Hur man är antisocial

Antisocialt beteende kan innebära olika saker i olika sammanhang, så det är viktigt att skilja mellan de olika sinnena av ordet. Ibland behöver introverts frigöra lite från våra sociala liv och leva mer ensamma existenser, medan kliniskt antisocialt beteende kan vara ett mer betydande problem. Oavsett om du tror att du är antisocial och vill vara säker, eller om du vill se vad en mer isolerad existens handlar om, kan du lära dig att njuta av att spendera tid ensam, hur man begränsar din kontakt med andra, och hur man förhandlar Vanliga sociala interaktioner som kan vara problem för antisociala människor.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå antisocialt beteende
  1. Bild med titeln är antisocialt steg 1
1. Skilja mellan introversion och anti-socialt beteende. Ordet "asocial" brukar användas för att beskriva beteendet hos introverts, som kanske inte ofta känner sig som socialisering jämfört med mer sociala extroverts. Den kliniska definitionen av antisocialt beteende är dock något annorlunda, vilket gör det viktigt att skilja mellan de två för en noggrann förståelse.
  • Antisocialt beteende kännetecknas på ungefär samma sätt som psykopati eller sociopati. Vissa studier rapporterar att hård eller inkonsekvent föräldraskap kan vara en riskfaktor för antisocialt beteende. Människor som uppvisar antisociala personligheter tenderar att vara kyniska och oförmögen att empati med andra, eller känna igen andras lidande. Antisocialt beteende kännetecknas ibland av ytlig charm, ett uppblåst ego och en allmän förakt för andra människors känslor.
  • Introvert beteende är ett tecken på ett normalt socialt temperament, kännetecknat av en preferens för ensamhet. Introverts är arbetsorienterade och vanligtvis mer engagerade i ensamma reflektion och mindre engagerad genom att interagera med andra. Medan introverts kan tyckas visa några av de ytliga egenskaperna hos antisocialt beteende, finns det ingen direkt koppling mellan de två.
  • Bild med titeln vara antisocialt steg 2
    2. Njut av din privata tid. Att vara antisocial är i grunden bara att undvika kontakt med människor, och föredrar din privata tid, som spenderas ensam. Om du inte tycker om att spendera tid, kommer att vara otrevlig, om inte omöjligt. Medan inte alla antisociala människor är desamma, eller njut av ensamhet av samma skäl, försök att tänka på aktiviteter som du tycker om att göra dig själv för att ta reda på om du kommer att få det att fungera. Ensamma aktiviteter kan innehålla:
  • Läsning
  • Skrivning
  • Spelar ett instrument
  • Meditation
  • Bön
  • Övning
  • Vandring
  • Trädgårdsarbete
  • Bild med titeln är antisocialt steg 3
    3. Ägna dig åt skolarbete, eller ditt arbete. Vanligtvis är att vara antisocial en biprodukt av att vara besatt av andra saker och glömma att umgås, eller helt enkelt inte ha tid att umgås, inte ett mål i sig själv. Men om du vill vara mindre knuten till dina sociala åtaganden, är det bästa och mest produktiva sättet att göra det att kasta din uppmärksamhet och din ansträngning i skolan eller arbeta, och glöm allt annat.
  • I stället för att gå hem och chatta med vänner på Facebook eller gå ut, gör dina läxor, eller kommer med nya idéer för effektiviseringsprocesser på jobbet. Bättre än, stanna sent på kontoret, eller gå till biblioteket för att studera.
  • Arbetsobsessioner måste faktiskt inte vara arbets eller skolrelaterade. Hitta ämnen eller hobbyer som intresserar dig och gå vilse i dem. Tillbringa dina kvällar Byggnadsmodellåg eller skrivkod eller gör synth epics istället för att umgås.
  • Bild med titeln vara antisocialt steg 4
    4. Gör ditt vardagsrum en helgedom. Om du vill spendera mindre tid runt människor, ge dig ett bekvämt boyta så att du kommer att njuta av att stanna i stället för att gå ut. Oavsett om du redan bor ensam, eller bor hemma med din familj, eller bor med rumskamrater, bör du skära ut ett utrymme för dig själv som bara är, fyllda med alla saker för att hålla dina intressen drivna och din ensamma tiden helig.
  • Om du bor med dina föräldrar, gör ditt rum din helgedom. Fyll det med affischer, böcker och andra dekorationer som du gillar och det kommer att få dig att känna att det är din. Hänga "Gå inte in" Logga på dörren och håll den helig.
  • Om du bor med rumskamrater, försök hålla ditt rum så självförsörjande som möjligt, så du kan undvika de gemensamma utrymmena, om det behövs. Få ett mini-kylskåp för mat och dryck, och få en kokplatta, om möjligt.
  • Om du bor ensam, ta dig tid att dekorera din lägenhet eller hus som du gillar det. Om ingen annan kommer att vara runt, ibland tycker vi att det inte finns någon mening att spruta upp det, men ta extra ansträngning för att vara hemma något speciellt. Göra det till dig.
  • Bild med titeln är antisocialt steg 5
    5. Vara ensam offentligt, ibland. Det finns en skillnad mellan att vara antisocial och vara en fullständig eremit. Om du inte vill förlora spår av alla sociala signaler och bli en total weirdo, är det bra att spendera lite tid offentligt, inte socialisering.
  • Gå till biblioteket för att sitta och läsa papperet, istället för att få det levererat till ditt hus. Det här är en ensam aktivitet, men du kan göra det offentligt och få lite folk att titta på att känna att du inte är helt ensam.
  • Gå ut för att äta ibland och sitta i baren ensam. Ta med en bok om du är orolig för att känna sig generad, även om det inte finns något behov av att vara får.
  • Bild med titeln är antisocialt steg 6
    6. Få ett husdjur. Känslor av isolering kan börja bli lite grym om du spenderar för mycket tid ensam. För att hålla lite känslomässig anslutning i ditt liv, försök att få ett litet husdjur att ta hand om, att avvärja bluesen.
  • Om du är en utomhustyp, få en hund att ta med dig på vandringar och njut av snabba promenader tillsammans på kvällarna.
  • Om du är mer av en inomhus person, få en katt att curl upp på bröstet medan du försöker arbeta på datorn.
  • Om du inte vill ha ett engagemang av ett större husdjur, överväga ett caged djur som en kanin, fågel eller annat litet furigt husdjur som är lite lättare att ta hand om.
  • Del 2 av 3:
    Vara antisocial
    1. Bild med titeln är antisocialt steg 7
    1. Håll dig på avstånd. Det är svårt att lära känna antisociala människor. Ju mer du klarar det för folket i ditt liv att du är en mutter som inte kan knäckas, desto lättare är det att spendera tid ensam, för att människor så småningom kommer att sluta försöka lära känna dig. Upprätthålla ett känslomässigt avstånd från folket runt dig.
    • Används stängt kroppsspråk när du är offentligt för att kommunicera att du inte vill bli kontaktad eller förlovad. Korsa dina armar, undvik ögonkontakt och håll dig som om du är fokuserad på något annat.
    • Fortsätt inte information om dig själv, om det inte är nödvändigt. Var vag om vem du är, vad du gör, och var kommer du ifrån. Om folk frågar dig frågor om ditt personliga liv, ändra ämnet.
  • Bild med titeln vara antisocialt steg 8
    2. Prata mindre. När du är runt människor, offentligt, är ett av de bästa sätten att kommunicera din önskan att vara ensam vara tyst. Säg inte någonting alls, om inte det är absolut nödvändigt, och även försök att begränsa ditt tal till det minsta kommunikationen. Vara som en clint eastwood karaktär. Låt din stirra prata, svara sedan i monosyllabler.
  • Bild med titeln är antisocialt steg 9
    3. Fokusera på en-till-ett-interaktioner. Det är osannolikt att du någonsin kommer att vara riktigt ensam, men det betyder inte att du måste vara en social fjäril. För att hålla dina kontakter som begränsade och kontrollerade som möjligt, försök att hålla saker en-mot-en, så mycket som möjligt.
  • Har inte födelsedagsfester för dig själv, spendera tid med en nära vän, som hänger hemma eller äter middag. Om du är inbjuden till en fest, kontakta värden och berätta för dem att du inte kan komma, men bjuda in dem för en en-på-en-uthängning, om det behövs.
  • Om du väljer hittills, se till att vara ärlig med människor. Om du träffar någon som gillar att umgås med människor regelbundet, kan det vara en affärsbrytare för er båda.
  • Bild med titeln är antisocialt steg 10
    4. Avbryta dina sociala nätverkskonton. Försök att se till att det är så lite webbpost för dig som möjligt. Avbryt eller avbryta dina sociala nätverkskonto för tillfället och ta bort dem om du är seriös om den här antisociala saken.
  • Gör dina andra online-konton som olika och randomiserade som möjligt, för att hålla dig anonym. Använd inte samma användarnamn och lösenord, och använd inte ditt riktiga namn för att registrera dig för saker.
  • Du är inte anti-social om du bor hemma på enstaka fredagskväll, live-tweeting din TV-binge. I allt större utsträckning finns våra sociala liv online, och om du vill hålla människor ut ur ditt företag, måste du också hålla dig ur sin verksamhet. Inget mer Facebook snooping.
  • Bild med titeln vara antisocialt steg 11
    5. Ta reda på din egen lösning på problem. Ju mindre du behöver lita på andra människor för hjälp, desto mer kommer du att kunna lita på dig själv. Var så självförsörjande som möjligt och sträva efter att hitta dina egna lösningar på dina problem, istället för att fråga andra människor för hjälp.
  • Google är din vän. Om du inte vet hur man gör något, undersök det och försök att räkna ut det på egen hand. Åtminstone bli informerad om ämnen innan du tar det till en expert, eller någon som är mer erfaren.
  • Du behöver inte interagera med människor på Body Shop om du kan ändra din olja ordentligt, rotera dina däck och göra annat grundläggande fordon. Du behöver inte gå bondens marknad om du kan odla dina egna grönsaker i din trädgård.
  • Bild med titeln är antisocialt steg 12
    6. Vet när man ska skära av relationer. I filmvärmen gillar Robert de Niro Bank Robber att han inte har något i sitt liv, han kunde inte gå ut på, om han såg poliserna runt hörnet. Om du vill leva det ensamma livet måste du hålla dig ouppkopplad och avlägsen. Du kan överväga att skära av relationer när människor blir för nära.
  • Om du känner att någon är för mycket i ditt inre liv, inkräkta på din ensamhet, klippa det plötsligt, åtminstone för en tid, att lägga lite avstånd tillbaka till saker. I allmänhet är det bra att bo ensam, så du har alltid fått en hemmabas för att återvända till.
  • Självklart, i filmen, blir de niro för nära någon och omprövar allting. Det händer, och det är svårt att vara verkligt antisocialt i långsiktigt.
  • Bild med titeln är antisocialt steg 13
    7. Flytta runt mycket. Håll dig avlägsen från dina grannar och gör det svårt att bilda långsiktiga relationer genom att upprota dig själv. Det är bra att vara en rullande sten. Försök att byta städer varje par år, om det är möjligt, och byta lägenheter eller vardagsrum mer regelbundet, när du är i samma stad.
  • Att flytta runt tjänar också till att hålla ditt liv livlig och intressant. Om du bor i samma hus hela tiden, se aldrig nya människor, och inget förändras, att vara antisociala kan bli ganska tråkig.
  • Bild med titeln är antisocialt steg 14
    8. Vara en minimalistisk. För att flytta och stanna som mobil som möjligt, försök att begränsa dina tillhörigheter såväl som dina sociala interaktioner. Tänk på det så här: Ju mindre shopping du gör, och de mindre saker du behöver, desto mindre måste du vara runt människor och hantera konsekvenserna av alla saker. Begränsa din köp och sälj så mycket du kan. Förenkla.
  • Bild med titeln är antisocialt steg 15
    9. Hitta arbete som håller dig upptagen och isolerad. Det finns en mängd karriärer och fält som fungerar bra med antisociala typer. Om du inte är en stor fan av "människor," Överväga att titta på något av följande karriärområden som möjligheter på lång sikt:
  • Nattsäkerhet
  • Skrivning
  • Datainmatning
  • Långdistansbil körning
  • Naturfotografering
  • Dataprogramering
  • Bild med titeln vara antisocialt steg 16
    10. Sluta ber om ursäkt. Du behöver inte be om ursäkt för dig själv och hur du är, eller placera dig själv under andra socialt. Om du är introverad och föredrar att vara ensam istället för att gå till fester och socialisera, behöver du inte försöka "förändra" ditt beteende eller dig själv. Be om ursäkt för hur du är.
  • Människor med antisocial personlighetsstörning visar ofta en oförmåga att visa ånger, vilket kan vara ett allvarligt problem och en distinkt skillnad från introverts som ber om ursäkt för mycket. Om du faktiskt inte kan känna förlåt för någon, är det ett tecken på ett allvarligt psykologiskt problem. Om du tror att ditt antisociala beteende kan vara ett problem och du vill ändra, sök omedelbart rådgivning.
  • Del 3 av 3:
    Förhandla gemensamma sociala interaktioner
    1. Bild med titeln är antisocialt steg 17
    1. Gå igenom skolan. Förhandla din skolkarriär är ett vanligt problem för antisociala människor. Det är viktigt att komma ihåg att du inte är över dina kamrater, dina lärare, eller någon på din skola. Ju mer du kan acceptera de saker som gör dig lika, istället för att fokusera på hur du är annorlunda, blir det lättare att komma igenom skolan vara.
    • Om du kämpar till göra vänner i skolan, Saker kan vara mycket mer utmanande. Försök hitta en liten grupp människor som du litar på och njuter av att spendera tid med. Ofta kan människor som kämpar med antisociala tendenser trivs med en bra grupp vänner.
    • De "populär" Barn på din skola gör inte för idealiska vänner i alla fall. Ignorera dem och göra en annan grupp av vänner. Antisociala tonåringar beskriver vanligtvis en förakt för den populära publiken, och det är alltid mer hälsosamt att ignorera den scenen så mycket som möjligt.
  • Bild med titeln är antisocialt steg 18
    2. Sätt huvudet ner på jobbet. Arbetsplatsen kan vara en annan utmanande miljö för antisociala människor. Att ta itu med en rad olika personligheter och myndighetsuppgifter kan beskatta någons sociala färdigheter, särskilt om du föredrar ditt eget företag. Medan massor av specifikationerna för att förhandla om din arbetsdag måste göra med ditt speciella jobb, kan du lära dig att göra några saker att hålla dig lycklig och frisk.
  • Undvik gruppprojekt och samarbetsinsatser, vilket kan orsaka konflikter för personer med antisociala tendenser. Gör ditt eget arbete.
  • Nod och leende till auktoritetsfigurer. Du behöver inte gilla din chef, men om du vill behålla ditt jobb måste du hålla dina känslor under kontroll. Undvik besvärliga konfrontationer.
  • Ha en mängd andra hobbyer och intressen utanför jobbet. Om arbetet visar sig vara en utmanande social miljö, gör vänner och spendera tid att göra massor av saker utanför jobbet för att hålla din personliga tid upptagen och förlovad.
  • Bild med titeln är antisocialt steg 19
    3. Bara göra ett utseende på fester, lämna sedan. Stora folkmassor av människor skriker och dansar och skriker och tar selfies? Parterna är en stor bummer för både introverter och antisociala människor, och försöker att förhandla inbjudningar kan orsaka stress och ångest. Sluta oroa dig om huruvida du får en bekant nere eller inte upp till festen eftersom du vill stanna hemma och läsa. Planera att göra ett snabbt stopp i och sedan gå tillbaka till att göra vad du vill göra.
  • Gör en snabb körning genom festen, stanna tillräckligt länge för ett mellanmål och en gratis drink, gör en paus för badrummet, sedan dike ut bakdörren och gör din semester.
  • Om du inte kan smyga bort, gör ursäkt för att lämna, eller gör det inte. Du är inte skyldig någon en förklaring mer komplicerad än, "Ja, jag måste gå. Bra party!"
  • Bild med titeln är antisocialt steg 20
    4. Tid pick-ups bättre för att undvika besvärliga chattar. Om du hämtar dina barn från skolan och vill undvika besvärliga, meningslösa samtal med de andra föräldrarna medan du väntar, bara lära dig att gå till din resa bättre för att undvika att behöva vänta på långa perioder. Ta en kaffe på väg till skolan och visa upp ögonblicket skolan släpper ut. Vänta i din bil tills du ser ditt barn, gör sedan upp en ursäkt för att komma igång.
  • Fake ett telefonsamtal, om du behöver. Du behöver inte vara en bra skådespelare att hämta din telefon och säga, "Mmhmm...ja" en gång var 20: e sekund eller så.
  • Bild med titeln är antisocialt steg 21
    5. Få hjälp om du kämpar för att hålla dig ur problem. Antisocialt beteende kännetecknas i allmänhet som en störning, inte något som någon väljer, eftersom det innebär en oförmåga att följa de traditionella lagar och förväntningar som styr ett samhälle. Människor som visar antisocialt beteende kan ha upprepade problem med arrestering eller andra beteendemässiga problem. Andra tecken på antisocialt beteende som behöver medicinsk och psykisk utvärdering inkluderar:
  • Upprepade gånger ljuger eller väcker andra
  • Underlåtenhet att planera för framtiden
  • Alltför aggressivt beteende och hänsynslöshet
  • Oförmåga att hålla ett jobb
  • Brist på ånger för beteenden
  • Tips

    Att vara antisocial betyder inte att du inte kan få några vänner, oavsett vad ordboken säger. Försök hitta en eller två goda vänner och hålla fast vid dem.
  • Vissa antisociala människor är anti-sociala ovilligt (dessa människor tenderar att vara naturligt blyg och hålla saker för sig själva). Försök hitta någon som den här i dina klasser (borde inte vara svårt, de kommer förmodligen att vara de enda som inte pratar väldigt mycket) och tittar på hur de agerar. Var inte som en stalker eller något, men försök att se vad det är som gör att människor inte tar med dem till en konversation.
  • Varningar

    Att vara anti-social kan slå på dig. Opopulariteten kan göra andra som är försiktig med dig, och i sin tur skadade dig på en mängd olika sätt. Var försiktig med hur du går på att vara den osynliga fjärilen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande