Hur man är ett lydigt, välskött barn

Vill du vara en bättre person? Hatar du det här ögonblicket av besvikelse i dina föräldrars ögon? Eller gynnar dina föräldrar en mer lydig, mogen syskon och du vill vara som dem? Då är det dags att respektera dina äldste, inte bara för att du kommer att göra dem lyckligare, men det kommer att göra en mer respektfull miljö.

Steg

Del 1 av 2:
Respekt
  1. Bild med titeln vara ett lydigt, välskött barn steg 1
1. Förstå att dina föräldrar är vuxna och du är ett barn. Så de har förmodligen mer erfarenhet än du och det är därför du inte borde lyda, men bara försök till sina tips. De har varit barn också en gång och förmodligen är bara oroliga för dig! Naturligtvis finns det undantag, men vanligtvis vill föräldrar det bästa för dig och försöka se till att du inte gör sina tidigare fel.
  • Bild med titeln vara ett lydigt, välskött barn steg 2
    2. Vara mer lydig. Nej, du behöver inte lyda alla sina beställningar som en soldat. Men om de berättar att du gör dina läxor, gör det till exempel. Och du behöver inte följa allt till brevet. Jag rekommenderar att du tänker lite innan du gör det. Om din mamma berättar att du tvätta disken, till exempel, vill de förmodligen bara att hjälpa dig.
  • Bild med titeln vara ett lydigt, välskött barn steg 3
    3. Acceptera att du är ett barn. Du kanske inte gillar det här, men det är sant, du är ett barn, även om du är intelligent. Vuxna kommer i allmänhet att veta mer än du bara för att de har funnits längre.
  • 4. Gör sysslor utan att bli frågad. Om du kan se att något behöver göra, gör det. Om du överhör din mamma som klagar på att behöva göra disken, ge henne en överraskning och göra dem för henne.
  • Det handlar inte om att vara lydigt. Du behöver dessa när du växer upp, och om du inte lär dig nu, hur ska du leva på egen hand?
  • Gör en bra sak till dina föräldrar, inte för att göra dem lyckliga, men om du gör andra lyckliga, kommer du att känna en bättre person också.Bild med titeln vara ett lydigt, välskött barn steg 4
  • 5. Var respektfull för dina äldste. Svara inte tillbaka, använd dåligt språk, eller agera uttråkad när de pratar med dig.
  • Du behöver inte alltid vara lydig, men vara respektfull. Inte bara för dina äldste, till alla, även de dåliga barnen i din skola. Du kommer att tjäna respekt från andra och känna dig lyckligare, för att du vet att du gör det rätta.Bild med titeln vara ett lydigt, välskött barn steg 5
  • Bild med titeln vara ett lydigt, välskött barn steg 6
    6. Försök att bli förlåtande. Föräldrar är också människor och kan göra misstag. Istället för att snappa tillbaka på dem eller nedlåtande dem, vara mogna och försöka förstå deras situation. Ignorera de aspekter som du inte gillar och istället fokusera på vad du gillar i dem.
  • Bild med titeln vara ett lydigt, välskött barn steg 7
    7. Var tacksam. Det är inte lätt att vara förälder. Som ett barn är vi inte ens medvetna om de svåra tiderna som de kan ha gått igenom när vi höjer oss när vi var spädbarn och småbarn. Känna igen sina goda egenskaper och uppskatta dem för alla de goda de har gjort för dig. Du borde vara tacksam eftersom de fick dig att se den här världen. Du vet hur svårt och smärtsamt är graviditet? Och vara tacksam för allt i livet, inte bara föräldrar. Fokusera på nutiden och vara tacksam, du kommer att må bättre.
  • Bild med titeln vara ett lydigt, välskött barn steg 8
    8. Behandla syskon med kärlek och respekt om du har dem. Behandla dem som du vill att de ska behandla dig. Om dina syskon är yngre, hjälp dem. När de vill leka med dig, leka med dem (om du inte gör sysslor eller läxor - berätta för dem inte artigt). De ser upp till dig och beundrar dig så satt ett bra exempel. Om din syskon är äldre, respektera dem och se upp till dem. De kanske inte är dina föräldrar eller till och med vuxna, men de är fortfarande dina äldste.
  • Bild med titeln vara ett lydigt, välskött barn steg 9
    9. Gör något trevligt för dina föräldrar. Trots allt har de gjort så mycket för dig! En enkel hemlagad present eller kort fungerar bra. Du kan också göra några sysslor. Egentligen ett enkelt tack fungerar. De vill inte ha mycket. Bara, "tack".
  • 10. Få goda märken och skolrapporter om möjligt. Dina föräldrar kommer att vara glada om du får en A eller A B, men faktiskt borde du få bra betyg för dig själv! Du får inte ett märke för dem, men för dig själv. Märkena är bara ett brev eller ett nummer. De visar hur mycket du studerade eller ditt engagemang eller din nivå.
  • Var uppmärksam i klassen och gör dina läxor. Använd en veckoplanerare, så du vet redan vad du måste göra!
  • Studera och arbeta hårt. Föräldrar och lärare tittar inte bara på dina betyg, de ser ut om du studerade eller inte.
  • Om du får ett dåligt märke, oroa dig inte. Göm inte det från dina föräldrar, de kommer ändå att ta reda på det. De bryr sig om din utbildning, inte dina betyg.
  • Tänk på att studier är ett privilegium. Massor av barn, särskilt tjejer, får inte tillgång till utbildning. Även om du inte går till en privat skola, är du fortfarande lyckligare än många barn i världen. Och utbildningen kommer att leda till bättre jobb och ett livskvalitet, och naturligtvis till kultur. Det gör dig mer kreativ, mer intelligent och lär dig att inte tro på allt, för att ge dig din egen åsikt, att inte följa de felaktiga sökvägarna, för att inte upprepa samma fel i historien! Det får dig att förstå mer, veta mer, och se världen som det är. Så, studera för dig själv, inte för dina föräldrar och märken!Bilden med titeln är ett lydigt, välskött barn steg 11
  • Del 2 av 2:
    Grooming
    1. Bild med titeln vara ett lydigt, välskött barn steg 12
    1. Sluta ha på sig kläder med offensiva meddelanden på dem. Hitta din stil: Goth, Dark Academia, Punk, Preppy, Kawaii, Cottagecore, Steampunk, VSCO, Ulzzang, Emo...och det är bara några få! Eller om du bara vill ha på sig jeans och t-shirt, gå till det. Du bör börja utveckla din egen stil.
  • Bilden med titeln är ett lydigt, välskött barn steg 14
    2. Använd inte för mycket smink, om dina föräldrar inte vill att du ska. Om du desperat vill ha smink, fråga dina föräldrar snyggt och ge några skäl. Om de säger nej, snälla kasta inte tantrums eller sådana, fråga om anledningen istället.
  • Kanske din stil behöver smink, i så fall, om dina föräldrar tillåter det att gå för det!
  • Det här är inte för dina föräldrar, det här är för dig. Make-up är kul, det gör att du experimenterar och känner sig annorlunda, men om det blir en mask som du inte kan lämna, fråga dig några frågor. Och kom ihåg, alla kan vara vackra även utan smink!
  • Bilden med titeln är ett lydigt, välskött barnsteg 16
    3. Ta hand om din personliga hygien och hälsa. Föräldrar / vårdnadshavare borde inte behöva nag dig att ta en dusch / bad. Du borde bry dig om det själv, inte dem. Tvätta ansiktet varje dag och borsta tänderna varje dag.
  • Tips

    Vara mogen, förnuftig och pålitlig.
  • Håll ditt rum städa.
  • Bully inte någon även om alla andra gör det.
  • Gör några extracurricular aktiviteter, som att lära sig att virka eller spela en sport. Detta för dig själv, din självutveckling, och för skojs skull.
  • Var villig att lyssna och prata när det behövs.
  • Varningar

    Får inte någon form av straff i skolan, inklusive att bli beredd, så prata inte när lärarens pratar, glöm inte utrustning och tuggar inte tuggummi i klassen.
  • Slå av din telefon i klassen. Ta bara det till skolan om det är tillåtet i skolan och även av dina föräldrar.
  • Svär inte eller talar om någon.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande