Hur man spricker någon annans baksida

Cracking ryggen kan ge omedelbar lättnad mot mild smärta eller kramper. Även om det är till hjälp är det viktigt att ta extra försiktighetsåtgärder på grund av hur känslig ryggen kan vara skadad. Om inte gjort med försiktighet, kan spricka någons rygg göra smärtan värre eller till och med orsaka ytterligare trauma. Den här artikeln innehåller information om hur du spricker någons rygg säkert, inklusive hur man använder rätt kiropraktiktekniker och när du ska sluta och lämna jobbet till en professionell kiropraktor eller läkare. Om en vän har bett dig att knäcka tillbaka för dem, använd dessa riktlinjer för att säkerställa en säker, hjälpsam upplevelse!

Steg

Metod 1 av 10:
Använd endast kiropraktikmetoder.
1. För att säkert spricka någons rygg, närma sig det som mer av en massage. Professionella kiropraktorer tillämpar tryck försiktigt för att minska risken för komplikationer som ytterligare skada. Under hela processen, se till att den person du hjälper är aldrig obekväma eller i smärta.
  • Även om metoderna i den här artikeln är baserade på kiropraktikpraxis och är säkra att utföra, är det alltid bäst att se en professionell om du kan. Om den person du hjälper har allvarlig ryggsmärta, överväga att uppmuntra dem att se en läkare eller kiropraktor istället.
Metod 2 av 10:
Undvik grova eller aggressiva metoder.
  1. Bild med titeln spricka någon annan
1. Bär kramar eller metoder som involverar lyftning kan orsaka medicinsk trauma. Om under den bakre krackningsprocessen måste personen hålla andan eller stärka sig, sluta vad du gör omedelbart.
  • Att vara för grov kan orsaka ökad smärta och ytterligare ryggskador, som en hernierad disk, stroke eller komprimering av nerverna i den nedre ryggraden.
Metod 3 av 10:
Börja med den person som ligger på magen.
  1. Bild med titeln spricka någon annan
1. Hitta en mild yta för personen att lägga sig på. En professionell kiropraktor har patienter ligger på ett kiropraktikbord för att ge mest komfort. Efterlikna det som bäst kan du med något som en säng, bord eller ren del av golvet.
Metod 4 av 10:
Tryck på personens rygg och skinkor.
  1. Bild med titeln spricka någon annan
1. Tryck försiktigt ner på personens skinkor med en hand. Använd din andra hand, tryck ner på personens övre rygg. Gör en serie milda pressande rörelser i några sekunder att börja.
  • Fråga den person du hjälper hur det känns till dem. Om trycket orsakar dem smärta eller obehag, fortsätt inte!
Metod 5 av 10:
Tryck på baksidan medan du lyfter och sänker benen.
  1. Bild med titeln spricka någon annan
1. Låt personen lyfta båda benen upp något. En kiropraktor kan lyfta den nedre halvan av sitt bord upp och ner för denna rörelse. Efterlikna det genom att be personen att lyfta båda benen upp och ner något samtidigt. Som de gör det, tryck på händerna försiktigt på deras nedre rygg.
  • Låt personen flytta sina ben i en mild, gungningsrörelse.
Metod 6 av 10:
Tryck på övre baksidan.
1. Applicera försiktigt tryck med botten av dina händer. Fortsätt trycka tills personen känner lättnad. Som du gör det, uppmuntra personen att ta djupa andetag in och ut.
  • Tänk på, du kanske inte alltid hör det traditionella popping eller sprickande ljudet. Ändå kan personen känna lättnad från gungningen och pressa ensam.
Metod 7 av 10:
Prata med personen under hela processen.
  1. Bild med titeln spricka någon annan
1. Håll en dialog att se till att personen är bekväm. Instruera dem att berätta att du stannar omedelbart om de känner smärta och frågar hur de känner sig under hela processen.
  • Om de uttrycker smärta eller obehag, sluta omedelbart! Fortsätter att spricka någon är tillbaka efter att de har upplevt smärta kan orsaka skada.
Metod 8 av 10:
Ta säkerhetsåtgärder.
  1. Bild med titeln spricka någon annan
1. Hjälp aldrig någon att spricka tillbaka om de hävdar att de är i allvarlig smärta. Cracking någon är tillbaka om de är i intensiv smärta kan leda till allvarliga komplikationer. Allvarlig ryggsmärta bör endast behandlas av en medicinsk professionell.
  • Komplikationsrisker inkluderar en hernierad disk eller försämring av en redan hernierad disk, stroke och komprimering av nerverna i den nedre ryggraden.
  • Om en del av personens rygg är särskilt känslig och de känner att de måste skydda den från tryck under processen, bör du inte spricka tillbaka.
Metod 9 av 10:
Undvik konstant bakre sprickbildning.
  1. Bild med titeln spricka någon annan
1. Ett konstant behov av att knäcka din rygg är ett tecken på ett underliggande medicinskt problem. Den här personen kan ha ett tillstånd relaterat till musklerna eller benen i ryggen. Medan tillbaka sprickbildning kan tillfälligt lindra smärta, kommer det inte att hjälpa till att ta itu med den större orsaken till ryggsmärta.
Metod 10 av 10:
Förhindra framtida ryggsmärta.
1. Ät en hälsosam kost, sträck regelbundet och förlora övervikt. Var och en av dessa metoder kan hjälpa till att lindra eller förhindra framtida ryggsmärta och arbeta bra i kombination med tillfällig bakre sprickbildning.
  • Att äta en hälsosam, välbalanserad diet förbättrar ditt ben- och muskelsjukdom. Ät hela mat, rikliga mängder frukter och grönsaker, och undvik bearbetade, högkalorie behandlar med lågt näringsvärde som pommes frites, glass och läsk.
  • Sträckning och träning förbättrar regelbundet rörelseområdet i dina leder och håller dina muskler i gott skick.
  • Att gå ner i vikt hjälper dig att undvika ryggsmärta, eftersom övervikt stammar din nedre rygg.
  • Avsluta rökning förbättrar din övergripande muskelhälsa, eftersom nikotin stör blodflödet till dina muskler.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande