Hur man dricker calvados

Calvados är en Apple Brandy gjord i Normandie som är känd för sin distinkta smak och dess exakta odling. Förutom att njuta av Calvados i sig kan du också använda den för att hämta kalla cocktails och skapa eleganta matparningar. Att lära sig att dricka Calvados är bemärkt och roligt för alla som älskar äpplen, brandy eller unika provsmakningsupplevelser.

Steg

Metod 1 av 3:
Dricka calvados slät
  1. Bild med titeln Dryck Calvados Steg 1
1. Prova ett skott av Calvados av sig själv. Öppna en flaska rumstemperatur Calvados och häll två ounces i ett glas. Ta en liten sipp och låt Calvados rulla över tungan. Var uppmärksam på dess smak medan den är i munnen istället för att snabbt svälja det.
  • Calvados serveras vanligtvis i ett traditionellt ballongglas. Försök att dricka det i tulpanformade glasvaror som kurvor lite inåt på toppen.
  • När du provsmakar Calvados, försök märka hur frukten framåt, söta smaker balanserar mellower smaker. Se om du kan smaka på ljusa, sura smaker som färska päron eller subtila, släta smaker som kanel, vanilj eller ek. Försök och beskriv de smaker som du kan identifiera.
  • Bild med titeln Dryck Calvados Steg 2
    2. Njut av ett glas calvados före eller efter middagen. Många människor dricker calvados som en aperitif. På samma sätt dricker andra Calvados efter en måltid för att hjälpa matsmältningen. Experimentera med båda alternativen för att se vad som fungerar för dig. Du kan också dricka ett glas Calvados för att rengöra din smak mellan kurser.
  • Bild med titeln Dryck Calvados Steg 3
    3. Experiment genom att lägga till is. Om Apple Brandy överväldigar din smak kan du späda smaken med en kub eller två av is. Om flaken av Calvados är fortsatt stark, fortsätt att justera i enlighet därmed.
  • Metod 2 av 3:
    Göra Cold Calvados cocktails
    1. Bild med titeln Dryck Calvados Steg 4
    1. Uppfibent en gammaldags genom att lägga till Calvados. Häll 2 uns calvados och en halv uns en enkel sirap i ett blandningsglas. Lägg till ett streck av angostura bitter. Servera i ett cocktailglas över is. Garnera med en vridning av apelsin eller citronskal.
    • När du vrider din citrusskal, var noga med att vrida garneringen över drinkens yta så att oljorna från citrusen spritz in i din cocktail.
  • Bild med titeln Dryck Calvados Steg 5
    2. Hantverk en calvados sidecar. Fälg ett cocktailglas med lika delar kanel och socker. Häll 1 ounce av Calvados, 1 uns av orange likör och 1 uns citronsaft i en cocktailskakare. Fyll skakan med is, skaka den kraftigt och spänna vätskan i glaset. Garnera med en orange eller citronskal.
  • Att fälga cocktailglaset, torka en citron kil mot fälgen på ditt glas. Doppa försiktigt den fuktiga fälgen i din kanel sockerblandning. Försök att belägga fälgen jämnt.
  • Bild med titeln Dryck Calvados Steg 6
    3. Blanda ingefära öl och Calvados för en enkel sommartid cocktail. Häll en halv ounce av Calvados och 4 uns ingefära öl i ett högt glas. Lägg till is och ett streck av angostura bitters. Garnera med kilkil.
  • Metod 3 av 3:
    Parning calvados med mat
    1. Bild med titeln Dryck Calvados Steg 7
    1. Kombinera calvados med sorbet för en traditionell fransk behandling. Placera en scoop av äpple sorbet i en skål. Häll två uns calvados över sorbetet. I Normandie äts denna maträtt som en gommen renare efter eller under en måltid.
  • Bild med titeln Dryck Calvados Steg 8
    2. Par calvados med en ostbräda för en dekadent aptitretare. Prova din Calvados tillsammans med rik blåost, brie och andra mjuka ostar. Krämigheten av mjuka ostar bör accentuera de fruktiga anteckningarna i brandy.
  • Bild med titeln Dryck Calvados Steg 9
    3. Njut av ett glas calvados med en enkel fruktplatta. Apple Brandy fungerar som ett elegant komplement till en mängd olika färska frukter. Persikor, päron, aprikoser, pommes frites och druvor parar bra med calvados.
  • Naturligtvis parar Apple Brandy också bra med ett sortiment av färska äpplen.
  • Tips

    Prova yngre flaskor calvados för en fruktigare smak. Om du gillar Calvados som smakar mellower, prova äldre flaskor.
  • Forskning Calvados producenter. Både små och stora företag producerar Calvados. Stora producenter fokuserar på konsekvent smaksatta produkter. Däremot producerar små företag ofta flaskor av calvados som är mycket olika från varandra.
  • Varningar

    Drick ansvarsfullt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande