äta bort på din dag om du inte är uppmärksam. Installera en webbläsarförlängning som Stayfocusd, Leechblock eller Nanny Det kommer att begränsa din tid på distraherande webbplatser eller hålla dig från att kontrollera dem under vissa perioder under dagen. Du kan också Blockera distraherande webbplatser på din iPhone. Gör vad du kan för att ställa frestelsen att kontrollera nyheterna, bläddra i dina favoritbloggar eller titta på CAT-videor utom räckhåll.
    • Stäng av din telefon. Svara inte på samtal, kontrollera inte textmeddelanden, ingenting. Håll inte det nära dig. Om det är viktigt, kommer den som ringer att lämna ett meddelande. Om du är orolig för nödsituationer, lägg åt sidan en minut för att kontrollera din telefon varje timme.
    • Berätta för vänner och familj att inte avbryta dig. Håll dina husdjur ur rummet om de kommer att bli ett problem.
    • Använd bakgrundsbrus för att blockera irriterande ljud och distraheringar. Konstant bakgrundsbrus som vitt, rosa eller brunt ljud men också naturliga ljud som ljudet av regn eller en flod kan hjälpa dig att hålla fokus och öka din produktivitet. Använd verktyg som Noisli.
    • Stäng av TV: n eller radio. Beroende på dig och arten av din uppgift, kan ett litet bakgrundsbrus med fin-speciellt musik utan texter - men någon form av media på omkring dig kommer vanligtvis att sänka din produktivitet om din uppgift kräver mental fokus.
  • Bild med titeln vara produktivt steg 8
    2
    Ta itu med en sak i taget. Det är en vanlig missuppfattning att multitasking kan göra dig mer produktiv. Sanningen är att vi bara kan göra en sak i taget, och när vi försöker multitask byter vi bara fram och tillbaka mellan olika projekt. Varje gång du gör den omkopplaren, förlorar du tid och fokus. Att vara verkligt produktivt, välj en uppgift och arbeta på det tills det är klart, fortsätt sedan till något annat.
  • Bild med titeln vara produktivt steg 9
    3. Håll ditt hem eller arbetsyta städat. Ja, rengöring hela tiden tar tid och ansträngning, men en stor röra kan vara distraherande och du kan sluta förlora mer produktivitet än du sparade. Håll ditt skrivbord, hus eller arbetsyta snyggt och organiserat, utan rodnad och med ett minimum av lösa föremål för att fånga ditt öga.
  • Metod 3 av 3:
    Ta hand om dig själv
    1. Bild med titeln vara produktivt steg 10
    1. Gå till sängs tidigt och få tillräckligt med sömn. Att vara trött eller sömnberövad kommer att göra dig mer distraherad och mindre produktiv.
  • Bild med titeln vara produktivt steg 11
    2. Ställ in ditt larm och gå upp så snart det går av. Slå inte på snooze-knappen om och om igen och hamnar över sovande. Oversleeping även några minuter kan kasta bort ditt schema och lämna dig ur sorter hela dagen.
  • Bild med titeln vara produktivt steg 12
    3
    Ät hälsosamma måltider. Du kanske inte märker det först, men om du inte håller dig när du kommer att hitta dig mer distraherad, stressad och scatterbrained. Du kommer att göra misstag och måste göra om ditt arbete. Se till att du ställer in tiden i din dag för att ha fulla, hälsosamma måltider.
  • Undvik tunga måltider som ska göra dig trög och vill ha nap. Digestion tar energi, och bearbetar en stor, oljig måltid kommer att sap din styrka och fokusera.
  • Bild med titeln vara produktivt steg 13
    4
    Ta raster. Sluta inte dig själv eller tvinga dig att stirra på skärmen tills du är en zombie. Var 15: e minut eller så ta 30 sekunder att sträcka och vila dina ögon lite. Varje par timmar tar fem eller tio minuter att göra lite motion, ha ett mellanmål och fyller på dig.
  • Tips

    Prioritera. Om en uppgift är viktigare än en annan, gör det först! Det bidrar också till att avsluta svåra uppgifter innan de enkla.
  • Om du har mycket att göra, lägg åt sidan om du inte har några planer och gör det till en produktiv dag!
  • Låt dig inte bli överväldigad med mängden arbete. Ta korta pauser för att lugna ner och bryta stora uppgifter i mindre om du känner att du behöver. Stå upp tidigt, ha en trevlig frukost och koppla av.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande