Hur man botar underarmsmärta

Underarmsmärta kan vara väldigt frustrerande att hantera på grund av hur ofta du behöver använda dina armar. Vanligtvis är tendonit den skyldige. Lyckligtvis kan de flesta saker som kan orsaka underarmsmärta läka på egen hand, men det finns definitivt saker du kan göra för att hjälpa till att lindra din smärta. För att hjälpa dig, har vi svarat på några av de vanligaste frågorna som människor har om att hantera underarmsmärta.

Steg

Fråga 1 av 11:
Vad betyder det när du har ont i underarmen?
  1. Bild med titeln Cure Underarm Pain Steg 1
1. Den mest sannolika orsaken till din underarmsmärta är tendonit. Senor är sladdar av vävnad som förbinder dina muskler till dina ben, och om de blir inflammerade, kan det vara väldigt smärtsamt. Om din underarm skadar dig, kan det bero på att dina senor är inflammerade. Placeringen av smärtan kan hjälpa dig att bestämma vilken form av tendonit du har.
  • Lateral epikondylit, a.k.a. Tennis armbåge, orsakar smärta i baksidan av din armbåge och underarm. Det är vanligtvis orsakat av skador på de senor som böjer din handled tillbaka och bort från din handflata.
  • Medial epikondylit, som ofta kallas golfspelare eller baseball armbåge, orsakar smärta från din armbåge till din handled på palmsidan av din underarm. Smärtan är orsakad av skador på senorna som böjer din handled mot din handflata.
  • Du kan också ha tendonit i de senor som ansluter till din bicep och triceps, varför du kan känna smärta när du tränar eller lyfter vikter.
  • 2. Din smärta kan orsakas av tenosynovit. Detta är ett tillstånd som orsakas av inflammation i fodret runt dina senor. Vanligtvis, om du har tenosynovit, har du också tendonit på samma gång. Det bästa sättet att berätta om din smärta orsakas av tenosynovit är genom att identifiera platsen för din smärta.
  • Till exempel orsakar dequervains tenosynovitis svullnad i fodret av tummen.
  • Trigger finger, även känd som trigger tumme, är en typ av tenosynovit som gör det svårt för dig att förlänga eller böj ett finger eller tumme.
  • Fråga 2 av 11:
    Varför gör båda mina underarmar ont?
    1. Bild med titeln Cure Underarm Pain Steg 3
    1. Du kan ha tendonit i båda armarna. Eftersom tendonit ofta orsakas av repetitiva rörelser, om du använder båda armarna för att utföra en specifik rörelse, som bicepkrullar eller rodd, kan det leda till inflammation i senorna på båda dina armar. Men upplever smärta i båda underarmarna är ganska ovanligt, så se din läkare för att se till att det inte finns något mer allvarligt pågår.
    • Till exempel kan komprimerade eller skadade nerver eller en handledsskada ibland orsaka smärta i dina underarmar.
    • Dessutom kan smärta i båda underarmarna orsakas av en traumatisk skada. Se din läkare om du nyligen lidit en skada och båda dina underarmar stör dig.
    Fråga 3 av 11:
    Varför skadar undersidan av min underarm?
    1. Bild med titeln Cure Underarm Pain Steg 4
    1. Du kan ha medial epikondylit, även känd som golfspelarens armbåge. Medial epikondylit är en form av tendonit som orsakar smärta på undersidan av ditt underarm där senorna på din underarm ansluter till den beniga bumpen på insidan av din armbåge. De klassiska symptomen på golfs armbåge är smärta och ömhet på innersidan av din armbåge och inre arm, styvhet och domningar eller stickningar.
    • Om inflammationen är svår, kan smärtan till och med sträcka sig ner i underarm och handled.
    • Tennis armbåge är en annan form av tendonit som uppstår på utsidan av din armbåge.
    Fråga 4 av 11:
    Vad är symtomen på radiell tunnelsyndrom?
    1. Bild med titeln Cure Underarm Pain Steg 5
    1. Du kan ha smärta på toppen av underarmen och utanför din armbåge. Människor med radiellt tunnelsyndrom beskriver ibland den tråkiga, värkande smärta som det orsakar som "skärning, piercing eller stabbing."Villkoret kan också orsaka att du känner dig smärta på baksidan av din hand. Vanligtvis uppstår smärtan när du rankar din handled eller fingrar.
    • Radial tunnelsyndrom orsakas av den radiella nerven som driver längden på armen som är klämd någonstans.Tunneln i din armbåge är en av de vanligaste platserna för nerven att klämma fast.
  • 2. Du kan också ha svaghet i dina underarms muskler och handled. Radial tunnelsyndrom påverkar inte nerverna, så du kommer inte att känna någon stickning eller domningar. Men musklerna i din underarm kan känna sig verkligen trött. Din handled kan också känna sig ovanligt svag och trött.
  • Fråga 5 av 11:
    Hur blir jag av med smärta i min underarm?
    1. Vila din underarm och undvik aktiviteter som orsakar smärta. Tänk på akronymriset, som står för vila, is, kompression och höjd. Undvik aktiviteter som spänner dina underarmar och applicerar is eller ett kallt paket i 20 minuter i taget 3-4 gånger om dagen för att numera området och lindra din smärta. Du kan också sätta in underarmen med ett kompressionsbandage för svullnad, och hålla underarmen ovanför nivån på ditt hjärta när du ligger för att minska svullnad.
  • Bild med titeln Cure Underarm Pain Steg 7
    2. Ta smärtstillande medel för att lindra obehag och hjälp med inflammation. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) som Ibuprofen (Advil, Motrin), Naproxen (ALEVE) och aspirin kan hjälpa till att tillfälligt lätta din smärta. De bidrar också till att minska inflammation. Du kan också använda aktuella krämer som innehåller antiinflammatorisk medicinering till dina underarmar för att hjälpa till att lindra din smärta.
  • Om din smärta är riktigt dålig, prata med din läkare. De kan förskriva starkare smärta meds för dig.
  • 3. Få ett kortikosteroidskott för allvarlig inflammation. Om dina senor är inflammerade till den punkt där du inte kan använda dina armar alls och din smärta är svår, se din läkare. De kommer att undersöka dig för att se till att det inte finns ett mer allvarligt problem, och de kan besluta att injicera ett steroidskott direkt i din sena för att minska inflammation.
  • Fråga 6 av 11:
    Vad är några övningar för underarmsmärta?
    1. Använd handledsflexion och förlängning för att sträcka och träna dina underarmar. Håll armen ut framför dig och peka ner fingrarna för att utföra en armbandsflexion. Håll din arm utökad och höja din hand så att fingrarna pekar på att göra en armbandsutvidgning. Använd dessa rörelser för att försiktigt utöva dina underarmar, vilket kan bidra till att förbättra rörligheten och minska dina smärtnivåer.
    • Dra försiktigt på toppen av handen under en armbandsflexion eller på din handflata under en handledsförlängning för att lägga till mer av en sträcka.
  • 2. Twirl en pinne för att förbättra ditt dynamiska rörelseområde. Ta en 3-5 ft (0.91-1.52 m) lång pinne eller stång som en duschgardinstång eller en broomstick. Håll det i mitten med 1 hand och gör försiktigt en figur 8-rörelse när du vrider pinnen för att utöva din underarm och förbättra ditt rörelseområde, vilket kan hjälpa till med någon underarmsmärta du har att göra med.
  • Om du känner någon smärta eller obehag, stoppa övningen omedelbart. Arbeta försiktigt upp till det om det är för smärtsamt.
  • Fråga 7 av 11:
    Hur släpper du ut snäva underarmar?
    1. Bild med titeln Cure Underarm Pain Steg 10
    1. Försök sträcka dina underarmar hela dagen. Lyft 1 av dina armar och håll det framför dig med din handflata vänd nedåt. Böj din hand ner och dra försiktigt den mot din kropp med din andra hand tills du känner dig spänning. Håll sträckan i 15-30 sekunder och upprepa den på din andra arm. Sedan, prova samma sträcka med din handflata uppåt och upprepa sträckningen på båda armarna.
    • Förbättra blodflödet till dina händer genom att göra nävar och förlänga båda armarna framför dig. Rotera dina handleder utåt, sedan inåt i en cirkelrörelse för en mild sträcka.
    • Håll alltid dina sträckor mjuka. Om du känner smärta, sträcker du för långt.
  • 2. Se en fysioterapeut för allvarliga fall. En fysioterapeut kommer att kunna hjälpa till med smärtlindring och hjälpa dig att stärka dina underarmar och förbättra deras rörelseområde. Om din underarmsmärta och täthet kvarstår och inte förbättras efter några veckor, gör ett möte för att se en fysioterapeut. De kanske kan hjälpa dig.
  • Du kan titta online för fysioterapeuter i ditt område eller fråga din läkare att hänvisa till en.
  • Fråga 8 av 11:
    När ska jag se en läkare för underarmsmärta?
    1. Bild med titeln Cure Underarm Pain Steg 11
    1. Prata med din läkare om du har svår smärta och svullnad. Om dina senor är så inflammerade och smärtsamma att det gör vardagliga aktiviteter svårt och outhärdligt, se din läkare. De kommer att undersöka dig för att fastställa problemet och kan förskriva dig medicin som kan hjälpa till. De kan också ge dig ett steroidskott som kan minska inflammationen.
  • 2. Sök läkare om du inte kan vända armen eller flytta den normalt. Om du inte kan rotera din hand eller din arm kan inte flytta i vissa riktningar, kan det finnas en mer allvarlig underliggande fråga som en fraktur. Gå till ett akutrum för omedelbar uppmärksamhet och behandling.
  • Ju tidigare du adresserar problemet, desto bättre!
  • 3. Komma till en läkare för en plötslig och allvarlig skada på underarmen. Om du led en traumatisk skada eller hörde ett "snapping" eller "popping" ljud i underarmen, sök akut medicinsk behandling. De kommer att kunna diagnostisera dig och utföra alla nödvändiga rutiner så att du eventuellt kan undvika långsiktiga problem.
  • Fråga 9 av 11:
    Hur lång tid tar underarm tendonit att läka?
    1. Bild med titeln Cure Underarm Pain Steg 14
    1. Det kan ta veckor eller månader för en tendens att läka. Tidpunkten kan variera beroende på hur allvarligt inflammerade dina senor är, och hur bra du behandlar inflammationen. Om du vilar din underarm, undvik aktiviteter som påverkar det och ta smärtstillande medel, det kan läka inom 6 veckor. Det viktiga att komma ihåg är att du inte ska återvända till dina normala aktiviteter tills du inte längre känner någon smärta. Annars kan du re-förvärra skadan.
    Fråga 10 av 11:
    Hur lång tid tar medial epikondylit att läka?
    1. Bild med titeln Cure Underarm Pain Steg 15
    1. Det tar vanligtvis ca 6 veckor att läka. Medial epikondylit, annars kallad Golfer armbåge, är en form av tendonit som vanligtvis orsakas av repetitiva rörelser (som att svänga en golfklubb). Den goda nyheten är att det mesta det kommer att läka på egen hand. De dåliga nyheten är att du faktiskt måste ge dina senor den tid det behöver läka. Återgå inte till dina normala aktiviteter tills du är helt smärtfri.
    • Du kan klåda för att komma tillbaka där ute på länkarna, men om du inte är helt läkt kan du göra problemet ännu värre.
    Fråga 11 av 11:
    Hur vet jag om jag rev en sen i min underarm?
    1. Bild med titeln Cure Underarm Pain Steg 16
    1. Plötsligt, svår smärta eller en "pop" är tecken på en sönderdelad sen. Om du känner en snäppning eller poppande känsla i underarmen, kan det vara en tår i din sena. Ibland kommer du inte att inse att du har slitit din sena tills du plötsligt börjar känna sig riktigt intensiv smärta. I båda händelsen, sök omedelbar läkarvård för en diagnos och behandling.

    Tips

    Om du befinner dig ängsligt och väntar på att komma tillbaka till dina normala aktiviteter, medan din tendonit läker, kom ihåg att du kan vara ute längre om du orsakar ytterligare skada genom att komma dit för tidigt.

    Varningar

    Komma till ett akutrum om du hör eller känner en snäppning eller popping känsla i din underarm.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande