Hur man gör de 12 stegen

De 12 stegen används av AA, Na, Ova, Ga, EA, CA, CMA, Salsa, Al-Anon och andra anonyma 12-stegs återvinningsgrupper. Den här artikeln anger nyckeln 12 steg för att hjälpa dig att få en bättre förståelse för vad dessa steg involverar.

Steg

  1. Bild med titeln gör de 12 stegen steg 1
1. Erkänna att du är maktlös över din missbruk - att ditt liv har blivit oanvändbart. Addiction är en sjukdom. Denial är en del av sjukdomen som berättar för oss att vi inte har något problem. Du är maktlös när drivkraften i ditt liv är bortom din kontroll. Din oförmåga att hantera ditt liv är det yttre beviset på din maktlöshet. När du accepterar detta, har du överlämnat och kan börja gå vidare till återhämtning.
  • Bild med titeln gör de 12 stegen steg 2
    2. Tro att en makt som är större än dig själv kunde återställa dig till sanity. En kraft som är större än dig själv kan förändras från situation till situation - det kan vara allt som gör dig medveten om en situation om en situation om du agerar på en defekt eller negativ vilja. Denna kraft kan vara Gud eller vilken högre kraft du väljer.
  • Bild med titeln Gör de 12 stegen steg 3
    3. Fatta ett beslut att vända din vilja och ditt liv till vården av Gud eller din högre makt. Beslut är en åtgärd: Det är en början-utgångspunkt. Medan de två första stegen var reflekterande, kräver endast godkännande, steg tre kräver bekräftande åtgärder. Det första steget återställer dig fysiskt - det andra steget återställer dig mentalt - det tredje steget återställer dig andligt. Det handlar om att välja att följa din valda högre effekt.
  • Bild med titeln gör de 12 stegen steg 4
    4. Gör en sökning och orädd moralisk inventering av dig själv. Du måste inte vara "orädd" att ta en orädd inventering - behöver du bara vara villig. Titta på de egenskaper som orsakar dig eller andra människors smärta, oavsett om det är skuld, rädsla, skam, ilska och så vidare.
  • Bildbetaget gör de 12 stegen steg 5
    5. Erkänna dig själv, andra, och till Gud eller din högre kraft den exakta naturen hos dina fel. Kom ihåg att det andra steget säger att du måste göra saker annorlunda om du vill ha ett annat resultat. Du måste nå ut i förtroende som ska levereras från din isolations vansinne. De två viktigaste kvaliteterna du kommer att få från att göra detta steg är öppet och villighet. Du kommer att inse att du inte är ensam.
  • Bild med titeln Gör de 12 stegen steg 6
    6. Vara helt redo att få Gud ta bort alla dessa fel av karaktär. Att leva genom steg en till fem gör dig helt redo, behöver du bara känna igen det här och vet att dina defekter kan tas bort. Dela dina defekter med andra och / eller din högre makt, och var redo att släppa skuld, ilska och oavsett andra defekter du har som orsakar smärta.
  • Bilden med titeln gör de 12 stegen steg 7
    7. Ödligt fråga Gud eller din högre makt för att ta bort dina brister. Brist är den som verkar ut ur defekten. Kom i kontakt med den högre kraften du väljer och lär dig att träna motsatser.
  • Bild med titeln gör de 12 stegen steg 8
    8. Gör en lista över alla personer du har skadat och blir villig att göra förändringar av dem alla. De två första namnen på den här listan ska vara Gud eller din högre makt och dig själv. Kom ihåg att ditt problem är hur du behandlade andra människor.
  • Bild med titeln gör de 12 stegen steg 9
    9. Göra direkt ändringar till de du har skadat där det är möjligt, förutom att det skulle skada dem eller andra. Detta är den sista av rengöring och frigörande steg. Många dörrar i vår återhämtning kommer att börja öppnas för oss efter att vi har slutfört det här steget. Bli av med skuld och rädsla genom att göra förändringar.
  • Bild med titeln gör de 12 stegen steg 10
    10. Fortsätt att ta personlig inventering och omedelbart erkänna när du är fel. Detta är den första av underhållsstegen. Det är ett mycket viktigt steg - Genom att ta en daglig inventering kan vi eliminera uppbyggnaden av många saker vi behandlade i den fjärde genom nionde stegen. Gå inte tillbaka till det gamla beteendet som leder dig till dina gamla sätt att lida.
  • Bild med titeln gör de 12 stegen steg 11
    11. Söka genom bön och meditation för att förbättra din medvetna kontakt med Gud eller den högre makten. Be bara för kunskap om deras vilja för dig och makt att bära det. Varje dag be, meditera och skriva. Här verkar det arbete vi satt i stegen för alla att komma ihop. Vi har övat bön och meditation i de tidigare tio stegen. Nu kommer vi att arbeta för att medvetet förbättra bön och meditation till den högre kraften i vår förståelse. Det finns inget sätt. Det är ett personligt beslut mellan dig och din högre makt. Bön är den pratande delen. Meditation är lyssningen. Vara en bra lyssnare. Växa på ett andligt sätt.
  • Bild med titeln gör de 12 stegen steg 12
    12. Bär det här meddelandet till missbrukare och / eller alkoholistiska utövar dessa principer i alla sina angelägenheter. Stegen slutar inte här. De är bara en ny början. Du har fått en andlig uppvaknande - den största gåvan. Vi kan bara hålla det vi har genom att ge bort det. Vi förstärker vår återhämtning genom att dela den med andra.
  • Tips

    Var ärlig med dig själv.
  • Var tålmodig med dig själv och andra.
  • Jämför inte dig med andra, din egen historia är unik. Istället relatera till andra medlemmar.
  • Stegen handlar inte om religion men om andlighet. Tänk inte att du måste springa för en kopia av Bibeln. Stegen fungerar för alla religiösa och icke-religiösa övertygelser.
  • Det föreslås att du befinner dig en sponsor innan du börjar arbeta stegen. En sponsor kommer att kunna styra dig och kan föreslå hur du kan utöka ditt steg-arbete.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande