Hur man gör yoga ögonövningar

Yogiska övningar har funnits i århundraden och kan hjälpa till att hålla ögonmusklerna skarpa och slappna av ögonen. Dessa övningar är avsedda för personer som i allmänhet har friska ögon men som lider av ögonbelastning eller alltför trötta ögon, ofta på grund av tung datoranvändning. Personer med tidigare diagnostiserade ögonförhållanden, såsom glaukom, makulär degenerering, ögonsjukdom eller annan infektion, bör konsultera en läkare innan de utför dessa övningar.

Steg

Metod 1 av 2:
Träna ögonen
  1. Bild med titeln Gör yoga ögonövningar Steg 1
1. Stärka dina ögonlock. Musklerna som omger dina ögon kan stärkas precis som kroppens andra muskler. Börja med att delvis stänga dina ögon - locken ska bara vara halvvägs. Du märker att dina övre ögonlock kommer att skaka med ansträngningen. Fokusera dina ansträngningar på att stoppa denna darrande.
  • Tips: Att stoppa skörden av dina ögonluckor blir enklare om du fokuserar blicken på objekt längre bort.
  • Efter att ha hållit i 10 till 15 sekunder, stäng dina ögon väldigt långsamt.Ta några djupa andetag för att öka syre i blodet. När du andas in genom näsan, föreställ dig den friska, syre-rika luften som kommer genom näsan och in i ögonen. Då andas ut genom munnen. Fortsätt denna andningsövning i en till minuter.
  • Bild med titeln Gör yoga ögonövningar Steg 2
    2. Utför fokuseringsövningar. Genom att fokusera på objekt på olika avstånd, tränar du dina ögon med att fokusera på avstånd både långt borta och nära och ge lättnad från ögonsträckan.Det finns två typer av fokuseringsövningar du kan försöka:
  • Håll en penna på armlängden. Fokusera din blick på toppen av pennan. Ta pennan närmare näsan i en långsam och stadig takt. Upprepa denna övning 5-10 gånger.
  • Koncentrera din vision på näsens spets. Skift sedan blicken till ett objekt längre bort, antingen i armlängden eller 20 meter bort.Skift sedan dina ögon tillbaka till näsens spets. Upprepa denna övning 10 gånger.
  • Vara uppfinningsrik och utmana dig själv. Välj objekt på flera olika avstånd för att fokusera dina ögon på.
  • Bild med titeln Gör yoga ögonövningar Steg 3
    3. Gör laterala och mediala ögonsträckor. Dessa övningar sträcker sig och stärker specifika ögonmuskler, de som flyttar ögat från sida till sida. Till exempel, när du tittar till höger, använder du det laterala rektuset i ditt högra öga såväl som medialrektus av ditt vänstra öga. När du ser till vänster, använder du det laterala rektuset av ditt vänstra öga och medial rektus av ditt högra öga.
  • Sitta i en avslappnad men upprätt position. Börja med att se till vänster-mest position (utan att flytta huvudet) och håll för att sträcka dina ögonmuskler. Håll för 5 räkningar. Blinka och returnera blicken tillbaka för att se rakt framför dig. Se sedan till den högsta positionen med blicken och hålla för 5 räkningar. Upprepa 3 gånger, blinkar mellan varje håll. Se till att flytta dina ögon antingen under inandning eller utandning - försök att inte hålla andan.
  • Därefter upprepa den här övningen och tittar upp och sedan ner. Glöm inte att blinka.
  • Bild med titeln Gör yoga ögonövningar Steg 4
    4. Gör diagonala sträckor. Som i föregående övning kräver diagonala sträckor i ett fast läge i några sekunder. Det finns ytterligare muskler här, dock. Till exempel, när du tittar upp mot vänster, använder du det överlägsna snett av ditt vänstra öga och den underlägsna sneda av det högra ögat.
  • Sitta i en avslappnad men upprätt position. Titta upp och till höger i 5 sekunder. Returnera blicken till centrum. Se upp till och till vänster i 5 sekunder. Returnera blicken till centrum. Titta ner och till höger i 5 sekunder. Returnera blicken till centrum. Titta ner och till vänster i 5 sekunder. Upprepa 3 gånger.
  • Bild med titeln gör yoga ögonövningar steg 5
    5. Rita ett oändligt tecken med dina ögon. Föreställ dig ett oändligt tecken eller horisontellt figur åtta framför dig. Spåra de åtta med bara dina ögon långsamt, och ungefär tio gånger, utan att flytta huvudet. Blink mellan repetitioner.
  • Bild med titeln gör yoga ögonövningar steg 6
    6. Rita cirklar med dina ögon. Ett bra sätt att göra detta är att föreställa dig att du tittar på nummer 12 på en klocka. Följ sedan siffrorna dygnet runt med dina ögon. Upprepa gå tvärtom dygnet runt.
  • Metod 2 av 2:
    Avkopplande ögonen
    1. Bild med titeln Gör yoga ögonövningar Steg 7
    1. Massera dina ögon. Massage är en vanlig behandling för att lindra spänning eller stress eftersom det hjälper till att stimulera ökat blodflöde till riktade områden. Börja med att försiktigt massera dina övre ögonlock i 10 sekunder. Sedan massera försiktigt dina nedre ögonlock.
    • Om du bär kontaktlinser, ta ut dem innan du gör den här övningen.
    • Applicera ljustryck när du masserar och använder de första tre fingrarna i din hand. Göra mjuka, cirkulära rörelser.
    • Det mjuka trycket på lacrimalkörtlarna, som producerar de flesta av dina tårar, bidrar till att stimulera tårproduktion och våthet i ögonen. Detta ger i sin tur lugnande och mycket nödvändig hydratisering till trötta ögon.
    • När du masserar de nedre locken, se till att massage över lacrimalbenet, som ligger nära det inre ögat.
  • Bild med titeln Gör yoga ögonövningar Steg 8
    2. Blinka mer. Blinkande erbjuder välbehövliga raster och ögonblick av avkoppling för våra ögon. Det är dock ofta något som de flesta ignorerar eftersom det är en sådan naturlig aktivitet som i allmänhet kräver liten tanke. Att göra ett försök att blinka oftare kan emellertid hjälpa till att förbättra ögonbelastningen.
  • Blinkande hjälper smörj och hydrera dina ögon. Inte bara blinkar ut med toxiner med tårar, det fungerar också för att sprida tårfilm jämnt över dina ögon. Blinkande kan således bidra till att förbättra ögontork.
  • Försök att blinka en gång var fjärde för att hålla ögonen på att torka ut.
  • Bild med titeln Gör yoga ögonövningar Steg 9
    3. Ta raster. Ge dina ögon mer raster under perioder med intensivt fokus eller koncentration, särskilt på en datorskärm, hjälper till att lindra ögonbelastningen.
  • Prova 20-20-20-metoden: Var 20: e minut, titta bort från din skärm på något objekt 20 meter bort i 20 sekunder.
  • Om du har svårt att komma ihåg att ta pauser, sätt ett larm som en påminnelse för att vila och återställa dina ögon.
  • Du kan också försöka helt öppna och stänga dina ögon varje gång i taget. Forskning tyder på att denna åtgärd kan minska symtomen på ögonbelastning, ögonmattning och torra ögon.
  • Bild med titeln gör yoga ögonövningar steg 10
    4. Utföra palming för att slappna av dina ögon. Palming kan göras mycket enkelt. Ta dina palmer och täck dina ögon i några minuter.
  • Sitta bekvämt i en stol med en rakt tillbaka. Placera dina armbågar på ett bord, ovanpå en kudde eller filt för extra komfort. Gnugga dina palmer tillsammans i förväg för att producera lite värme innan du börjar palmer - det ökar avkopplingskomponenten i denna teknik. Kopp varje hand och stäng dina ögon. Placera varje cupped hand över varje öga. Andas normalt och vila i denna position i 5-10 minuter. Du kanske vill ställa in ett larm för att hålla tiden.
  • Om efter att ditt larm går av, är det uppfriskat, så det här rätt tid du borde spendera palmer. Om du inte känner dig uppdaterad, lägg till ytterligare fem minuter och observera eventuella ändringar efteråt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    När du först börjar dessa övningar och avkopplingstekniker, måste du spendera tid varje dag som övar dem. Syfte för 30 minuters ögonövning dagligen. Om eller när du märker någon visionförbättring, kan du börja rymma övningarna.
  • Se alltid till att dina händer är rena när du planerar att röra ögonen. Tvätta händerna noggrant med tvål och vatten för att hålla från att kontaminera dina ögon. Dessutom, se till att naglarna är trim för att undvika att skrapa eller peka dina ögon.
  • Varningar

    Fortsätt alltid att följa din normala ögonvårdsrutin, oavsett om det gäller med medicinering eller bär dina receptglas och kontakter.
  • Om du upplever smärta, byte av syn, ljushet eller något annat symptom, stoppa övningarna omedelbart. Om du fortsätter att uppleva dessa symtom, kontakta din läkare.
  • Observera att när man gör ögonövningar kan hjälpa till att försena behovet av glasögon eller kontakter hos vissa människor, kan detta också uppnås genom att ta visuella raster från jobbet som stöder dina ögon (som att stirra på en dator). Utövande ögonmuskler kommer inte att eliminera de vanligaste frågorna som kräver korrigerande linser, såsom närsynthet, framsynthet, astigmatism och presbyopi (åldersrelaterad linsstyvning). Ögonövningar gör inget för glaukom och makulär degenerering. I slutändan föreslår forskningen att icke-medicinska ögonövningsregimer inte kommer att hålla dig ur glasögon om du behöver dem en dag, inte heller kommer de att förändra kursen i ditt ögonförhållande eller sjukdom.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande