Hur man bestämmer sig för att gå ut eller stanna i

Bestämmer om du vill gå ut kan vara stressigt. Det kan ibland vara svårt att berätta om du kan använda ensam tid eller om det är socialiserande, hjälper dig att komma ut ur ditt skal. För att bestämma kan du använda praktiska överväganden. Tänk på om du har råd att gå ut och hur viktigt händelsen är. Du kan också överväga ditt humör. Har du den emotionella energin att gå ut just nu? Om du inte kan bestämma, leta efter en mellanklass. Gör ett kort utseende eller stanna i och interagera med människor via sociala medier.

Steg

Metod 1 av 3:
Göra praktiska överväganden
  1. Bild med titeln Bestäm om du ska gå ut eller stanna i steg 1
1. Tänk på vad som står på spel. I vissa sociala evenemang är det en dålig idé att hoppa över. En händelse för arbete eller skola, till exempel, kan hjälpa dig att göra anslutningar. Om din karriär eller relationer med kollegor är beroende av en händelse, borde du göra ett försök att delta.
  • Till exempel, titta på händelser som en chefs födelsedagsfest eller en mixer med medlemmar i ditt examenprogram. Dessa händelser tillåter dig att göra anslutningar och fortsätta bra relationer på jobbet och skolan. Det är nog en dålig idé att sakna sådana händelser.
  • Men andra händelser är low-tangent. Om dina vänner har en bowlingnatt, till exempel, kommer det inte att skada din karriär för att hoppa över.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska gå ut eller stanna i steg 2
    2. Tänk på hur viktigt din närvaro är för andra. Överväga känslorna av andra involverade. Är någon att räkna med att du ska gå? Gjorde du ett starkt engagemang för en händelse? Hur besviken kommer att vara om du inte dyker upp?
  • Till exempel kan din vän skadas om du hoppar över sin födelsedagsfest. Vänner kan också skadas om du gjorde ett starkt engagemang för något. Om du och dina vänner har planerat en campingresa i månader, kan det till exempel vara en dålig idé att hoppa över det i sista minuten.
  • Sociala evenemang som är mindre viktiga kan vanligtvis undvikas utan för mycket besvär. Till exempel, om dina vänner har en filmkväll varje vecka är det osannolikt att någon kommer att känna sig så illa om du bor hemma en dag.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska gå ut eller stanna i steg 3
    3. Reflektera över den typ av interaktioner du har. Folk tenderar att vara lyckligare när de har meningsfulla interaktioner med andra över små samtal. En händelse kan vara mer värt att du ska ha interaktioner som spelar någon roll där.
  • Om du är mycket nära några av de personer som deltar, är du mer benägna att ha meningsfulla interaktioner som hjälper dig att känna dig uppdaterad när du lämnar.
  • Men om det är mestadels främlingar och bekanta, kanske du inte har så kul.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska gå ut eller stanna i steg 4
    4. Titta på din ekonomiska situation. Var ärlig om om du har råd att gå ut. Tänk på hur mycket pengar du kommer att spendera och överväga andra kostnader du har för månaden eller veckan. Om din budget ser tätt, stanna i för natten och spara lite pengar.
  • Om du vill gå ut trots att pengar är tätt, försök att begränsa hur mycket du spenderar. Ta med pengar istället för att förlita sig på ett betalkort och bara spendera så mycket pengar som du har på dig.
  • Metod 2 av 3:
    Utvärdera ditt humör
    1. Bild med titeln Bestäm om du ska gå ut eller stanna i steg 5
    1. Tänk på hur du känner för att gå. Fråga dig själv hur du känner för utsikterna att gå ut. Känner du dig upphetsad och uppfriskad om att komma ut ur huset? Känner du dig ängslig och lite utmattad med tanken? Stämma in på dina känslor och försök att lyssna på dem. Om du går ut låter inte tilltalande, stanna i.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska gå ut eller stanna i steg 6
    2. Utvärdera dina känslor om att spendera tid ensam. I vissa fall kan ensam tid öka produktiviteten och öka humöret. Men om du spenderar tid ensam när du vill ansluta till andra, kan det vara ensamma negativa effekter. Du kan sluta känna ensam, stressad och olycklig. Tänk på om du verkligen vill spendera tid ensam.
  • Tänk på dina interaktioner med människor nyligen. Har du använt mänsklig anslutning? Har interaktioner varit glesa eller negativa? Om du längtar efter interaktioner med andra, kan du bara göra dig olycklig. Det kan vara bäst att gå ut och se andra.
  • Men om du har spenderat mycket tid med människor nyligen, kan du dra nytta av en natt ensam. Om du inte starkt begär kamratskap, kan det bara stressa dig mer. I det här fallet kanske du vill stanna och göra något på egen hand, som att läsa en bok eller titta på en film.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska gå ut eller stanna i steg 7
    3. Notera din energinivå. Om du har haft en lång vecka kan du känna dig trött. Om du redan är utmattad kan du inte vara länge på en utflykt. Om du bara kommer att sluta vända tidigt, kan det inte vara värt det. Men om du är relativt energisk kan du njuta av att spendera en kväll utanför ditt hem.
  • Till exempel, om du har arbetat övertid kanske du inte har energi att klä sig och gå ut. Om det är en vanlig vecka, kanske det inte tar för mycket motivation att kasta på några kläder och gå ut genom dörren.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska gå ut eller stanna i steg 8
    4. Överväga om du är i humör för att träffa nya människor. Att gå ut kan vara ett underbart tillfälle att skapa nya vänner. Att möta människor är en av de stora dragningarna av att lämna din lägenhet. Tänk på om du är i humör att mingla.
  • Har du fastnat i en Rut nyligen när det gäller din sociala cirkel? Om du har längtat med nya vänner och nya erfarenheter, försök att gå ut och chatta med nya människor.
  • Men du kanske inte letar efter nya vänner just nu. Du kan också helt enkelt inte vara i ett mycket socialt humör. Om du inte känner dig social, är du osannolikt att interagera med nya människor även om du vill. I det här fallet kan det vara bäst att stanna kvar för natten.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska gå ut eller stanna i steg 9
    5. Tänk på om du vill klä på dig. Att gå ut kräver att klä sig. Beroende på typ av händelse kan du behöva spendera mycket tid på att göra sig redo. En formell händelse kan till exempel kräva att du klä upp. Tänk på vad det tar för att bli redo och om du känner för att sätta i den insatsen.
  • Du kan vara benägen att stanna i om en händelse är mycket formell och du är inte i humör att klä sig upp. Om du inte känner för att göra ditt hår och smink och sätta på dina bästa kläder, stanna i. Men om du känner dig i ett klädt humör, kan du njuta av ursäkt för att klä upp sig.
  • Om en händelse är mer avslappnad, kan det vara lättare att motivera dig själv att kasta på jeans och en t-shirt. Men om du föredrar att stanna i dina pyjamas för natten, är det okej att stanna ensam för en avslappnad händelse.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta en mellanklass
    1. Bild med titeln Bestäm om du ska gå ut eller stanna i steg 10
    1. Försök bara göra ett kort utseende. Om du inte kan bestämma om du ska gå, försök dyka upp för en kort tid. Visa upp för en drink eller en enstaka timme. Detta kan fungera om du inte har råd med en hel natt, men vill gå ut. Det kan också fungera om du inte vill gå ut, men det är viktigt att du går som människor förväntar dig.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska gå ut eller stanna i steg 11
    2. Har folk kommit till dig. Om du inte har råd att gå ut, se om du kan få folk att ändra sina planer. Istället för att gå till en bar, till exempel, bjuda in människor över till din plats för drycker.
  • Var noga med att vara artig när du föreslår detta. Det kan anses vara impolite om planerna har ställts in för ett tag.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska gå ut eller stanna i steg 12
    3. Stanna i medan du interagerar via sociala medier. Fler och fler människor är inkopplade till sociala medier hela tiden. Om du inte har råd att gå ut, eller helt enkelt inte känns som att sätta i ansträngningen, använd sociala medier för att interagera med andra. Du kan videochatt med en vän, ringa ett telefonsamtal, prata med någon online eller text någon.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du inte går ut, och du verkligen ångrar det, kom ihåg det här nästa gång. Detta kan motivera dig att gå ut och ta fler chanser i framtiden.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande