Hur man utforskar och förstår önskan

För bättre eller sämre, driver önskningar nästan alla aspekter av våra liv och komponera nästan allt som definierar oss som unika individer.Men som med alla användbara verktyg är det ett rätt sätt och ett fel sätt att hantera våra desiesas kan de vara källan till praktiskt taget obegränsad lycka eller olycka. Denna artikel utforskar önskan och erbjuder förslag på hur du kan förbättra din egen lycka och välbefinnande.

Steg

  1. Bild med titeln utforska och förstå önskan steg 1
1. Först hitta en plats där du kan observera och utforska dina önskningar. Detta är viktigt, eftersom det bara läser om ämnet inte har något positivt en effekt som att titta på dem när de utvecklas och analyserar deras effekter.
  • Bild med titeln utforska och förstå önskan steg 2
    2. Du kan öva mindfulness eller meditation, eller helt enkelt sätta fötterna och slappna av medan du tittar på sinnet som en explorer.
  • Ställ dig självklara riktlinjer för vad du ska göra. Det är viktigt att inte bli involverad i lusten eller drömmen. Titta bara på dem på distans, som du skulle observera en målning i ett konstgalleri. Du kan beundra dem och stöta på många olika saker, men du vet att du fortfarande är i galleriet och inte inom själva målningen.

  • Bild med titeln utforska och förstå önskan steg 3
    3. Utforska omfattningen av lusten. Generellt är det bäst att utforska det för tillfället, men också i förhållande till tiden. Denna prospektering är en fascinerande livslång resa, eftersom den fortsätter att avslöja nya aspekter och variationer när du går.
  • Syftet med att utforska det är att i slutändan få en förståelse för det. Kom ihåg att du kan släppa lusten - låt det inte styra dig. Önskningar kan vara så starka att de kan bli självförstörande och skadliga för andra runt dig. De leder inte bara, men kör varje fasett i vårt liv.
  • Förhållandet till tiden är också viktigt som i slutändan de önskningar som kontrollerar oss mest är födda av tidigare erfarenheter. Om du har en historia av stressiga erfarenheter, kanske du vill kontrollera din nuvarande situation för att skapa ett positivt resultat eller förhindra ett visst negativt resultat.
  • Vi når ofta ut till tredje part för att hjälpa oss att göra detta, mycket av våra mentala önskemål till maktsymboler och tredje part existerar inte av fromhet, utan av önskan att skapa förändring eller förhindra förlust.
  • Bild med titeln Utforska och förstår Desire Steg 4
    4. Utforska några av de biologiska effekterna av önskan. I allmänhet skapar lusten en spänning i hjärnan och kroppen, som kan vara mild eller intensiv, i förhållande till vår interaktion med lusten. Detta i ett nötskal återspeglar spänning och spänningshuvudvärk, såväl som illamående och de andra symptomen som vi vanligtvis upplever när vi känner oss stressade, inklusive olycka och den gemensamma känslan som beskrivs som "blockerad," där det är svårt att fokusera på andra saker. Överdrivna önskningar överarbetar hjärnan (som det fortsätter att tänka och kräva) som leder till mental trötthet
  • Detta kan orsaka olycka eftersom vi har mindre energi och mer stressrelaterade sjukdomar. Många önskningar är mycket subtila och påverkas ofta av känslor av missnöje och osäkerhet. Till exempel kan du drömma om att vinna lotteriet.
  • I andra fall kan vi vilja kontrollera andra eller situationer som ett sätt att förhindra att personlig frustration återkommer.
  • I slutändan genereras alla våra tankar, fantasier och mental chatter av våra önskningar. Våra känslor är också knutna till önskan - vi blir arg och frustrerad och förtvivlan eftersom våra önskningar inte var insåg.
  • Bild med titeln vara en uppmärksamhetssökande steg 2
    5. Utforska motivationen för varje önskan. Generellt önskningar uppstår från positiva känslor som generositet, vänlighet, intelligens, medkänsla och så vidare, eller negativa känslor som osäkerhet eller behov, rädsla, ilska och frustration, avund, sjuk, girighet, okunnighet, etc..
  • Sinnet producerar önskningar som levern producerar gall. Det är en övning i framtiden som försöker stoppa dem, helt enkelt för att det är en önskan. Ofta blir vi rädda för önskningar, eller försök att styra sitt uttryck som bara orsakar mer stress i sinnet och kroppen. Det är lätt att falla i ett spår i hur vi interagerar med våra önskningar, men det kan leda till depression och andra problem.
  • Bild med titeln Hjälp en orolig vän eller relativ steg 8
    6. Överväga de praktiska orsakerna till önskningar. Utan önskan, skulle vi se behovet av att äta, sova, träna, vara bra människor, arbeta för att betala för våra måltider, hem och hobbyer, eller till och med, på en mycket subtil nivå, andas? Även din förmåga att titta på tv, koppla av, läsa, lyssna på musik, sjunga mm. är en frukt av lust. Vårt hela liv är i princip uttrycket och reflektion av våra önskningar.
  • Önskningar kan i slutändan delas på lång sikt och kort sikt, så en anledning till det ögonblick som vill köpa något medan du handlar, liksom reaktionära önskningar, är främst kortsiktiga, men kan också anslutas till långsiktiga önskningar. Långsiktiga önskningar är mer livsstilorienterade, till exempel att få en universitetsutbildning.
  • De kan också kategoriseras till funktionell eller intellektuell och fördelaktig eller skadlig. Eftersom sinnet och kroppen skulle föredra att slappna av och göra ingenting, beror vår biologiska överlevnad på åtgärder. Många av våra känslor finns för överlevnad, som rädsla som är existerande för att göra oss medvetna om nederboningar, vilda djur, giftiga saker och andra faror. Girighet för ägodelar som extra kläder och skydd mot kallt väder eller extrem värme är i sig anslutna till vår överlevnad.
  • Denna kropp är i huvudsak en investering av mycket energi och resurser, den mest effektiva mjukvaran i kroppens hårdvara, är begreppet jag. Om vi ​​inte hade något begrepp av självbetydelse, skulle vi inte vara benägna att skydda och mata kroppen som vi är beroende av. På samma sätt i ett samhälle där tanken på ego är dämpat (detta gäller både primitiva stamgemenskaper såväl som modernare samhällen), är relationerna mellan andra människor viktigare eftersom vår överlevnad och välbefinnande är kopplad till samarbete.
  • När det konfronteras av ett val är det önskvärt som löser det, med hjälp av kunskap (det är korrekt eller felaktigt) som en guide. Utan en önskan att göra valet och hantera konsekvenserna, skulle det vara en oupplöst konflikt. Å andra sidan försöker vi ofta undvika att välja ett val eftersom resultatet skulle strida mot våra befintliga val och önskemål.
  • Kroppen kan och ofta överträffa våra mentala önskningar. Till exempel, om vi vill festa hela natten, kommer vi att känna oss väldigt trötta, och om vi inte slutar äta, kommer vi att känna oss alltmer hungriga och obekväma.
  • Detta utgör en klassisk paradox till filosofi och ideologier, som i vissa fall är individen berömd och filosofier syftar till att utveckla individen för att förverkliga sin inre godhet och dygd. Den alternativa uppfattningen är att individen är självisk och det är genom ett upplyst samhälle, eller alla varelser är lika beroende av varandra som ett sätt att ändra individen för att vara ett mer ädelt att vara. Båda är i huvudsak korrekta och felaktiga samtidigt, för människor har både girighet och generositet, kärlek och hat, så alla människor har både ädla och korrupta dygder.
  • Bild med titeln utforska och förstå önskan steg 7
    7. Tänk på hur önskningar kan användas till nytta. I slutändan är lektionen alltid att vara smart om dina önskemål. Vi kan önska att vara bra människor och göra stora saker, men utan färdigheter i att hantera våra önskningar kan vi inte uppnå våra mål. Nyckeln till att bygga personlig lycka är att lära känna igen när dina önskningar har gått för långt och att veta hur man släpper dem.
  • Ibland är de gamla metaforerna de bästa. Forntida filosofi berättar att vi stiger över våra problem som lotusen stiger över lera som den växer i.
  • För att göra detta måste en person önska att agera för sin egen mentala välbefinnande, men det kan vara svårt att prioritera detta över andra konkurrerande önskningar. Det är till stor del en fråga om balans. En önskan är starkare än den andra så vår vilja är inte 100%. Genom upprepad observation och analys av våra önskningar och missbruk (en extrem effekt av önskan) kan vi uppnå en hälsosammare, mer balanserad sinnesstämning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande