Hur man gör skratt yoga

Med mer än 400 skrattklubbar över hela USA, och 6000 grupper världen över, växer skratt yoga i popularitet. Förutom att vara lätt att göra kan skratt yoga bidra till att minska stress, uppmuntra till en mer positiv utsikt och hjälpa dig att känna dig mer uppdaterad och energisk.Skratt Yoga kan övas ensam eller med en partner. Du kan också gå med i en skratt yoga klubb eller klass i ditt område för att träna det med en stor grupp människor.

Steg

Del 1 av 3:
Öva skratt yoga på egen hand
  1. Bild med titeln Skratt Yoga Steg 1
1. Värm upp genom att klappa dina händer. De flesta skratt Yoga sessioner börjar med uppvärmningsövningar som involverar klappar och synkroniserar dina rörelser. Börja med att klappa med händerna parallellt med varandra, vilket stimulerar akupressurpunkterna på dina händer och ökar din energinivå.
  • Fortsätt att klappa med en 1-2-3 rytm, flytta händerna upp och ner och svänga dem från sida till sida när du klappar.
  • Du kan sedan prova din första chant, i rytm med dina händer. Säg "ho ho, ha-ha-ha", andas från din mage med djupa inhalar och utandningar.
  • Du kan fortsätta klappa och chanting när du flyttar runt i rummet i en cirkel eller från sida till sida. Se till att du andas från ditt membran med djupa inhalar och utandar när du klappar och sjunger.
  • Bild med titeln Skratt Yoga Steg 2
    2. Gör Lion Laughterter Exercise. En annan uppvärmning du kan försöka är Lion skratt, vilket härrör från lejonhållningen. Stick din tunga ut helt och håll din mun öppen. Sträck dina händer ut som tassarna av ett lejon och bråka, skratta sedan från din mage. Du borde känna en fin sträcka i dina ansiktsmuskler, din tunga och hals. Det hjälper dig också att lossna och leka runt.
  • Bild med titeln Skratt Yoga Steg 3
    3. Öva djupa andningsövningar med skratt. Ett annat viktigt element i skratt Yoga stimulerar djupt andning för att hjälpa dig att släppa ut stora magen skrattar. Du borde träna djupt andning under hela din skratt Yoga-session för att du ska få tillgång till djupt skratt.
  • Aktivera andan i ditt membran, som ligger strax under dina revben. Placera händerna på ditt membran och fokusera på att ta full inhales och utandas genom näsan, expandera och kontrahera ditt membran.
  • Andas djupt för räkningen av fyra och andas sedan genom näsan till räkningen av fyra. När du andas ut, släpp en till två stora magen skrattar. Fortsätt att göra detta, fördjupa andan lika på din inandning och dina utandningar med en jämn andningscykel, med skratt i slutet av varje andning.
  • Du kan också chant en mantra som du andas och andas ut, till exempel förlåt / glömma, leva / låta leva, släppa / läka.
  • Bild med titeln Skratt Yoga Steg 4
    4. Gör lekfulla övningar. Lossa upp genom att försöka lekfulla övningar för att uppmuntra skratt och glädje. Tanken är att motivera dig själv att skratta utan någon annan anledning än av glädje och roligt.
  • Sjung en lekfull sång som går "Varje liten cell i min kropp är glad / varje liten cell i min kropp är bra / känner sig så bra .... känns så svälla ". När du gör det, tryck på huvudet, axlarna, knäna och tårna. Du kan också lägga till ett djupt skratt efter att du sjunger varje rad.
  • Gör en vokal skratt, där du hämtar din högra hand och säger brevet "A" genom att dra ut vokalen. Då låtsas att kasta brevet "A" åt sidan. Fortsätt med bokstaven "E", plocka upp din högra hand och dra ut vokalen. Då låtsas att kasta brevet "e" åt sidan. Gör det här för "jag, o, och du".
  • Prova den elektriska chockskrattenövningen genom att låtsas varje yta och objekt du berör dig ger dig en chock av statisk elektricitet, från att röra en vägg för att röra en del av din kropp. Hoppa tillbaka varje gång du rör något, ler och skrattar när du gör det här.
  • Chant "mycket bra" och "yay" efter varje övning för att odla lekfullhet och glädje. Du kan också svänga dina armar i en V-form som du säger dessa chants.
  • Bild med titeln Skratt Yoga Steg 5
    5. Prova värdebaserade skrattövningar. Dessa skrattövningar görs för att hjälpa dig att öva skratta och härleda positiva känslor från vissa känslor eller situationer. I dessa övningar kommer du att konfrontera en stark känsla och lära dig att skratta åt det, hitta roligt och glädje i negativa känslor.
  • Börja med den förlägenhet skrattövningen, där du tänker på en pinsamt incident och retell det högt i gibberish, skrattar när du berättar om det. Du kan höja dina händer och klappa när du gör det, med fokus på att tala bara gibberish och skrattar som du "berätta" den pinsamma historien.
  • Gör applåderövningen, där du klappar tyst och gör tyst humming ljud till signalgodkännande. Låt humming få högre tills du skrattar och klappar snabbare och vildare. Försök att vara så högt som möjligt för att visa ditt godkännande och verkligen applåderar som du skrattar.
  • Prova en ursäkt eller förlåtelse, där du tänker på en person som du vill be om ursäkt till och säga "Jag är ledsen", eller tänk på en person som du vill förlåta och säga "Jag förlåter dig". Du kan sedan skratta efter att du visar förlåtelse eller acceptera en ursäkt. Du kan också göra det med åtgärder genom att hålla dina öra-lobes, korsa dina armar, böja på knäet och skratta.
  • Del 2 av 3:
    Öva skratt yoga med en partner eller en grupp
    1. Bild med titeln Skratt Yoga Steg 6
    1. Hälsar alla med en skrattövning. De flesta skratt Yoga sessioner med en partner eller en grupp börjar med en hälsningsövning, eftersom det hjälper alla att bli vana vid att skratta framför varandra. Börja med att introducera varandra i gibberish, med gjort upp ord istället för riktiga ord. Du kan sedan initiera en hälsning med ett handskak, där du tittar på personens ögon och skrattar försiktigt. Du kan också placera dina händer i bön i mitten av bröstet, göra ögonkontakt med personen och skratta försiktigt.
    • Om det finns en ledare i gruppen, kan ledaren gå runt i rummet och klappa, skratta med en "ho ho ha ha ha". Resten av gruppen ska då svara "mycket bra, mycket bra, yay!"Och klappa med sina armar uppvuxna.
  • Bild med titeln Skratt Yoga Steg 7
    2. Gör en hjärtlig skrattövning. Få alla mer vana vid djupt, hjärtligt skratt genom att göra en hjärtlig skrattövning. Har alla sitter i en cirkel sida vid sida och sedan har en person ge kommandot, "1,2,3". På tre bör alla börja skratta samtidigt, försöker matcha tonen och tonhöjden av varandras skratt. Då har alla spridit sina armar ut mot himlen, luta huvudet tillbaka, höja sin haka och skratta hjärtligt. Skrattet ska komma direkt från hjärtat.
  • När alla har skrattade hjärtat, kommer någon att börja klara och chant "ho ho ha ha ha" fem till sex gånger. Alla borde börja chant med honom. I slutet av sjätte chant är träningen färdig. Har alla ta två djupa andetag.
  • Bild med titeln Skratt Yoga Steg 8
    3. Prova ett argument skrattövning. Denna övning är utmärkt för att få gruppen att kommunicera med varandra genom skratt. Dela gruppen lika på motsatta sidor av rummet.
  • Ha grupperna titta på varandra och peka på varandra. Därefter uppmuntra dem att skratta åt varandra med stora magen skrattar. Fortsätt detta i tre till fyra minuter, med varje grupp skrattar högre och högre på varandra.
  • Bild med titeln Skratt Yoga Steg 9
    4. Öva ett bra jobb Skrattövning. Detta är en bra övning för att avsluta en skratt yoga session. Har alla sitter i en cirkel och gör ögonkontakt när de ger varandra en "thumbs up", "High Fives" och skrattar. Detta kommer att förstärka de positiva aspekterna av sessionen och fungera som ett sätt för gruppen att binda med varandra.
  • Del 3 av 3:
    Förstå skratt yoga
    1. Bild med titeln Skratt Yoga Steg 10
    1. Var medveten om filosofin av skratt yoga. Skratt Yoga skapades av Dr. Madan Kataria, "The Laughter Guru", som tror på skrattens kraft och dess förmåga att tillhandahålla fysiska och holistiska fördelar. För att skörda de vetenskapligt beprövade fördelarna med skratt, kommer du att skratta kontinuerligt i minst 10 till 15 minuter i en skratt YOGA-klass. Skrattet måste också vara högt och djupt, som ett mage skratt kommer direkt från ditt membran. Skratt Yoga klasser Skapa ett säkert, öppet utrymme där du kan skratta högt och helt under långa perioder.
    • Enligt filosofin av skratt yoga är det viktigt att upprätthålla en känsla av barnslig lekfullhet och öppenhet när man övar denna form av yoga. Snarare än att förlita sig på din humor eller skrattar på något du hittar roligt, kommer du att begå att skratta dagligen och lära din kropp och sinne att skratta på kommando.
    • Genom en kombination av djupt andning, fysiska rörelser och djupt skrattar, skrattar yoga sinnet och kroppen tillsammans, vilket skapar harmoni mellan dem. Även om du kanske inte känner dig glad eller motiverad att skratta, kan skratt yoga hjälpa dig att lära dig att skratta som en form av motion.
  • Bild med titeln Skratt Yoga Steg 11
    2. Tänk på de fysiska fördelarna med skratt yoga. Det finns många fysiska fördelar i samband med skratt, särskilt med skratt som gjorts på ett konsekvent grund för trettio minuter till en timme om dagen.Dessa fördelar inkluderar:
  • En högre frisättning av endorfiner: Skratt har visat sig uppmuntra frisättningen av endorfiner, som är goda opiater som bär signaler om fastsättning och bindning till din hjärna. De skapar också en lyckligare sinnesstämning och ökar din känsla av självvärt och optimism.
  • Förbättrad cirkulation till ditt lymfsystem: Djup skratt med djupa inhalar och utandningar kan hjälpa till att säkerställa att dina större organ är helt syrgas, vilket ger dig stora utbrott av energi och släpp. Det kan också massera ditt lymfsystem och främja bättre cirkulation till dina matsmältnings- och lymfsystem.
  • Ett starkare immunsystem: Bättre cirkulation kan också öka ditt immunsystem och öka mängden antivirirala och anti-infektionsceller i din kropp.
  • Ett hälsosammare kardiovaskulärt system: Skratt kan hjälpa till att sänka ditt blodtryck och dina pulsfrekvenser, vilket garanterar att ditt kardiovaskulära system fungerar ordentligt.
  • En form av katarsis och stressavlastning: Skratt är också en känd form av katarsis och släpp, vilket bidrar till att släppa blockerade känslor, mentala problem och eventuell depression eller ilska. Skratt kan fungera som ett icke-våldsamt sätt att släppa tunga känslor som du kan bära som kan vara skadlig för din hälsa.
  • Bild med titeln Skratt Yoga Steg 12
    3. Känna igen de holistiska fördelarna med skratt yoga. Det finns också holistiska fördelar för att skratta yoga, vilket kan bidra till att förbättra din övergripande hälsa, fysiskt och emotionellt.Dessa inkluderar:
  • Bättre känslomässig intelligens: Skratt uppmuntrar en känsla av lek och barnsligt beteende, vilket kan bidra till att förbättra din känslomässiga intelligens och dina sociala färdigheter.
  • Ett bättre grepp på negativa känslor som depression, ångest och stress: Genom skratt kan du utöva en bättre känsla av kontroll över negativa känslor som kan ta med dig, till exempel depression, ångest och stress.
  • Hur utforskar jag olika yoga tekniker?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Susana Jones, C-IAYTSusana Jones, C-IAytcertified Yoga Therapist & Pedagog

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande