Hur man uppnår nirvana

De fyra ädla sanningarna är buddhismens väsen och ger en plan att hantera allt lidande som människor står inför. Dessa sanningar anger att livet är fyllt med olika typer av lidande - lidande har en orsak och ett slut- och du når Nirvana när du slutar detta lidande. Noble eightfold-vägen beskriver de steg du måste ta för att uppnå Nirvana i ditt liv.De fyra ädla sanningarna beskriver sjukdomen i den mänskliga erfarenheten, och den ädla åttafolden är receptet som ger läkning. Förstå sanningarna och resan vägen kommer att leda till fred och lycka i livet.

Steg

Del 1 av 3:
Efter den ädla åtta vikbanan
  1. Bild med titeln uppnå Nirvana Steg 1
1. Meditera regelbundet.Meditation är nyckeln till att ändra hur ditt sinne fungerar och låter dig resa till nirvana. Det borde vara en del av ditt vardag. Medan du kan lära dig att meditera på egen hand kan en lärare hjälpa till med att styra dig och tillämpa rätt tekniker. Du kan meditera ensam, men det är till hjälp att meditera med andra människor och under ledning av en lärare.
  • Du kan inte resa vägen utan att meditera.Meditation hjälper dig att bättre förstå dig själv och världen.
  • Bild med titeln uppnår Nirvana Steg 2
    2. Ha rätt utsikt. De buddhistiska lärorna (jag.e. De fyra ädla sanningarna) är den lins som du ser världen igenom. Om du inte kan acceptera lärorna kan du inte följa de andra stegen i sökvägen. Den rätta utsikten och rätt förståelse är grunden för vägen.Se världen som det verkligen är och inte som du skulle vilja vara. Du försöker förstå verkligheten helt och genom en objektivlins. Detta kräver att du undersöker, studerar och lär dig.
  • De fyra ädla sanningarna är grunden för den rätta förståelsen.Du måste tro att dessa sanningar beskriver saker som de verkligen är.
  • Ingenting är perfekt eller permanent.Tänk kritiskt om situationer istället för att sätta in dina personliga känslor, önskningar och bekymmer.
  • Bild med titeln uppnår Nirvana Steg 3
    3. Har rätt intentioner. Förbinder dig med att utveckla en attityd som är linje med ditt trossystem.Agera som om allt liv är lika och förtjänar att behandlas med medkänsla och kärlek. Detta gäller dig själv och till andra. Avvisa tankar som är själviska, våldsamma och hatliga.Kärlek och icke-våld bör vara regeln.
  • Visa hänsyn till alla levande saker (e.g. Växter, djur och människor) oavsett status.Till exempel skulle du behandla en rik person och dålig person med samma respekt. Människor från alla bakgrunder, åldersgrupper, raser, etnicitet, ekonomiska grupper bör behandlas lika.
  • Bild med titeln uppnår Nirvana Steg 4
    4. Tala rätt ord.Det tredje steget är rätt tal. När du övar rätt tal ligger du inte, förtal, skvaller eller talar hårt. Istället talar du snäll och sanningsenligt ord. Du ord bör bekräfta och upplyftas andra.Att veta när du ska vara tyst och hålla tillbaka är dina ord också viktigt.
  • Att ha rätt tal är något du övar varje dag.
  • Bild med titeln uppnår Nirvana Steg 5
    5. Ha rätt åtgärd. Dina handlingar strömmar ut ur vad som är i ditt hjärta och i ditt sinne. Behandla dig själv och andra människor bra. Förstör inte livet eller stjäla.Lev ett fredligt liv och hjälpa andra människor att leva fridfulla liv också. Var ärlig när du hanterar andra människor.Till exempel skulle du inte lura eller ljuga för att komma framåt eller få något som du vill ha.
  • Din närvaro och handlingar ska vara positiva och förbättra andra människors och samhällets liv.
  • Bild med titeln uppnår Nirvana Steg 6
    6. Välj rätt försörjning.Välj ett yrke som överensstämmer med dina övertygelser.Har inget jobb som skadar andra människor, innebär att döda djur eller fuska.Försäljning av vapen, droger eller arbete på ett slakteri är inte acceptabla yrken. Oavsett yrke du väljer måste du genomföra den med integritet.
  • Till exempel, om du arbetar i försäljning, skulle du inte använda bedrägeri eller lögner för att få folk att köpa din produkt.
  • Bild med titeln uppnår Nirvana Steg 7
    7. Öva rätt ansträngning. Att sätta sant ansträngning i allt du gör kommer att leda till framgång. Befria ditt sinne om negativa tankar och fokusera på positivt tänkande.Ha entusiasm för vad du än gör (e.g. Skola, Karriär, Vänskap, Hobbyer mm.). Du måste konsekvent träna med positiva tankar eftersom det inte alltid kommer naturligt. Detta kommer att förbereda dig för att utöva mindfulness. De fyra principerna av rätt ansträngningar är:
  • Förhindra onda och ojämna stater (sensuell lust, sjuk vilja, oroa, tvivel, rastlöshet) från att uppstå
  • Bli av med onda och oönskade stater som redan har uppstått genom att motverka dem med goda tankar, omdirigera din uppmärksamhet åt något annat, eller konfrontera tanken och undersöka tankens källa.
  • Producera bra och hälsosamma stater
  • Behålla och perfekta de goda och hälsosamma staterna
  • Bild med titeln uppnår Nirvana Steg 8
    8. Öva mindfulness. Mindfulness kan du se verkligheten och se saker som de verkligen är. De fyra grunden för mindfulness är kontemplation av kropp, känslor, sinnesstämningar och fenomen.När du är uppmärksam, bor du i ögonblicket och är öppna för hela upplevelsen.Du fokuserar på din nuvarande situation inte på framtiden eller det förflutna.Var uppmärksam på din kropp, dina känslor, dina tankar, dina idéer och allt omkring dig.
  • Bor i nuvarande frigör du önskar från din framtid och förflutna.
  • Mindfulness innebär också att vara uppmärksam på andras känslor, känslor och kropp.
  • Bild med titeln uppnår Nirvana Steg 9
    9. Fokusera ditt sinne. Rätt koncentration är förmågan att fokusera ditt sinne på ett enda objekt och inte distraheras av yttre influenser. Att gå igenom de andra delarna av vägen tillåter dig att koncentrera dig.Ditt sinne kommer att vara fokuserat och inte fyllt med stress och ångest.Du kommer att ha ett bra förhållande med dig själv och världen. Rätt koncentration gör att du kan se något tydligt och som det verkligen är.
  • Koncentrationen liknar mindfulness.Men när du koncentrerar dig är inte medveten om alla olika känslor och känslor.Om du till exempel koncentrerar dig på en tentamen är du bara inriktad på att ta provet.Om du övade mindfulness under tentamen, skulle du märka hur du kände att ta provet, hur de andra människorna omkring dig agerade, eller hur du satt under tentamen.
  • Del 2 av 3:
    Uppnå Nirvana i ditt vardag
    1. Bild med titeln Uppnå Nirvana Steg 10
    1. Öva kärleksfull vänlighet (Metta Bhavana). Metta betyder icke-romantisk kärlek, vänlighet och vänlighet. Det är en känsla som kommer från ditt hjärta, och det måste odlas och praktiseras. Det praktiseras vanligtvis i fem steg. Om du är nybörjare, försök att stanna i varje steg i fem minuter.
    • Steg 1- Feel Metta för dig själv.Fokusera på känslor av fred, lugn, styrka och självförtroende.Du kan upprepa frasen "Kan jag vara bra och glad." till dig själv.
    • Steg 2- Tänk på en vän och alla saker som du gillar om dem. Upprepa frasen, "Kan de vara väl - kan de vara lyckliga."
    • Steg 3- Tänk på någon som du är neutral om.Du gillar inte dem eller ogillar dem.Tänk på personens mänsklighet och förlänga dina känslor av Metta till den personen.
    • Steg 4- Tänk på någon som du inte gillar alls.Istället för att tänka på varför du inte gillar dem och ha hatliga tankar, skicka dina känslor av Metta till dem.
    • Steg 5- I det här sista etappen, tänk på varje enskild person inklusive dig själv.Skicka Metta till de människor, din stad, ditt grannskap, ditt land och hela världen.
  • Bild med titeln uppnå Nirvana Steg 11
    2. Öva Mindfulness att andas. Denna typ av medling kommer att lära dig att koncentrera och fokusera dina tankar.Genom denna medling kan du lära dig att öva mindfulness, slappna av och befria dig av ångest.Hitta en sittande position som är bekväm för dig. Din ryggrad måste vara upprätt och avslappnad. Dina axlar ska vara avslappnade och lite rullade tillbaka och ner. Stöd dina händer på en kudde eller i knäet. När du har din hållning, börja gå igenom de olika stadierna. Varje steg bör vara i minst 5 minuter.
  • Steg 1- Count internt (andas in, andas ut, 1 andas in, andas ut 2, etc.) efter varje andetag tills du når 10. Börja om när du har nått 10.Fokusera på känslan av andning in och ut.Ditt sinne kommer att vandra.Ta bara dina tankar tillbaka till din andning.
  • Steg 2-Fortsätt att andas i cykler på 10, men räkna innan du andas in den här gången (e.g.,1, andas in, andas ut, 2, andas in, andas ut, 3, etc.). Fokusera på de känslor du har när du inanderar.
  • Steg 3- Andas in och ut utan att räkna. Försök att se din andning som en kontinuerlig process istället för att bara andas in och andas ut.
  • Steg 4- Ditt fokus borde nu vara i andetagens känslor när den går in och lämnar din kropp. Det kan vara ditt andetag som passerar över dina näsborrar eller din överläpp.
  • Bild med titeln uppnå Nirvana Steg 12
    3. Bekräfta och upplyftas andra. Det ultimata målet med buddhismen är att uppnå inre fred och sedan dela din erfarenhet med andra människor. Att uppnå Nirvana är inte bara för din fördel, utan för världen också. Det är viktigt för dig att vara en källa till uppmuntran och stöd för andra.Det här är så enkelt som att ge någon en kram om han eller hon känner sig nere. Om någon är viktig för dig eller gör något trevligt för dig, låt personen veta hur du känner. Låt folk veta att du är tacksam för dem och uppskatta dem.Om någon har en dålig dag, ge ett lyssnande öra.
  • Bild med titeln uppnå Nirvana Steg 13
    4. Behandla människor med medkänsla. Din lycka är direkt relaterad till andra människors lycka. Visar medkänsla främjar lycka till alla. Du kan öva medkänsla på många sätt:
  • Stäng av din mobiltelefon när du spenderar tid med vänner och familj.
  • Göra ögonkontakt när någon pratar med dig och lyssnar utan att avbryta.
  • Volontär i ditt samhälle.
  • Öppna dörrar för andra människor.
  • Vara empatisk mot människor.Till exempel, om någon är upprörd, erkänner och försöker förstå varför de är upprörd.Fråga dem vad du kan göra för att hjälpa. Lyssna och visa oro för sina känslor.
  • Bild med titeln uppnå Nirvana Steg 14
    5. Var medveten.När du övar uppmärksamhet, uppmärksammar du hur du tänker och känner för närvarande.Mindfulness är inte bara för meditation men för ditt vardagsliv också.Till exempel kan du vara uppmärksam som du äter, dusch, eller klä på morgonen. Börja med att välja en aktivitet och fokusera sedan på känslorna i din kropp och din andning som du gör det.
  • Om du vill ha uppmärksam medan du äter, koncentrera dig på smak, konsistens och lukt av maten som du äter den.
  • När du tvättar disken, var uppmärksam på temperaturen på vattnet, hur dina händer känner när du rengör disken och hur vattnet känns när du sköljer disken.
  • I stället för att lyssna på musiken eller tv: n när du klär dig på morgonen, gör dig redo i tystnad.Lägg märke till hur du känner.Var du trött eller väl vilad när du vaknade? Hur känner din kropp som du lägger på kläder eller dusch?
  • Del 3 av 3:
    Navigera de fyra sanningarna
    1. Bild med titeln uppnår Nirvana Steg 15
    1. Identifiera lidande. Buddha beskriver lidande annorlunda än du brukar tänka på det. Lidande är oundvikligt och är en del av livet.Dukkha är sanningen som allt lider.Lidande används vanligtvis för att beskriva saker som sjukdom, åldrande, olyckor och fysisk och känslomässig smärta. Men Buddha anser önskningar (jag.e. särskilt ouppfyllda önskningar) och cravings som lidande också. Dessa två saker betraktas som rötterna för lidande eftersom människor är sällan någonsin nöjda eller innehåll.När en önskan är uppfylld skapas en annan önskan. Detta är en ond cykel.
    • Dukkha betyder "det som är svårt att bära." Lidande är ett stort spektrum och innehåller saker som är stora och små.
  • Bild med titeln uppnå Nirvana Steg 16
    2. Bestämma orsaken till lidande. Önskan och okunnighet är roten till lidande. Dina ouppfyllda önskningar är den värsta typen av lidande.Till exempel, om du är sjuk, lider du.Medan du är sjuk, vill du vara bra.Din oändliga önskan att vara väl är en större form av lidande än att bara vara sjuk. När som helst du önskar en sak, möjlighet, person eller prestation som du inte kan ha, lider du.
  • De enda garantierna i livet åldras, sjukdom och död.
  • Dina önskningar kommer aldrig att vara nöjda.När du uppnår eller får något som du vill, börjar du att önska något annat.Dina ständiga begär håller dig från att uppnå sann lycka.
  • Bild med titeln uppnå Nirvana Steg 17
    3. Avsluta lidande i ditt liv.Var och en av de fyra sanningarna är en stepping sten.Om allt är lidande och lidande kommer från dina önskningar, är det enda sättet att avsluta lidande genom att inte längre ha önskningar. Du måste tro att du inte behöver lida och att du har möjlighet att stoppa lidandet i ditt liv. För att avsluta lidandet i ditt liv måste du ändra din uppfattning och lära dig att styra dina önskemål.
  • Att styra dina önskningar och begär gör att du kan leva med frihet och nöjdhet.
  • Bild med titeln Låt inte ditt liv rotera runt din pojkvän Steg 3
    4. Uppnå slutet av lidandet i ditt liv. Slutet av lidande kan uppnås genom att resa den ädla åttafolden. Din väg till Nirvana involverar kan sammanfattas av tre idéer.För det första måste du ha rätt intentioner och tankegång.För det andra måste du leva ut dina rätt intentioner i ditt vardag.Slutligen måste du förstå sann verklighet och ha rätt tro på alla saker.
  • Den åttafaldiga vägen kan delas in i tre kategorier: visdom (höger vy, rätt avsikt), etiskt beteende (rätt tal, rätt handling, rätt försörjning) och mental odling (rätt ansträngning, rätt mindfulness, rätt koncentration).
  • Denna väg erbjuder riktlinjer för hur man lever ditt vardag.
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Om önskan är orsaken till lidande, är inte alla livs önskan? När vi är hungriga önskar vi mat. När trött vi önskar sömn. Hur förbannar vi dessa önskningar utan att dö eller förlora våra sinnen?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Ja, du har rätt, allt som drivs av lust. Det finns tre baser av lust: lobha (girighet), dosa (aversion) och moha (illusion). Önskan inom dessa tre baser erkänns som orsaken till lidande. När du är hungrig är det okej att äta i motivationen att uppfylla daglig näringsnivå för att göra rätt ansträngning. Ät inte mer än du behöver eftersom det får girighet (Lobha). Det är okej för dig att önska att vara fri från dessa tre baser, det kallas rätt ansträngning. För att förstå mer, läs om fyra ädla sanningar och ädla åtta gånger. Det är också okej att läsa lite dhammapada vers.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 9helpful 28
    • Fråga
      Om alla buddhister i slutändan önskar att uppnå Nirvana, så är det inte en motsägelse om de inte kan uppnå det så länge de har önskan? jag är förvirrad.
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Var inte förvirrad av ordet "önskan" brukade förklara orsakerna till lidande med "önskan" brukade beskriva sin önskan eller vilja. Ett exempel på den tidigare är vår girighet, några exempel på den senare är födelsedags önskningar och vår ambition. Obsession om att tillfredsställa lusten leder slutligen till alla slags lidande, samtidigt som man uppfyller en önskan håller sitt sinne fokuserad och riktning. När vi väl önskar kan vi inte vara så obsessiva som att uppfylla vår önskan att uppfylla önskan. De "önskan" För att uppnå Nirvana är en strävan till alla buddhister som måste vara uppmärksamma på alla förhållanden som kan hindra dem för att uppnå det, inklusive sina egna "obsessiv önskan" att uppnå det.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 3helpful 15
    • Fråga
      En av tipsen på den här sidan säger, "Hitta vad du tycker om och gör mer av det," Men det är inte bara att hänga sina önskningar och därmed öka lidandet?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Hitta vad du tycker om mer och gör mer av det leder inte till nirvana. Du måste befria dig från alla föroreningar. Den främsta orsaken till lidande är längtan, vilket händer på grund av girighet, okunnighet och hat. Det bästa sättet att uppnå Nirvana är mediterar.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 14helpful 22
    Se fler svar

    Tips

    Att uppnå Nirvana kommer förmodligen inte vara lätt. Det kan ta lång tid.Även om det känns omöjligt, fortsätt försöka.
  • Du kan träna buddhismen själv, men du kan dra nytta av att gå till ett tempel och ha en lärare. Rusa inte för att bestämma om en grupp eller lärare. Lita alltid på din egen instinkt med det här och ta din tid. Det finns stora lärare där ute och några mycket obehagliga. Gör en webbsökning av templet / gruppen / läraren och orden kontroverser och kult. Gör dina läxor.
  • Den åttafaldiga vägen är inte en linjär väg. Det är en resa som du reser varje dag.
  • Din väg till upplysning kommer att skilja sig från alla andra, precis som varje snöflinga tar en unik väg genom himlen. Gör den övning som du tycker om / kommer naturligt / känner rätt att göra.
  • Prova olika mediteringsmetoder, de är bara verktyg och metoder att använda längs vägen. En varierad uppsättning verktyg är användbar vid olika tidpunkter.
  • Nirvana uppnås när missuppfattningen av hur sig självet (och allt annat) existerar permanent. Det finns många metoder för att få det att det kan hända. Ingen är rätt eller fel, bättre eller sämre. Ibland inträffar nirvana spontant och ibland tar det mycket tid och ansträngning.
  • Så småningom sökanden och den nirvana som söks måste släppas.
  • Ingen annan vet din väg (se snöflingan analogi ovan) men sällan kommer en lärare att berätta för dig att gå till en annan grupp och inte deras grupp. De flesta lärare / traditioner / sekter har en mycket stark bilaga till deras föreskrivna väg till upplysning, men en av de viktigaste hindren för upplysning är bilaga till åsikt / visa. Ironi bör inte gå vilse på dig längs din resa.
  • Autonoma övning är avgörande för att uppnå Nirvana. En lärares roll är att hjälpa dig att växa och bli andligt autonom. Deras roll är att inte skapa medberoende och regression till en infantilstat, men det är väldigt vanligt.
  • Hitta vad du tycker om och gör mer av det.
  • Fortsätt, reflektera över de fördelar du får, även de minsta och kom ihåg dem. De kommer att vara dina motivationsverktyg.
  • Längs vägen omfamna tvivel.
  • Awakenings kan blekna, men det kommer inte att gå vilse.
  • Awakenings kan förbli, de fördjupa sig över tiden.
  • Uppvakningar händer ofta under en allvarlig personkris.
  • Fokusera på övningen och målet kan komma. Fokusera på målet och övningen kommer inte att upprätthålla.
  • Använd Internet för att hitta grupper av väckta meditatorer. De är där ute med resurser för att hjälpa dig.
  • Nirvana kan uppnås via någon andlig väg inom någon religion, det vill säga om religionen eller gruppen tror på och lär om Nirvana eller inte. Det finns många exempel på detta händer. Till exempel finns det väckta kristna som har en viss syn på vad / vem Gud beror på deras uppvakningar.
  • För en stor resurs av uppvaknade lärares berättelser om sitt uppvaknande besök Buddha på gaspumpen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande