Hur man lyser din dag

Det är naturligt att ha dagar när du känner dig elak, dåsig och tråkig. Alla har dagar som detta - det är en oundviklig del av livet som bara inte kommer att ge upp. Lyckligtvis finns det många sätt att lysa upp en tråkig dag, och den här artikeln lär dig hur!

Steg

  1. Bild med titeln Ljusa din dag Steg 1
1. Försök att lyssna på någon glad musik. Glada låtar ökar endorfiner och dopamin, vilket i sin tur hjälper oss att må bra.Komedi visar temansångar, som det av "Simpsons", "F.R.Jag.E.N.D.S.", "Familjen Flinta", och "Fawlty torn" är några förslag att uppmana dig. Försök att lyssna på sånger med ört Alpert och Tijuana-mässingen - de har jolly, flamboyanta rytmer och är ett underbart sätt att få dig att känna dig mer. En av de bästa låtarna är "Spansk"-Tryck som söker efter det på YouTube.
  • Bild med titeln Ljusa din dag Steg 2
    2. Ha på sig superman underbyxor. Även om du måste bära formell klänning på toppen, bära något dumt på din bakom kan få dig att känna dig glad, helt enkelt för att det är en jolly hemlighet att få dig att skratta.
  • Bild med titeln Ljusa din dag Steg 3
    3. Titta på en komedi visa eller lyssna på något roligt på radion. Skratta släpper endorfiner, och vi vet alla om naturliga kemikalier i våra hjärnor - de gör oss lyckliga!Försök att titta på stand-up komedi visar som "F.R.Jag.E.N.D.S." eller "Simpsons". Ta en titt på YouTube för komedi gigs som "Lev på Apollo".
  • Bild med titeln Ljusa din dag Steg 4
    4. Få några färska blommor till ditt skrivbord eller bord, eller bredvid din säng. Prova något trevligt och ljust som blandade blommor, solrosor eller tusenskönor.
  • Bild med titeln Ljusa din dag Steg 5
    5. Övning. Att få våra kroppar att flytta väcker våra ämnesomsättningar, släpper dopamin och endorfiner, och ökar också vår hjärtfrekvens och skickar blod till våra hjärnor och får oss att må bra. Prova lite aerobics, hoppar, eller en fin jog.
  • Bild med titeln Lighten din dag Steg 6
    6. Gå en lång promenad. De säger att gå utanför sopar spindelväven bort, och det gör verkligen. Bevis tyder på att promenader någonstans grön är bättre än stadsområden för att öka lycka nivå, så försök att gå till en lokal park, naturreservat eller ut i landsbygden.
  • Bild med titeln Ljusa din dag Steg 7
    7. Ha ett skratt med några vänner. Ge någon som du gillar ett telefonsamtal eller erbjuda att träffa upp och att vara med vänner, tar inte bara våra tankar av våra problem, men också ökar fokus och hjälper oss att känna oss glada igen.
  • Bild med titeln Ljusa din dag Steg 8
    8. Gå i en vals. Det finns mycket bevis där det föreslår att musik i ett Waltz-tempo (en-två-tre, en-två-tre) är överlägset den lyckligaste rytmen av dem alla. När du går, försök att räkna dina steg i ett en-två-tre-beat-se hur det sätter en vår i ditt steg och får dig att känna dig energisk!
  • Bild med titeln Ljusa din dag Steg 9
    9. Stäng av telefonen, datorn, TV: n och alla andra elektroniska enheter som är påslagna. Tro det eller inte, frånvaro från skärmar och sociala nätverk kan verkligen hjälpa dig att uppmana dig. Försök läsa en bok eller tidskrift i stället för dina gadgets och se hur du känner.
  • Bild med titeln Lighten din dag Steg 10
    10. Gör något du tycker om. Oavsett om det är bowling, ritar en bild eller kommer att se ett spel, göra något du tycker om (förutsatt att det är säkert) är ett säkert sätt att ljusna din dag. Om du gillar att stänka om i ett barns paddlingpool vid 60 års ålder, så var det! Varför inte?
  • Bild med titeln Lighten din dag Steg 11
    11. Leende. Handlingen av leende kan lura ditt sinne om att du är glad och därigenom öka ditt humör och göra dig lyckligare. Det minskar stressen, och det är smittsamt - bara le och se den positiva effekten du kan göra på andra människor!
  • Bild med titeln Ljusa din dag Steg 12
    12. Tillbringa kvalitetstid med dina husdjur. Det är sant att när du husdjur eller kramar en furig vän, lindrar det ångest och stress. Det kan bara hjälpa till.
  • Bild med titeln Ljusa din dag Steg 13
    13. Prata om det med en terapeut, dina vänner eller din familj. Det hjälper mycket att prata om din dag och vad som händer. Vissa människor kan hjälpa dig och försöka få dig att må bättre med ett skämt eller ett citat.
  • Bild med titeln Lighten din dag steg 14
    14. Ha ett bra gråt. Låt det alla ut - det kan hjälpa ibland. Om du har någons axel att gråta på, gör det, eller ha en kram och låt den alla ut.
  • Bild med titeln Ljusa din dag Steg 15
    15. Tupplur. Tänk på glada saker och somna till de glada tankarna. Du kan också försöka drömma om din dag och göra det bättre.
  • Bild med titeln Ljusa din dag Steg 16
    16. Spela ditt favorit online-spel. Det hjälper dig att glömma din dag. Kanske bli konkurrenskraftig, ha kul och njut av att vara lycklig.
  • Tips

    Prova varje steg flera gånger. Dessa saker är inte momentana - de tar tid, precis som de flesta saker.
  • Kom ihåg att imorgon är en annan dag. Om allt annat misslyckas, är det alltid viktigt att få en god natts sömn.
  • Klipp själv släcka om du inte känner dig lyckligare. Fortsätt försöka!
  • Om du inte har några husdjur, krama ett fyllt djur eller kudde.
  • Tillbringa lite pengar på något själv en gång i taget, även om det bara är att köpa ett par dumma underbyxor.
  • Varningar

    Droger och olagliga ämnen bör inte vara ett hjälpmedel för att ljusna din dag. Denna artikel erbjuder säkra, sanitära råd. Vänligen undvik stimulanser.
  • Misstag inte ha en dålig dag för depression, eller andra problem som behöver sortera ut. Om du verkligen inte har känt dig alls i två veckor eller mer, snälla prata med din läkare - de kan hjälpa dig med några lösningar för att göra ditt liv ljusare!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande