Hur man fokuserar på en sak

Ibland verkar det som varje gång du sätter dig ner till jobbet, en annan e-postmeddelande på din telefon, eller en annan rumskamrat pråmar med någon form av slumpmässig katastrof. Upptagen människor måste drabbas av massor av distraktioner, och att lära sig att förhandla om dem kan vara en utmaning. Men det behöver inte vara. Du kan lära dig att prioritera uppgifter och hitta de saker som kräver din uppmärksamhet mest, då planerar du att knacka de viktigaste sakerna från din att göra lista genom att minimera distraktioner.

Steg

Del 1 av 3:
Prioritering av uppgifter
  1. Bild med titeln vara en smart student Steg 6
1. Skriv ner allt du behöver göra. Om du känner dig överväldigad, stressad och ofokuserad, gör en lista det enklaste och snabbaste sättet att förenkla och hjälpa dig att planera en attack. För att lära dig vad du behöver fokusera på nu och hur man lägger allt annat i bakgrunden, gör en lista över de saker som pressar på ditt sinne.
  • Kortsiktiga uppgifter bör vara saker som är brådskande. Vad som behöver göras idag, eller i slutet av veckan? Du bestämmer tidsramen, men försök att hålla den så brådskande som möjligt.
  • Långsiktiga mål är också viktiga, men bara om du översätter dem till en lista med specifika kortsiktiga saker som du kan göra. Om "Bli en läkare" är på din lista över långsiktiga mål, och stressar dig, det är inte något som du kommer att kunna få hända före lunchen. Men du kan börja undersöka med skolor.
  • Bild med titeln Skriv ett tidskrift Steg 3
    2. Beställ listan. Hur du väljer att tilldela vikten för uppgifterna och prioritera dem beror på dig och på din lista, men det finns flera sätt att gå på det och göra ditt jobb enklare. Spendera inte för mycket tid Tweaking listan, gå med din tarmkontakt och få saker i ordning så att du kan komma igång. Ett sätt är A, B, C-metoden, som bryter ner uppgifter genom att:
  • A: Måste-göra, mycket viktiga uppgifter som måste göras idag. Exempel: Avsluta rapporten idag med 4:30 tidsfrist.
  • B: En uppgift som kanske inte är omedelbar, men blir en "A" Prioritet så småningom. Exempel: Få alla skattedokument tillsammans för att fila nästa månad.
  • C: Uppgifter av minst vikt, även om de behöver göras. Exempel: Shred duplicera fil.
  • Organisera enligt betydelse. Identifiera de viktigaste uppgifterna på din lista och lägg dem på toppen, rangordna dem enligt hur kritisk uppgiften är för dig. Så, om du måste skriva ett begreppspapper idag, lägga bort din tvätt och returnera en Redbox DVD, bör uppgifterna förmodligen vara i den ordningen.
  • Organisera enligt svårighet. För vissa människor, sätter de svåraste uppgifterna fram och att få dem ur vägen är det bästa sättet att närma sig en att göra-lista, medan andra föredrar att börja små och gradvis bli större. Det kan vara lättare att fokusera mer på att läsa ett kapitel för din historikklass om du får din matte läxa ur vägen först.
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 5
    3. Uppskatta hur mycket tid du behöver för att utföra varje uppgift. Bredvid varje objekt kan det vara till hjälp att utarbeta en kort uppskattning av hur mycket tid det tar dig att faktiskt slutföra det. Igen, spendera inte mycket tid att beräkna, eller betona över den här detaljerna. Du behöver inte ens ett faktiskt nummer, bara bryta varje objekt i en kategori som heter "Snabbt" eller "Långsam" Så du vet när du ska tilldela varje uppgift.
  • Om du vet att du inte kommer att kunna slutföra all din historisk forskning under de tio minuter du måste få något igång, kan du lägga det i ryggen av ditt sinne och göra något annat istället med din tid. Starta tvätten, eller skriv upp ett tackmeddelande till någon du har menat att komma i kontakt med. Det använder din tid klokt.
  • Bild med titeln fly till ditt sinne steg 13
    4. Välj det första du behöver göra. Efter att ha tagit hänsyn till tid och betydelsen av uppgifterna måste du lägga något på toppen av listan. Bestäm vad det är som kräver din uppmärksamhet just nu just nu och lägg den där. Det kan vara det viktigaste på listan, eller den mest aktuella, men vad det än är, är det något som du ska göra och jobba vidare tills det är klart, eller färdigt - nog för dina ändamål.
  • Bild med titeln Hitta ett fordon
    5. Sätt listan bort. Vara säker och säker i att du har gjort en att göra-lista och du kan lägga den bort och ignorera det ett tag. När du väl vet vilken uppgift du kommer att slutföra just nu, har listan som hotar över dig, bara distraherande och kommer att hålla dig spridd. Sätt listan bort, i en låda eller någon annanstans kommer du inte att kunna se den. Inget annat betyder just nu men saken på toppen av din lista.
  • Desktop Stickies är stora små påminnelser för många människor på sina bärbara datorer, men överväga att gömma dem när du verkligen måste fokusera på någonting. Stressa inte på festen du måste bli organiserad för senare om du skriver ett begreppspapper. Sätt listan ur ditt sinne genom att sätta det ur sikte.
  • Bild med titeln Få ett jobb Steg 7
    6. Göra en "Att inte" Lista. Gör en lista över saker som inte kommer att hända just nu. Även om motinuitiv, tar bort uppgifter från din mentala lista, hjälper du dig att befria dig för att göra de saker som du verkligen behöver göra. Till exempel:
  • Du måste jobba sent. Därför kan du inte göra middag ikväll.
  • Ditt korsland möter konflikter med årsbokmötet. Du kan inte göra båda.
  • Del 2 av 3:
    Eliminera distraktioner
    1. Bild med titeln släppte ett misslyckat förhållande steg 9
    1. Hitta ett lugnt ställe att arbeta. Arbeta någonstans Du kommer inte att distraheras av TV, Sidokonversationer, och andra chatter är absolut nödvändigt att lära sig att fokusera. Ibland är det frestande att tänka att sitta i vardagsrummet med dina rumskamrater eller din familj är ett bättre och mindre stressigt sätt att arbeta, men det kommer att sluta ta dubbelt så länge och arbetet blir hälften så bra. Om du måste göra något som kräver din uppmärksamhet, gå till ett lugnt hörn i ditt rum eller gå ut till biblioteket.
    • Om du inte kan arbeta någonstans tyst, överväga att investera i ljudreducering hörlurar som hjälper till att klippa ut chattaren och centrera dig i vad du gör, oavsett det är. Om du inte vill ha snygga hörlurar, kolla in vita ljudgeneratorer på rad, låta omgivande musik eller bakgrunds statisk överväldigande de distraherande konversationerna som händer runt dig.
  • Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 6
    2. Stäng av telefonen och lägg den bort. Det är inte bara samtal och texter längre, nu måste du oroa dig för uppdateringar av sociala nätverk, e-postmeddelanden som kommer igenom och ord med vänner utmaningar som dyker upp på din telefon var femte sekund. Det finns inget mer distraherande än en mobiltelefon. Stäng av den och lägg den bort när du behöver fokusera.
  • Att sätta telefonen på tyst gör det lätt att kolla. Det är bättre att fysiskt sätta det någonstans det blir svårt att komma åt. Om du arbetar i ditt rum, ladda din telefon i ett annat rum.
  • Om telefonen visar sig mycket distraherande, överväga att eliminera vissa tidsugtapp från din telefon. Du behöver faktiskt inte Facebook och Twitter där.
  • Bild med titeln Notera ett dokument Steg 12
    3. Ange en viss tid att arbeta på en sak. När du ska komma igång, kolla klockan på klockan. Hur mycket tid måste du jobba? Hur mycket tid måste du slutföra projektet? Hur mycket tid har du råd att ge det idag? Bestäm hur länge du ska jobba med uppgiften till hands och få sprickbildning.
  • Planera periodiska raster. Det är vanligt att arbeta 50 minuter och ta sedan 10 minuter att gå upp, gå runt, ta en drink och göra något annat ett tag. Det blir mindre frestande att titta på en rolig YouTube-video just nu om du vet att du kommer att kunna på ytterligare 20 minuter, ändå och inte känna sig skyldig till det.
  • Bild med titeln fortsätter gå 1
    4. Gör det omöjligt att slösa tid på nätet. De flesta arbetar med datorer, vilket är ett skakigt förslag till många människor. Ditt term papper ligger precis intill Facebook, Wikipedia och Buzzfeed, vilket betyder att oavsett hur djupt du är i något bra jobb, skriver, forskning eller vad som helst kräver din digitala uppmärksamhet, är en bra YouTube nedåtgående spiral aldrig mer än ett klick bort. Lär dig att känna igen dina tidslösa vanor och släcka dem på passet.
  • Det enklaste sättet att göra det svårt att skruva runt online är att stänga av internet. Stäng av din WiFi-anslutning så att du inte kommer att kunna logga in och röra runt.
  • StayFocused, Anti-Social, LeechBlock och Cold Turkey är alla blockerare som du kan installera om du måste använda Internet för att slutföra ditt arbete. Dessa kommer att blockera specifika webbplatser, eller hela din anslutning under vissa tidsperioder som du kan anpassa. Om du kämpar med det här kan det vara en bra idé.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 6
    5. Optimera dina sociala medier och e-postfilter. Ibland har du de bästa intentionerna och fortfarande sociala medier suger dig in. Vi säger till oss själva, "Jag har fem minuter, jag kommer bara att titta på Facebook snabbt," Och en timme senare är du armbåge i din rumskompisens gymnasieskolor från sex år sedan. Hur händer det?
  • Stumma eller avregistrera från alla dina vänner på sociala medier som inte berikar din erfarenhet. Om du slutar bli distraherad på grund av din barndoms väns anti-regeringskrets på Facebook, slösa inte tid på att läsa dem. Blockera dem, eller ännu bättre, ovänliga alla dina imaginära sociala nätverk. Fokusera på viktigare saker.
  • Ställ in din e-post så det kommer inte att varna dig varje gång något nytt kommer in och organisera arbetsemail och personliga e-postmeddelanden i separata mappar eller separata konton för att hålla allt rakt. Du behöver inte oroa dig för att bli sugad i en catch-up-e-post från mormor medan du arbetar om du inte ser det förrän senare. E-postmeddelanden bör inte kräva din omedelbara uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Förhandla ett erbjudande Steg 19
    6. Ange dina känslomässiga distraheringar. Inte alla distraheringar är YouTube-relaterade. Ibland är du fokuserad helt på att läsa den här romanen för engelskklass och plötsligt dyker din ex i ditt huvud. Spela över. Om du befinner dig distraherad av känslor av ångest, eller vanliga känslomässiga rutt, lär du dig att känna igen dina vanor och bättre huvudet av dem på passet.
  • Om du befinner dig distraherad av ett vandrande sinne, försök inte berätta för dig att sluta, ge dig en paus. Ordspråk, "Tänk inte på rosa elefanter" kommer alltid att lägga en pachyderm i ditt sinne. Låt dig tänka på det i en minut, låt dig vara distraherad och ta ut det ur ditt system. Sätt sedan bort det.
  • Del 3 av 3:
    Komma genom listan
    1. Bild med titeln Mindful Meditation Steg 5
    1. Utföra någon form av meditation varje dag. Att ta några minuter ur din dag att sitta tyst och kontemplativt kan sänka stressnivåer, hjälp till att centrera dig själv och tysta högljudda tankar som kan tjäna för att distrahera dig senare medan du ska arbeta. Om du kämpar med ett vandrande sinne, öva meditation några gånger för att hänga på det, utveckla sedan en övning som fungerar för dig.
    • Meditation behöver inte involvera corny chanting och rökelse. Det är motsatsen till komplicerat. Gör en kopp kaffe eller te och drick det på din veranda och titta på soluppgången varje morgon. Gå till en lugn promenad i parken och sitta på en bänk. Sitt Bara. Använd inte den här tiden för att tänka på allt du behöver göra. Använd den här tiden för att bara sitta.
  • Bilden med titeln förhindrar spridningen av pinneye steg 13
    2. Arbeta på samma plats varje dag. För vissa människor hjälper man med att utveckla en rutin till att kanalisera produktiviteten. Om du alltid går till samma kafé, eller alltid sitter på samma plats på soffan för att göra ditt arbete, kommer du att vara mer produktiv, mer kunna fokusera och kommer att vara mindre distraherad av den nya miljön du upplever Varje gång du måste göra något. Välj en plats och gör det till din plats.
  • Alternativt, om du bodde upp i samma gamla kontor, håller dig rastlös, gå någon annanstans. Hitta en annan kafé varje dag och låt det vita bullret av sidokonversationerna och de nya bakverken förstärker dig. Variety hjälper vissa människor att fokusera mer.
  • Bild med titeln Håll din hund lycklig steg 4
    3. Vänta tills du känner friktion händer, gå sedan en promenad. David Carr, en New York Times-kolumnist, gillar att fortsätta skriva och trycka igenom tills han känner sig själv att sakta ner, tills arbetet börjar mossa ner sitt fokus. Vid denna tidpunkt, fortsätter att arbeta är oproduktivt.
  • I stället för att slå huvudet mot väggen, sätt ditt projekt bort i en minut. Gå ut. Gå ut med hunden. Ta en aimless resa runt om i 10 minuter. Ta en kaffe och tänka på det problem du stöter på, men utan förmåga att fitta med det. När din paus är över, uppdateras huvudet tillbaka.
  • Bilden med titeln har närvaro steg 9
    4. Ge dina raster en fysisk komponent. Ingen kan eller borde sitta på en dator i 10 timmar rakt. När du har fått chansen att ta en paus är det viktigt att använda den pausen för att göra något fysiskt. Flytta runt. Gå upp och gå en promenad, även om du har ingenstans att gå.
  • Det kan tyckas corny, men hålla lite lätt handvikter på ditt kontor att använda regelbundet medan du läser kan hjälpa dig att komma ihåg vad du läser mer. Studier visar att ljusutövningshjälpmedel.
  • Ha ett mellanmål. Lågt blodsocker håller sinnet från att skjuta på alla cylindrar, vilket innebär att en handfull nötter eller en bit frukt under eftermiddagsdoppen i energi hjälper dig att komma tillbaka på spår och fokusera.
  • Bild med titeln lever lyckligt någonsin efter steg 12
    5. Fira varje prestation. När du får något gjort från din lista, fira den saken i en minut. Även om allt du ger dig själv är en klapp på baksidan och chansen att korsa den av listan definitivt, ta en minut innan du gör något annat att slappna av. Du har förtjänat det.
  • Använd små fester för varje dag saker. När du avslutar ditt projekt för arbetsdagen, korsa det av listan och häll ett glas vin. Eller riva upp listan helt och bränna skrotorna. Du är klar!
  • Låt dig gå stor för stora prestationer. Gå ut till en trevlig restaurang när du äntligen får alla dina applikationer för forskarskolor, eller behandla dig själv till något i slutet av ett långsiktigt svårt projekt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kanske är förvånad över att upptäcka, att när du arbetar med tydligt sinne och fokuserar bara på en sak i taget, gör du det faktiskt bättre snabbare och det blir lättare för dig. Och det här är hemligheten om hur man ska stanna på uppgiften.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande