Hur man undviker bilsjukdom

Om du får Carsick, fruktar du sannolikt varje enskild utökad vägresa. Det kan negativt påverka din pendling eller roliga aktiviteter med vänner. Bilsjukdom är bara en slags rörelsesjuka (eller kinetos) som vissa erfarenheter när de rider i en bil. Yrsel, trötthet, kalla svettningar och illamående är vanliga symptom på bilsjukdom. Så hur går du för att förebygga bilsjukdom för det första? Använd några enkla tips och tricks för att njuta av turen, sjukdomfri.

Steg

Metod 1 av 3:
Ändra hur du reser
  1. Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 1
1. Sitta i framsätet på en bil. Läkare tror att rörelsesjuka orsakas av en konflikt mellan vad dina ögon ser och hur din kropp tolkar fordonets rörelse, som använder signaler med ursprung i ditt inre öra för att känna av balans. Till exempel, om dina ögon ser bilsätet framför dig, men din kropp känner kurvorna och hastigheten på vägen, kan ditt inre öra kastas av. Detta leder då till illamående och yrsel så typiskt för Carsickness. För att undvika denna känsla, försök att få dina ögon inriktade på vägen framför dig så att dina ögon och din kropp kan tolka samma information. Genom att sitta i framsätet är du mycket mindre sannolikt att uppleva en skillnad mellan vad du ser och hur din kropp tolkar rörelse.
  • Att köra bilen själv har den extra fördelen att ge dig något att fokusera på, vilket kan distrahera dig från din sjukdom.
  • Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 2
    2. Fokusera dina ögon i horisonten. Att ha en fast visuell punkt framför dig kommer att hjälpa till att hålla ögonen, inre örat och nerver i kontroll. Titta ut det främre fönstret och hitta en stabil punkt vid horisonten, någonstans i avståndet. Denna punkt kan vara ett berg, ett träd, en byggnad, eller helt enkelt en punkt i rymden. Koncentrera all din visuella uppmärksamhet vid denna tidpunkt. Håll din blick där även om det finns stötar, kurvor och kullar. Motstå frestelsen att titta på sidofönstret: Se bara ut det främre fönstret.
  • Om du har kontroll över fordonet, var noga med att du uppmärksammar vägen och omgivande bilar såväl som till horisonten framför dig.
  • Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 3
    3. Hålla kyla. Att ha en sval, väl ventilerad atmosfär kan hjälpa till att mildra bilsjukdom samt lindra symtom som svettning och illamående. Om du kan, spricka bilarna öppna för att skapa en korsbris. Alternativt kan du slå på bilens luftkonditionering. Peka luftventilerna i ditt ansikte för att få mest nytta.
  • Ventilation kan också bidra till att minska matlukt i bilen. Bilsjukdom kan förvärras av starka matlukt.
  • Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 4
    4. Stabilisera ditt huvud. Det kan ibland vara svårt att hålla ögonen fokuserade på en enda punkt när du är i studsande, ojämn bil. För att stabilisera din vision, se till att ditt huvud är stabiliserat också. Vila det mot nackstödet bakom dig för att hålla det fortfarande. En nackkudde kan också hjälpa dig att hålla huvudet - och därför din vision - stadig.
  • Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 5
    5. Ta frekventa raster. Gå ut för att sträcka benen. Sitta på en bänk eller under ett träd och ta några djupa andetag genom din mun för att kunna slappna av. Detta är särskilt viktigt under resor som involverar ett långt avstånd av kurviga vägar.Stopp inte bara hjälpa till att lindra bilsjukdom, men det är också bra för föraren att ta en paus varje gång i taget. Fortsätt köra när du känner dig varning och när din yrsel och illamående passerar.
  • Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 6
    6. Försök att slå. Sova genom din rörelsesjukdom kan också fungera underverk för bilpassagerare. Du kommer inte vara medveten om skillnaderna mellan din visuella information och signalerna som din kropp skickar eftersom dina ögon kommer att stängas. Många tycker att sova är det bästa sättet att komma igenom en lång bilresa utan rörelsesjuka.
  • Om du har problem med att nappa i bilen, överväga att använda en form av sömnhjälp. Om du använder ett sömnhjälpmedel måste du dock vara säker på att du inte kommer att behövas för att köra någon gång under resan.
  • Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 7
    7. Fokusera på något annat. Distraktioner är ett bra sätt att minska bilsjukdomen, speciellt för barn eller de som måste åka i baksätet. Tänk på din yrsel och illamående genom att lyssna på musik, sjunga eller spela ett spel med 20 frågor med dina medpassagerare.
  • Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 8
    8. Sätt ner böckerna, telefonerna och enheterna. Bilsjukdomen förvärras när du koncentrerar dig på ett visuellt objekt som ligger inom bilen istället för utanför bilen. Stirrar på en bok, Ett telefonspel, en Kindle, eller en tablett kan öka mismatchen mellan dina ögon och resten av din kropp. För att förhindra bilsjukdom, se till att de enda objekten du fokuserar på dina ögon är utanför bilen, i horisonten framför dig.
  • Det finns många som upplever bilsjukdom bara när du läser i bilen. Se till att det här inte händer med dig!
  • Ljudböcker, bilradio och CD-skivor är ett bra sätt att bli underhållna i bilen utan att orsaka bilsjukdom.
  • Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 9
    9
    Andas djupt. Bilsjukdom görs sämre av känslor av ångest och nervositet. Avkopplingstekniker som långsamma, avsiktliga andningsövningar kan hjälpa dig att sakta ner din hjärtfrekvens och slappna av i kroppen, vilket gör det mindre troligt att du kommer att uppleva symptom på rörelsesjuka.
  • Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 10
    10. Undvik ojämn vägar. Den smidigare din tur, desto mindre sannolikt är du att uppleva bilsjukdom. Sätt att släta ut din tur inkluderar körning på motorvägar istället för Stop-and-Go City Streets och se till att din bil har uppdaterade chocker. Du kan också ta hand om din färdplan för att undvika kuperade eller bergiga vägar genom att köra runt särskilt kuperade regioner. Syfte för så platt en tur som möjligt.
  • Körning vid off-peak-tider kan också bidra till att fastna fast i stop-and-go-trafik.
  • Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 11
    11. Köp ett rörelsesjuka armbandsband. Ett rörelsesjuka handledsband ger försiktigt, konstant tryck på underarmen, ungefär en tum från din armband. Detta tryck är tänkt att hjälpa till att lindra den illamående som orsakas av rörelsesjuka. Medan anti-illamående armband har inte vetenskapligt visat sig vara användbara, är de relativt billiga och har inga negativa biverkningar. Du kan överväga att ge det ett försök att se om det råkar arbeta för dig.
  • Om du inte äger ett rörelsesjuka handledsband, kan du Applicera försiktigt tryck på din underarm (mellan de två senorna) ca 3 centimeter (1 tum) (ungefär en tum) eller så tillbaka från handleden.
  • Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 12
    12. Överväga alternativa former av transport. Vissa människor som upplever bilsjukdom upplever också rörelsesjuka i andra fordon, som tåg, bussar och flygplan. Vissa människor upplever emellertid bara rörelsesjuka i bilen. Tåg, bussar och flygplan kan vara genomförbara former av transitering. Dessa andra fordon kan vara ett bättre alternativ eftersom de kan ge en mjukare körning, är mindre benägna att förvirra dina ögon och låta dig sitta högre upp i ditt säte.
  • Det är till hjälp att hitta de mest stabila platserna på dessa alternativa transiteringsformer. Se till att ditt säte står inför den riktning du reser (välj inte ett bakåtvända säte) - sitta mot framsidan av tåg och bussar - välj ett vingesäte på ett flygplan. Du är mindre benägna att studsa runt i dessa platser.
  • För kortare avstånd kan gå eller cykla låta dig undvika bilen helt och hållet.
  • Metod 2 av 3:
    Gör kostförändringar
    1. Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 13
    1. Undvik oljiga måltider och alkohol före resor. Oljiga livsmedel gör din kropp primerad för att uppleva illamående. Och alkohol kan orsaka baksmälla symptom som kan förvärra bilsjukdom, som yrsel, huvudvärk, illamående och svettning. Om du vet att du snart måste åka i bil, håll dig borta från högfettiga måltider och alkoholhaltiga drycker för att undvika bilsjukdom.
  • Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 14
    2. Ät frekventa, lätta måltider. Tunga måltider kan göra det lättare att uppleva känslor av illamående. Om du rider i en bil - speciellt på en lång resa - håll dig till ljus, hälsosam, låg fetthalt, små måltider som du äter oftare. Om du kan hitta en måltid som är låg i fett men hög i protein, är det den perfekta maten för att förhindra bilsjukdom.
  • Till exempel, äta inte en hamburgare på en vägresa. Istället, köp en sallad med grillad kyckling. Drick inte en milkshake på en vägresa. I stället drick en lowfat yoghurt smoothie med extra proteinpulver.
  • Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 15
    3. Har intetsägande, flourig snacks i bilen. Plain, intetsägande, smaklösa mellanmål kan hjälpa till att lösa en turbulent mage. Snacks som torr toast, saltiner och pretzels kan hjälpa till att absorbera magsyror och göra en mage som är lugnare. De är också ett bra sätt att lätta dina hungerpangar utan att orsaka matsmältningsbesvär.
  • Dessa tilltugg har inte mycket av en lukt, som är till hjälp eftersom starka matlukt och smaker kan förvärra bilsjukdom.
  • Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 16
    4. Håll hydratiserad. Dehydrering kan förvärra symtomen på bilsjukdom. Var noga med att du dricker gott om vatten före och under en bilresa för att undvika känslor av sjukdom. Medan vatten är det bästa sättet att håll hydratiserad, En smaksatt dryck kan hjälpa till att fungera som en nödvändig distraktion från dina känslor av yrsel eller illamående: Känn dig fri att behandla dig själv utan att lägga till koffein, såsom Ginger Ale eller Sprite.
  • Högproteindrycker har visat sig bidra till att minska illamående.
  • Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 17
    5. Konsumera gott om ingefära. Ingefära har visat sig bidra till att mildra bilsjukdom och andra former av rörelsesjuka. Du kan äta (eller dricka) ingefära i många olika former. Det finns ingefära lollipops, ingefära lozenges, gingertopp, Ginger sodas, Ginger piller, kandad ingefära och Gingerkakor. Någon av dessa kommer att hjälpa till att lösa din mage. Var noga med att ditt mellanmål är gjord av den faktiska ingefäraen - inte imitationsmak.
  • Fråga din läkare om ingefära är säker för att du ska ta. Det är möjligt att ingefära kan störa vissa läkemedel.
  • Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 18
    6. Håll en leverans av mints och tuggummi till hands. Pepparmynta, som ingefära, är ett naturligt botemedel mot illamående. Mintgummi och godis hjälper också din kropp att producera mer saliv, som kan neutralisera magsyror. Dessutom kan dessa smaker fungera som välkomna distraktioner när du inte kan tänka på något annat än dina symtom. Suga på en pepparmint godis eller tugga lite mintgummi för att lugna din mage och fokusera på något annat.
  • Metod 3 av 3:
    Använda medicinska behandlingar
    1. Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 19
    1. Prata med din läkare om bilsjukdom. De flesta fall av bilsjukdom kan hanteras med hjälp av livsstilsförändringar och hemmetoder. Men ibland kan bilsjuka komma i vägen för ditt jobb eller vardagliga funktioner. I det här fallet bör du prata med din läkare om möjliga medicinska ingrepp, till exempel över-the-counter eller receptbelagda läkemedel.
    • Du bör också prata med din läkare om du (eller ditt barn) upplever symtom väl efter att du har blivit ut ur bilen, svår huvudvärk, svårigheter att höra eller se, och svårigheter att gå. Dessa kan indikera problem som är allvarligare än vanlig bilsjukdom.
    • Känslighet för bilsjukdom kan vara relaterad till ålder, ras, kön, hormonfaktorer, sensorisk sjukdom och migrän. Fråga din läkare om du har en förhöjd risk för rörelsesjuka.
  • Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 20
    2. Ta antihistaminer 30 - 60 minuter innan du går in i en bil. Det finns över-the-counter och receptbelagda läkemedel som är effektiva mot bilsjukdom. De flesta av dem innehåller dimenhydrinat (aka dramamin) eller meclizin. Några populära märken är dramamin och bonine / antivert. Några av dessa är tillgängliga som patchar och kan vara särskilt användbara på grund av deras förmåga att släppa medicinen över tiden. Antihistaminer kan förhindra illamående orsakad av rörelsesjuka genom att dölja innerörets rörelsesensorer. För att kunna fungera ordentligt bör du ta medicinen 30-60 minuter innan du börjar din bilresa.
  • Titta på biverkningarna innan du använder något av dessa droger (speciellt om du kör) och fråga din läkare bara i fallet. Antihistaminer kan få dig att känna dig sömnig och påverkar din förmåga att använda maskiner.
  • Bild med titeln Undvik bilsjukdom Steg 21
    3. Fråga din läkare för en scopolamine recept. Scopolamin är bara säker för vuxen användning - inte för barnanvändning. Det är receptbelagt och bärs som en lapp bakom örat. Du måste bära den 4 timmar innan du reser. Medan dess biverkningar kan vara svår (suddig syn och torr mun) är det mycket effektivt vid bekämpning av illamående orsakad av rörelsesjuka. Prata med din läkare om det kan vara ett bra alternativ för dig.
  • Tips

    Bidra till att förhindra bilsjukdom hos barn genom att ge dem ett upphöjt säte där de har en tydlig utsikt över utomhus och spela spel som uppmuntrar dem att se utåt. Låt dem inte titta på filmer i bilen, eftersom det kan utlösa bilsjukdom.
  • Människor med migrän, gravida kvinnor och barn mellan 2-12 år är de mest sannolika befolkningarna för att uppleva bilsjukdom. I många fall är bilsjukan ett tillfälligt tillstånd som så småningom kommer att dämpa.
  • Har massor av distraktioner i bilen, men se till att ingen av dem kräver att du läser eller tittar på en skärm. Istället ha mycket roligt musik, ljudböcker eller säkra bilspel du kan leka med vänner.
  • Håll din bil kall och väl ventilerad.
  • Se till att bilen har uppdaterade däck och chocker: du vill att din tur är så smidig som möjligt.
  • Stoppa bilen under resan och gå en minut eller så. Din bilsjukdom ska dämpas när du är på fast mark.
  • Om du upplever frekvent bilsjukdom, håll en leverans av kräkningar som är praktiska, bara om du inte kan stoppa bilen i tid.
  • Prova tuggummi. Byt ut det för en annan smak när den blir smaklös, eftersom smaklöst tuggummi kan förvärra sjukdomen.
  • Titta långt borta och det kan stoppa dig att känna dig sjuk.
  • Ofta, körning hjälper till att ge dig något annat att fokusera på. Om du inte kan köra eller inte har licens, se ut genom fönstret, vilket ökar samordningen mellan dina ögon och det vestibulära systemet. Det bidrar också till att få några pappers- eller plastkåpor i bilen om du blir sjuk.
  • Försök att inte läsa, titta på skärmar eller titta ner i bilen. Titta ut till horisonten eller långt borta från fönstret. Se alltid till att din bil är väl ventilerad och att du reser i något ljus, eftersom värme kan orsaka bilsjukdom också.
  • Varningar

    Läkare brukade tro att resa på en tom mage hjälpte till att lindra bilsjukdom. Vi vet nu att det inte är sant: det är bra att vara mättad men inte att ha en full eller tung mage. Att äta lätta mellanmål och små måltider är bäst.
  • Rådfråga din läkare innan du använder några läkemedel eller växtbaserade läkemedel för rörelse / bilsjukdom. Antihistaminer, ingefära och pepparmynta kanske inte är säker för alla att använda: prata alltid med en läkare innan du tar något botemedel.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande