Hur man blir en introvert

Introversion är ett viktigt socialt temperament som gynnar solo reflektion och ensamhet att umgås. Mer enkelt satte, introverts är inriktade inåt, medan extroverts är inriktade utåt. Om du vill lära dig om du är introvert och hur du odlar en bekväm reflekterande atmosfär för dig själv, kan du lära dig att njuta av att spendera mer tid ensam och vara produktiv med egna fakulteter.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå introversion
  1. Bildbetiteln blir ett introvert steg 1
1. Skilja mellan introversion och anti-socialt beteende. Det finns många missuppfattningar om vad som är introvert, och det är inte en "asocial" beteende. Introverts regenereras och aktiveras genom att spendera tid ensam, och föredrar ofta ensamhet för gruppaktiviteter, vilket många introverts finner emotionellt beskattning.
  • Anti-social personlighetsstörning är mer besläktad med psykopati eller sociopati, och hänvisar till oförmåga att empathize eller emotionellt anslutas med andra. Verkligen antisocialt folk är ofta ego-drivna och ytligt charmiga på sätt som motsvarar mer med en traditionell utsikt över extroversion.
  • Det finns inget fel med Introversion, och även om många självhjälpsböcker och fårika guider tyder på att extroversion är nyckeln till lycka och rikedom, det finns inget bevis för att ett personlighetsdrag är mer produktivt eller framgångsrikt än den andra. Båda personlighetstyperna kan vara kreativa och produktiva i rätt arbetsmiljö.
  • Bildtiteln blir ett introvert steg 2
    2. Skilja mellan introversion och vara "blyg." Medan många introverts kan sägas vara "blyg" Offentligt är det inte nödvändigtvis fallet, och det är viktigt att lära sig skillnaden. Introversion är inte ett mått på blyghet, precis som extroversion betyder mer än "Att vara utåtriktad."
  • Shyness avser en rädsla för att tala ut i gruppsituationer och misslyckas med att kommunicera med andra, och en preferens för ensamhet baserad på denna rädsla.
  • Introverts föredrar ensamhet, eftersom arbetet ensam är mer stimulerande än att arbeta med andra, och sociala interaktioner kan vara mer beskattande än spännande för introvert. Introverts är inte nödvändigtvis "rädd" Att interagera med andra är de bara unenthusiastiska om det.
  • Bildtiteln blir ett introvert steg 3
    3. Var uppmärksam på vad som exciterar dig. Är du energiserad av tanken på att spendera tid ensam? Vill du hellre arbeta på ett projekt ensam, eller samarbeta med andra? I en gruppsituation skulle det driva dig galen för att inte bidra med dina tankar, eller vill du hellre rädda dina åsikter för en sidokonversation?
  • Generellt sett gör du det inte "bli" En introvert genom att ändra dina beteenden, för det finns liten punkt i att spendera mer tid ensam om du inte tycker om det, eller det stimulerar inte dig kreativt.
  • Var uppmärksam på dina egna tendenser och främja dem. Om du tror att du är extroverad, finns det ingen anledning att försöka ändra dig själv. Istället ge dig en mer social arbetsmiljö för att vara produktiv.
  • Bilden med titeln blir ett introvert steg 4
    4. Titta bortom dikotomi. En person behöver inte vara tydligt i den ena eller den andra "läger." Ammiversion är en term som används för att beskriva personer som flyttar bekvämt mellan de två ändarna av personlighetsspektrumet, och många människor gör faktiskt någonstans i 50/50-sortimentet på personlighetstest.
  • Försök att ta ett Myers-Briggs personlighetstest för att lära dig mer om hur du gör det i personlighetsavdelningen, och vad det här kan berätta om hur du ska främja dina egenskaper och ge dig den bästa chansen för framgång, med tanke på dina unika egenskaper och önskemål.
  • Del 2 av 3:
    Spendera mer tid ensam
    1. Bildbetiteln blir ett introvert steg 5
    1. Driva ensamma hobbyer. Om du vill få en känsla för vad livets liv är som, utforska hobbyer som kräver att du är ensam för att driva dem, eller förbättras avsevärt av den ensamma erfarenheten. Introverta hobbyer kan innehålla saker som:
    • Trädgårdsarbete
    • Läser och skriver kreativt
    • Målning
    • Golf eller minigolf
    • Spelar ett instrument
    • Vandring
  • Bilden med titeln blir ett introvert steg 6
    2. Försök stanna på fredagskvällen. Om du vill ta ett litet steg mot att skapa ett mer introvert utrymme för dig själv, försök vistas i nästa fredagskväll, istället för att gå ut. Introverts är ofta uttömda av sociala interaktioner, mycket som föredrar att spendera en kväll avkopplande med en bra bok än genom att slå staden eller på väg till en fest. Om du vill se om det håller med dig, prova det.
  • Hoppas du någonsin i hemlighet att dina vänner kommer att avbryta planer, så du kan stanna och komma ikapp på netflix? Återigen ångrar du ibland att säga ja att festa inbjudningar? Det här är bra indikationer på introversion.
  • Bildtiteln blir ett introvert steg 7
    3. Prata mindre. Introverts är inte de chattiesta människorna i rummet. För att uppträda på ett mer introvert sätt, försök att vara oftast tyst i din nästa gruppinteraktion, så att andra pratar mer än du gör. Ställ frågor för att få andra att prata, men försök att hålla sakerna fokuserade på andra och mindre på dig själv.
  • Talande mindre betyder inte att helt och hållet avstängt. Öva att lyssna mer än du talar och reflekterar innan du svarar på andra uttalanden för att vara engagerade i saker utan att ständigt prata.
  • Är du någonsin generad när en grupps uppmärksamhet skiftar till dig? Detta är en bra indikation på introversion. Om du i hemlighet älskar strålkastaren, det är mer av ett extrovertat drag.
  • Bildbetiteln blir ett introvert steg 8
    4. Fokusera på en-till-ett-relationer. Introverts är inte isolerade loners som inte kan kommunicera med människor, de är bara utmattad av socialiseringsarbetet och föredrar soloreflektion. Det är mycket vanligare att introverts att njuta av att ha djupa, meningsfulla konversationer med vänner en-mot-ett, istället för att gå ut med en stor grupp.
  • Om du inte är en stor fan av fester är det fortfarande bra att försöka göra ansträngningar för att hålla upp dina vänskap med vanliga en-mot-en-hangouts, för att undvika att det är avlägset eller kallt. Låt dina goda vänner veta att du bara föredrar solo hang-outs.
  • Har du cringe på tanken på små pratar på middagspartier? God indikation på introversion.
  • Bildtiteln blir ett introvert steg 9
    5. Gör ditt vardagsrum bekvämt. Om du kommer att spendera mer tid ensam är det en bra idé att göra ditt vardagsrum en fristad. Göra det den typ av plats du föredrar att spendera tid. Oavsett om du vill ha ljus, rökelse och dina favoritböcker runt, eller ett mini-kylskåp och en skivspelare, alla på vapenlängd från din favoritstol, organisera ditt utrymme med din komfort i åtanke.
  • Kolla upp Denna artikel För tips om att organisera ditt rum.
  • Del 3 av 3:
    Vara en produktiv introvert
    1. Bildtiteln blir ett introvert steg 10
    1. Driva en karriär och intressen som kräver färre interaktioner. Ju mindre tid du måste spendera runt andra, desto mer introducerade din existens kommer att bli nödvändig. Om du tror att du drar nytta av att leva en mer introvert livsstil, försök att bedriva intressen, jobb och hobbyer som gör att du kan leva på det sättet och arbeta på din mest produktiva. Följande jobb är alla bra för introverts:
    • Dataprogramering
    • Skriva och redigera
    • Forskningsforskare
    • Domstolsrapporter
    • Arkivarbete eller biblioteksvetenskap
  • Bildtiteln blir ett introvert steg 11
    2. Fokusera på en uppgift i taget. Extroverts är multi-takers, medan introverts föredrar dykning i en uppgift och ser det igenom till slutförandet. försöka Prioritera din tid För att hålla fokus på varje sak du behöver göra innan du går vidare till nästa.
  • Bildtiteln blir ett introvert steg 12
    3. Gräv djupare. Introverts brukar orsaka små prat, föredrar att gräva djupare och ha mer allvarliga, intellektuella eller hårda samtal. Detta gäller också typ av arbete och kreativa projekt introverts som att ta på sig.
  • Nästa gång du arbetar med ett projekt för arbete eller skola, var inte nöjd med att bara göra "tillräckligt," eller med att göra vad som förväntas av dig. Gå utöver. Sätt din egen kreativa vridning på projektet och sätter lite extra ansträngning i det.
  • Bilden med titeln blir ett introvert steg 13
    4. Ta på sig soloansvar och arbeta ensam. Introverts föredrar att arbeta ensam istället för att arbeta med andra på gruppprojekt. Om du ofta värderar andras hjälp, försök att ta ett projekt på dig själv nästa gång och se om du inte kan göra det utan extra hjälp. Detta kan hjälpa till att öka ditt självförtroende och låta dig lita på dig själv mer i framtiden, även om det är nödvändigt att arbeta med andra i vissa fall.
  • Få vad du kan från samarbeten. Ofta måste du arbeta med andra, och introverts bör inte avvisa talangerna och förmågorna hos andra, bara för att de föredrar att arbeta ensam. Lär dig att förhandla om gruppprojekt utan att kontrollera dem, ta den hjälp som erbjuds och delegera separata uppgifter, så du kan också ha lite ensam tid.
  • Vara självförsörjande. Ju mindre du behöver be om hjälp, desto mindre måste du förlita dig på andras hjälp.
  • Tips

    Du kan inte ändra ditt temperament, bara din personlighet. Temperament är duken, men personligheten är målningen.

    Varningar

    Människor kan tro att du är antisocial och därmed förminska och misshandlar dig. Om det här inträffar, försök att förklara för den person som introversion är - det betyder inte nödvändigtvis att du är antisocial. Det betyder att du tycker om att vara runt människor men behöver en sund balans, genom att fortfarande spendera tid med människor men inte så mycket att det blir tömning. Detta innebär också att hitta tillräckligt med tid för ensamhet. Om människor misshandlar eller förolämpar dig för din introversion, är de giftiga människor och du bör försöka avstå från dem från dem.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande