Hur man hanterar vaxmärta

Du älskar utseendet och känslan av din släta hud efter vaxning, höger? Det är bara den smärta som du kan göra utan. Ändå, om du vaxer regelbundet, har du förmodligen bestämt att det slår rakning varje dag. Medan vi inte helt kan eliminera känslan som kommer från att ha håret rippat ur huden med varmt vax, kan vi ge dig några tips som kommer att göra upplevelsen så smärtfri som möjligt.

Steg

Metod 1 av 9:
Gå till ett pro i stället för att vaxa dig själv.
  1. Bild med titeln Deal med vaxande smärta Steg 1
1. Professionella estetiker är utbildade till vax med minimal smärta. Om du försöker vaxa dig, är du mer benägna att göra misstag som kan leda till en mer smärtsam upplevelse. Nervositet och tvekan orsakar också att hela processen är väldigt smärtsam än vad den behöver vara.
  • Bild med titeln Deal med vaxande smärta Steg 2
    2. Välj en estetiker som använder hårt vax. När du bokar ditt möte, fråga estetiker vilken typ av vax de använder. Hårt vax är mindre smärtsamt och effektivare än mjukt vax, vilket måste avlägsnas med pappersremsor.
  • Mjukt vax är det slag som du brukar få för hemma kit, vilket är en annan anledning att vaxning blir mindre smärtsam om du går till ett proffs.
  • Metod 2 av 9:
    Dags ditt möte när din smärtgräns är högst.
    1. Bild med titeln Deal med vaxande smärta Steg 3
    1. Bli vaxad senare på eftermiddagen. Din smärtgräns är högst mellan 3 och 5 p.m. och på dess lägsta första på morgonen. Det betyder att samma procedur kommer att skada mindre om du får det gjort på eftermiddagen.
  • Bild med titeln Deal med vaxande smärta Steg 4
    2. Planera ditt möte mitt i din menstruationscykel. Din smärtgräns är lägre under din period och ofta för en dag eller två före och efter. Detta är särskilt sant om du blir vaxad längs "bikini linje." För att hålla din vax som smärtfri som möjligt, undvik den tiden i månaden.
  • Metod 3 av 9:
    Låt ditt hår växa ut åtminstone /8 i (0.32 cm).
    1. Bild med titeln Deal med vaxande smärta Steg 5
    1. Om ditt hår är för kort (eller för länge) kommer vaxet inte att gripa det ordentligt. Försök inte vaxa tills ditt hår är åtminstone /8 i (0.32 cm) för att ge vaxet tillräckligt hår för att greppa på och dra ut rent. Men vänta inte för länge! Om ditt hår är mer än /4 i (0.64 cm) Lång, det kommer att sticka mer och du kommer inte få en slät finish.
    • De flesta proffs rekommenderar att du blir vaxad var 4-6 veckor. Håret växer i olika priser, men när du har haft ett par möten får du en bra känsla för hur ofta du behöver planera dem.
    Metod 4 av 9:
    Exfoliera och fuktar din hud.
    1. Bild med titeln Deal med vaxande smärta Steg 6
    1. Använd en fuktgivande kroppsskrubb minst en gång i veckan och 2 dagar före vaxning. Kroppsskrubbar Ta bort döda hudceller som har byggt upp på ytan av din hud. Detta hjälper vaxet att gripa håret mer rent för en mindre smärtsam upplevelse.
    • Om din hud är torr på dagen för ditt möte, massage i en fuktkräm på morgonen före ditt möte på eftermiddagen. Låt det lufttorka i några minuter för att ge det en chans att verkligen suga in i din hud.
    • Exfoliating och fuktgivande hjälper också till att förhindra ingrown hår efter vaxning, vilket kan vara smärtsamt i och av sig själva.
    Metod 5 av 9:
    Drick mycket vatten för att hålla sig väl hydratiserad.
    1. Bild med titeln Deal med vaxande smärta Steg 7
    1. Hydrerad hud är plumper så att håret är lättare att ta bort. Att hålla sig välhydratiserad är viktigt för en frisk hud i allmänhet, men det är ännu viktigare på dagen för din vaxavtal om du vill minimera smärta. Drick mycket vatten dagen för ditt möte och styra bort från andra drycker som har en dehydrerande effekt.
    • Koffein och andra stimulanser gör också din hud mer känslig, vilket kan öka smärtan från vaxning-så hoppa över ditt kaffe dagen för din vaxavtal.
  • Bild med titeln Deal med vaxande smärta Steg 8
    2. Drick inte alkohol före din vaxning. Du kanske tror att en drink eller två kommer att hjälpa numrera smärtan, men alkohol har faktiskt motsatt effekt. Dricka uttorkar dig, vilket gör din hud mer känslig.
  • Metod 6 av 9:
    Ta en over-the-counter smärta reliever.
    1. Bild med titeln Deal med vaxande smärta Steg 9
    1. Pop en antiinflammatorisk ca 30 minuter före din vaxning. Det är den inflammation som orsakar det mesta av smärtan från att vaxa, men en antiinflammatorisk motverk kommer att bekämpa det. Var noga med att ta det tillräckligt tidigt för att det ska börja arbeta innan du blir vaxat.
  • 2. Applicera en narkoskräm ca 30 minuter före ditt möte. Anestetiska krämer är också tillgängliga över disken på ditt lokala apotek. Gnugga grädden på din hud som du skulle få någon lotion och låta din hud absorbera den.
  • Dessa krämer fungerar inte för alla, så du kanske fortfarande känner lite smärta. Men om du har en riktigt svår tid att hantera smärtan från vaxning, är det värt ett skott.
  • Metod 7 av 9:
    Öva djupt andningssteknik.
    1. Andas långsamt in genom näsan och ut genom din mun. Djupa andetag före och under din vax kommer att slappna av dig, vilket hjälper till att minska smärta. Var uppmärksam på andan, inandning långsamt och sedan pausa och utandas i samma takt.
    Metod 8 av 9:
    Gör vad du kan för att distrahera dig själv.
    1. Lyssna på musik eller titta på en video medan du blir vaxad. Estetiker har ofta musik eller tv tillgängliga för att hjälpa dig att tänka på vaxningen. Om de inte gör, fråga om du kan lägga något på din smartphone för att distrahera dig.
    • Om du tittar på estetiker som vaxar dig, kommer du sannolikt att förutse smärtan, vilket gör det ont mer.
    Metod 9 av 9:
    Undvik att värma upp din hud efter vaxning.
    1. Vänta 6 till 8 timmar efter vaxning innan du tränar. Svett och värme från ett träningspass kan uppblåsa din hud, vilket kan leda till utslag eller chafing strax efter ett vax. Din hud kommer också att vara känsligare, så du vill inte utsätta den för friktion eller värme.
    • Ånga eller en varm dusch eller bad är också sannolikt att uppblåsa din hud efter vax, så vänta en dag eller två på dem.

    Tips

    Berätta för din estetiker om du har svårt att hantera vaxmärta-de ska göra allt de kan för att göra processen så bekväm som möjligt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande