Hur man hanterar allvarlig rörelse sjukdom hos hundar

Rörelsessjukdom är ett vanligt och normalt svar på vissa hundar för att röra sig i bilar, plan, tåg eller andra fordon. De mest uppenbara tecknen i din hund pantar, kräkningar, pacing och nervositet. När rörelserna kände sig av innerörören konflikt med hundens vision, kan det orsaka allvarlig rörelsesjuka. De flesta hundar som upplever rörelsesjuka upplever emellertid faktiskt stress eller ångest relaterad till bilen. Lyckligtvis kan du hantera rörelsesjuka i din hund genom att använda föreskrivna eller över diskmedel, naturläkemedel, stressreduktion och beteendemässiga förändringar.

Steg

Metod 1 av 4:
Använda mediciner för rörelsesjuka
  1. Bild med titeln Massage En hund Steg 13
1. Använd sedativa för att lugna din hund på långa bilturer. Dessa läkemedel fungerar genom att avbryta din hunds stress och smärtsvar mellan hjärnan och nervsystemet. De minskar stress och slappnar av din hund i flera timmar. Dessa produkter kan till och med tillåta din hund att sova lugnt. Rådfråga alltid en veterinär och få recept innan du ger din hund en lugnande.
  • Helst bör du bara använda dessa mediciner i nödsituationer snarare än att lugna din hund varje gång de reser. Med upprepad användning behöver din hund ökade doser för att uppnå sedering, och dessa höga medicineringsnivåer kan vara skadliga för deras hälsa.
  • Sedativa kan vara fördelaktiga när de reser för långa avstånd eller innan du transporterar ditt husdjur via flygplan, båt eller tåg.
  • Bild med titeln Deal med svår rörelsesjuka hos hundar Steg 2
    2. Prova antiemetik för att lindra illamående och kräkningar. Dessa är den vanligaste typen av medicinering för rörelsesjuka hos hundar och människor. De är tillgängliga i olika former både över disken och recept. Fråga din veterinär innan du administrerar någon medicinering till din hund.
  • Dimenhydrinat ska ges oralt i en dos som rekommenderas av din veterinär en gång vart åtta timmar. Detta är den mest kända anti-illamåendemedicinen, som vanligtvis hänvisas till av sitt varumärkesdramin.
  • Cyklizin ges vid dosen som rekommenderas av din veterinär var åtta timmar. Den säljs under ett antal varumärken, inklusive nausicalm. Du kan köpa cyklizin över disken på de flesta apotek.
  • Prometazin ska administreras oralt eller intramuskulärt vid doseringen som föreskrivs av din veterinär var 24: e timme. Denna produkt är endast tillgänglig på recept, och innehåller varumärken som Phenadoz och PrometheGan.
  • Bild med titeln Deal med svår rörelsesjuka hos hundar Steg 3
    3. Administrera en veterinär anti-illamående medicinering. Det finns läkemedel som är speciellt formulerade för djur som är kända för att vara mycket effektiva. Cerenia är den vanligaste veterinärspecifika anti-illamående medicinen. Beroende på din hunds storlek kan Cerenia administreras i doser mellan sexton och sextio milligram. Din veterinär måste förskriva Cerenia.
  • Hundar ska inte äta i minst en timme innan du tar Cerenia.
  • Ge din hund Cerenia minst en timme före resan för bästa effekt.
  • Metod 2 av 4:
    Förbättra din hunds svar på rörelse
    1. Bild med titeln Deal med svår rörelsesjuka hos hundar Steg 8
    1. Säkra din hund i bilen för att ge en känsla av lugn. Eftersom hundrörelsesjukdom ofta är nära relaterad till nervositet, kan det vara till hjälp för att din hund känns säker och säker i din bil. Dessutom kommer reducerande rörelse att hjälpa hundar som upplever sjukdom på grund av bilens rörelse.
    • Det är ofta bäst att hålla din hund i ett begränsat område i ditt baksäte.
    • Du kan köpa ett speciellt hundbälte för din bil, som kommer att möta din hund framåt under resan och minska rörelsesjuka.
  • Bild med titeln Deal med svår rörelsesjuka hos hundar Steg 16
    2. Upprätthålla en bekväm temperatur. Att hålla din bil cool med frisk luft kan vara till stor hjälp. En bris är vanligtvis fördelaktig även om det är varmt ute. Håll fönstret knäckt för att förbättra luftflödet. Om du märker att din hund pantar eller droolerar, kan du behöva ytterligare minska temperaturen eftersom det är vanligtvis indikatorer som hunden är för varm.
  • Bild med titeln Deal med svår rörelsesjuka hos hundar Steg 7
    3. Distrahera din hund. Att kväva nervositet och ångest, håll din hund upptagen genom att engagera dem i en intressant uppgift. Ta med en favorit behandla eller leksak, eller välj en leksak som hunden bara får spela med i bilen. Ta med en tugga leksak som tar hunden flera timmar att konsumera. Be en vän eller familjemedlem som hjälper dig att distrahera hunden så att du kan köra säkert.
  • Bild med titeln Deal med svår rörelsesjuka hos hundar Steg 9
    4. Vänta tills efter resan för att mata din hund. Att resa på en tom mage kommer att minska illamående. Låt din hund snabba i minst en timme före resan. Fortsätt att ge din hund tillgång till mycket vatten medan de fastar.
  • Bild med titeln Deal med svår rörelsesjuka hos hundar Steg 10
    5. Ta en paus varannan timme. Detta ger din hund en chans att vila, och det är också en utmärkt möjlighet för ditt husdjur att få lite utomhus, träna och lindra sig själva. Dessa reseavbrott tillåter hunden att återhämta sig från illamående och slappna av innan du fortsätter resan.
  • Metod 3 av 4:
    Lossa rörelsesjuka med naturliga hjälpmedel
    1. Bild med titeln Deal med svår rörelsesjuka hos hundar Steg 11
    1. Mata din hund ingefära. För att förhindra rörelsesjuka kan du administrera färsk ingefära rot eller en kapsel av ingefära. Om du bestämmer dig för att mata din hund färsk ingefära, ge dem fem eller sex små skivor ungefär trettio minuter före resan. Gingerkapslar ska administreras baserat på rekommenderad dosering för din hunds vikt. Fråga din veterinär om att använda ginger tillskott innan du administrerar dem till ditt husdjur.
  • Bild med titeln Deal med svår rörelsesjuka hos hundar Steg 12
    2. Prova aromaterapi. Använd en extraktblandning av flera örter som Pepparmint (Mentha Piperita), kamomill (Anthemis nobile) och Horehound (Ballota Nigra). Dessa dofter kan användas för att behandla rörelsesjuka hos hundar. Placera bara några droppar av extraktet efter eget val på en bomullsboll och lägg den på din instrumentbräda. Doften av dessa extrakt är ofta effektiv för att lindras eller förebygga illamående, och de gör en stor, naturlig luftfräschare.
  • Titta på någon reaktion från ditt husdjur för att se till att örterna inte har någon negativ effekt.
  • Bild med titeln presentera en ny hund till ditt hus och andra hundar Steg 8
    3. Använd feromoner. Kvinnliga hundar frigör naturligtvis lugnande dofter när de levererar en kull av valpar. Dessa feromoner håller valparna lugna och avslappnade. En syntetisk form av denna feromon, hund som approssat feromon (DAP), har utvecklats för att skapa samma svar i oroliga husdjur. Du kan spruta feromonen i bilen eller köpa din hund en krage som är mättad med den syntetiska feromonen.
  • Metod 4 av 4:
    Läpande stress relaterad till bilresor
    1. Bild med titeln Deal med svår rörelsesjuka hos hundar Steg 4
    1. Träna din hund för att sluta frukta bilen. Innan du någonsin tar ditt husdjur för en åktur, låt dem gradvis vänja sig vid fordonet. Detta kan göras ett antal sätt, men en av de enklaste är att upptäcka den punkt där din hund blir orolig. Detta kan vara inches eller fötter från bilen. Oavsett avståndet, arbeta med din hund för att gradvis komma närmare utan att visa rädsla eller ångest, genom att erbjuda dem positiv feedback, godis och tillgivenhet.
    • Stoppa din hund i den punkt som är närmast bilen där de fortfarande är lugna. Ge dem en behandling, sällskapsdjur och gå tillbaka inuti. Varje dag, upprepa den här processen något närmare bilen.
    • När din hund når bilen, låt dem sitta inuti i några minuter. Upprepa detta i några dagar i rad.
    • Försök att vrida bilen på. Efter några dagar att låta din hund sitta i bilen med motorn, ta en kort resa runt kvarteret. Fortsätt denna process och gradvis förlänga längden på resorna.
    • Ge dig hund mycket godis och annan positiv förstärkning under träningsprocessen så att de associerar upplevelsen med glada saker.
  • Bild med titeln Deal med svår rörelsesjuka hos hundar Steg 5
    2. Aclimate din hund till sin bärare eller återhållsamhet. Ditt husdjurs säkerhet under resan är viktigt, och mycket som alltid kommer ihåg att bära din egen säkerhetsbälte, ska din hund vara begränsad med en sele, nät eller kista under någon bilresa. Om din hund inte är van vid fasthållningen, kan det dock vara en extra stressform. Ta tid, veckor eller månader, så att din hund kan vänja sig vid fasthållningen innan du använder den i bilen.
  • Om din hund är van vid fasthållningen, kan det hända att det är välbekanta objektet i bilen faktiskt lindra stress.
  • Kasser och husdjur bärare är ett särskilt användbart reseverktyg för ängsliga hundar. Lämna kistan i huset med dörren öppen, och under veckornas eller månader, uppmuntra din hund att behandla kistan som hemma.
  • Om du bestämmer dig för att använda ett nät för att hålla din hund i en del av bilen, ställa in nätet i hemmet i några dagar för att låta din hund vänja sig. Netting hunden in i eller ut ur en hall är ett enkelt sätt att göra detta.
  • Om du vill använda en sele, kallas ibland en hund säkerhetsbälte, för att hålla din hund säker i bilen, låt hunden bära sele i flera dagar utan att associera den med bilen. Bygga positiva föreningar med sele.Du kan ge din hund en behandling när de bär den, ta din hund en promenad med sele på, eller spela medan din hund bär sele.
  • Bild med titeln Lugna en nervös hund i bilen Steg 5
    3. Ta med en vän. När du har ökat varaktigheten av dina resor över några minuter, kanske du vill börja ha någon annan i bilen. Denna andra person kommer att vara där för att älska hunden, prata med dem, leka med dem, och annars lugna din hund under bilens turer. Detta borde vara någon din hund är van vid, eller någon din hund är alltid väldigt glad att se.
  • Bild med titeln Håll din hund från att vara uttråkad Steg 3
    4. Gör bilen rider en belöning. Om din hund lär sig ett nytt knep, säg "Yay. Du är en så bra hund. Låt oss gå för en resa."Ta sedan din hund för kort åktur i bilen. Om din hund är extra snuggly och kärlek, säg, "Du är så söt hund. Låt oss gå för en resa."Du får idén. Nyckeln är att använda en glad, positiv ton av röst och ta hunden någonstans kul som en park.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande