Hur man väljer mellan två saker

Att göra val kan vara tufft, särskilt när du känner dig mycket hänger i balans. Oavsett om du plockar en romantisk partner, karriärväg, eller en ny bil, kan du känna dig rädd för att göra fel val. Genom att närma dig ditt beslut, kan du rensa ditt huvud och undersöka dina alternativ. Därefter kontrasterar fördelarna och fallgroparna. Din tarm kan hjälpa dig att bestämma vilket beslut som passar dig bäst.

Steg

Metod 1 av 3:
Närmar sig ditt beslut med tanke på
  1. Bild med titeln Välj mellan två saker Steg 1
1
Meditera För att rensa huvudet. Sitt eller ligga bekvämt och stäng dina ögon, med fokus bara andning i 10 minuter. Försök att rensa ditt tankeschef om ditt beslut och fokusera på att frigöra fysisk spänning i din kropp.
  • Prova en guidad meditationsapp, som slappna av eller delta i en lokal mindfulness-klass för att minska din stressnivå. Fokusera på att andas djupt på ett lugnt ställe bort från din telefon och andra intrång.
  • Ibland kan ledigheten av ett beslut vara skrämmande. Meditation kan hjälpa dig att komma i kontakt med dina sanna känslor och minska ångest kring fatta beslut.
  • Bild med titeln Välj mellan två saker Steg 2
    2. Fokusera på vad som är rätt för dig snarare än vad som är rätt för andra. Tänk på om andra människors åsikter har väger på dig om beslutet. Har en vän, en professor eller chef gjorde sin åsikt klart? Att fatta ett beslut att behaga andra snarare än dig själv kan i slutändan göra dig olycklig eftersom det inte tar upp dina behov och mål.
  • Försök att medvetet lägga undan andra tankar som du funderar på ditt beslut.
  • Till exempel, om din bästa vän älskar italiensk kultur, studerar utomlands i Italien snarare än Frankrike, kan det vara en bra brainer för henne. Det sagt, det betyder inte att samma val skulle vara rätt för dig.
  • Bild med titeln Välj mellan två saker Steg 3
    3. Omfamna några obekväma känslor som följer med ditt beslut. Gå lätt på dig själv om beslutet får dig att känna sig stressad eller obekväma. Försök att tolka det som ett tecken på att denna korsning är signifikant för dig och det du bryr dig.
  • Undvik att slå dig själv om att passera över 1 alternativ. Stora beslut kan vara svårt, och i slutändan hjälper det inte dig att känna dig i fred med ditt val.
  • Bild med titeln Välj mellan två saker Steg 4
    4. Kom ihåg att båda valen kan förmodligen fungera för dig. Påminn dig om att när du presenteras med flera bra alternativ, kan det vara svårt att fatta ett beslut. Sätt en positiv snurr på saker att ta ett tryck av ditt beslut: snarare än att vara fast, har du tur att ha 2 bra val.
  • Metod 2 av 3:
    Jämför dina alternativ
    1. Bild med titeln Välj mellan två saker Steg 5
    1. Lista fördelar och nackdelar för varje alternativ att känna till din preferens. Skapa en lista med 2 kolumner för varje val, 1 för proffs 1 för nackdelar. Lista fördelarna och nackdelarna med att driva varje väg. När du är klar, tally vilket val har fler fördelar än nackdelar.
    • Ofta bara processen att göra en proffs och nackdel kan hjälpa dig att få klarhet om dina känslor. Du kan hitta dig medvetet med att lägga till fler proffs till 1 val så att du kan välja det alternativet.
    • Snarare än att se detta som en negativ, se den här personliga bias lika stora. Det hjälper dig att förstå att du känner dig starkare om ett val.
    • Försök viktiga varje objekt med ett nummer för att visa hur positivt eller negativt är draget. Ett riktigt gynnsamt drag kan ge 5 poäng till pro listan och ett något negativt drag kan ge 1 poäng till con-listan. Subtrahera antalet nackdelar från de totala proffsen. Vilket val har ett högre antal kan vara det rätta beslutet.
  • Bild med titeln Välj mellan två saker Steg 6
    2. Katalog negativa konsekvenser av varje val för att undvika fallgropar. Gör en lista över de potentiella negativa följderna av att välja varje alternativ, både på kort och lång sikt. Detta är ett bra sätt att begränsa ditt beslut om du känner att du verkligen har 2 bra val och kan inte gå fel.
  • Tänk på eventuella möjligheter som kan komma nära dig om du gick med ett val.
  • Till exempel, om du bor i Iowa och överväger att flytta till Rom, får det inte längre vara ett alternativ för dig om du flyttar utomlands.
  • Bild med titeln Välj mellan två saker Steg 7
    3. Använd din tarm för att göra en proffs vs. propplista. Skapa en enda lista över alla fördelar eller fördelar Dessa 2 val gör tillgängliga för dig. Sedan, snabbt gå ner din lista och tilldela varje fördel till endast 1 val. Överväga inte det - använd bara dina instinkter. Titta på din slutlista för att se vilket val som har tilldelats mer fördelar.
  • De 2 valen kan dela några fördelar. Genom att utföra denna övning kan du bestämma vilket val du känner, hjälper dig att uppnå vissa mål eller hoppas mer.
  • Till exempel, låt oss säga att du väljer mellan 2 semesterdestinationer. Båda kan vara "hinklista" fläckar. Du skulle skriva "Bucket List" på dina proffs vs. propplista. Går igenom listan snabbt, men du kan upptäcka att 1 destination känns mer som en must-do-livserfarenhet än den andra.
  • Dessutom kan du helt enkelt bestämma hur du kände när du först möttes med beslutet. Om du omedelbart gynnade 1 sida över den andra, kanske det är det rätta beslutet för dig.
  • Bild med titeln Välj mellan två saker Steg 8
    4. Använd professionella resurser för att objektivt jämföra de 2 valen. Sök efter tillförlitliga konsumentbetyg resurser, till exempel konsumentrapporter eller CNET, om ditt beslut innebär att jämföra produkter. Du kan direkt jämföra dina 2 alternativ baserat på deras funktioner, säkerhetsbetyg och övergripande kundnöjdhet.
  • Dessa webbplatser är ett bra sätt att få klarhet om en produkt som du kan prioritera de viktigaste aspekterna ditt beslut.
  • Till exempel, om du försöker välja mellan 2 bilstolar för en bebis och säkerhet är din största prioritet, kan du fatta ett välgrundat beslut baserat på objektiv forskning med hjälp av den här metoden.
  • Bild med titeln Välj mellan två saker Steg 9
    5. Undersök om du behöver välja bara 1 alternativ. Se om det finns ett sätt som dina 2 val kan arbeta tillsammans, oavsett om det är genom att finessera ditt schema eller göra dem i följd. Ibland, medan 2 val kan tyckas vara i konflikt med varandra, är det faktiskt ett sätt för dem att arbeta i harmoni.
  • Du kan till exempel känna att du måste välja mellan att ta violinlektioner eller gå med i en fotbollsliga, när ditt schema kanske kan tillgodose båda aktiviteterna på olika dagar i veckan.
  • Metod 3 av 3:
    Gör ett svårt val
    1. Bild med titeln Välj mellan två saker Steg 10
    1. Kontakta en pålitlig vän eller familjemedlem. Sök ut någon som inte är direkt påverkad av beslutet, men vem känner dig riktigt bra. Berätta för dem att du litar på sin åsikt och vill veta vad de känner är verkligen i ditt bästa intresse.
    • Du kanske säger, "Jag kämpar verkligen om huruvida jag ska välja jobbet i Tulsa eller Boston. Att veta vad du vet om min personlighet och karriärmål, som tror du skulle vara den bästa passformen för mig?"
    • Det kan vara till hjälp att höra någon du älskar bekräfta ett val som du misstänkte hela tiden.
  • Bild med titeln Välj mellan två saker Steg 11
    2. Vänd ett mynt om du är fast. Tilldela varje sida av ett mynt 1 av dina 2 val. Kasta myntet upp i luften. Vilken sida som vetter upp när det landar är det val du går framåt med.
  • Även om det här kan verka godtyckligt, om du verkligen är fast, kan en övning som detta hjälpa dig att flytta förbi ett svårt beslut.
  • Om ditt hjärta sjunker när myntet landar, det kan vara en indikation på att du borde göra det andra valet.
  • Bild med titeln Välj mellan två saker Steg 12
    3. Ta vägen för minst motstånd när de presenteras med 2 bra val. Gör ditt liv enklare genom att välja valet som passar med resten av ditt liv och prioriteringar. Ett val du behöver omorganisera hela ditt liv runt kan i slutändan orsaka mer ångest och stress än det är värt.
  • Till exempel, medan du kanske vill få en hund, kan du bryta ditt hyresavtal för att flytta till en hundvänlig lägenhet, medföra mycket stress och ekonomiskt offer.
  • Tänk på det värsta scenariot med varje beslut. Om du väljer mellan att köpa en bil och köpa en motorcykel, kanske du anser att en bil kan vara säkrare om du kommer in i en olycka.
  • Bild med titeln Välj mellan två saker Steg 13
    4. Sök ut en terapeut för att analysera svåra känslor. Prata med en professionell rådgivare eller mentalvårdspersonal om du känner dig cripped av ditt beslut. De kan hjälpa dig att formulera en beslutsfattande strategi som gör att du känner dig trygg framåt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande